QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 09 13, 20:26)
Išgamos, demonstratyvi nepagarba ir pan. - čia jau kraštutinumai, bet gal nereikia taip labai neigti, kad pagal islamo religiją moteris stovi laipteliu žemiau, nei vyras? Kiek tas žemesnis laiptelis garbingas ar nelabai - čia jau galima ir padiskutuoti, bet kad žemesnis - tai faktas. Užtenka jau vien vaikams skirtas arabų pasakas paskaityti - neretoje mokoma nepaklusnią žmoną tiesiog prilupti.
Vakariecio akimis ziurint tikrai gali atrodyti, kad moteris stovi laipteliu zemiau, nes musulmoniskoje kulturoje labai svarbus vyru ir moteru vaidmenu pasiskirstymas. Nors siais laikais nemazai musulmoniu dirba, taciau musulmoniskose salyse vis tiek islike daugiau vyru, kurie isitikine, kad moters vieta - prie puodu. Laimei, pamazu viskas keiciasi

Beje, mano vyro gimtines kaimiskose vietovese yra nemazai moteru, kurios pacios piktinasi moteru emancipacija. Jis pats kiles is kaimo, tai jo motina tikriausiai gautu infarkta suzinojusi, kad vyras mane moko vairuoti

Tikiuosi, kad ten viena diena irgi pasikeitimai ivyks, dabar jau dauguma moteru gauna normalu issilavinima, mazeja tevu, mananciu, kad mergaitems uztenka 5 klases pabaigti.
O kaip viskas del moteru teisiu yra pagal islama, tai net sunku spresti, nes labai skirtingu dalyku girdziu is skirtingu saltiniu. Kai kur sako, kad Korane parasyta, jog nepaklusnia zmona galima musti, kiti tai neigia. Reikes gal paciai pasiskaityti

Teko girdeti, kad pagal Sariata liudininkas vyras atitinka dvi liudininkes moteris, velgi, kitur tai neigiama, tai net nesuprasi, ko gero nuo paciu zmoniu poziurio tai labiausiai priklauso. Niekada nepajutau, kad mano vyras laikytu save virsesniu, tai man tai svarbiausia
Papildyta:
QUOTE(.Tamara. @ 2010 09 13, 20:02)
Man labai patiko paskutines zinios ,kad kai kurios salys uzdraude musulmonems dengti ju veidus .Kodel nuvykus i ju sali visos turi uzsidengti ,atseit -gerbkit musu paprocius .Tai jei jau jie reikalauja gerbti ju paprocius ju salyse ,tai tada prasom gerbti tos salies paprocius,kuriose gyvena tie mususlmonai .Europos salyse niekada moterys nevaiksciojo apsimuturiave ,kad tik akys matytusi
Turistems prisidengti plaukus privaloma tik Irane ir Saudo Arabijoje, kitos salys tokiu istatymu netaiko. Aisku, su miniakais irgi nepavaiksciosi, nebent kokioje Turkijoje ir kitoje turistineje salyje. O kas del veido dengimo, as apskritai esu pries tai, nesvarbu kur moteris gyvena, nes pagal islama moterims veido dengti nereikia. Jos teigia, kad taip vyru demesio isvengia uzsidengdamos, bet vakaru salyse nereikia uzsidangstyti, kad demesio isvengtum, vyrai iprate moteru veidus matyti ir neziuri

Tik nezinau, ar verta istatymu tai uzdrausti, nes tu veidus dengianciu vakaru salyse tikrai nedaug.