Įkraunama...
Įkraunama...

Tvenkinio kasimas - 2

QUOTE(runchikas @ 2011 02 21, 12:54)
O ka daryti jei prudas yra zemiausioje sklypo vietoje, ir kitur nuvesti drenazo neina (na nebent su siurbliu i kalniuka)? Valyti kazkokiu budu?

Tokiu atveju kūdrą reiktų kasti nepažeidžiant esamo drenažo arba drenažą reiktų APVESTI APLINK kūdrą. Tokiems darbams reiktų su melioratoriais suderinto projektėlio.

Sėkmės!
Aušrys cool.gif
Atsakyti
Laba,

mano balos kasimas eina į pabaigą thumbup.gif
Nuo Ausro tai aišku gaučiau barti jei pamatytų doh.gif manau per statūs krantai, bet ką aš ten suprantu. laiku paskaičiau dėl drenažo, reiks sutvarkyti kol dar nevėlu.

O dabar gal kas galite patarti dėl tvoros aplink kūūdrą. Įskaičiau tik tiek kad būtina aptvarti jei kūdra 100 m nuo gyvenamųjų namų, pas mus žymiai toliau, o tvorų aplink sklypą ar kūdrą labai nenorime. Būčiau dėkinga už patarimus.
Atsakyti
Tik nukasus derlingą sluoksnį (gal 20 cm) gruntas vien molis. Žemes skleidžia ekskavatoriumi. Juodžemį nustumdė toliau, išlyginę gruntą ir suformavę pylimus ant viršaus užbers ir juodžemio, kai tik pradės šilti orai viską užsėsiu žole, ką dar ir kaip galiu padaryti, kad kuo mažiau organinių mediagų kliūtų mano kūdrai? Svajojam jau šią vasarą išsimaudyti 4u.gif Sodinsiu lelijas, nendres...tai ką galima rasti gamtoje.

Gal Ausry galėtum priminti kokias žuvis derėtų suleisti, kada ir kiek?
Kūdra 6 arų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niurzga: 28 vasario 2011 - 22:58
QUOTE(Niurzga @ 2011 02 28, 23:57)
Tik nukasus derlingą sluoksnį (gal 20 cm) gruntas vien molis. Žemes skleidžia ekskavatoriumi. Juodžemį nustumdė toliau, išlyginę gruntą ir suformavę pylimus ant viršaus užbers ir juodžemio, kai tik pradės šilti orai viską užsėsiu žole, ką dar ir kaip galiu padaryti, kad kuo mažiau organinių mediagų kliūtų mano kūdrai? Svajojam jau šią vasarą išsimaudyti  4u.gif  Sodinsiu lelijas, nendres...tai ką galima rasti gamtoje.

Gal Ausry galėtum priminti kokias žuvis derėtų suleisti, kada ir kiek?
Kūdra 6 arų.

leiskit bet ka tik ne amurus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Niurzga @ 2011 02 28, 19:39)
Laba,

mano balos kasimas eina į pabaigą  thumbup.gif
Nuo Ausro tai aišku gaučiau barti jei pamatytų  doh.gif manau per statūs krantai, bet ką aš ten suprantu. laiku paskaičiau dėl drenažo, reiks sutvarkyti kol dar nevėlu.

O dabar gal kas galite patarti dėl tvoros aplink kūūdrą. Įskaičiau tik tiek kad būtina aptvarti jei kūdra 100 m nuo gyvenamųjų namų, pas mus žymiai toliau, o tvorų aplink sklypą ar kūdrą labai nenorime. Būčiau dėkinga už patarimus.

Labas, Niurzga,

Jei jau dabar žinote, kad nuo manęs gautumėt barti už per stačius šlaitus, kodėl jų nepadarote lėkštesnių? lotuliukas.gif Kūdros šlaitus padarius 1:3 - 1:4, jie taptų saugūs tiek vaikams, tiek aplink kūdrą blūdijantiems girtiems kaimynams, tada gal ir tvoros nereikėtų 4u.gif

Jei gruntas absoliutus molis, kol yra technika reiktų atsivežti smėlio ir jį paskleisti bent jau maudymosi zonoje. Kitaip geros kūdros galite ir neturėti - maudantis vanduo drumsis, taps balkšvas...
Jei bijote organinių medžiagų, aplink kūdrą supilkite to paties smėlio "bortelį" - jis šiek tiek filtruos į kūdrą pritekantį vandenį. Nelabai kažką daugiau pribursiu kūdros "gyvai nepamatęs"...
O su lelijomis ir žuvimi palaukit bent kol vandens prisirinks (spėju, kad molyje tai užtruks keletą mėnesių), taigi pavasarį įžuvinti nespėsite. Jei prisiveis varlių, ar "iš niekur" atsiras karosų, vasarą galite įleisti kelias "Maximoje" nukautas ~0,5 kg lydekas.
Rudeniop matysis, kaip funkcionuoja kūdriuko ekosistema, ryškės pirminės vandens kokybės tendencijos, tada, JEI PER VASARĄ NEIŠRYŠKĖS KOKIŲ NORS PROBLEMŲ, kitą pavasarį kūdrą saugiai įžuvinsite reikiamomis žuvų rūšimis (rudenį to geriau nedaryti dėl žieminio žuvų dusimo pavojaus).

Sėkmės!
Aušrys cool.gif
Atsakyti
Ausry nuoširdus ačiū už patarimus.

Na vienas krantas nuožulnesnis, o kito jau nebeina tvarkyti, nes yra pylimas, o už jo jau eina keliukas, taigi net jei ir norėčiau vargiai ką beišeitų pakeisti, nes tektų visą pylimą kažkur perkraustyti.

Dėl vandens, net nebūčiau pagalvojusi, kad tiek laiko vanduo rinksis ir būčiau prisinervinusi doh.gif

Tai kad nėra iš kur to smėlio paimti doh.gif Reiks bėgant laikui ką nors sugalvoti ar ant ledo pilti kitą žiemą aar šiaip prišiupeliuoti g.gif O be to rytoj aš dirbu, o jie jau vidurdienį išvažiuoja (dar pas kaimynę padirbės). Beje jei tai turi nors kiek įtakos tai pas ją smėlis, o krantai panašiai kaip mano, o jos kūdriuko išvaizda, krantai ...mane tenkina, dukros ėjo išsimaudyti ir įvertinti ar joms tiks panaši ,,bala" lotuliukas.gif

Šiandien fotoapatao nepasiėmiau, o čia vakarykštė nuotrauka:

user posted image

Dėl tvoross tai mane stulbina, nu negi nėra konkrečių reikalavimų g.gif Niekur nerandu, tik vienos vietoj rašo apie 100 m nuo gyvenamųjų namų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niurzga: 01 kovo 2011 - 20:19
QUOTE(Niurzga @ 2011 03 01, 19:16)
Ausry nuoširdus ačiū už patarimus.

Na vienas krantas nuožulnesnis, o kito jau nebeina tvarkyti, nes yra pylimas, o už jo jau eina keliukas, taigi net jei ir norėčiau vargiai ką beišeitų pakeisti, nes tektų visą pylimą kažkur perkraustyti.

Dėl vandens, net nebūčiau pagalvojusi, kad tiek laiko vanduo rinksis ir būčiau prisinervinusi  doh.gif

Tai kad nėra iš kur to smėlio paimti  doh.gif Reiks bėgant laikui ką nors sugalvoti ar ant ledo pilti kitą žiemą aar šiaip prišiupeliuoti  g.gif O be to rytoj aš dirbu, o jie jau vidurdienį išvažiuoja (dar pas kaimynę padirbės). Beje jei tai turi nors kiek įtakos tai pas ją smėlis, o krantai panašiai kaip mano, o jos kūdriuko išvaizda, krantai ...mane tenkina, dukros ėjo išsimaudyti ir įvertinti ar joms tiks panaši ,,bala"  lotuliukas.gif

Šiandien fotoapatao nepasiėmiau, o čia vakarykštė nuotrauka:

Dėl tvoross tai mane stulbina, nu negi nėra konkrečių reikalavimų  g.gif Niekur nerandu, tik vienos vietoj rašo apie 100 m nuo gyvenamųjų namų.

Labas,

Teisingai rašėte, kad šlaitai statoki - jie iš tikrųjų tokie 4u.gif Pamąstykit, ar bus smagu bristi maudytis tokio statumo šlaitu mirksiukas.gif Bent jau maudyklės zonoje siūlyčiau šlaitą palėkštinti iki 1:3 (ir smėlis ant jo paskui geriau laikysis).
Didelė klaida, kad iškasto grunto pylimą suformavote prie pat kūdros - dabar į ją subėgs nešmenys ne tik nuo kasimo metu destabilizuotų kūdriuko šlaitų, bet ir nuo grunto pylimo, be to iš aukščiau tekantys vandens srautai turės didesnę erozinę jėgą doh.gif . Pylimą nuo kūdros duburio iškasos pradžios reiktų atitraukti min. 3-5 m.
Jei ekstavatorius dar nenuriedėjo per toli, siūlyčiau kūdriuką iš karto paremontuoti. Dabar tai padarysite nesunkiai ir minimaliomis sąnaudomis 4u.gif

Sėkmės!
Aušrys
Atsakyti
Dėl pylimo tai jis nėra prie pat ir kaip jau rašiau paskutinį kartą nepasiėmiau fotoaparato tai šiai dienai vaizdas kiek kitoks. Pylimas 3 > m nuo kranto, dabar jis žymiai lėkštesnis, t.y. toks kuriuo galima važiuoti net su traktoriuku.

Dėl maudymosi tai mums viskas gerai nes mums aktualiau toks gylis kai kojos nekimba už dugno, merginos lanko baseiną ne pirmus metus, aš taip pat dievinu vandenį, todėl mums aktualu, kad būtų galima panardyti, pažaisti gauditynių... mirksiukas.gif

Kad šiek tiek nuslinks nepergyvenu, tikiuosi, kad tai nebus labai didelis slinkimas. Na žodžiu laikas parodys 4u.gif

Beje kraštas užstoja ,,atabradą". Dešiniame apatiniame kampe tiejo tiesiog nesimato, jis dar lėkštesnis, kad būtų smagiau įbristi.

Ačiū už pastabas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niurzga: 03 kovo 2011 - 19:10
QUOTE(Niurzga @ 2011 03 03, 18:07)
Dėl pylimo tai jis nėra prie pat ir kaip jau rašiau paskutinį kartą nepasiėmiau fotoaparato tai šiai dienai vaizdas kiek kitoks. Pylimas 3 > m nuo kranto, dabar jis žymiai lėkštesnis, t.y. toks kuriuo galima važiuoti net su traktoriuku.

Dėl maudymosi tai mums viskas gerai nes mums aktualiau toks gylis kai kojos nekimba už dugno, merginos lanko baseiną ne pirmus metus, aš taip pat dievinu vandenį, todėl mums aktualu, kad būtų galima panardyti, pažaisti gauditynių... mirksiukas.gif

Kad šiek tiek nuslinks nepergyvenu, tikiuosi, kad tai nebus labai didelis slinkimas. Na žodžiu laikas parodys  4u.gif

Beje kraštas užstoja ,,atabradą". Dešiniame apatiniame kampe tiejo tiesiog nesimato, jis dar lėkštesnis, kad būtų smagiau įbristi.

Ačiū už pastabas.

TAda manykim, kad viskas bus gerai - svarbiausiai, kad jums patiems patinka drinks_cheers.gif
O smagiam nardymui, braidymui ir maudymuisi - gaudymuisi vistik primygtinai siūlyčiau bent jau maudymosi zoną užpilti smėliu. Tą kilnų darbą geriausia atlikti dabar, kol dar neprisirinko vandens ir pas kaimynus pukši ekskavatorius.
Beje, dar kartą įdėmiau įsižiūrėjęs į nuotrauką, tolimiausiame krante aptikau 2 ledo "liežuvius" - ar tik nesiruošiate kūdros maitinti drenažu? Jei taip, vardan geros kūdriuko vandens kokybės, siūlyčiau to nedaryti, o drenažo vamzdelius užsandarinti.

Sėkmės!
Aušrys cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ausras: 04 kovo 2011 - 09:55
Labas,

Taip ten drenažas, jau skaičiau kelis puslapius atgal apie jo pasekmes, važiuodami vežėmės ir priemonių užsandarinimui, deja ten buvo užšalęs ledas, todėl laukiam, kol nors truputį atšils. vanduo taip suprantu rinksis lėtai tad turėtume spėti. Beje o gal galite patarti kaip geriausia užsandarinti drenažo vamzzdelius?

Prašau ir dar vieno patarimo, kokio sluoksnio smėlio reiktų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niurzga: 04 kovo 2011 - 15:57
QUOTE(Niurzga @ 2011 03 04, 14:55)
Labas,

Taip ten drenažas, jau skaičiau kelis puslapius atgal apie jo pasekmes, važiuodami vežėmės ir priemonių užsandarinimui, deja ten buvo užšalęs ledas, todėl laukiam, kol nors truputį atšils. vanduo taip suprantu rinksis lėtai tad turėtume spėti. Beje o gal galite patarti kaip geriausia užsandarinti drenažo vamzzdelius?

Prašau ir dar vieno patarimo, kokio sluoksnio smėlio reiktų?

Sveiki,

Drenažo vamzdelių galai gali būti užtamponuojami plėvele ir paprasčiausiu moliu arba vietoje molio galite naudoti makrofleksą.

Optimalus smėlio sluoksnis maudymosi zonoje - 30 cm. Tarp smėlio ir molio būtų sveika pakloti geotekstilę.

Sėkmės!
Aušrys cool.gif
Atsakyti
Ačiū
Atsakyti