QUOTE(Gorada @ 2010 11 29, 10:30)
zinok ir as deėgiau uz teisinguma... ale kad pas mus tas teisingumas...
radau siuksliu kruva, joje savininko duomenis, perdaviau aplinkos apsaugai, skyre ji kazkokia bauda siukslininkei, siuksliu kruvos niekur nedingo... skambindavau kas kelias savaites i gamtos apsauga.... nu ir ka? galiausiai inspektorius dave mano numeri tai siukslininkei, kad ji su manim issiaiskintu... tipo boos aiskinkites. moteryte man kazkokia graudzia istorija nupasakojo, o siuksles kaip stovejo taip tebestovi...
radau siuksliu kruva, joje savininko duomenis, perdaviau aplinkos apsaugai, skyre ji kazkokia bauda siukslininkei, siuksliu kruvos niekur nedingo... skambindavau kas kelias savaites i gamtos apsauga.... nu ir ka? galiausiai inspektorius dave mano numeri tai siukslininkei, kad ji su manim issiaiskintu... tipo boos aiskinkites. moteryte man kazkokia graudzia istorija nupasakojo, o siuksles kaip stovejo taip tebestovi...
pas žurnalistus tokiu atveju. Kito kelio nėra
QUOTE(murmur @ 2010 11 29, 10:51)
nu man irgi toks naivus nuoteku "valymo" budas pasirode. Jei tai butu alternatyva tai niekas nepirktu ir nestatytu brangiu valymo irenginiu. Prisipiltume zvyro ir gyventume laimingi
ypac dabar sakyciau yra nusikaltimas naudotis tokiais metodais, kai ta musu chemija naudojama buityje tokia "nekenksminga", o sklypai tokie "dideli" kad iki kaimynu irgi atseit nedaeis
pas mus pvz kaimynes siltnamis prie pat sklypo ribos, jei as leisciau nuotekas i grunta (kad ir virtuvines, skalbenkes ir pan, nelieciant wc) tai kazi kokie tie jos agurkai su pomidorais uzaugtu ir kokia sveikata jos seimos ir vaikiuku butu
norit pasakyt kad traidenis neisvalo nuoteku?
galit atvaziuot duosiu pauostyt, apziuret - lieka vanduo. Kitu atveju butu ir kvapas ir visokie rugimo procesai prasidetu. Todel ir vadinasi valymo irenginys kad isvalo viska.

ypac dabar sakyciau yra nusikaltimas naudotis tokiais metodais, kai ta musu chemija naudojama buityje tokia "nekenksminga", o sklypai tokie "dideli" kad iki kaimynu irgi atseit nedaeis

norit pasakyt kad traidenis neisvalo nuoteku?

Na manau čia šitoj temoj ne vieta vystyti tas diskusijas , kurios jau yra kitoj temoj. Mes beje turime artimą giminaitį, kuris prižiūri vieno kaimo valymo įrenginius ir žinom kaip ir kiek išvalo vandens tie traideniai ir kokiom sąlygom jie streikuoja, ir kiek neišvalytų nuotekų visgi nuteka į gruntą ar į vandens telkinius. Beje dauguma , kas domisi ekologišku daržovių ir kt. auginimu, žino ir tokią kovos su ligomis bei vabzdžiais priemonę, kaip purškimas muilu, o dar į jį pridedama kalcinuotos sodos. Taip kad tas pats muilas patenka bet kokiu atveju į gamtą ir į skrandį. Tai kiek iš tikro jis yra "kenksmingas"? Be to apie vandens švarumą nesprendžiama vien iš spalvos ar kvapo. Aišku patogiausia turint pinigų nesigilinti į kitus variantus ir į tai, ar iš tikrųjų tas brangus įrenginys išvalo tiek, kiek teigiama. Bet neiko blogo tuom nenoriu pasakyti. Būtumėme mes turėję pinigų ir galimybių kitų, būtų ir pas mus tie įrengniai, nes iš tikrųjų taip yra paprasčiau, nes vos tik kas išsižioja galima pamojuoti popieriukais ir nesivelti į bereikalingas diskusijas, žinoma, jei tie įrenginiai įrengti legaliai ir atitinka saugumo normas.
Papildyta:
Amour, turbūt sumaišėte mane, bet esame bendravę berods kitose temose, jei neklystu.