Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas soduose

QUOTE(Renata_Bo @ 2011 05 01, 21:14)
Na skalda tai tikrai nepades nebent kazko dar astresnio, bet cia jau visai ne
budas, gaila gyvunu. Bausti reik ne juos o seimininkus

Taip, be abejo. Nors, per keturis su virš metų gyvenimo name, man šunys jau nebepatinka...Tiesiog, pasidarbavo mieli šeimininkai, kad šuo man asocijuotųsi su kažkuo itin nemaloniu, šlykščiu ir piktybiniu...

Jo, žaismingas skelbimas gal ir pagelbėtų..nors, įtariu, kad jei jau leidžia š...kt ant įvažiavimo, tai jiems tie skelbimai vienodai. Čia reiktų griežtesnių priemonių.
Atsakyti
QUOTE(Renata_Bo @ 2011 04 29, 21:38)
Visu pirma taip -uzdraus. Keturaciams yra numatytos trasos ir siaip i miska su jais vaziuoti negalima.

kuo remiantis teigiate, kad misko takais keturraciais vazineti negalima? ir man is Kauno siulote dabar i trakus vaziuoti, kad su seimyna keturraciais zvirkeliu galeciau pralekti?

QUOTE(Renata_Bo @ 2011 04 29, 21:53)
Durnas suo ir kitaip nepavadinsi diena tyli, nei cipt dazniausiai net miega. O nakti kaip nenormalus pradeda loti ir ne ant zmoniu o ant zukiu, sernu.

o kodel suo? kodel ne seimininkai? kazkodel jeigu tevai vaiko neleidzia i mokykla ir sulaukes metu jis vis dar nemoka rasyti, tai sako - kur ziuri jo tevai?
o va kai prie grandines priristas suo daro vieninteli dalyka kuri gali daryti - loti, jau sakom nu koks durnas...

nu ir pas mus kaimynu sunys paloja, ai ir pofig man. nei as demesi kreipiu. kaku svetimu prie vartu savo nerandu, ant pievutes prie gatves irgi. sakyciau mieste gerokai slyksciau viskas. bet mano sazine rami - as apsiginklavus maiziukais biggrin.gif va kiek liudniau buna kai nei mieste nei cia nera konteineriu jokiu.... ana savaite dainavos parke buvom, po krumuku susiroganizavom reikala, nu susirinkau, ir ka daba? ejau puse parko kol priejom sustojima prie kurio buvo siuksliu deze. zinot lengva valdziai reikalauti - susirinkit, nu susirinkau, o ka toliau daryti???
tarp kitko gerokai slyksciau buvo takeliu pro krumus einant pamatyti kruveles salia kuriu serveteles metesi... faktas kad cia jau nebe sunu reikalas...
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2011 05 01, 20:30)
Taip, be abejo. Nors, per keturis su virš metų gyvenimo name, man šunys jau nebepatinka...Tiesiog, pasidarbavo mieli šeimininkai, kad šuo man asocijuotųsi su kažkuo itin nemaloniu, šlykščiu ir piktybiniu...

Jo, žaismingas skelbimas gal ir pagelbėtų..nors, įtariu, kad jei jau leidžia š...kt ant įvažiavimo, tai jiems tie skelbimai vienodai. Čia reiktų griežtesnių priemonių.

man rodos perdaug aistringai sureagavot smile.gif atbego gal koks palaidas suniukas ir pridare nu tai ka dabar doh.gif atrodo kad sniurais sunis eina vedziot po jusu langais ir dabar tupesit balkone su fotiku visus fotografuosit doh.gif

skelbimas civilizuociausia iseitis manau. Ar pades bus matyt wink.gif

man irgi pastoviai pauksteliai masina apkakina tai ka daryt, saudyt gal juos g.gif lotuliukas.gif ar nustoto mylet gamta doh.gif

Atsakyti
O man irgi sunys nepatinka, tiksliau ju nerupestingi seimininkai doh.gif
beveik kas kart nuvaziavus jei ne vienas, tai kitas suo kuri nors is vaiku apipuola. Dazniausiai kaimyno is galo, bet su juo vyras jau rimtai pakalbejo, tai sis kai pamato, kad atvaziavom uzdaro savo suni. Bet tai problemos neisprendzia, nes atvaziave visada randam "dovaneliu", matau tik viena iseiti -tvora.
Atsakyti
nu tai cia jau jusu beda jei tvoros neturit. Kazkada pas mus ir arklys atpedines buvo kai tvoros neturejom biggrin.gif visa mamos darziuka istrype doh.gif
Atsakyti
QUOTE(murmur @ 2011 05 02, 13:54)
nu tai cia jau jusu beda jei tvoros neturit.

o kodel musu g.gif gal geriau sunis laikyti priristus, ar bent jau jie tegul apsitveria, ir tegul paleidzia savo teritorije cool.gif
Atsakyti
QUOTE(*Vilma* @ 2011 05 02, 14:08)
o kodel musu g.gif gal geriau sunis laikyti priristus, ar bent jau jie tegul apsitveria, ir tegul paleidzia savo teritorije cool.gif

tai gal ir katinus tegu pririsa smile.gif o suni prisirist nelabai priversit, yra ir pas mus (kaimynus) toks rotveileris didesnis uz mane - jis gyvena namie, bet paleidzia palakstyt. Dziaugiuosi kad pas mane tvora ir jis nepersoks jos. Bartis su kaimynais neketinu, paleidzia jie ji anksti ryte kai mes dar miegam, i namus pas mus jis nesibrauna, apie savo namus susitvarkau ir tiek.
Daug didesni nemalonuma man kelia katinai kurie eina kur nori, apmyza viska aplink ir kasryta ateina pasizymet toj pacioj vietoj doh.gif vienas buvo isigudrines ant duru varyt kasdien mums doh.gif ir daryk ka nori tu jam visvien nepagausi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(murmur @ 2011 05 02, 14:24)
tai gal ir katinus tegu pririsa  smile.gif  o suni prisirist nelabai priversit, yra ir pas mus (kaimynus) toks rotveileris didesnis uz mane - jis gyvena namie, bet paleidzia palakstyt. Dziaugiuosi kad pas mane tvora ir jis nepersoks jos. Bartis su kaimynais neketinu, paleidzia jie ji anksti ryte kai mes dar miegam, i namus pas mus jis nesibrauna, apie savo namus susitvarkau ir tiek.
Daug didesni nemalonuma man kelia katinai kurie eina kur nori, apmyza viska aplink ir kasryta ateina pasizymet toj pacioj vietoj  doh.gif  vienas buvo isigudrines ant duru varyt kasdien mums  doh.gif ir daryk ka nori tu jam visvien nepagausi  doh.gif

ar jums, ar jusu vaikui bent vienas katinas ikando, nemanau...
manau vertetu jums pasiskatyti sunu laikymo taisykles cool.gif

Papildyta:
gal kam pravers 4u.gif
Sodų bendrijose ir atvirose valdose prie atskirų statinių šunys turi būti laikomi pririšti arba uždaryti aplinkiniams saugiuose voljeruose. Be raštiško kaimyno sutikimo individualioje valdoje šuo negali būti pririšamas arčiau kaip 5 metrai nuo kaimyno gyvenamųjų patalpų. Agresyvūs šunys – pririšti ar uždaryti ne žemesne kaip 2 metrų aukščio tvora aptvertuose voljeruose.
Savininkai privalo užtikrinti, kad jų laikomi gyvūnai be savininko priežiūros nepatektų į kitas privačias valdas, bendrojo naudojimo teritorijas, patalpas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Vilma*: 02 gegužės 2011 - 15:07
o jums suo ikando ? blink.gif katinai gali platinti pvz grybeli nuo kurio lupasi oda, slenka kuokstais plaukai doh.gif gali pritersti smelio deze, prismirdinti aplinka, pakenkti augalams savo zymejimais.

zinau kad yra taisykles gyvunu laikymo, bet jau sakiau kad pyktis su kaimynais neketinu. O ir kazkaip neuztaikau kad mums esant kieme ju suo begiotu keliu, tik per langa maciau kad paleidzia. Jei jis gasdintu ar puldinetu zmones butu kita sneka, seimininkai matyt patys viska supranta.

Atsakyti
QUOTE(*Vilma* @ 2011 05 02, 14:08)

cia gal ne apie sodus pasakysiu, bet - dabar, kur gyvenam, kotedzuose, tai pieveles viena salia kitos. Vieni is priekyje gyvenanciu kaimynu savo suni paleidzia palaida. Jis dergia ne tik ju kiemelio teritorijoje, bet aplaksto visus, kas neturi tvoros. Mums teko apsitverti, nes nepakentem, kai jis slapinosi ant balkono duru pakeles koja. Tiesa sakant, tada neatrode musu problema, nes jei ne tas suo, tvoros nebutu reikeje. O tvora dabar man negraziai atrodo, iremina vos vieno mazdaug aro dydzio pievele...

sunys ir kates- opus klausimas. Geriausiai, kai visi juos turi, tai tada atlaidziau gal ziuri...cia kaip su vaikais: kai ju turi, supranti, ka reiskia noras juos migdyti ramybeje, ka reiskia priprasti prie ju verkimo naktimis, kai aidi visos aplylinkes biggrin.gif
Atsakyti
O pas mus pro kiema pracipena ežiukas smile.gif laukinis - neprijaukintas smile.gif ir laukiniai žvėrys kažkoki prašuoliuoja, spirų palieka... blūdija po kiemą nepririšti kaimynų katinai lotuliukas.gif ...
vat vienas kaimynas savo šunis palei mūsų tvorą šikdindavo... dabar jau taip nebėra... tiesiog tie šūdukai iš mūsų patvorio parkeliaudavo atgalios pas šeimininką, kai juos pamiršdavo susirinkt... smile.gif neptingėdavo vyras surinkt ir grąžint kaimynui tą auksą... smile.gif
bet mes žinojom kas kaip yra šiuo kl smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sechmeta: 03 gegužės 2011 - 00:16
as irgi turiu kate, bet ji nedergia pas kaimynus cool.gif namie savo dezutej viska atlieka. O va siandien vienas smirdzius jau duris mum pazymejo doh.gif

Sechmeta - ideja thumbup.gif
Atsakyti