Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralios kosmetikos gamintojai - 61

Gal bandėte Nvey eco kompaktinę įdegio pudrą Oasis Bronzer? Dabar akcija yra 45Lt, kaip manot ar normali kaina? ax.gif
Fire, o kaip tą nuovirą pažastims naudoti? ax.gif Ir kas tas sewak (miswak) medis dantims? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sampanines akys @ 2010 04 17, 09:55)
Pas mane tos pacios problemos, bet prie sintetiniu niekad negrisiu... man iskart beria, sauseja oda ir atsiranda guzeliai sad.gif nors prakaita siek tiek geriau sumazindavo, bet vistiek nepilnai, o apie driclora, tai isvis nekalbu... ten gi grynas nuodas!
Tai siuo metu naudoju ekologiska - prakaitavima mazina tik siek tiek, uztat kvapa puikiai panaikina smile.gif Aisku prisitaikai drabuzius, prisilaikai higienos ir gyvent galima  thumbup.gif

o ka pati naudoji? as dabar irgi renku info, nes ziema tai kazkaip visai neprakaituoju, bet vasara doh.gif bandysiu ka is naturaliu siemet pirkt
Atsakyti
QUOTE(Honey @ 2010 04 17, 14:01)
Kas per medis?  ax.gif

Jeigu skaitot angliškai, įmeskit "miswak" arba "salvadora persica" ir duos aprašymą wikipedijos, neišeina man kažkodėl nuorodos įdėt...
Prieš keturis metus keliavau Egipte ir susipažinau su vienu mokytoju, paklausiau, kuo vietiniai valosi dantis, nes matydavau, kad jie trina tokiais įdomiais pagaliukais biggrin.gif Be to, jų dantys labai balti ir gražūs, nors čia gal taip ir dėl tamsios odos atrodo. Tai jis papasakojo, kad čia dėl to medžio, kurį vietiniai vadina "sewak" (aš vėliau radau kitokius pavadinimus). Jis turi valomųjų, antibakterinių, balinamųjų savybių. Vietiniai tiesiog pasiima medžio šakelę, nulupa žievę ir trina tuo pagaliuku dantis. Ir aš užsimaniau biggrin.gif bet neieškojau medžio, nes jo ne visur būna, o šiaip galima nusipirkt, pigus. Išmaišiau visą turgų ir nusipirkau turbūt visas atsargas lotuliukas.gif Egipte, Tunise, Saudo Arabijoj jis labai plačiai naudojamas. Po to Lietuvoj ir kitiems dalinau ir pati naudoju, tik, nors labai taupus, bet jau liko tik du verysad.gif Aš stengiuosi vis po kitą šalį pakeliaut, ten pat vykstu nebent darbo reikalais, nebėra kaip gauti... Kai lietuvaičiai taip daug kas ir dažnokai važinėja į Egiptą, tai sakau, gal ir kiti naudoja? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fire: 17 balandžio 2010 - 13:49
QUOTE(Fire @ 2010 04 17, 14:26)
Jeigu skaitot angliškai, įmeskit "miswak" arba "salvadora persica" ir duos aprašymą wikipedijos, neišeina man kažkodėl nuorodos įdėt...
Prieš keturis metus keliavau Egipte ir susipažinau su vienu mokytoju, paklausiau, kuo vietiniai valosi dantis, nes matydavau, kad jie trina tokiais įdomiais pagaliukais  biggrin.gif Be to, jų dantys labai balti ir gražūs, nors čia gal taip ir dėl tamsios odos atrodo. Tai jis papasakojo, kad čia dėl to medžio, kurį vietiniai vadina "sewak" (aš vėliau radau kitokius pavadinimus). Jis turi valomųjų, antibakterinių, balinamųjų savybių. Vietiniai tiesiog pasiima medžio šakelę, nulupa žievę ir trina tuo pagaliuku dantis. Ir aš užsimaniau  biggrin.gif bet neieškojau medžio, nes jo ne visur būna, o šiaip galima nusipirkt, pigus. Išmaišiau visą turgų ir nusipirkau turbūt visas atsargas lotuliukas.gif Egipte, Tunise, Saudo Arabijoj jis labai plačiai naudojamas. Po to Lietuvoj ir kitiems dalinau ir pati naudoju, tik nors labai taupus, bet jau liko tik du  verysad.gif Aš stengiuosi vis po kitą šalį pakeliaut, ten pat vykstu nebent darbo reikalais, nebėra kaip gauti...  Kai lietuvaičiai taip daug kas ir dažnokai važinėja į Egiptą, tai sakau, gal ir kiti naudoja? g.gif

Ir valytis reikia be jokios dantų pastos? ax.gif Ir kaip tą nuovirą pažastims naudoti? ax.gif
Atsakyti
Užplikyti labai stiprią juodąją arbatą (arba keletą pakelių), atvėsinti, nukošti, suvilgyti marlės arba medvilnės gabaliukus ir uždėjus ant pažastų palaikyti apie 10 minučių. Šalavijų lapelius pavirinti 10-15 min., palaikyti uždengtą nuovirą kol atvės, toliau kaip su juodąja arbata. Ąžuolo žievės apie 50g pavirinti 20 min., palaikyti uždengtą kol atvės.
Reikia arba atsigulti ir rankas padėjus už galvos palaikyti tuos kompresus, arba tiesiog prispaudus pažastyse... Kompresai veikia, kaip prakaitavimą mažinanti priemonė, bet gana ilgokai reikia panaudoti, vienas ar du kartai vargu ar padės g.gif
Nu šiaip vargas, aš tai tingėčiau, jei reiktų... vat mano tėvukai tai šaunuoliai - visokias mankštas, voneles, kompresus, iškrovos dienas daro, auginasi daržoves thumbup.gif

Mama dar tokį nusipirko, pažiūrėsim ar padės ax.gif
naturtheca.lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fire: 17 balandžio 2010 - 13:50
QUOTE(Babi* @ 2010 04 17, 14:39)
Ir valytis reikia be jokios dantų pastos? ax.gif Ir kaip tą nuovirą pažastims naudoti? ax.gif

Be pastos. Jie išvis po valgio tik praskalauja burną vandeniu ir tada tuo pagaliuku trina. O aš tai, kaip labai civilizuota hihihi.gif pirma su dantų pasta, o tada truputį sudrėkintu pagaliuku. Arba šiaip dieną, nes užima laiko taip darbuotis, tiesiog, ką nors kita veikiu (skaitau, prie PC dirbu) ir trinu sau... Galėsiu vakare foto įmest kaip atrodo.

Babi*
, nėr už ką 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fire: 17 balandžio 2010 - 13:48
QUOTE(Fire @ 2010 04 17, 14:47)
Be pastos. Jie išvis po valgio tik praskalauja burną vandeniu ir tada tuo pagaliuku trina. O aš tai, kaip labai civilizuota  hihihi.gif pirma su dantų pasta, o tada truputį sudrėkintu pagaliuku.  Arba šiaip dieną, nes užima laiko taip darbuotis, tiesiog, ką nors kita veikiu (skaitau, prie PC dirbu) ir trinu sau... Galėsiu vakare foto įmest kaip atrodo.

Babi*
, nėr už ką  4u.gif

Geras, o Lietuvoje jo yra pirkti(to pagaliuko)? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2010 04 17, 14:52)
Geras, o Lietuvoje jo yra pirkti(to pagaliuko)? ax.gif

Nemačiau niekur. Bet Egipte daug kas buvę, tai galvojau, gal kas naudoja, negi tik mane jų dantys sudomino g.gif lotuliukas.gif Aš kur nuvykstu, tai prisirankioju visokių vietinių lapų, sėklų, kankorėžių ir t.t.
Šiaip šis medis yra iš magnolijų kiek žinau, pastos su juo yra gaminamos, bet neteko kažkaip aptikti Lietuvoj... gaila... nuvalius iš tiesų jaučiasi tokie slidūs, švarūs dantys.

Bet su tais dantų šepetėliais, kur su sidabru ir auksu, tai panašus efektas. Jie labai gerai nuvalo, ypač tarpdančius. Nupirkau visai šeimai, dar tik savaitė, kaip naudoju, bet man patinka. Užtat galvoju, reik ir pastą pabandyt. Gal kas naudojat?

ČIA šepetėlių aprašymas, bet aš pirkau žymiai pigiau, už 20Lt, kai "Sveikatos dovanos" buvo į "Panoramą" atvežę savo prekių. Jų parduotuvė yra kažkur Kaune (atrodo, Savanorių prospekte), o Vilniuj tai "Litfarma" prekiauja. "Gintarinė vaistinė" irgi žadėjo, bet kai klausiau, tai sakė, dar negavo nieko iš tiekėjų.
Papildyta:
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 04 17, 15:07)
Spėju, tėvukai jau kiek kitokiu ritmu gyvena ir turi laiko tokiems dalykams... Aš gal irgi į senatvę užsiimsiu  biggrin.gif O kol kas man ir taip atrodo, kad per daug laiko sugaištu savo procedūroms visokioms...  doh.gif Gerai, kad dabar dar palyginus nesu užimta  rolleyes.gif

Nu žinok, kad ne. Tėvas dirba juodai, dar ir dėsto, mama šiek tiek laisvesnė. Užtat man keista, kad jie netingi. Vasarą, tiesa, sode gyvena ir iš jo į darbą važinėja, tai ten ir užsiima visokiais eksperimentais su augalais. Aš net pavydžiu jiems to entuziazmo lakstyti, mankštintis, maudytis šaltam vandenyje ir t.t. Tinginė tuo klausimu esu, man geriau ant saulytės, kaip katinui pagulėt lotuliukas.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fire: 17 balandžio 2010 - 14:14
QUOTE(Satura @ 2010 04 16, 20:31)
kur???  blink.gif Aš baigiu duobes prie spaudos lentynų išvaikščioti, kaip jo ieškau biggrin.gif

Satura, as siandien pirkau ji Savanoriu rimi, tai manau, kad jau ir kitur turetu but smile.gif

QUOTE(Satura @ 2010 04 16, 20:50)
vakar dieną buvau SP Jakšto gatvėje, bet nepamačiau. Teks vėl apsilankyti  4u.gif
natur krautuvėlėse, teko ir Prismoje pirkti, ir Rimi mačiau praėjusį numerį  drinks_cheers.gif

tikrai antraji numeri maciau ir maximoj smile.gif

QUOTE(Babi* @ 2010 04 16, 21:16)
Ir kokia maždaug jo kaina? Apie 7-8Lt? blush2.gif

QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 04 16, 21:27)
SP kainuoja 7.90 Lt.

ne tik SP, tokia kaina uzrasyta ant pacio zurnalo, tai taip isivaizduoju, kad ir visur kitur, kur tik jo yra kainuoja tiek pat smile.gif

QUOTE(Daddygirl @ 2010 04 17, 00:15)
tiesa, buvau sugalvojus, kaip bandysiu gamint toki 'sukini' prausikli  ax.gif labai noriu pabandyt, ka prisigalvojau. bet tu ideju man kasdien kyla, nebespeju paskui jas. kada nors smile.gif

is ko galvoji gamint? 4u.gif
Atsakyti
Merginos, priminkit Q10 aliejuje tirpsta, taip? Ir kažin kada gamybos eigoje jį dėti reiktų? 4u.gif
Atsakyti
kadangi diskutuojat nuo praeitos temos apie natur dezodorantus, tai as irgi pasidariau savo gamybos: levandu vandenyje istirpinau aluno miltelius (is akies nepagailejau), tada dar kelis lasiukus arbatmedzio ea (istirpinto gloicerine). ir visai patenkinta.
tiesa, vakar akropolyje matavimosi kabinose "dirbau", tai veliau truputi jauciausi suprakaitavus blush2.gif bet uzpurskiau vel ir lyg nieko blush2.gif bet man apskritai akropolyje buna labai karsta ir bloga. geraiu jau lauke kai karsta, oro daugiau smile.gif

o kazkaz klause apie Forever ta dezodoranta be aliuminio drusku: tai galiu pasakyti, kad man labai nepatiko. daug kartu bandziau ir turiu ju kelis namie. man nuo jo atrodo, kad dar labiau as prakaituoju. kvapo irgi nepanaikina g.gif
tiesa, as pazastis depiliuoju su epiliatoriumi, ir pastebejau, jei vaikstaiu su vos islindusiais plaukeliais - tai is karto daugiau prakaito g.gif
o siaip as linkusi dazniau pazastukus nusipraiusti (juk tualetu visur yra smile.gif) ir nenaudoju jokiu deziku smile.gif tuos cheminius - bijau naudoti, ypac kai pradejau pazastis rautis, o kitu eko nebandziau. tai ir plaunu daznai ir lyg viskas man gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2010 04 17, 00:15)
bigsmile.gif
nezinojau apie kavos uostyma wink.gif
(bet as uostau naturalius, ne sintetinius)

biggrin.gif žinau kad natūralius, kitaip ir nepagalvjau. Bet vistiek turėtų veikti.Patogiausia kavos pupeles indelyje. mirksiukas.gif

QUOTE(Vergine @ 2010 04 17, 11:33)

Čia pataria Druide:
Po skutimosi, uždėkite drėgną ir šaltą kompresą, kad užsidarytų poros ir
atvėstų oda. Dezodorantą naudoti sekančią dieną.

4u.gif
Bet va,ir Druide rekomenduoja tą pačią dieną po skutimo nenaudoti deziko.
Reiks keist įpročius. biggrin.gif
Atsakyti