Įkraunama...
Įkraunama...

Islandijos ugnikalnis ir kelionės

QUOTE(Rucelie @ 2010 04 19, 15:09)
kaip - kodėl? tau skaičiais įvardinti? dėl 200 mln usd nuostolių per dieną  doh.gif o KIEK jų kabo - irgi matosi iš foto. nelabai turbūt kas suinteresuotas pelenų kiekį skaičiuoti ir matuoti, išskyrus pačias aviakompanijas. manau jos netrukus to šiaudo griebsis. bet vaizdelis, sutikim, nėra labai patrauklus, visai nenorėčiau į tokį "debesėlį" įskristi  doh.gif

manai, kad jie suinteresuoti tik del pelno surizikuoti ? Isivaizduoji, kas butu jeigu nors vienas lektuvas dabar nukristu ? Net priezastis nesvarbi butu. Ilgam zeme ropotume. Palanga atsigautu biggrin.gif
Lektuvu skristi visad buvo siokia tokia rizika. O kai del miglotu teoriniu galimybiu nebefunkcionuoja verslas naturaliai kyla to verslo savininku nepasitenkinimas.
Nors be abejo esu patenkintas, kad man skristi ne siandien, o po menesio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tylene @ 2010 04 19, 15:14)
ramiau  bigsmile.gif  biggrin.gif  jau pradeda skraidyti, tai gal viskas bus gerai  smile.gif

as tokia psichine esu ,kad man ramiai buti biggrin.gif stogas ciuozia,nervas ima,atostogos paimtos.Bet,Dieve,uzjauciu as tuos zmones,kurie turejo siandien skrist ar praeita savaitgali..jezau,jezau kaip ziauru doh.gif ir taip sunku prisikast galu gale prie issvajotos keliones,tai ne padaro dar sunkiau doh.gif
As tai jau ipratau,kai tik keliu kur sparnus,viskas iskart kruva nervu ir problemu doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zilvinas75 @ 2010 04 19, 15:16)
manai, kad jie suinteresuoti tik del pelno surizikuoti ? Isivaizduoji, kas butu jeigu nors vienas lektuvas dabar nukristu ? Net priezastis nesvarbi butu. Ilgam zeme ropotume. Palanga atsigautu  biggrin.gif
Lektuvu skristi visad buvo siokia tokia rizika. O kai del miglotu teoriniu galimybiu nebefunkcionuoja verslas naturaliai kyla to verslo savininku nepasitenkinimas.
Nors be abejo esu patenkintas, kad man skristi ne siandien, o po menesio  biggrin.gif

o kas būtų, jeigu būtų? g.gif kas? kuo jie realiai prieš keleivius atsako? nukris tai nukris, štai Lechas nukrito, palaidojo, atsisveikino ir viskas... o galimybės LABAI miglotos, kaip matai nuotraukoje biggrin.gif padūmavę netgi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rucelie @ 2010 04 19, 15:18)
o kas būtų, jeigu būtų?  g.gif kas? kuo jie realiai prieš keleivius atsako? nukris tai nukris, štai Lechas nukrito, palaidojo, atsisveikino ir viskas... o galimybės LABAI miglotos, kaip matai nuotraukoje  biggrin.gif padūmavę netgi  doh.gif

Paziurek, kiek lektuvu ore Kol kas nieks nekrenta (tfu tfu tfu) mirksiukas.gif
Beje cia kazkodel nevisi, musiskis isskrides i Tenerife prapuole ties Lenkija. Matyt nevisus sitas radaras seka ax.gif
Atsakyti
Esmė ne tame, kad tuoj ims ir kris visi. O tame, kad skrendant tokiomis salygomis kur kas greičiau susidėvės variklis ir kitos svabios lektuvų dalys. Svarbiausia, kad niekas negali tiksliai pasakyti KIEK skrydžių tokiomis salygomis yra saugu. Penkiasdešimt? Šimtas? Du šimtai? Lėktuvai patiria baisias apkrovas tas menkiausi įtrūkimai gali baigtis šimtais mirčių.
Atsakyti
QUOTE(Taistė @ 2010 04 19, 15:32)
Esmė ne tame, kad tuoj ims ir kris visi. O tame, kad skrendant tokiomis salygomis kur kas greičiau susidėvės variklis ir kitos svabios lektuvų dalys. Svarbiausia, kad niekas negali tiksliai pasakyti KIEK skrydžių tokiomis salygomis yra saugu. Penkiasdešimt? Šimtas? Du šimtai? Lėktuvai patiria baisias apkrovas tas menkiausi įtrūkimai gali baigtis šimtais mirčių.

As tik pasikartosiu: visad galima rinktis gintarini pajuri mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zilvinas75 @ 2010 04 19, 15:30)
Paziurek, kiek lektuvu ore Kol kas nieks nekrenta (tfu tfu tfu)  mirksiukas.gif 
Beje cia kazkodel nevisi, musiskis isskrides i Tenerife prapuole ties Lenkija. Matyt nevisus sitas radaras seka  ax.gif

prabangiai biggrin.gif
http://www.15min.lt/...ojimas-57-93689
čia parašyta kas konkrečiai gali nutikti. ne kažkas kažkada greičiau susidėvės, o STAIGA užsikimš ir sustos visi lėktuvo varikliai. vat tada ir apgailėsi, kad skysčių lėktuvan neleidžia įsinešt, ir neturi buteliuko-kito po ranka...
Papildyta:
Piloto pasakojimas dar kartą įrodo, kad visos saugumo priemonės, kurių imasi Europos aviacijos kompanijos, tikrai yra būtinos. Nes ugnikalnio pelenų dalelės tieisog „nužudo“ lėktuvo variklius. Tad ir Lietuvos respublikos prezidentės Dalios Grybauskaitės atsargumas (ji nusprendė neskristi į Krokuvą, o važiuoti automobiliu) yra labai pateisinamas.

70 metų sulaukęs buvęs „British Airways“ pilotas prisimena savo skrydį 1982 m. birželio 24 d. virš Indonezijos. Lėktuvas, kuriuo skrido 247 keleivių, pateko į didžiulį ugnikalnio pelenų debesį. Netrukus sustojo visi lėktuvo varikliai. Į saloną ėmė skverbtis sieros kvapą turinčios dujos. Bet pilotui pavyko išvengti katastrofos.

„Man sunku pasakyti, kiek pelenai kenkia žmonėms. Bet aš žinau, kad lėktuvams jie labai labai pavojingi“, – sakė Moody.

Pasak piloto, tokiu atveju tikrai geriau atidėti skrydį ir nerizikuoti gyvybe. Nes gamtos jėgos yra labai galingos. „Kartais geriau pripažinti, kad esame silpnesni ir kad technika gali turėti trūkumų“, – sako legenda tapęs pilotas.

Moody sako, kad tą kartą gerai net nesuprato, kas atsitiko, kai jo valdomas lėktuvas nėrė į nematytą debesį. Staiga nustojo veikti radaras, užgeso vienas variklis. Vėliau jam buvo pranešta, kad užgeso visi keturi varikliai. Susiekė su žeme, tačiau kolegos nieko nesugebėjo patarti. Kartais geriau pripažinti, kad esame silpnesni už gamtą ir kad technika gali turėti trūkumų.
Nors apie incidentą pilotas kalba labai nenoriai, pripažįsta, kad išvengti katastrofos tąkart buvo labai sunku. Lėktuvas staiga ėmė žemėti nuo 37000 iki 13000 pėdų, ir Moody jau ruošėsi leistis jūroje.

Jis žinojo, kad tai bus nepaprastas nusileidimas, bet nebuvo kitos išeities. Beliko pasikliauti savo 24 metų piloto patirtimi.

Kapitonas taip kreipėsi į keleivius: „Sveiki, čia kalba kapitonas. Sustojo visi keturi varikliai. Mes velniškai stengiamės vėl juos atgaivinti. Tikimės, neturėsite didelių nepatogumų“.

Laimei, pradėjus kristi pavyko užkurti stringančius variklius, pabėgti nuo debesies ir išlaikyti lainerį horizontalioje padėtyje iki pat Džakartos.

„Nusileidę apžiūrėjome lėktuvą. Jis tikrai labai nukentėjo – visi varikliai jau buvo nebetinkami naudoti. Net žibintai išdaužyti. Taip pat ir kai kurie langai. Visas lėktuvo salonas buvo tarsi pripustytas smėlio“, – sakė anglas, sėkmingai skraidęs iki 1996 metų.

Atsakyti
QUOTE(Rucelie @ 2010 04 19, 15:37)
prabangiai  biggrin.gif
http://www.15min.lt/...ojimas-57-93689
čia parašyta kas konkrečiai gali nutikti. ne kažkas kažkada greičiau susidėvės, o STAIGA užsikimš ir sustos visi lėktuvo varikliai. vat tada ir apgailėsi, kad skysčių lėktuvan neleidžia įsinešt, ir neturi buteliuko-kito po ranka...

o buteliukas padeda uzsivesti varikliui ? biggrin.gif
Kad jau nieko neivyko per sekancius 28 metus, tai leisiu sau ramiai pastebeti ivykius is salies likusias 39 dienas.
Ir nelabai suprantu: pati dziaugies, kad jau lektuvai skraido, ar norejai, kad jie palauktu, kol tau reikes skristi ? unsure.gif
Atsakyti
Na kiek suprantu iš spaudos, tai gali skristi lėktuvai žemesniame nei 6 km aukštyje. Tik, kad deja ne visi lėktuvai taip gali.
Atsakyti
QUOTE(Zilvinas75 @ 2010 04 19, 15:47)
o buteliukas padeda uzsivesti varikliui ?  biggrin.gif
Kad jau nieko neivyko per sekancius 28 metus, tai leisiu sau ramiai pastebeti ivykius is salies likusias 39 dienas.
Ir nelabai suprantu: pati dziaugies, kad jau lektuvai skraido, ar norejai, kad jie palauktu, kol tau reikes skristi ? unsure.gif

ne, buteliukas padeda paskutines minutes džiugiai prastumti lotuliukas.gif
aš džiaugiuosi kad skrenda. bet nepasitikiu kad tai saugu. jei nėra saugu, manau jau geriau neskristų, grąžintų žmonėms pinigus... nes dabar formaliai kaip ir skrenda, kaip ir būk malonus, prašom skrist, kelionę įvykdom, o žmogui su kokia baime skristi reikia doh.gif man gana po rugsėjo 11osios pasiskraidžiojau iš Čikagos, nepamiršiu to jausmo niekada gyvenime doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rucelie: 19 balandžio 2010 - 14:51
QUOTE(Rykute @ 2010 04 18, 22:18)
Na mes skrendam patys tai jei ir atsiimsim uz bilietus pinigelius, bet uz viezbucius jau manau be sansu 

butent doh.gif
pas mus tokia pati situacija verysad.gif Uz apartamentus nuskaiciuos pinigus doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Casi: 19 balandžio 2010 - 14:55
QUOTE(Rucelie @ 2010 04 19, 15:51)
ne, buteliukas padeda paskutines minutes džiugiai prastumti  lotuliukas.gif
aš džiaugiuosi kad skrenda. bet nepasitikiu kad tai saugu. jei nėra saugu, manau jau geriau neskristų, grąžintų žmonėms pinigus... nes dabar formaliai kaip ir skrenda, kaip ir būk malonus, prašom skrist, kelionę įvykdom, o žmogui su kokia baime skristi reikia  doh.gif man gana po rugsėjo 11osios pasiskraidžiojau iš Čikagos, nepamiršiu to jausmo niekada gyvenime  doh.gif

jei būtų nesaugu, neatidarytų oro erdvės.
Atsakyti