Įkraunama...
Įkraunama...

Ar islamas tikrai priešas?

Apklausa: Ar žinote laimingų musulmonų ir krikščionių porų? (266 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Paragintoji @ 2009 06 04, 22:54)
Trenkta sesuo. Tik jūs ne. Fiktyvi santuoka ir yra fiktyvi. Ar ji su musulmonu, ar su krikščioniu.
O jūs pati sau neatrodot trenkta? Prisidėjusi čia tų vestuvinių parašų? Ar esat visiškai tikra, kad jau jūsų laimė - tai ligi grabo lentos?

Aš pažįstu labai laimingą moterį, ištekėjusią už musulmono. Ji - krikščionė. Islamas leidžia tuoktis su krikščionėmis.

Protingam žmogui yra visur gerai ir visur jam viskas leidžiama, jis viską gali. O kvailam, kvailą ir bažnyčioj muša vat ir tiek.
O iaip tai žinai kas mane visuose SM forumuose labiausia stebina- visos pažysta, žino ir bendrauja su daugybe kvailių. Vat nė karto niekur neteko mti ir paskaityti - turiu protingą draugę, seserį, mamą, tėtį- visi kvailių apsėsti. Įdomu tiesiog pasidarė kaip forumietės pačios vadina save ir kodėl jos draugauja su kvailiais, teka už kvailių, gimdo kvailus vaikus ir kvailai gyvena savo gyvenimą?
Atsakyti
Leiskite truputį nukrypti nuo temos,bet paskysiu kad visą gyvenimą nekenčiau ir nekęsiu sesers [netikros].Kiek gyvenime esate sutikusios dukrų kurios spardytų savo motiną,kuri visą gyvenimą tik ir darė kad stengėsi,dėl vaikų,paskutinį kasnį atiduodavo,o ji yra vienintelė tikra jos dukra,bjaurybė.Kiek esate sutikę tokių,kurios be priežasties susmeigtų šakutę kitam į šlaunį?Kiek esate sutikusios moterų kurios visada galvoja kad visi aplinkiniai jas apkalba,traukinje,gatvėje,visur?Ir kiek sutikote moterų kurios 14 metų [po skyrybų] visiškai neturi sekso ir džiaugiasi,kad laikosi celibato?O dabar pačios spreskite ar tai normalu.
Atsakyti
QUOTE(dzeine01 @ 2009 06 05, 10:55)
Leiskite truputį nukrypti nuo temos,bet paskysiu kad visą gyvenimą nekenčiau ir nekęsiu sesers [netikros].Kiek gyvenime esate sutikusios dukrų kurios spardytų savo motiną,kuri visą gyvenimą tik ir darė kad stengėsi,dėl vaikų,paskutinį kasnį atiduodavo,o ji yra vienintelė tikra jos dukra,bjaurybė.Kiek esate sutikę tokių,kurios be priežasties susmeigtų šakutę kitam į šlaunį?Kiek esate sutikusios moterų kurios visada galvoja kad visi aplinkiniai jas apkalba,traukinje,gatvėje,visur?Ir kiek sutikote moterų kurios 14 metų [po skyrybų] visiškai neturi sekso ir džiaugiasi,kad laikosi celibato?O dabar pačios spreskite ar tai normalu.

O ka?As kazkada tai vaikystėj savo sesei buvau suvarius sakute i koja biggrin.gif biggrin.gif Teko gintis kaip mokejau...Ir nieko...daugiau prie manęs ji niekad nelindo muštis biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo burbanti: 05 birželio 2009 - 12:09
QUOTE(dzeine01 @ 2009 06 05, 11:55)

o ką galėtumėt papasakoti apie save?
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 06 04, 22:16)
Irane preezidentas nevaldo visiškai nieko smile.gif, o šiaip tai ten prezidento ir institucijos nebuvo, ne taip seniai jis atsirado- ten buvo šachas. O šalį velajat,(nežinau tinkamo vertinio) Ajat'allah.

tai lietuviskai vadinama Ajatola.nors kai paskelbe mirties nuosprendi S.Rushdi jie man juokingi.nuosprendis jam tiktu nebent uz rasliavos keliama nuboduli
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2009 06 05, 11:07)
Protingam žmogui yra visur gerai ir visur jam viskas leidžiama, jis viską gali. O kvailam, kvailą ir bažnyčioj muša vat ir tiek.
O iaip tai žinai kas mane visuose SM forumuose labiausia stebina- visos pažysta, žino ir bendrauja su daugybe kvailių. Vat nė karto niekur neteko mti ir paskaityti - turiu protingą draugę, seserį, mamą, tėtį- visi kvailių apsėsti. Įdomu tiesiog pasidarė kaip forumietės pačios vadina save ir kodėl jos draugauja su kvailiais, teka už kvailių, gimdo kvailus vaikus ir kvailai gyvena savo gyvenimą?

drinks_cheers.gif Net nera ka pridurti! Gal tik vienos forumietes parasa: Jeigu tu gincinies su kvailiu, zinok jis daro ta pati. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2009 06 28, 06:52)
tai lietuviskai vadinama Ajatola.nors kai paskelbe mirties nuosprendi S.Rushdi jie man juokingi.nuosprendis jam tiktu nebent uz rasliavos keliama nuboduli

Man kaip tik Rushdie knygos visai idomios, bet labai jau jis piktas ant daugelio dalyku. Puikiai suprantu, kodel musulmonai nepatenkinti tuo, ka jis raso. Bet tie mirties nuosprendziai tai velgi lazdos perlenkimas.
Atsakyti
Studijuoju arabų kalbą, tad nemažai tenka keliauti po arabų šalis, ir nors esu labai tolerantiška, o islama savotiškai gerbiu, tačiau niekada nedrįsčiau tekėti už musulmono. Kodėl? Visų pirma, musulmonų supratimu, monoteistinės religijos susiklostė piramidės principu, t.y. judaizmas atsirado kaip pats elementariausias pagrindas, kuriame Mozė ir Co įteigė žmonėms monoteizmo pagrindus ir t.t., krikščionybė - aukštesnis laiptelis, kuriame Jėzus ir Co išmokė žmones dvasinių vertybių, islamas - visa ko užbaigimas, galutinai sustygaves žmonių praktinį gyvenimą, ko galutinai nebuvo padarę nei krikščionybė, nei judaizmas. Tad krikščionys musulmonams kaip mums žmogbeždžionės, iki galo neišsivystę, tarkim, ištekėjusios už musulmonų, bet nekeičiančios religijos, paklauskite savo vyrų, ar jūs, kaip krikščionės keliausite į dangų. Atsakymas vienareikšmis - ne. Kitas dalykas, kad musulmonų žmonomis gali tapti tik moterys iš principo neturinčios gyvenime nieko, ta prasme ramios, tokios,kurioms nereikalingi vyrai draugai, ir kurios iš principo elgiasi labai "padoriai", t.y. arabų pasaulyje net ir sienos turi akis - grįši vėlai namo - viso namo gyventojai susirupins tavo reputacija, gink dieve ateis koks vyras į svečius, vėl gi tapsi namo pletkų objektu (tarkim vyrui atėjus į svečius, nesvarbu ar jis bendradarbis, užnešęs popierius ar vaikystės draugas, vyras turi būti sodinamas šalia durų, o drys paliekamos praviros, kad kiekvienas praeinantis kaimynas galėtų matyti kas ten dedasi.) taip pat jei rūbas nors pora centimėtrų atviresnis nuo kaklo, kiekvieno namo gyventojo pareiga bus tave sustabdyti ir patarti,jog taip nedera elgtis ir tai tik keli pavyzdžiai, spontaniškai šovę į galvą, ir šie pavyzdžiai tikrai iš pakankamai liberalių musulmonų šalių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pia_flaus: 28 birželio 2009 - 22:06
QUOTE(Pia_flaus @ 2009 06 28, 23:04)
paklauskite savo vyrų, ar jūs, kaip krikščionės keliausite į dangų. Atsakymas vienareikšmis - ne.

Toks vyro požiūris rodytų nepagarbą savo moteriai. Manau, kad rastum ir protingesnių musulmonų, kurie į šitą klausimą atsakytų kitaip. Tokiose temose apie musulmonus visada kalbama apie religinguosius, kurių gyvenimas - tarnavimas savo religijai, absoliučiai neturint savo nuomonės. Tokie žmonės panašūs į užprogramuotus kompiuterius, kurių intelektas yra fiksuotas ir nebegali plėstis. Yra ir kita dalis musulmonų, kurie leidžia sau mąstyti. Apie šituos kažkodėl niekas nekalba ir nepastebi, neįdomūs jie, ar ne? Ką čia apie juos kalbėti.
Atsakyti
QUOTE(Pia_flaus @ 2009 06 29, 01:04)
Tad krikščionys musulmonams kaip mums žmogbeždžionės, iki galo neišsivystę, tarkim, ištekėjusios už musulmonų, bet nekeičiančios religijos, paklauskite savo vyrų, ar jūs, kaip krikščionės keliausite į dangų. Atsakymas vienareikšmis - ne.

Klausiau kazkada, jis nustebo, kodel netureciau i dangu keliauti. Apskritai manau, kad tai labai nuo zmogaus priklauso. Paklausk kokio religingesnio krikscionio, ar musulmonas keliaus i dangu, atsakymas bus ne. Musumoniskoje salyje gyvenu jau pora metu, susiduriau su visaip mastanciais zmonemis - yra tokiu, kurie negers mano paruostos arbatos, vien todel, kad as krikscione. Kiti ne tik arbata gers, bet ir pietus pavalgys ir dar susidomeje apie krikscionybe klausines.

QUOTE(Pia_flaus @ 2009 06 29, 01:04)
taip pat jei rūbas nors pora centimėtrų atviresnis nuo kaklo, kiekvieno namo gyventojo pareiga bus tave sustabdyti ir patarti,jog taip nedera elgtis ir tai tik keli pavyzdžiai, spontaniškai šovę į galvą, ir šie pavyzdžiai tikrai iš pakankamai liberalių musulmonų šalių.

Velgi tai nuo zmoniu priklauso. Mano vyras kiles is kaimo, tai jau buvo, kad keliom kaimietem moteriskem uzkliuvo mano atseit per siauros kelnes. Bet kad mieste kam kliutu, tai nepastebejau, o kaimynai is viso i savo reikalus nesikisa.

Manau, kad neverta visu musulmonisku saliu sulyginti, yra labai konservatyviu, yra ir liberaliu, taip pat daugumoje ne tik religija zmoniu mastymui daug priduoda, bet ir kultura. Dar priklauso, ar esi kaime, ar mieste. Ir labai idomus apibendrinimas, kad musulmonams reikia tik ramiu zmonu. Pazistu tokiu pasiutusiu musulmoniu, kad daugumai lietuviu nenusileistu.

Beje, toli grazu ne visi musulmonai arabai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(-Maria- @ 2009 06 29, 09:15)
Toks vyro požiūris rodytų nepagarbą savo moteriai. Manau, kad rastum ir protingesnių musulmonų, kurie į šitą klausimą atsakytų kitaip. Tokiose temose apie musulmonus visada kalbama apie religinguosius, kurių gyvenimas - tarnavimas savo religijai, absoliučiai neturint savo nuomonės. Tokie žmonės panašūs į užprogramuotus kompiuterius, kurių intelektas yra fiksuotas ir nebegali plėstis. Yra ir kita dalis musulmonų, kurie leidžia sau mąstyti. Apie šituos kažkodėl niekas nekalba ir nepastebi, neįdomūs jie, ar ne? Ką čia apie juos kalbėti.

Visikai pritariu.
as irgi paklausiu ar keliausiu i dangu biggrin.gif
man liudna, jei panele virsuje , studijuojanti arabu kalba (kas tikriausiai yra labai idomu, gal OC ? ) , sakosi keliaujanti po islamiskas salis (nebutinai gi Saudo Arabija ar Iranas ) nemate siuolaikisku idomiu musulmonu.
jie nenuvertina krikscionybes, yra pakantus jai, juk dievas visu tas pats, tik pranasai skirtingi.
pas mus vienintelis aspektas kai 'susikerta tikejimai' yra kai as valgau kiauliena, sako - viskas, nebuciuosiu taves siandien tongue.gif
kas del drabuziu, tai papraso kad jei einu i miesta viena, per daug neisirengciau, ir siaip kad ir su juo einu tai galva pakraipo ir tiek, bet malonu zinoti, kad kazkas tave saugo nuo nereikalingu akiu, ir savoms duoda dziaugtis.
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2009 06 29, 09:21)
Mano vyras kiles is kaimo, tai jau buvo, kad keliom kaimietem moteriskem uzkliuvo mano atseit per siauros kelnes.

O jūs Lietuvos kaime trumpu sijonuku pasivaikščiokit, tai net ne kelioms moteriškėms užklius biggrin.gif
Atsakyti