Įkraunama...
Įkraunama...

Ar islamas tikrai priešas?

Apklausa: Ar žinote laimingų musulmonų ir krikščionių porų? (266 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(jejeta @ 2006 11 08, 18:07)

O kazin ka kiatauciai, kad ir musulmonai apie mus kaip tauta mano?

Na pietu Europos kurortiniu zonu berniukai apie lietuvaites mano nelabai gerai smile.gif Sako, kad jos lengvai prieinamos, kaip pasake vienas turkas "trecioj vietoj po ukrainieciu ir rusiu" bigsmile.gif Dar nelabai gerai mano apie musu vyrus, nes "kas jie per vyrai, jei ju moterys buriais i musu glebi traukia?" smile.gif Va jums ir stereotipai biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(leputė @ 2006 11 08, 18:15)
"Gali" - taip, bet realiai... Juk turkėms oficialiai ir kūno bei plaukų berods nereikia dangstyti... O kodėl jos visvien dangsto g.gif Ir dirbti galima visur, lygiai kaip ir vyrams... O ar daug matėte (kad ir viešbučiuose ar parduotuvėse) dirbančių turkių g.gif Kažkodėl vien vyrai...

Nereiktu maisyti situ dalyku - tureti antra zmona draudzia istatymai, o nedirbti ar nenesioti skaru - ne. Yra istaigu, kur galvos apdangalai draudziami. Na juk musu mociutes irgi jas nesiodavo galu gale smile.gif O dirbanciu turkiu maciau galybes g.gif
Atsakyti
QUOTE(jejeta @ 2006 11 08, 19:07)
Oi ko cia tik mes neprisnekam apie kitataucius:) Kai visa foruma perskaitau, tai susidaro ispudis kad galima bent kelis veikalus apie lietuviu-musulmonu santykius parasyt:) As ir pati prie tu rasanciuju prisideciau, kuo daugiau galvoju, tuo daugiau minciu:)

O kazin ka kiatauciai, kad ir musulmonai apie mus kaip tauta mano?

Is savo patyrimo:
Vienam viesbutyje (ne Europoj cia buvo), kai pasakem, kad is Lietuvos, tai sake "zinom, zinom, Adamkus prezidentas - fuuu nors tiek...zino
Anglijoj lotuliukas.gif , kai kalbejomes su vietine fauna, tai Lietuva.... "a, tai cia Vengrijoj..." nu ka sakyt? Vengrijoj, Vengrijoj...
Vokietijoj: tai banditizmas pas jus, ane? g.gif
Graikijoj: kalbek rusiskai, ka cia issip... atsiprasant... (gi rytu blokas, ruskiu krastas.... pliam.. ju galva) ir krepsinis, krepsinis...zinom Sabonis...

Dabar tiek idomesniu atsimenu pamastymu apie lietuvius, manau, kad mazai apie mus "mano", gal ,mes per mazi? Per mazai musu? Kur jau dideles bendruomenes, tai nori nenori zino
Atsakyti
Bet vis dėl to, kai valgyti iš kažko reikia, dirba tos turkės ir pardavėjomis. Dabar pamąsčiau, kad kol vaikščiojau po parduotuves, tai įvairiai mačiau: pusė moterų, pusė vyrų g.gif
Vienoje mobiliųjų telefonų parduotuvėje dirbo dvi seserys. Viena buvo su trumpom rankovėm ir šortais, o kita su skara, ilgom rankovėm ir ilgom kelnėm. Yra toks dalykas kaip pasirinkimas.
Papildyta:
QUOTE(Beigbeder @ 2006 11 08, 18:32)
Dabar tiek idomesniu atsimenu pamastymu apie lietuvius, manau, kad mazai apie mus "mano", gal ,mes per mazi? Per mazai musu? Kur jau dideles bendruomenes, tai nori nenori zino

Būtent, mes per maža valstybė verysad.gif Todėl mus taip lengvai ir prie rusų prilipdo :/ Jeigu mane palaiko ruse po to, kai sužino, kad iš Lietuvos, tai tą žmogų ignoruoju ir nebekalbu, nes jau tikrai nervina doh.gif
Atsakyti
QUOTE(M & G @ 2006 11 08, 19:35)
Bet vis dėl to, kai valgyti iš kažko reikia, dirba tos turkės ir pardavėjomis. Dabar pamąsčiau, kad kol vaikščiojau po parduotuves, tai įvairiai mačiau: pusė moterų, pusė vyrų g.gif

Kiek teko susidurti, tai daug dirba moteru bulgariu, rumuniu ir nepamenu dar kokiu krastu. viesbuciuose, parduotuvese, aptarnavimo srityje. Gal vietines tikrai prastu darbu nedirba?
Kaip ir Anglijoj ar Amerikoj. Amerikonai tam ir sugalvojo zalia korta, kad butu kam prastus darbus dirbti.
Atsakyti
Beje, prisiminiau, kai gyvenau Austrijoj, vienas austras man net patare per daug nesireklamuoti, kad esu is Lietuvos, nes dviejuose didziausiuose Vienos striptizu klubuose dauguma merginu sudaro lietuves ohmy.gif Kai isaiskejo, kad zodis "striptizas" yra tik priedanga, is tikruju tai tiesiog mergaites uz pinigus, kilo didelis skandalas, visi Lietuvos laikrasciai rase... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(M & G @ 2006 11 08, 19:17)
Turkėms tokie darbai yra per žemas lygis tongue.gif Man mano draugas irgi tokių darbų neleistų dirbti, nes aš esu verta geresnio darbo.

Na mudvi čia kaip tos "Dviračio" blondinės "biškį ne į temą", bet tai tu nori pasakyti, kad dirbti aptarnaujančio personalo darbą turkėms per žema, tai jos tipo dirba aukštesnėse grandyse g.gif
Nežinau, bet man atrodo, kad turkės vieta - namuose... Su vaikučių būreliu... biggrin.gif kaip ir visame islamiškame pasaulyje biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leputė: 08 lapkričio 2006 - 19:15
QUOTE(leputė @ 2006 11 08, 19:13)
Na mudvi čia kaip tos "Dviračio" blondinės "biškį ne į temą", bet tai tu nori pasakyti, kad dirbti aptarnaujančio personalo darbą turkėms per žema, tai jos tipo dirba aukštesnėse grandyse g.gif
Nežinau, bet man atrodo, kad turkės vieta - namuose... Su vaikučių būreliu... biggrin.gif kaip ir visame islamiškame pasaulyje biggrin.gif

Gerai, gal aš čia persistengiau su apibendrinimu, kad visoms tokie darbai per žemi biggrin.gif Moterys pradėjo eiti į darbus palyginti tikrai neseniai, todėl kol kas yra daugiau dirbančių vyrų, tai ir matome jų daugiau.

Mano draugo brolio žmona ištekėjo ir pareiškė, kad nedirbs. Teko jam su tuo susitaikyti ir viskas. O prieš ištekėdama dirbo. Kai kurioms labai patogu, kai vyras parneša pinigus, o jos tik sėdi namie nail.gif Tarp kitko, nagla ji moteriškė, kaip ir dauguma turkių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(M & G @ 2006 11 08, 18:12)
Spėju, tikrai ne tokius "briedus", kaip lietuviai bigsmile.gif Aš išvis labai nemėgstu kitų tautų smerkti ar apie juos ką nors manyti g.gif Man yra svarbiau konkretus žmogus, o ne kažkokie stereotipai.

Man tai atrodo, kad tu ir lietuvius smerktum, kad tik musulmonai pagirti liktu.

QUOTE(M & G @ 2006 11 08, 18:17)
Turkėms tokie darbai yra per žemas lygis tongue.gif Man mano draugas irgi tokių darbų neleistų dirbti, nes aš esu verta geresnio darbo.

T.y. sedeti namie?

As viena karta Lietuvoj vaizda maciau lotuliukas.gif . Sedziu klinikose (nu kas ten lankosi, zino, kad apsilankyti pas gydytoja nurodytu laiku - stebuklas). Nu ir ateina studentai: inde, lietuve, lietuvis ir 2 libanieciai. Lietuve pasakoja indei, koks fainas jos vyras, kaip jie praleido vakara ir t.t. O libanietis draugams pasakoja, kokia durna zmona, pastoviai kabinasi, nu tai suvalge jis ta vakariene (o jau zvakes kaip smirdejo), atliko vyriskas pareigas ir pagaliau galejo ramiai eiti i chata. Nu moteriske (pasirodo vyras ir zmona) sugebejo papriekaistauti, kad nedemesingas doh.gif . Tolesni sakiniai buvo tokie, kad mano vyras po tokiu galvotu kaip issaugoti seima, o ta moteriske sugebejo atsiprasyti, kad bando ji zeminti.
Nesuprantu, kas moteris traukia prie musulmonu, bet nereikia pasakoti, kad jie vos ne idealai ir kad pvz. skaros pasirinkimo reikalas (Turkijoj gal but, bet musulmonai ne tik ten gyvena).
Atsakyti
Aš šiose diskusijose atstovauju dažniausiai Turkijai.

Aš jų neaukštinu, bet bandau pasakyti, kad ne visi tokie, nes dažniausiai girdžiu "kad tik ne musulmonas" doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo M & G: 08 lapkričio 2006 - 21:46
QUOTE(#Mia# @ 2006 11 08, 21:38)
Nesuprantu, kas moteris traukia prie musulmonu, bet nereikia pasakoti, kad jie vos ne idealai ir kad pvz. skaros pasirinkimo reikalas (Turkijoj gal but, bet musulmonai ne tik ten gyvena).

Traukia ne prie musulmonų, o prie konkretaus musulmono, jei jau traukia. O skarų nebūtina nešiot Egipte ir JAE (bent jau Dubajuje tai tikrai). Čia tiek, kiek aš žinau. Bet dar, matyt, yra šalys, kurių aš ir nežinau. Ai, tiesa, Libane dar nebūtina
Atsakyti
Dengti galvą privaloma tik Saudo Arabijoje. Teko pagyventi Jordanijoj, Egipte, UAE, pabūti Sirijoj, Katare ir Omane. Ir tikrai hijabo nešiojimas - tavo reikalas. Nors nesu musulmonė, bet Aleksandrijoj eidama apsipirkti beveik visada galvą dengdavau. Iš "savų" mažiau plėšia bigsmile.gif

O moteris ne prie musulmonų, o prie normalių vyrų traukia. Deja, idealų niekur nėra tongue.gif Jeigu kuri rado, tai jai labai pasisekė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Insomnia @ 2006 11 08, 23:19)
Dengti galvą privaloma tik Saudo Arabijoje. Teko pagyventi Jordanijoj, Egipte, UAE, pabūti Sirijoj, Katare  ir Omane. Ir tikrai hijabo nešiojimas - tavo reikalas. Nors nesu musulmonė, bet Aleksandrijoj eidama apsipirkti beveik visada galvą dengdavau. Iš "savų" mažiau plėšia  bigsmile.gif

O moteris ne prie musulmonų, o prie normalių vyrų traukia. Deja, idealų niekur nėra tongue.gif Jeigu kuri rado, tai jai labai pasisekė  biggrin.gif

teisingai labai parasyta... juk musulmonai ne tik Turkijoje... o dar kiekviena salis nors ir musulmoniska, turi savo paprocius ir tradicijas, kurios irgi skiriasi.. daug kas maiso, uztenka pasakyti islamas ir musulmonas, ir isivaizduoja visas moteris vienodas su skarom.. bet is tiesu taip nera... kaip ir ta daugpatyste, ne visose islamiskose salyse ji leidziama.. kiek zinau ir saudo arabijoje dabar yra istatymas, kad vyras, noredamas vesti pagal tradicija antra ar trecia zmona, turi irodyti, kad sugebes jas visas islaikyti nedirbancias... tas pats ir apie darba.... ne tik musulmoniskose salyse yra ipraasta, kad moteris nedirba (kodel ji turi, jai patogiau buti islaikytai vyro ir tik grazintis visaip).. tas pats yra, tik jau daug silpniau, pvz Italijoje... kadangi ten ekonomika smuko ziauriai per paskutinius metus, tai vis daugiau moteru ten eina dirbti.... deja, padavejomis, pardavejomis dirba tik seimyniniame versle (savo restorane, savo parduotuveje, ir t.t.) o kitu atveju tuos darbus dirba imigrantai (rumunai, albanai, is rytu europos ir pan.)... tas pats turbut yra ir turkijoje bei kitose salyse...
o Lietuva daug kas su Rusija maiso pagrinde del to, kad visiems tas didelis lopas zemelapyje dar yra buvusi SSSR, o SSSR jiems reiskia Rusija... ir dar praeis simtas metu, kol visi zinos kas ta lietuva, jei iki to laiko ji neisnyks... uztat ir pataria visi, kad nekalbeti Turkijoje rusiskai, nes po to ir vadins natashom ir kabins kaip lengvai prieinama mergelina... o ruses jau pacios zinot, dirba "sokejomis" visur, kur tik imanoma, ir turkijoje, ir graikijoje, ir kipre ypac, ir saudo arabijoje ....

Siaip tai kvaila pulti zmogu, kuriam patinka musulmonas (konkretus vyras)... mes issakom savo pastabas, nuogastavimus bei argumentus, o mergina, jei nekvaila, pati atsirinks, kas jai tinka ir gal bus atsargesne bendraudama su zmogumi, kuris yra is salies su visai priesinga kultura (ne europietiska).. rasau kultura, nes religija yra kulturos dalis... deja, jei nukentes ateityje, tai velgi bus jos reikalas... pasimokys ir eis pirmyn... nes mes juk negalime nuspeti, ar mergina nukentes nuo santykiu su tuo zmogumi, o gal jis bus butent tas, su kuriuo ji jausis laiminga? juk visokiu atveju buna... kartais kaip zmogus ir musulmonas buna geresnis uz krikscioni
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dianita: 09 lapkričio 2006 - 10:15