Įkraunama...
Įkraunama...

***Sonatinos receptų gerbėjos***

Nagi stai pasirodau, kad nesakytumet jog viskas man blogai, kas gerai ta tikrai pagiriu  smile.gif

Rezultatas pagal Sonatinos recepta:

user posted image

Vietoj vandens dejau pieno, ir man uzteko 3 kiausiniu. Labai minstuciai skanuciai, tikrai tinka tiek saldziam idarui tiek mesiniam.

Dabar turiu sugalvoti koki krema ipusti, nes dar nenusprendziau..  doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinka_2010: 22 birželio 2012 - 21:06
Pripildziau kremuko pagal recepta, tiesiog pasakiskas!

Dar keliau http://www.sonatinos...-obuoliais.html tai nepatiko, galvosi greiciau kazkas i trupinini panasus, o ne i toki lengva ir puru kaip fotkej smile.gif bet suejo uz varskes apkepa biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2012 06 22, 22:06)
Nagi stai pasirodau, kad nesakytumet jog viskas man blogai, kas gerai ta tikrai pagiriu  smile.gif

Rezultatas pagal Sonatinos recepta:

user posted image

Vietoj vandens dejau pieno, ir man uzteko 3 kiausiniu. Labai minstuciai skanuciai, tikrai tinka tiek saldziam idarui tiek mesiniam.

Dabar turiu sugalvoti koki krema ipusti, nes dar nenusprendziau..  doh.gif

o kas cia per pyrageliai g.gif atrodo tai skaniai
Atsakyti
QUOTE(troja3030 @ 2012 06 24, 08:23)
o kas cia per pyrageliai  g.gif atrodo tai skaniai


plikyti.. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Sonatina @ 2006 04 02, 19:40)
Ir aš šiandien pirmą kartą kepiau plikytos tešlos pyragaičius su varškės kremo įdaru, vadinamuosius "Vecriga". Gavosi tikrai neblogai  thumbup.gif

user posted image

Plikyta tešla

100 g sviesto
1/2 a. š. druskos
1 st. vandens
1 st. miltų
4 kiaušiniai, kambario temperatūros

Puode užvirti sviestą su vandeniu ir druska. Suberti iškart visus miltus ir maišyti mediniu šaukštu, kol neliks miltų gumuliukų ir pasidarys tešlos rutulys. Nukelti nuo viryklės, perdėti tešlą į plakimo indą ir mikseriu po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
Dėti tešlą į maišelį ir išspausti ant kepimo poieriumi išklotos skardos norimo pavidalo pyragaičius. Kepti iki 220C įkaitintoje orkaitėje 15 min., tada sumažinti temperatūrą iki 160C ir kepti dar maždaug 15 min. Šiek tiek aušinti orkaitėje vos pravėrus dureles. 
P. S. stiklinė - 236 ml.

Kremui mikseriu išplakiau 100 g sviesto, 300 g mūsų švelniosios varškės, 1 puodelį cukraus pudros, 1 a. š. vanilinio cukraus ir 1 nedidelės citrinos žievelę.

user posted image

O kadangi pyragaičiai greitai dingo, tai dar iškepiau sausainėlių be įdaro smile.gif

user posted image

Atsakyti
Musu megstamiausi Sonatinos blynai yra mieliniai blynai.
Jau kiek juos kepu, vis neatsivalgom. bigsmile.gif O dar kai dabar pilna svieziu uogu, tai mmm....
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2012 06 25, 21:33)
Musu megstamiausi Sonatinos blynai yra mieliniai blynai.
Jau kiek juos kepu, vis neatsivalgom. bigsmile.gif O dar kai dabar pilna svieziu uogu, tai mmm....

Žiauriai mėgstu mielinius blynus, dar nuo darželio ir mokyklos laikų ypač mielinius. Bet bijau pradėti juos kepti, nes bijau kad negalėsiu sustoti juos valgyti.
Na o štai mano savaitgalio tortas pagal Sonatiną "Triufelis"

user posted image
Atsakyti
QUOTE(V&E Mamytė @ 2012 07 02, 09:58)
Na o štai mano savaitgalio tortas pagal Sonatiną "Triufelis"



Vau kaip gražu wub.gif

O aš išbandžiau šiuos piciukus ir tikrai paprasta, skanu, greita:

http://www.sonatinos...01_archive.html
Atsakyti
QUOTE(kregzde @ 2012 07 02, 11:40)
O aš išbandžiau šiuos piciukus ir tikrai paprasta, skanu, greita:

http://www.sonatinos...01_archive.html

aha, tie piciukai tikrai gėris... improvizuojam su daržovėm, grybais thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Zhaliaakee @ 2012 07 02, 10:58)
aha, tie piciukai tikrai gėris... improvizuojam su daržovėm, grybais  thumbup.gif


O, prašome plačiau, kokių daržovių dedate, kaip darote? 4u.gif Aš seniau darydavau ravioli su sloksniuota tešla + dešra (kumpis) + sūris, bet čia kur kas paprasčiau, susukai ir viskas thumbup.gif

Pagalvojau, kad ir tarkuoti obuoliai puikiai čia tiktų, būtų saldūs pyragiukai, gerai jie ir lėkštėje atrodo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kregzde @ 2012 07 02, 12:07)
O, prašome plačiau, kokių daržovių dedate, kaip darote? 4u.gif  Aš seniau darydavau ravioli su sloksniuota tešla + dešra (kumpis) + sūris, bet čia kur kas paprasčiau, susukai ir viskas  thumbup.gif

Pagalvojau, kad ir tarkuoti obuoliai puikiai čia tiktų, būtų saldūs pyragiukai, gerai jie ir lėkštėje atrodo  ax.gif

na ką čia plėstis laugh.gif imu papriką, pomidorą, cukiniją - žiūrint ko norisi, ir kas ką mėgsta.. viską arba smulkiai sukapoju, jei netingiu, arba su burokine tarka sutarkuoju, sumaišau su žolelėm ir dedu ant padažu išteptos tešlos ... B mėgsta su mažais marinuotais svogūniukais, aš su alyvuogėm mėgstu, tai dar šitokių gėrių pasmulkinam 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(V&E Mamytė @ 2012 07 02, 09:58)
Žiauriai mėgstu mielinius blynus, dar nuo darželio ir mokyklos laikų ypač mielinius. Bet bijau pradėti juos kepti, nes bijau kad negalėsiu sustoti juos valgyti.
Na o štai mano savaitgalio tortas pagal Sonatiną "Triufelis"

user posted image



Vau koks grazus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
O kaip skonis? Ar pateisino lukescius?Verta gaminti?
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2012 07 02, 16:12)
Vau koks grazus thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
O kaip skonis? Ar pateisino lukescius?Verta gaminti?

Kam patinka šiokoledas tam turėtų patikti ir šis tortas, jis yra labai šokoladinis, kepu aš jį jau gal dešimtą kartą. Kiti sako, kad tirpstantis burnoje tortas.
Atsakyti