QUOTE(negriuke @ 2010 06 10, 11:07)
Rimtai, baudas deda? Man atrodo, kad vaikams nededa, ar gali nuorodą įmesti, kur būtų parašyta, kad baudos taikomos vaikams?
O mano sūneliui nedarė asmens tapatybės kortelės, nes sakė ji nėra reikalinga vaikams iki 16 m.
cia kalbu apie pasa, ne apie tapatybes kortele.
neidesiu tokios nuorodos, baudos zinau suaugusiems, o del vaiku paso pasibaigimo, tai zinau,kad nemoka pasalpu, mano drauge puses metu vaikui padare pasa, kuris galiojo iki 2 metu, norejo susitvarkyti vaiko pinigelius 52litukus, tai pasake, neimanoma, nes vaiko pasibaiges paso galiojimas...
taigi cia tik zodiniai dalykai, beje praitoj temukej mamaytes rase, kad vieniems deda, baudas, kitiems ne (ziurint kokioj savivaldybej) taigi geriau perspet del blogiausio, kad zinotu... kokios buna pasekmes...
o del tapatybes korteles- ji reikalinga jei nero isvykti uz lietuvos sienos, taigi net i latvijos baseina vaikams reikalingos korteles- gimimo liudijimai netinka (nors aisku praleidzia ir su jais graziai paprasius)

bet istatymiskai, jei pasakai,kad vaikas su klase vaziuoja i baseinus, be asmens korteles, niekaip....