Įkraunama...
Įkraunama...

8 mėnesių vaikučio meniu

Mano dukrytės dionos meniu:

Anksti ryte vandenukas, jei keliasi ankscčiau negu 8val,
8-9val mišinukas apie 200-240ml,
10-11val jogurtas, jogurtas + vaisių tyrelė, vaisių tyrelė, varškė su tyrele
12-13val daržovių košytė su mėsyte arba be
apie 15val mišinukas
17-18val kruopų arba užpiltinė košė
apie 20val mišinukas
prieš miega vandenukas

Tarpuose duodu arbatos atsigerti, kukurūzų pagraužti, patrinu koki šviežią vaisių ar kelias uogas, arba įdedu į specialų maišelį ir čiulpia pati.

Atsakyti
QUOTE(*Alba* @ 2010 05 29, 01:35)
as nei kalves pieno produktu, nei cepelinu (jie juk su kiauliena idaryti)  neketinu duoti bent iki 12 menesiu. ir kas cia per naujoves - 8 men. kudikiui duoti vynuogiu??? negi neuztenka lietuviskuose vaisiuose ir darzovese esamu pesticidu?

beje, mamos, ar kuri davete jau zuvies? nes siaip ji rekomenduojama apie 10,5 - 11 men. karta ar du i savaite, taciau skaiciau, kad neriebia jurine zuvi galima pasiulyti ir 8 men vaikuciui.

del cepelinu, as irgi neduociau be metu tokio maisto, vien del to, kad ten riebalu misinys. bet nereikia taip uzsipulti mamos, as pvz pries pora dienu vaikui daviau kelis kasnelius kotleto su sviezia bulvyte. Manau nuo 8 men po maza gabaleli reikia pratinti prie ivairaus maisto, bet nepersistengti.

O vynuogiu kodel negalima? tyrelese pirktinese ju gi pilna wink.gif

o zuvi grieztai nuo 1m rekomeduojama.

is vaisiu mes jau valgem obuoli, kriause, persika, abrikosa, banana, slyva.
mesytes kalakutiena, vistiena ir jautiena,
o darzoves - bulve, morka, cukinija, moliugas, brokolis, kalafijoras, kopusto lapas, kartais agurka imetu jei neturiu cukinijos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kuci @ 2010 06 24, 15:53)
del cepelinu, as irgi neduociau be metu tokio maisto, vien del to, kad ten riebalu misinys. bet nereikia taip uzsipulti mamos, as pvz pries pora dienu vaikui daviau kelis kasnelius  kotleto su sviezia bulvyte. Manau nuo 8 men po maza gabaleli reikia pratinti prie ivairaus  maisto, bet nepersistengti.

O vynuogiu kodel negalima? tyrelese pirktinese ju gi pilna wink.gif

o zuvi grieztai nuo 1m rekomeduojama.
is vaisiu mes jau valgem obuoli, kriause, persika, abrikosa, banana, slyva.
mesytes kalakutiena, vistiena ir jautiena,
o darzoves - bulve, morka, cukinija, moliugas, brokolis, kalafijoras, kopusto lapas, kartais agurka imetu jei neturiu cukinijos smile.gif

o kokius duodate ekologiskus ? kur perkate?
Atsakyti
Kas galima ir kas ne galima diskutuoti iki bele kiek. Kiek pastebėjau tai apie kūdikių mitybą yra pačios aršiausios diskusijos visame forume.
Mano mažylė kol kas valgo daržoves (bulvę, morką, kopūstą, žiedinį kopūstą, moliūgą, brokolį, cukiniją, špinatus, kaliaropę), vaisius (obuolį, bananą, kivį, slyvą, braškę), mėsytę (triušieną, kalakutieną, veršieną), kruopas (ryžius, avižas). Kol kas tik tiek ... Kruopas nenoriai ragauja, todėl lėtokai su jų įvedimu. Taip pat vis dar valgo mamytės pienuką.
Atsakyti
QUOTE(_Foxy_ @ 2010 06 25, 20:19)
Kas galima ir kas ne galima diskutuoti iki bele kiek. Kiek pastebėjau tai apie kūdikių mitybą yra pačios aršiausios diskusijos visame forume.
Mano mažylė kol kas valgo daržoves (bulvę, morką, kopūstą, žiedinį kopūstą, moliūgą, brokolį, cukiniją, špinatus, kaliaropę), vaisius (obuolį, bananą, kivį, slyvą, braškę), mėsytę (triušieną, kalakutieną, veršieną), kruopas (ryžius, avižas). Kol kas tik tiek ... Kruopas nenoriai ragauja, todėl lėtokai su jų įvedimu. Taip pat vis dar valgo mamytės pienuką.

pas mane panasiai, bet suprantu kad vaisines tyreles duodate?
o as vakar i kruopu kose idejau tris zemuoges , g.gif kaip ir nelaikas dar, bet ...
o spinatus ar rugstines po kelis lapelius dedu, taip pat lapeli petrazoliu ir krapu, bet ne kasdien.
o kaip del kivi ? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(nuliaX @ 2010 06 26, 10:32)
o as vakar i kruopu kose idejau tris zemuoges , g.gif kaip ir nelaikas dar, bet ...
o spinatus ar rugstines po kelis lapelius dedu, taip pat lapeli petrazoliu ir krapu, bet ne kasdien.

Kivi jau daviau paragaut,lyg ir neblogai kol kas viskas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nuliaX @ 2010 06 25, 09:05)
o kokius duodate ekologiskus ? kur perkate?

smile.gif jo jo, musu turguose ir parduotuvese labai ekologiski maistai. kiek imanoma perkam is ukininku, kiek ne -is parduotuves. ekologisko maisto is viso nebera, nebent pats savo darzelyje augina kas nors wink.gif

o su kiviu atsargiai, jeigu neberia, galima, bet jie gali paleisti viduriukus.

mes is visu vaisiu tyreles patys daromes, pirktiniu nevalgo, o tos tyreles kur tipo boi, tai vaikas net neziuri i ta puse, ziaugcioja ir purtosi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(nuliaX @ 2010 06 26, 10:32)

Žemuogių jau irgi galima ragauti nuo 7 mėn., žinoma, atsargiai ...
Kivi - tas pats - nuo 7 mėn. Mano panelės viduriukai visąlaik normalūs, dar neteko turėti problemų, alergijų taip pat neturi ...
Aš tyreles darau pati - tiesiog sutrinu vaisių ir viskas. Dar net nebandžiau pirkti tyrelių ar užpilamų košelių ... Obuolį duodu Jai visą, tik žievę nulupu, nes Ji jau gražiai kramto, moka atsikąsti ... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Foxy_: 26 birželio 2010 - 13:45
QUOTE(_Foxy_ @ 2010 06 26, 14:44)
Žemuogių jau irgi galima ragauti nuo 7 mėn., žinoma, atsargiai ...
Kivi - tas pats - nuo 7 mėn. Mano panelės viduriukai visąlaik normalūs, dar neteko turėti problemų, alergijų taip pat neturi ...
Aš tyreles darau pati - tiesiog sutrinu vaisių ir viskas. Dar net nebandžiau pirkti tyrelių ar užpilamų košelių ... Obuolį duodu Jai visą, tik žievę nulupu, nes Ji jau gražiai kramto, moka atsikąsti ...  smile.gif

as irgi duociau, bet parduotuveje tik pirkta..
Atsakyti
Labas, mamytės 4u.gif Vis pritrūkus idėjų paskaitinėju čia blush2.gif , nutariau ir pati parašyt ax.gif
Košes valgom tris kartus per dieną nuo 6 mėn., nes vaikinukas neprivalgo mišinuko, nors perku jau Semper 3 ax.gif Labai noriai valgo daržovienę kartu su kruopom, t.y. kukurūzų kr. + morka+ kalakutas ; grikiai+ marka+ cukinija; ryžiai+ bulvė+ morka ir t.t. mėsytę dedu taip pat. Užgeriam sultytėm arba arbata. Nieko naujo neparašiau, tik tiek, kad mumi tie derinukai labai patinka 4u.gif
Tiesa, turim tikdu dantukus, o viršuje laukia išbrinkę 4 thumbup.gif Sakykit, ar galima duot, kokio džiuvėsio ar sausainio spec. vaikučiams kur būna ax.gif Dar vis įkalbinėja mane duot palai-yt jam lašinuko rūkyto, ale ko tais prisibijau unsure.gif Ar duodat?

Atsakyti
QUOTE(arfa @ 2010 06 26, 15:51)
Sakykit, ar galima duot, kokio džiuvėsio ar sausainio spec. vaikučiams kur būna ax.gif  Dar vis įkalbinėja mane duot palai-yt jam lašinuko rūkyto, ale ko tais prisibijau  unsure.gif  Ar duodat?

Džiūvėsio arba spec. kūdikiams sausainį galima duoti, tik prižiūrėti reikia. Tiesa, mes buvome vienąkart nusipirkę sausainių kūdikiams, tai nepažiūrėjau sudėties, o jie tokie saldūs, kad taip ir nedavėm ...
O lašinį duoti tai man nepriimtina, nors anksčiau taip darydavo, bet man nepriimtina.
Atsakyti
QUOTE(arfa @ 2010 06 26, 05:51)
Labas, mamytės  4u.gif  Vis pritrūkus idėjų paskaitinėju čia blush2.gif  , nutariau ir pati parašyt ax.gif 
Košes valgom tris kartus per dieną nuo 6 mėn., nes vaikinukas neprivalgo mišinuko, nors perku jau Semper 3  ax.gif  Labai noriai valgo daržovienę kartu su kruopom, t.y. kukurūzų kr. +  morka+ kalakutas ; grikiai+ marka+ cukinija; ryžiai+ bulvė+ morka  ir t.t. mėsytę dedu taip pat.  Užgeriam sultytėm arba arbata. Nieko naujo neparašiau, tik tiek, kad mumi tie derinukai labai patinka  4u.gif
Tiesa, turim tikdu dantukus, o viršuje laukia išbrinkę 4  thumbup.gif  Sakykit, ar galima duot, kokio džiuvėsio ar sausainio spec. vaikučiams kur būna ax.gif  Dar vis įkalbinėja mane duot palai-yt jam lašinuko rūkyto, ale ko tais prisibijau  unsure.gif  Ar duodat?

oo, darzovienes su kruopom, nebandem, reiks isbandyt thumbup.gif gera ideja.

o lasinuko nedaviau, nors irgi visi sako, kad duoti.

dantuko dar ne vieno neturim smile.gif
Atsakyti