Mano dukrytės dionos meniu:
Anksti ryte vandenukas, jei keliasi ankscčiau negu 8val,
8-9val mišinukas apie 200-240ml,
10-11val jogurtas, jogurtas + vaisių tyrelė, vaisių tyrelė, varškė su tyrele
12-13val daržovių košytė su mėsyte arba be
apie 15val mišinukas
17-18val kruopų arba užpiltinė košė
apie 20val mišinukas
prieš miega vandenukas
Tarpuose duodu arbatos atsigerti, kukurūzų pagraužti, patrinu koki šviežią vaisių ar kelias uogas, arba įdedu į specialų maišelį ir čiulpia pati.
QUOTE(*Alba* @ 2010 05 29, 01:35)
as nei kalves pieno produktu, nei cepelinu (jie juk su kiauliena idaryti) neketinu duoti bent iki 12 menesiu. ir kas cia per naujoves - 8 men. kudikiui duoti vynuogiu??? negi neuztenka lietuviskuose vaisiuose ir darzovese esamu pesticidu?
beje, mamos, ar kuri davete jau zuvies? nes siaip ji rekomenduojama apie 10,5 - 11 men. karta ar du i savaite, taciau skaiciau, kad neriebia jurine zuvi galima pasiulyti ir 8 men vaikuciui.
beje, mamos, ar kuri davete jau zuvies? nes siaip ji rekomenduojama apie 10,5 - 11 men. karta ar du i savaite, taciau skaiciau, kad neriebia jurine zuvi galima pasiulyti ir 8 men vaikuciui.
del cepelinu, as irgi neduociau be metu tokio maisto, vien del to, kad ten riebalu misinys. bet nereikia taip uzsipulti mamos, as pvz pries pora dienu vaikui daviau kelis kasnelius kotleto su sviezia bulvyte. Manau nuo 8 men po maza gabaleli reikia pratinti prie ivairaus maisto, bet nepersistengti.
O vynuogiu kodel negalima? tyrelese pirktinese ju gi pilna

o zuvi grieztai nuo 1m rekomeduojama.
is vaisiu mes jau valgem obuoli, kriause, persika, abrikosa, banana, slyva.
mesytes kalakutiena, vistiena ir jautiena,
o darzoves - bulve, morka, cukinija, moliugas, brokolis, kalafijoras, kopusto lapas, kartais agurka imetu jei neturiu cukinijos

QUOTE(Kuci @ 2010 06 24, 15:53)
del cepelinu, as irgi neduociau be metu tokio maisto, vien del to, kad ten riebalu misinys. bet nereikia taip uzsipulti mamos, as pvz pries pora dienu vaikui daviau kelis kasnelius kotleto su sviezia bulvyte. Manau nuo 8 men po maza gabaleli reikia pratinti prie ivairaus maisto, bet nepersistengti.
o darzoves - bulve, morka, cukinija, moliugas, brokolis, kalafijoras, kopusto lapas, kartais agurka imetu jei neturiu cukinijos

o kokius duodate ekologiskus ? kur perkate?
Kas galima ir kas ne galima diskutuoti iki bele kiek. Kiek pastebėjau tai apie kūdikių mitybą yra pačios aršiausios diskusijos visame forume.
Mano mažylė kol kas valgo daržoves (bulvę, morką, kopūstą, žiedinį kopūstą, moliūgą, brokolį, cukiniją, špinatus, kaliaropę), vaisius (obuolį, bananą, kivį, slyvą, braškę), mėsytę (triušieną, kalakutieną, veršieną), kruopas (ryžius, avižas). Kol kas tik tiek ... Kruopas nenoriai ragauja, todėl lėtokai su jų įvedimu. Taip pat vis dar valgo mamytės pienuką.
Mano mažylė kol kas valgo daržoves (bulvę, morką, kopūstą, žiedinį kopūstą, moliūgą, brokolį, cukiniją, špinatus, kaliaropę), vaisius (obuolį, bananą, kivį, slyvą, braškę), mėsytę (triušieną, kalakutieną, veršieną), kruopas (ryžius, avižas). Kol kas tik tiek ... Kruopas nenoriai ragauja, todėl lėtokai su jų įvedimu. Taip pat vis dar valgo mamytės pienuką.
QUOTE(_Foxy_ @ 2010 06 25, 20:19)
Kas galima ir kas ne galima diskutuoti iki bele kiek. Kiek pastebėjau tai apie kūdikių mitybą yra pačios aršiausios diskusijos visame forume.
pas mane panasiai, bet suprantu kad vaisines tyreles duodate?
o as vakar i kruopu kose idejau tris zemuoges ,

o spinatus ar rugstines po kelis lapelius dedu, taip pat lapeli petrazoliu ir krapu, bet ne kasdien.
o kaip del kivi ?

QUOTE(nuliaX @ 2010 06 26, 10:32)
kaip ir nelaikas dar, bet ...
o spinatus ar rugstines po kelis lapelius dedu, taip pat lapeli petrazoliu ir krapu, bet ne kasdien.
o kaip del kivi ?

o kaip del kivi ?

Kivi jau daviau paragaut,lyg ir neblogai kol kas viskas.

QUOTE(nuliaX @ 2010 06 25, 09:05)
o kokius duodate ekologiskus ? kur perkate?

o su kiviu atsargiai, jeigu neberia, galima, bet jie gali paleisti viduriukus.
mes is visu vaisiu tyreles patys daromes, pirktiniu nevalgo, o tos tyreles kur tipo boi, tai vaikas net neziuri i ta puse, ziaugcioja ir purtosi

QUOTE(nuliaX @ 2010 06 26, 10:32)
kaip ir nelaikas dar, bet ...
o kaip del kivi ?

o kaip del kivi ?

Žemuogių jau irgi galima ragauti nuo 7 mėn., žinoma, atsargiai ...
Kivi - tas pats - nuo 7 mėn. Mano panelės viduriukai visąlaik normalūs, dar neteko turėti problemų, alergijų taip pat neturi ...
Aš tyreles darau pati - tiesiog sutrinu vaisių ir viskas. Dar net nebandžiau pirkti tyrelių ar užpilamų košelių ... Obuolį duodu Jai visą, tik žievę nulupu, nes Ji jau gražiai kramto, moka atsikąsti ...

QUOTE(_Foxy_ @ 2010 06 26, 14:44)
Žemuogių jau irgi galima ragauti nuo 7 mėn., žinoma, atsargiai ...
Kivi - tas pats - nuo 7 mėn. Mano panelės viduriukai visąlaik normalūs, dar neteko turėti problemų, alergijų taip pat neturi ...
Aš tyreles darau pati - tiesiog sutrinu vaisių ir viskas. Dar net nebandžiau pirkti tyrelių ar užpilamų košelių ... Obuolį duodu Jai visą, tik žievę nulupu, nes Ji jau gražiai kramto, moka atsikąsti ...

as irgi duociau, bet parduotuveje tik pirkta..
Labas, mamytės
Vis pritrūkus idėjų paskaitinėju čia
, nutariau ir pati parašyt
Košes valgom tris kartus per dieną nuo 6 mėn., nes vaikinukas neprivalgo mišinuko, nors perku jau Semper 3
Labai noriai valgo daržovienę kartu su kruopom, t.y. kukurūzų kr. + morka+ kalakutas ; grikiai+ marka+ cukinija; ryžiai+ bulvė+ morka ir t.t. mėsytę dedu taip pat. Užgeriam sultytėm arba arbata. Nieko naujo neparašiau, tik tiek, kad mumi tie derinukai labai patinka
Tiesa, turim tikdu dantukus, o viršuje laukia išbrinkę 4
Sakykit, ar galima duot, kokio džiuvėsio ar sausainio spec. vaikučiams kur būna
Dar vis įkalbinėja mane duot palai-yt jam lašinuko rūkyto, ale ko tais prisibijau
Ar duodat?

Košes valgom tris kartus per dieną nuo 6 mėn., nes vaikinukas neprivalgo mišinuko, nors perku jau Semper 3

QUOTE(arfa @ 2010 06 26, 15:51)
Dar vis įkalbinėja mane duot palai-yt jam lašinuko rūkyto, ale ko tais prisibijau
Ar duodat?

Džiūvėsio arba spec. kūdikiams sausainį galima duoti, tik prižiūrėti reikia. Tiesa, mes buvome vienąkart nusipirkę sausainių kūdikiams, tai nepažiūrėjau sudėties, o jie tokie saldūs, kad taip ir nedavėm ...
O lašinį duoti tai man nepriimtina, nors anksčiau taip darydavo, bet man nepriimtina.
QUOTE(arfa @ 2010 06 26, 05:51)
Labas, mamytės
Vis pritrūkus idėjų paskaitinėju čia
, nutariau ir pati parašyt
Labai noriai valgo daržovienę kartu su kruopom, t.y. kukurūzų kr. + morka+ kalakutas ; grikiai+ marka+ cukinija; ryžiai+ bulvė+ morka ir t.t. mėsytę dedu taip pat. Užgeriam sultytėm arba arbata. Nieko naujo neparašiau, tik tiek, kad mumi tie derinukai labai patinka
Ar duodat?

oo, darzovienes su kruopom, nebandem, reiks isbandyt

o lasinuko nedaviau, nors irgi visi sako, kad duoti.
dantuko dar ne vieno neturim