Įkraunama...
Įkraunama...

8 mėnesių vaikučio meniu

QUOTE(Tikaram @ 2010 08 06, 16:01)
stebuklingas pienas  smile.gif o is kur jis zino, kadd ko reikia? netikiu tokiom nesamonem, pienas tik zino, kiek kada gamintis pagal istraukta kieki (lialio poreiki), bet ar lialis nori gert ar valgyt t.y. riebaus ar kudo, pienas nezino  lotuliukas.gif
is fantazinu srities arba as visai jau atsilikus  biggrin.gif

Nu siaip ir musu organizmas reaguoja i aplinkos pokycius, pvz i karsti arba i salti smile.gif O sakykim kaip su karves pienu, negi visada riebumas vienodas smile.gif
Atsakyti
Sveikos, mielos mamytes,

Gal as ir ne i tema cia, bet... galbut patarsite man, nes nebezinau, ka ir daryti... Mano maziukei astuoni men, bet ji jau kuris laikas atsisako valgyti kose. Nevalgo jokios, nei kruopu, nei darzovienes su mesa... Tik mano pienuko neatsisako, varskytes,pomidora dar megsta.... Anksciau valgydavo, tik ne itin daug, nes ji tokia smulkute, matyt jai uztekdavo. Sakau gal del dantuku, nes virsuje jau kalasi... Bet man baisu, kad jos kraujukas nenusilptu, kai ji neima ne kasnio i burna... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(liepaite_sun @ 2010 08 09, 15:35)
Sveikos, mielos mamytes,

Gal as ir ne i tema cia, bet... galbut patarsite man, nes nebezinau, ka ir daryti... Mano maziukei astuoni men, bet ji jau kuris laikas atsisako valgyti kose. Nevalgo jokios, nei kruopu, nei darzovienes su mesa... Tik mano pienuko neatsisako, varskytes,pomidora dar megsta.... Anksciau valgydavo, tik ne itin daug, nes ji tokia smulkute, matyt jai uztekdavo. Sakau gal del dantuku, nes virsuje jau kalasi... Bet man baisu, kad jos kraujukas nenusilptu, kai ji neima ne kasnio i burna...  sad.gif

o nupirkt gatavas bandei? gal patiks, Hipp saldzios moliugo pvz, ar morka saldi skani. greicaiusiai del dantuku, maniskei irgi buvo blogai valge, bet isdygo ir praejo. nors negaliu patart.geriausia kreiptis i gyd., o kraujukui tyrima tegu paskiria, jei neramu, jau kaip ir laikas daryt. maniske valge lyg ir neblogai, o va Hg ant ribos sad.gif gelezies truksta ir nzn kodel. Kaip mamos manot, gal kai 8men jau, valgyt papildoma maista pradejom nuo 5men tai gal duot jau kruopienes 2k dienoj-ryta ir vakara? nes tik 1k. duodu.. nzn net
Atsakyti
Esu anksciau pirkusi Hipp kosyciu, bet ji skaniau valge mano virtas. Na bet bandysiu, gal dabar jai tiks tas maistelis. As kruopiene duodu ryte ir vakare. Vakare aviziniu dribsniu, nes ji neapsunkina skrandziuko.
Atsakyti
Sveikutes,
Skaitau Jusu zinutes.. Mums truputi virs 8men, taciau tik pries savaite isivedem antra kose. Kazkaip bijojau jas ivesti, nes laaaabai auga svoris nuo pienuko (vis dar valgo MP), galvojau tos kruopienes dar labiau didins svori, bet atrodo nieko. Ropojam, judam, turetu jis sumazeti.
Vaikas vaikui nelygu.. Mums jau islindo 9 dantukas, nera buve jokiu problemu su valgymu. Mes is tu laiminguju, kur nejauciame dantuku dygimo.
Beje, nakti vis dar valgo 2 kartus, valgytu daugiau, bet atsigeria vandenuko ir toliau miega. Per nakti per tuos karscius pabunda kokius 4 kartus. Mes uzmiegam 9h, tai 12h vandenukas, kokia 2h valgom, na ir dar jei pabunda gauna vandenuko kokia 5h ir 7h pienuko, nes atsikeliam 9h ryte. va taip ir gyvenam...
Atsakyti
QUOTE(niusyte @ 2010 08 09, 08:59)
Nu siaip ir musu organizmas reaguoja i aplinkos pokycius, pvz i karsti arba i salti smile.gif O sakykim kaip su karves pienu, negi visada riebumas vienodas smile.gif

drinks_cheers.gif butent pagal oro temperatura MP riebumas reguliuojasi mirksiukas.gif afrikos moteru piene 80proc vandens ax.gif
Atsakyti
musu dienos meniu dabar toks:
apie 8 val - MP
apie 10val. - grudine kose
apie 12 val kai migdomes - truputi MP (daugiau nusiraminimui)
apie 15 val - darzoviene su versiena
apie 18 val. - vaisinis desertas, vaisius maitintuve ar sausainis, duona.
apie 20-21 val. - neseniai pradejom grudine kose.
ir pries uzmiegant MP ar koks 60 ml misinuko.
Nakti labai blogai miega... vandens neisiulau - pradeda rekti dar labiau... MP, bet mazai jis valgo daugiau tik kruti paciulpia.. nezinau matyt cia dantukai jam... nes labai daznai nubunda rekdamas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(iriskaks @ 2010 08 02, 09:37)
6-7 val. MP
10 val. 160-170 ml. vaisiu tyrele (bananas, obuolys, slyva, kartais persikas-viskas is darzo, iskyrus banano  smile.gif  )
14 val. 180-200 ml. darzoviene su mesa (mesyte HIPP'o+ darzoves, is darzo, verdu: morkos, bulve, cukinija arba kopustas, snd bandysiu moliuga-jau turime)
18 val. 160-170 ml. HIPP koses
21-22 val. MP
1-2 val. MP
4-5 val. MP

Gerti visai nieko negeria, buteliuko nepripazista ir is puoduko nenori gerti. Verdu skanu kompota, pirkau Hipp'o sultys-nieko neima. Nzn kaip itikint vaika pradet gert?  doh.gif  Gal kas patars kaip prie buteliuko pripratint?
Skaiciau kad jau galima kiasinio tryni, varske. Gal kas duoda jau tryni, patarkite kaip paruost. Ir kokia varske duoti, parduotuvine-kuria mes valgom ar kitokia?

Mano tokių kiekių niekaip neįveikia schmoll.gif 100 ml būna riba, nebent daugiau vaisių įdedu- tada iki 130 šiaip taip.
Ar košes, ar daržoves valgydamas geria nemažai vandenuko, bet kitu metu jei nenori- niekaip neįkiši ir neįtikinsi, kad reikia tongue.gif O tavo gal iš šaukštuko gertų? g.gif Mačiau būna buteliukai su šaukštuku gale.
Nei trynio, nei varškės neduodu, maniškis ir šiaip alergiškas, tai tokie dalykai palauks.
Apie karvės pieną net negalvoju schmoll.gif Jaučiu iki 3 metų teks suktis be jo...
Atsakyti
Sveikos 4u.gif na mums su maistu taip pat didziules bedos nezinau ka daryt baisu kad nenusilptu pripazysta tik pamo piena viskas daugiau viskas fe...nei pirktines nei mano gamybos maistas nepatinka, nei mesyte , nei kosyte, nei varskyte nu apsoliuciai, suvalgo kokia uogyte vat is ranku , pomidora , agurka palaizo, duonytes duodu paragaut o taip kad normalei valgytu ne cypia spjauna keliasi is kedutes doh.gif zodziu skaitau , kad jei vaikas nenori jam nekisti neduot, bet tai ji visiskai nieko nesuvalgo mano mp tik , o jei manes nebuna reik palikt tai vistiek nevalgo ir nereikalauja, nesuprantu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(eggle20 @ 2010 08 23, 21:14)
Sveikos 4u.gif na mums su maistu taip pat didziules bedos nezinau ka daryt baisu kad nenusilptu pripazysta tik pamo piena viskas daugiau viskas fe...nei pirktines nei mano gamybos maistas nepatinka, nei mesyte , nei kosyte, nei varskyte nu apsoliuciai, suvalgo kokia uogyte vat is ranku , pomidora , agurka palaizo, duonytes duodu paragaut o taip kad normalei valgytu ne cypia spjauna keliasi is kedutes doh.gif zodziu skaitau , kad jei vaikas nenori jam nekisti neduot, bet tai ji visiskai nieko nesuvalgo mano mp tik , o jei manes nebuna reik palikt tai vistiek nevalgo ir nereikalauja, nesuprantu doh.gif

O gal pačio šaukštuko bijo? Arba gal nepatinka kėdutėj būt? g.gif O iš buteliuko valgo, gal iš puodelio geria MP? Tada siūlyčiau padaryt skystą košytę su MP ir gal taip bandyt pratint prie skonio g.gif Taip pat jei suvalgo uogą, tai kitą dieną suvalgytų dvi, vėliau gal ir kitą maistelį su žinomu skoniu būtų galima maišyt ax.gif
Atsakyti
kad kai nekisu maisto tai kedutei sedi , nelabai patinka buti prisegtai bet neverkia tik atsisegti megina;)buteliuko neima nepripazysta, arbatele is puoduko geria..saukstelio nebijo kai obuoliuka paskutu patinka ima ir pati ta sauksteli stveria, uogytes valgo patinka, bet va tokio rimtesnio maistelio ne, mesytes, darzoviu, kosyciu nevalgo, kosyte darau ir su uogytem ir obuoliuku kuriuos vienus megsta bet jau kosyte fu..nzn gal dar jei ir nereik nes svoris kaip ir auga, 8 menesi priaugo 300g bandau ivairiai virti db ir kietesni maista nesublenderiuota siulau gal patikt prades vis vilciu turiu blush2.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės, na mums jau virš 8 mėnesiuku, kai paskaičiau jūsu mažyliu meniu pasijutau nekaip, nes aš tiek daug yvairiu vaisių ir uogų bei daržovių neduodu, tiesiog vis atrodydavo,kad dar per maža manoji, šeip mes iš daržovių valgome, bulve, morka, cukinija, moliūga,pomidora, agurka, kukurūzai, žirneliai, kopustas, brokolis.
Iš uogų ar vaisių, žemuoges, braškes, avietes, mėlynes, juod.serbentai, bananai, obuoliai, truputi,meliono ar arbūzo,bet jų labai atsargiai, nes jie aplamai nerekomenduojami,tiesiog sunku kai patys juos mėgstam, o mažylei net seilės tysta... lotuliukas.gif .
Mėsyte tik veršiena ir triušiena, nes paukštiena uždraudė gydytojai, nes mažylei buvo gumbelis krutelėje, o tai pasirodo galėjo atsirasti nuo paukstienos,,jei nėščia ja valgiau, ir nuo tyrelių jei su paukštiena daviau,, dabar išnyko tas gumbelis, bet paukštienos bijau ir pati valgyti, nors mėgstu.
Iš kruopų mėginome daugiau užpilamas MILUPOS košeles, jas Lėja labai valgo, tai išbandėme jau visas kurios iki 8 mėnesio, šeip pati verdu mėsyte su ryžiais, arba su makaronais (aišku plius ivairios daržovės)
O mūsų dienos režimas toks:
6.30- 7.30 MIŠINUKAS
9.00-10.00 GRŪDŲ KOŠYTĖ (DAŽNIAUSIAI UŽPILAMA)
13.00-14.00 MĖSIŠKA KOŠYTĖ (MANO VIRTA) ATSIGERTI ARBATĖLĖ
17.00-18.00 MĖSIŠKA KOŠYTĖ, ARBATĖLĖ ARBA GRŪDINĖ, ARBATĖLĖ
20.30-21.30 MIŠINUKAS ir nori atsigert po jo visada arbatėlės.
Šeip visa diena užkandžiauja, tai uogyte kokia tai sausainiuku, tai kukuruziuku,juodos duonytes obuoliuko skiltele, jogurto su tyrele(HIPP ar milupa), arbatėles duodavau HIPP tirpias, arba gerdavo virinta vandenuka, dabar visaip buna bet tu tirpiu nebeduodu, verdu arbatėles pati tai ramunėliu tai melisu, tokias vos vos su spalvele, silpnas, maisto nesudau, ir nesaldinu.
Na va dabar atsiduodu jūsų sprendimui, na šeip svoriukas auga gerai, ji valgi, ka paduosi ta suvalgys, nakti atsibunda tik arbatėlės atsigert, misinuka valgom nuo 2 men, nuo trečio mėnesio nakti nebeatsikelia valgyti 4u.gif , vat tik dabar kai dantukai dygsta atsibudinėja atsigerti.Jau viena turim blush2.gif
Atsakyti