Įkraunama...
Įkraunama...

8 mėnesių vaikučio meniu

QUOTE(raminta23 @ 2010 10 29, 14:21)
o ar druska skaninate kudikiui maisteli? pvz darzovienes?  4u.gif  sian viriau pati darzoviene, nors mums jau 8 menesiai tuoj, iki tol valge tik pirkta maista... issiviriau ir idejau ciut druskos, suvalge viska, o iki tol kiek esu virusi ir nedejusi druskos, viska mesdavau lauk, nes netgi ziaukciodavo.. ar lb blogai kazin?

As nededu druskytes i kosytes. O jei valgo bendra maista, tai jos kazkiek vistiek yra.
Druskos vartojimo norma per dieną , kurią rekomenduoja Pasaulinė sveikatos organizacija:
Vaikams : 0 – 10 mėn. būtina 0,2 g druskos ; 1 m. - 0,5 g; 2-3m. – 2 g; 4-6m. – 3 g; Suaugusiajam iki 5 g. Prisiminkime, kad vienas nubrauktas ( be kaupo ) arbatinis šaukštelis druskos sveria 5 gramus.
Atsakyti
Sveikutes
Mes jau viska beveik valgome nuo bendro stalo, ypac megstam sriuba, verdu kaip ir visad, tik druskos irgi maziau dedu, veliau kam reikia padruskina.
O del varskytes esu nustebinta.
Mano dukra labai alergiska, tai as jai jogurtus ir varskytes tik nuo 1.5 metuku daviau, ir tai dabar kai jai jau 5 m, ir alergija galima sakyt peraugta, tik suvalgo koki miau ar jogurta su kokia alei uogiene ir po 15 min jau rankos isbertos. Geriausiai paprasta varske su namine uogiene, nepripranta prie saldaus.
Mano maziukui dabar virs 8 men. Jau norejau irgi jam duot ko pienisko, nes jam alergijos nera, tai gydytoja man net kelis kartus pakartojo, kad pieno baltymai (pienas, grietine, jogurtas, varske ir t.t.) IVEDAMI TIK NUO METUKU. Lietuvoje NERA tokio jogurto ar varskes, kuri skirtavaikuciams iki 1 m. Rusijoje ir Baltarusijoje, kaip matau zurnalu reklamoje yra adaptuoti kefyro misiniai, parduodami kaip ir pienas, t.y. misinukas kui mes pripratusios duot.
Tai gi pagalvojau ir manau, kad geriau jau nerizikuosiu, nes patikekit skaudzia patirti su alergija, kuri kaip piktzole, jau jei atsirado, taip sunku isnaikint, turiu.
Atsakyti
QUOTE(raminta23 @ 2010 10 29, 15:21)
o ar druska skaninate kudikiui maisteli? pvz darzovienes?  4u.gif  sian viriau pati darzoviene, nors mums jau 8 menesiai tuoj, iki tol valge tik pirkta maista... issiviriau ir idejau ciut druskos, suvalge viska, o iki tol kiek esu virusi ir nedejusi druskos, viska mesdavau lauk, nes netgi ziaukciodavo.. ar lb blogai kazin?

Darau darzovienes be druskos, o koseles su ryziais ir obuoliais, irgi nededu cukraus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dezma @ 2010 11 07, 20:15)
Darau darzovienes be druskos, o koseles su ryziais ir obuoliais, irgi nededu cukraus.  4u.gif

as tai kartais irgi dedu lasiuka druskos
Atsakyti
sveikos mamytes.norejau pasitarti su jumis.ar nuo 8 men jau galiu duoti mažytei varškes.valgome pietums daržovienę,vakare kruopu košę o rytais tik pienukas.tai dabar jau noretusi ir ryte kuom tai paivairinti.ačiū
Atsakyti
linnucce mes varskyte valgom jau seniai smile.gif
Atsakyti
Sveikos, o koki kieki ml isgeria jusu maziuliai? Pvz vakarienei, arba rytui? (mes +/- 200)
Papildyta:
QUOTE(neri25 @ 2010 10 27, 17:31)
Mes taip pat, tik karta ar du i savaite dar valgom ryzius su zuvyte. Bandziau duot burokeliu bet jam nelabai patiko.

o kaip ruosiate ryzius??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nomadica: 10 lapkričio 2010 - 23:40
QUOTE(Nomadica @ 2010 11 10, 23:40)
Sveikos, o koki kieki ml isgeria jusu maziuliai? Pvz vakarienei, arba rytui? (mes +/- 200)
Papildyta:
o kaip ruosiate ryzius??

Sunui duodu atsigert po kiekvieno valgio po 150 ml. Na ir dienos metu kiek papildomai geria nezinau, nesuziuriu tokiu dalyku.
O kas liecia pienuko gerima, tai maniskis nakti isgeria apie 600 ml pieno, ryte apie 250ml.

Ryziai - as verdu ryziu dribsnius, kartais padarau tik su pienuku, kartais su jogurtu.
Atsakyti
QUOTE(neri25 @ 2010 11 11, 09:08)

Ryziai - as  verdu ryziu dribsnius, kartais padarau tik su pienuku, kartais su jogurtu.

reiks pabandyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nomadica @ 2010 11 15, 22:14)
reiks pabandyti  mirksiukas.gif

mirksiukas.gif skanaus
Atsakyti
Mamytes, o koki jogurta vaikuciams duodat? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ivonnna @ 2010 11 17, 19:52)
Mamytes, o koki jogurta vaikuciams duodat?  smile.gif

Ziuriu kad jogurtai butu be E. Kas liecia su vaisiais ar be, tai duodu ir tokiu ir tokiu, o siaip su melynem, braskem, ananasais ir panasiai.
Atsakyti