Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu išmokti megzti virbalais!

QUOTE(Jurgele @ 2009 09 17, 16:20)
Sveikos.
Turiu tokia problemikę, niekaip neišsprendžiu, nors mezgu atrodo ir ne pirma diena, bet...

Štai tokio tipo megztuko priekis:

sukryžiuota ties krūtine. Niekaip nesigauna gražiai padaryti. Kaip aš dariau, mezgiau abi dalis kartu, tada padariau po skylutę (3 akis sumezgiau, panašiai kaip užsegimo kilputei), kelias eiles pamezgiau tik pačius kraštelius po 10 akių, tada persukau tarpusavyj, uždėjau atgal nuimtas akis ir mezgiau aukštyn. Vizualiai gavosi lyg paprastas šniūras susuktas, nesigauna tokia graži didelė tarsi pynės dalis.

Gal turit idėjų kaip padaryti?  g.gif

Čia reikia sukryžiuot du kartus, akis nukeliant į priekį, kaip mezgant pynę. Gali būti, kad vaizdas kitoks dėl siūlų. Jeigu dar įdėtumėt mezginio nuotrauką, gal būtų aiškiau, kas netinkamai padaryta.
Atsakyti
Sveikos, mezgėjėlės ir joms prijaučiančios, nors mezgimas man yra ne naujiena, tačiau šiuo metu mezgu pleduką leliukui ir susidūriau su tokia problema, kaip užbaigti. šiaip paprastai aš užbaigiu mezginį vis sumegzdama akis, tačiaus tas kampas palieka visai ne tamprus, palyginus su mezginio pradžia, toks net susitraukęs. gal yra kitų būdų, kaip užbaigti, kad neveržtų mezginio? Ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgele @ 2009 09 17, 16:20)
Sveikos.
Turiu tokia problemikę, niekaip neišsprendžiu, nors mezgu atrodo ir ne pirma diena, bet...

Štai tokio tipo megztuko priekis:
user posted image

sukryžiuota ties krūtine. Niekaip nesigauna gražiai padaryti. Kaip aš dariau, mezgiau abi dalis kartu, tada padariau po skylutę (3 akis sumezgiau, panašiai kaip užsegimo kilputei), kelias eiles pamezgiau tik pačius kraštelius po 10 akių, tada persukau tarpusavyj, uždėjau atgal nuimtas akis ir mezgiau aukštyn. Vizualiai gavosi lyg paprastas šniūras susuktas, nesigauna tokia graži didelė tarsi pynės dalis.

Gal turit idėjų kaip padaryti?  g.gif

Nereikia nuimti jokių akių. Abi pynės dalis reikia atskirai pamegzti po porą eilučių ir tik tada sukryžiuoti. Skylutės gaunasi savaime.
Papildyta:
QUOTE(Jūratė V. @ 2009 09 19, 13:36)
Sveikos, mezgėjėlės ir joms prijaučiančios, nors mezgimas man yra ne naujiena, tačiau šiuo metu mezgu pleduką leliukui ir susidūriau su tokia problema, kaip užbaigti. šiaip paprastai aš užbaigiu mezginį vis sumegzdama akis, tačiaus tas kampas palieka visai ne tamprus, palyginus su mezginio pradžia, toks net susitraukęs. gal yra kitų būdų, kaip užbaigti, kad neveržtų mezginio? Ačiū už atsakymą 4u.gif

Jei kraštas per laisvas, keliose vietose nuimkit ne po dvi, bet po tris akis. Jei per daug suveržtas, laisviau sumezginėkit.
Atsakyti
QUOTE(viosim @ 2009 09 20, 19:23)
Jei kraštas per laisvas, keliose vietose nuimkit ne po dvi, bet po tris akis. Jei per daug suveržtas, laisviau sumezginėkit.

Ačiū 4u.gif nors jau bandžiau laisviau smegzti, bet matomai nepakankamai, bandysiu dar kartelį blush2.gif
Atsakyti
Taip norėčiau nusimegzti megztuką, bet net nedrįstu, nes nelabai suprantu aprašymo blush2.gif Mano dydis 46. Bet kuo toliau skaitau, tuo labiau neaišku. doh.gif Nuotrauka labai didelė, bet kitaip nieko neperskaitysite... unsure.gif

user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(cacukas @ 2009 09 21, 10:15)
Taip norėčiau nusimegzti megztuką, bet net nedrįstu, nes nelabai suprantu aprašymo  blush2.gif Mano dydis 46. Bet kuo toliau skaitau, tuo labiau neaišku.  doh.gif Nuotrauka labai didelė, bet kitaip nieko neperskaitysite...  unsure.gif

Nieko sudėtingo čia nėra. Virbalus į rankas ir pirmyn. Pirmiausia reikia užsidėti reikalingą akių skaičių stulpeliams ir megzti paprastai: dvi geros, dvi blogos. Jei siūlai nelabai ploni, tai ten parašytas labai didelis akių skaičius. Numezgus stulpelius (pagal aprašymą) reikia papildomai pridėti akių, bet tai nebūtina, jei megztinuko nenorit labai laisvo. Toliau mezgama po pusę priekio ar nugaros. Mano manymu, kad įdomiau išsidėliotų juostos. Viskas mezgama lygiuoju raštu iki pažastų. Jei megsit, aiškinsimės toliau. smile.gif
Atsakyti
saunuoles, stengiates biggrin.gif man vis kantrybes pritruksta mezgant, vis puse padarau ir numetu blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, gal kuri papasakotu kaip megsti kapisona? ax.gif ar shemute kokia suprantama turit? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(viosim @ 2009 09 21, 22:57)
Nieko sudėtingo čia nėra. Virbalus į rankas ir pirmyn. Pirmiausia reikia užsidėti reikalingą akių skaičių stulpeliams ir megzti paprastai: dvi geros, dvi blogos. Jei siūlai nelabai ploni, tai ten parašytas labai didelis akių skaičius. Numezgus stulpelius (pagal aprašymą) reikia papildomai pridėti akių, bet tai nebūtina, jei megztinuko nenorit labai laisvo. Toliau mezgama po pusę priekio ar nugaros. Mano manymu, kad įdomiau išsidėliotų juostos. Viskas mezgama lygiuoju raštu iki pažastų. Jei megsit, aiškinsimės toliau.  smile.gif

Va jau mezgu mirksiukas.gif Nebedaug liko iki tų pirmųjų 10 centrimetrų 2 blogomis, 2 geromis akimis. Manau kad teks uždėti akių, nes dar bijau, kad neįlysiu (dydis man 46, na esu storoka blush2.gif doh.gif ) Va. Nelabai ir pradedu suprasti kaip, po kiek jų ten uždėti. Gal padėsit kas nors 4u.gif help.gif (schemutė prieš tai esančiame puslapyje, apačioje - violetinis megztukas)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cacukas: 09 spalio 2009 - 19:16
Labas 4u.gif
Noriu savo mazyliui numegzti vilnones kelnytes, gal galetumete kokia schema pasidalinti, kaip jas megzti, arba paaiskinti? Buciau laaabai dekinga smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,

Gal galite paprotonti mane kas tai yra siulai is akrilo, kas tai per pluostas? Ar is jo tinka megzti tarkim apkloteli kudikeliui?
Is anksto dekoju uz atsakyma.
Atsakyti
QUOTE(auruliux @ 2009 10 28, 21:27)
Sveikos mamytes,

Gal galite paprotonti mane kas tai yra  siulai is akrilo, kas tai per pluostas? Ar is jo tinka megzti tarkim apkloteli kudikeliui?
Is anksto dekoju uz atsakyma.

na tai sintetine medziaga smile.gif galima, bet zinoma mieliau ir silciau butu is vilnos ar akrilo ir vilnos, ypac apklotelis. As mezgiau 50%vilnos, 50%akrilo
Atsakyti