Įkraunama...
Įkraunama...

Šv. Kristoforo pagrindinė mokykla

Sveiki visi.

Teko vakar apsilankyti atvirų durų dienoje ir susipažinti su busimų pirmokų mokytojoms. Tėvų daug nebuvo, bet visgi tikiuosi, kad bus norinčiu padiskutuoti.

Noriu parašyti mano asmeninį įspūdį apie kiekvieną mokytoją. Gal kam nors tai padės. 

Vandutė Šlionskienė (21 kab)
Mokytoja yra patirusi ir matosi, kad ne primi metai šioje mokykloje. Neturėjau progos paklausti apie jos stažą ir kiek konkrečiai metų ji dirba šioje mokykoje. Įspūdį paliko nebloga. Sakyčiau labiau tiks tiems, kas augina menišką vaiką. Ji minėjo, kad turi teatro ir vadybos burelį. asmeniškai man nepatiko klasės patalpa, man pasirodė perkrautą. Tikrai nežinau kaip vaikas galėtu susikaupti tokioje aplinkoje.

 

Elena Petreikytė (22 kab)

Irgi viena iš veteranių šioje mokykloje. Didelis stažas. Matosi, kad mokytoja jaučiasi labai "patogiai". Todėl galbūt nesivargino per daug girtis ir pasakoti apie savo mokymo metodus. Patiko jos monotoniškas tonas. Manau labiausiai tiktu tiems, kas turi "išdykusi" vaiką. Šios mokytojos klasės patalpa patiko labiausiai. Neperkrauta, daug knygų, didelė lentyna ekspozicijoms. Tokia sakyčiau subalansuota. Nerekomenduočiau šios mokytojos tiems, kurių vaikas yra jautresnis ir jam reikia "mamos" labiau negu mokytojos.


Birutė Vyšniauskienė (23 kab)

Mokytoja naujai priimta. Bet stažas irgi didelis. Manau tikrai tiktu jautresniems vaikams, bet gal taip pasirodė dėl to, kad mokytoja buvo užkimusi ir šnekėjo labai tyliai. Klasės patalpa pasirodė "negyva". Galėčiau pateisti tuo, kad ji yra nauja ir dar nespėjo susikurti savo kampelio. Iš minusų, man pasirodė, kad dirbs tik pagal programą ir neatsižvelgs į vaiko individualumą.


Reda Volungevičienė (24 kab)

Mokytojos dėja nebuvo, ji serga. Bet paklausinėjau anglų kalbos pedagogės. Reda irgi yra naujai priimta. Vidutinio amžiaus, todėl tikėtina turi nemaža darbo stažą. Klasės patalpa buvo skurdžiausia iš visų. Bet irgi pateisinčiau tuo, kad mokytoja yra nauja.


Tokia mano subjektyvi nuomonė. Laukiu kitų nuomonių! 

Atsakyti
Birute musu klasej dirba jau metus. Vaikai iki siol ilgisi senos mokytojos. Ji vaikus apreke jau pirma darbo diena. Is senosios, fabijoniskiu mokykloa, ateje labai negeru atsiliepimu apie ja. Mokymo metodai pasene ir faug bereikalingu taisykliu, su tevais i kontakta eina labai sunkiai (neina). Vaikai jos nelabai megsta. Prirasyta begales rastu keisti sia mokytoja, bet bergzdziai.

Buvo idomu isgirsti nuomone is sono smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke!: 09 vasario 2018 - 23:15
Ačiū už nuomonę. Mano vertinimas tikrai subjektyvus, nes pasikalbėjome tik 10-15 minučių.
Labai laukiu nuomonių apie mokytojas Elena ir Reda?
Atsakyti
Sveiki. Aš taip pat buvau per atvirų durų dieną susitikusi su mokytojomis. Kadangi pakalbėjome tik po 10-15 minučių, tai kažkokias išvadas padaryti būtų sunku. Mano įspūdžiai tokie:

- Vandutė Šlionskienė: Mokytoja turi ilgametę patirtį, nėra aklai įsikniaubusi į vadovėlius ar pratybas. Matosi, kad mokytoja stengiasi vaikam prigalvoti daug papildomos veiklos, dalyvauja įvairiuose projektuose, nesėdi rankų sudėjusi. Iš vienos pusės smagu matyti iniciatyvų mokytoją, tačiau mane tai šiek tiek ir gąsdina: ar neatimama iš vaikų vaikystė? Ar jie nejaučia priespaudos nuo tokio tempo? Klasę tikrai reikėtų apvalyti nuo senų rakandų: nežinia, ar mokytoja juos kaupia norėdama pasididžiuoti, ar neturi kur jų dėti. Bendravimas pasirodė paprastas (gal turputį teatrališka smile.gif ), iš savęs nedarė kažko tokio. Sakėsi, sugebanti susitarti su visais vaikais.

- Elena Petreikytė. Mokytoja pasirodė komunikabili, tiesi, konkreti. Kabinetas akademiškas, be nereikalingų dalykų dulkėms rinkti. Turi ilgametę patirtį ir būna pamokų, kad į rankas nepaima vadovėlio, pratybų. Labai mėgsta karpinius - visas koridorius ir klasė papuošta darbeliais (vasario 16 proga).

- Birutė Vyšniauskienė. Ši mokytoja man paliko prasčiausią įspūdį, nors apie ją iki šiol nebuvau nieko girdėjusi. Man nepatiko jos dirbtinas ir perdėtai malonus kalbėjimas (suvaidintas ir nenatūralus), matėsi, kad stengiasi įtikti tėvams. Padariau išvadą, kad ši mokytoja dirba tik pagal vadovėlius ir pratybas, vaikams tenka daug dirbti namuose (būtina namie viską pasikartoti - o tai pagal ją ne namų darbai).

Deja, nebespėjome sudalyvauti susirinkime. Ar buvo pateikta kokia išsirtinė informacija, susijusi būtent su mokykla, ar tik bendra informacija dėl priėmimo?
Atsakyti
Įdomu, kaip būsimų penktokų mokytojos-auklėtojos?
beje, gal turit kokiais ispudziais pasidalinti del antros uzsienio kalbos? maniske buvo pasirinkus vokieciu, paskui pakeite i prancuzu, nezinau ar gerai, nes ne vienos mokytojos nepazistu . hmm.gif
Atsakyti
Istorijos mokytoja Rasa šiemet išleidžia aštuntokus. Jeigu ji vėl turės auklėjamąją klasę, rekomenduoju rinktis šią auklėtoją. Mano sūnui ji labai patiko.
Atsakyti
QUOTE(Kirbutis @ 2018 06 04, 09:04)
Istorijos mokytoja Rasa šiemet išleidžia aštuntokus. Jeigu ji vėl turės auklėjamąją klasę, rekomenduoju rinktis šią auklėtoją. Mano sūnui ji labai patiko.

Visiškai nerekomenduoju šios mokytojos nei kaip auklėtojos, nei kaip dalyko mokytojos: nepriima kritikos, taiko kolektyvines bausmes vaikams kryžiažodžiais: turi susidaryti patys kryžiažodį, užpildyti. Žodžių skaičius svyruoja nuo 30 iki 200 ir daugiau, viskas priklauso nuo "nusikaltimo dydžio".
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2018 06 02, 17:05)
Įdomu, kaip būsimų penktokų mokytojos-auklėtojos?
beje,  gal turit kokiais ispudziais pasidalinti del antros uzsienio kalbos? maniske buvo pasirinkus vokieciu, paskui pakeite i prancuzu, nezinau ar gerai, nes ne vienos mokytojos nepazistu . hmm.gif

dabartinė ( ankstesnė mokytoja clap_1.gif vaiko priežiūros atostogose) prancūzų mokytoja ax.gif


Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2018 06 02, 17:05)
Įdomu, kaip būsimų penktokų mokytojos-auklėtojos?
beje,  gal turit kokiais ispudziais pasidalinti del antros uzsienio kalbos? maniske buvo pasirinkus vokieciu, paskui pakeite i prancuzu, nezinau ar gerai, nes ne vienos mokytojos nepazistu . hmm.gif

šiemet aštuntokus išleido labai geros pedagogės :
K.Naujokienė (matematika)
B.Vasiliauskaitė (anglų k.)
Atsakyti
Sveikos, mamytės. Gal kas gali trumpai aprašyti šios mokyklos tvarką? Kokie teigiami ir neigiami atsiliepimai būtų apie ją? Gal yra būsimų 5tokėlių mamyčių? unsure.gif 4u.gif ax.gif Ar draugiška aplinka klasėse? unsure.gif
Atsakyti