Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų mokesčio deklaravimas

QUOTE(giedrepm @ 2010 10 15, 09:39)
sveikos. as cia pas jus su tokiu klausimu. noreciau pradet deklaruoti arbatpinigius, ir nzn kaip viskas vyksta. kai skambinu konsultantai uzimti, o nuvaziuot tai vis nenuvaziuoju.gal kas esate taip dare? kaip viskas vyksta. as esu nescia, ir noriu prisideti prie atlyginimo, nes pas mane minimumas, o vyras nedirba, del sveikatos problemu...tarkim jei kas menesi deklaruociau po 1000lt, ar man sie pinigeliai, na is 1000 litu man liktu 700, atmetus 30 procentu kuriuos reikia atiduoti valstybei, prisidetu dekretiniu metu prie atlyginimo? na tikiuosi supratot mane?  g.gif

pries tai gal reiktu pasiskaiciuot ar apsimoka taip daryt. juk skaiciuojant motinystes pasalpa imamas paskutiniu 12 men. pries iseinant vaiko prieziuros atostogu pajamu vidurkis. ar nebus problemu daugiau nei naudos? nes jei jus jau laukiates, taj tu menesiu liko gerokai maziau nei 12, o atgaline data deklaruoti, manau, neleistu... rolleyes.gif
gal kitos mergaites daugiau zinos? as tik viena ausim girdejus apie "arbatos" deklaravima
Atsakyti
QUOTE(aurelija.v @ 2010 10 18, 21:09)
Aš ir gi pirmą kartą girdžiu apie arbatpinigių deklaravimą g.gif  ir kokioj eilutėj juos deklaruot ir kam to reikia? g.gif  Juk ne VMI, o Sodra mokės motinystės išmoką. Tai tas deklaravimas jums nieko neduos, tik valstybiai reikėtų 15 proc. GPM sumokėti.

Nebent jūs galėtumėt su Sodra pati sudaryt sutartį ir savarankiškai mokėt. Bet vėl gi, ar apsimoka dabar mokėt, paskaičiavus, man atrodo geriau tuos pinigėlius į kojinę pasidėt, nei jiems mokėt. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mimozza 35 @ 2010 10 18, 07:52)
Ar nuo dovanotu pinigu skaiciuojami mokesciai?

tai priklauso nuo to, kas dovanoja, nuo dovanojamos sumos ir kitu aplinkybiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2010 10 18, 21:10)
pries tai gal reiktu pasiskaiciuot ar apsimoka taip daryt. juk skaiciuojant motinystes pasalpa imamas paskutiniu 12 men. pries iseinant vaiko prieziuros atostogu pajamu vidurkis. ar nebus problemu daugiau nei naudos? nes jei jus jau laukiates, taj tu menesiu liko gerokai maziau nei 12, o atgaline data deklaruoti, manau, neleistu...  rolleyes.gif
gal kitos mergaites daugiau zinos? as tik viena ausim girdejus apie "arbatos" deklaravima

VMI jokios motinystės pašalpos nemokės, o jei pradeklaruos arbatpinigius vmi, tai neaišku kaip su Sodra, nes ten jokių įmokų atbuline data nemokama. O VMI teks susimokėt tokiu atveju GPM nepriemoką.
Atsakyti
QUOTE(aurelija.v @ 2010 10 18, 20:09)
Aš ir gi pirmą kartą girdžiu apie arbatpinigių deklaravimą g.gif  ir kokioj eilutėj juos deklaruot ir kam to reikia? g.gif  Juk ne VMI, o Sodra mokės motinystės išmoką. Tai tas deklaravimas jums nieko neduos, tik valstybiai reikėtų 15 proc. GPM sumokėti.

labai teisingai pastebeta 4u.gif reikes ne tik deklaruoti, bet ir susimoketi nuo ju mokescius: GPM, PSD, Sodros imokas
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2010 10 18, 21:17)
labai teisingai pastebeta  4u.gif  reikes ne tik deklaruoti, bet ir susimoketi nuo ju mokescius: GPM, PSD, Sodros imokas

Tai vat, tokiu atveju bus daugiau nuostolių, nei ateitį pelno g.gif
Papildyta:
QUOTE(Gemma @ 2010 10 18, 21:17)
labai teisingai pastebeta  4u.gif  reikes ne tik deklaruoti, bet ir susimoketi nuo ju mokescius: GPM, PSD, Sodros imokas

O dar ir tampys po to kaip nusikaltėlę, kad prieš dekretines algą fiktyviai užsikėlė lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lengvute @ 2010 08 31, 21:17)
sveikutes, suzinojau, kad negerai paskaiciavau npd ir lyg be reikalo sumokejau pinigus, ka man daryti, ar imanoma pildyt is naujo deklaracija?Vyras tai tik rugpjuti uzpilde, prieme  biggrin.gif

deklaracija galima tikslinti 5 metus
Atsakyti
QUOTE(aurelija.v @ 2010 10 18, 20:17)
VMI jokios motinystės pašalpos nemokės, o jei pradeklaruos arbatpinigius vmi, tai neaišku kaip su Sodra, nes ten jokių įmokų atbuline data nemokama. O VMI teks susimokėt tokiu atveju GPM nepriemoką.

o VMI NIEKADA nemokejo motinystes pasalpu schmoll.gif nemaisykit 4u.gif

QUOTE(aurelija.v @ 2010 10 18, 20:23)
Tai vat, tokiu atveju bus daugiau nuostolių, nei ateitį pelno g.gif
Papildyta:
O dar ir tampys po to kaip nusikaltėlę, kad prieš dekretines algą fiktyviai užsikėlė lotuliukas.gif

na, bet kai mamytes paima ir nuo 800 lt pasidaro 10000 lt alga, tai jau atsiprasau doh.gif protest.gif bukim biedni bet teisingi. jei nebutu mamytes stambiu mastu to dare, niekas nebutu taip su jomis terliojesis.
turiu ne viena drauge kuri po 1000-2000 prisidejo, ir niekas nieko nesuuode rolleyes.gif o kai apzioji daugiau nei gali atsikasti, kaltas tik pats buni cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemma: 22 spalio 2010 - 14:22
QUOTE(Gemma @ 2010 10 22, 15:20)
o VMI NIEKADA nemokejo motinystes pasalpu  schmoll.gif  nemaisykit  4u.gif
na, bet kai mamytes paima ir nuo 800 lt pasidaro 10000 lt alga, tai jau atsiprasau  doh.gif  protest.gif bukim biedni bet teisingi. jei nebutu mamytes stambiu mastu to dare, niekas nebutu taip su jomis terliojesis.
turiu ne viena drauge kuri po 1000-2000 prisidejo, ir niekas nieko nesuuode  rolleyes.gif o kai apzioji daugiau nei gali atsikasti, kaltas tik pats buni  cool.gif

Pritariu, viską reikia daryt proto ribose. Mano darbovietėje ir gi buvo fiktyviai priimtos 2 mamytės antraeilėse pareigose, vadybininkėmis, nors jas matydavau tik tada, kai reikėdavo pasirašyti už neva išmokėtą DU. Bet jos buvo įdarbintos protingumo principu, 1300 lt neatskaičius mokesčių. Dabar kiek žinau abi sėkmingai gauna motinystės išmokas ir niekas niekur jų netampė lotuliukas.gif
Atsakyti
laba diena.gal kas patarsit kaip deklaruot turtą tokiu atveju-gyvename name,kuris deklaruojamas jau keli metai,jis mūsų.dabar šalia pradėjom naujas statybas.kaip parodyt deklaracijoj jas,projektą,kitus su tuo susijusius pirkinius?ir kaip sakykim reiks daryt kai namą prisiduosim,juk teoriškai tai ne pirkinys.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2010 11 04, 19:34)
laba diena.gal kas patarsit kaip deklaruot turtą tokiu atveju-gyvename name,kuris deklaruojamas jau keli metai,jis mūsų.dabar šalia pradėjom naujas statybas.kaip parodyt deklaracijoj jas,projektą,kitus su tuo susijusius pirkinius?ir kaip sakykim reiks daryt kai namą prisiduosim,juk teoriškai tai ne pirkinys.. g.gif

kai parduosit ta nama , tai jo isigijimo kaina skaitysis jusu islaidoms, kurias patyrete statydami si nama, bet reikia tureti visus patviritnimo dokumentus, sutartis, pirkimo cekius, kad irodyti, kiek jum kainavo ji pastatyti, ir tada jei neislaikysit 3 metu ir parduosit reiks sumoketi gyventoju pajamu mokesti nuo sumos lygios pardavimo kaina-pagaminimo kaina. jo isigyjimo laikas, nuo kurio skaiciuosis trys metai, tai tada kad ji kur nors registruosit, kadastrai ir t,t, leidimas statyti ar namo projektas netinka nes jie dar neirodo, kad jis jau statomas.

o kaip ji deklaruoti tai negaliu patarti
Atsakyti
tai kad dabartinis anmas griausis kai naują prisiduosim,vat kame bėda-adresas tas pats,statinys 1,tik kitas,jį prisiduot t ik reiks
Atsakyti