Ruginės duonos receptasRaugo gaminimas:
2 didelės stiklinės sumaltų rugių(malu pati su kavamale)
2 tokios pat stiklinės šilto vandens
Išmaišyti uždengti(oras turi patekti) ir raugti šiltoje vietoje 3 dienas tol kol atsiranda burbuliukai.
Tešlos ruošinys:
Raugas 1/2 (nes kita puse lieka kitam kartui

)
1,5 stiklinės labai šilto vandens
2 stiklinės ruginių miltų(pirkta parduotuvėje)
Išmaišau ir tešlą rauginu apie parą kol atsiranda burbuliukų.
P.S.eiliškumas svarbu.
Tešla duonai kepti:
Į tešlos ruošinį supilti 1 stiklinę labai šilto vandens
Cukraus pudra 2 šaukštai
Kmynų 1 šaukštas
1 šaukštas druskos
1 šaukštas medaus(kartais dedu saulėgražų,arba sezamo su razinom)
1 stiklinė ruginių miltų
1 stiklinė kvietinių miltų
P.S.eiliškumas svarbu.
Išmaišau kol maišosi po to gerai minkau vis pasišlapinant rankas
Kai mano manymu gerai išminkau-įdedu į kepimo popieriumi išklotą formą ir tešlą kildau šilumoje, uždengiu su plevele,bet padarau skilučių,kad kvepuotų tešla, mažiausiai parą,kol neatsiranda burbulų(turi pakilti dvigubai) Skanaus...