Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-55

QUOTE(smth1 @ 2010 05 14, 15:59)
Ir kokiu atstumu tie berzai? Nes PO berzais tai niekas nenores augti.
Is tiesu tai atsiprasau, netrauksiu po zodi. 4u.gif Rozes - nuostabios geles. smile.gif

berzai kaimyno, na mazdaug apie 4 metrai atstumas, o aukstis koki 6 gal net daugiau doh.gif siauba jie mum kelia bet ner kas daryt. ir man sudaro sioki toki pavesi. idomu ar ant berzu veisiasi kokie vabaliukai uzkreciantys kitus augalus? g.gif
Atsakyti
Man vis po nuolat pasikartojančių nekonkrečių klausimų tipo „ką sodinti mano šitam kampe?“ kyla noras parašyti instrukcijas rašant tokius klausimus, kokias nurodyti savo sklypo savybes. Aš suprantu, kad pirmą kartą klausiant gali ir nežinoti žmogus, kad tokia info svarbi, betgi negali per savaitę kelioms interesantėms vėl iš naujo vardinti, ką pasakyti apie savo kampą. g.gif
Atsakyti
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 05 14, 15:06)
Mergaites, gal zinot ar sibirinis vilkdalgis zydetu sviesiam sesely. Seselis kristu nuo tvoros, visai nebutu tiesiogines saules. O gal kam teko barzdotuosius vilkdalgius augint seselyje?

Vakar uzpylem molinio vazono skyles klyjais. Kad prilindo i ji skruzdeliu net juoda. Tas skylutes taip uzpilde, kad plyselio neliko  blink.gif . Turbut jos ta trucyzna eda  doh.gif

Alia pas tave ir gaivalo ivairiausio pilna lotuliukas.gif
Pas mane barzdotieji seselyje. Nors dabar suabejojau ar ten barzdotieji. g.gif Patikslinsiu veliau.
Atsakyti
QUOTE(sobieska @ 2010 05 14, 12:11)
Ule, nepasiduok spaudimui-jokiu dziungliu vidury lauko biggrin.gif

Panos, mano knifofija turbut dingo po sios ziemos, jei iki siol as jos neradau, ania ax.gif

islindo cia matai palaikymo komanda fart.gif
Papildyta:
QUOTE(isabelaa @ 2010 05 14, 13:34)

siaip tai alpstu del roziu tik kad va  tos ju ligos  ax.gif

tada sodink erskecius-ziedai panasus,kvapai irgi,o dar ir vaisiai sveikatai pagerint-as patenkinta-papildomus uglius ispjauni jei nepatinka,nei dengti,nei galvos del paslijusios ju sveikatos sukti 4u.gif pasirink kad ir keliu rusiu ir i prieki wub.gif
Papildyta:
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 05 14, 14:52)
Nu, bet keli daugiameciai ir spygliuociai tokiam plote tiesiog prapuola. Atrodo , kai taskai lape padeti.

nebeerzink,juk matai ,kad jau frakcija pries mus formuojama mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 05 14, 19:56)
Pas mane barzdotieji seselyje. Nors dabar suabejojau ar ten barzdotieji.  g.gif Patikslinsiu veliau.

pamatytum tu mano sabakstynus-itariu kuoja praktiskai nuoga atrodytu tongue.gif
pas mane vildagiai keliu rusiu-su barzdom ir be ,sekmingai auga ir sauletoj pusej ir po krumais sutupe bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2010 05 14, 21:18)
pamatytum tu mano sabakstynus-itariu kuoja praktiskai nuoga atrodytu tongue.gif
pas mane vildagiai keliu rusiu-su barzdom ir be ,sekmingai auga ir sauletoj pusej ir po krumais sutupe bigsmile.gif

Sakydama 'gaivalus' turejau omeny fauna;) Bet jos pas tave irgi, kaip supratau, netruksta;)

O pamatyti tai visai noreciau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(EvelinaM @ 2010 05 14, 14:16)
Laba diena, grazios aplinkos myletojos 4u.gif
Ka patartumet sodinti? Galvoju apie maumedi arciau balkono, egle conica ar pan. Cia yra siaurrytine puse, saule nusisuka mazdaug apie 12 val., tai dar noreciau paklausti kokie augalai geriausiai tvertu tokias salygas. ax.gif

jei maumeduka -tai skiepyta,salia galetu but ozeksniai margalapiai,arba gali pasodint laipiojancia hortenzija arba sluoteline pvz
http://www.gapphotos...?imageno=164947 wub.gif

conicos nepatartau schmoll.gif, siaip gerai ziuretusi sedulos margalapes arba pasiziurek,koks sito sabakstyno grozis wub.gif wub.gif wub.gif ir viskas augtu tavo atveju idealiai rolleyes.gif
http://www.gapphotos...p?imageno=93854
Atsakyti
QUOTE(smth1 @ 2010 05 14, 19:56)

Nu bet tikrai, kad pilna blink.gif . Visokiu vabalu, biciu, sraigiu, varliu gyvas galas doh.gif . Ir dar svetimi katinai ateina, o tas naglas , kuris pas mus est uzsuka visai nesibaido. Mes is svetaines ji stebim, o jis sau ramiausiai lenda vidun ir eina uzkrimst. Gi labai patogu, ir maistas, ir vanduo prie duru. Toli eit ir rizikuot gaut kailin nereikia.
Papildyta:
QUOTE(rozamunda @ 2010 05 14, 20:55)
islindo cia  matai palaikymo komanda fart.gif
Papildyta:

tada sodink erskecius-ziedai panasus,kvapai irgi,o dar ir vaisiai sveikatai pagerint-as patenkinta-papildomus uglius ispjauni jei nepatinka,nei dengti,nei galvos del paslijusios ju sveikatos sukti 4u.gif pasirink kad ir keliu rusiu ir i prieki wub.gif
Papildyta:

nebeerzink,juk matai ,kad jau frakcija pries  mus formuojama mirksiukas.gif  lotuliukas.gif

Tyliu, tyliu, bo tuoj bus va taip pomidorai2.gif laugh.gif
Papildyta:
QUOTE(smth1 @ 2010 05 14, 21:28)
Sakydama 'gaivalus' turejau omeny fauna;) Bet jos pas tave irgi, kaip supratau, netruksta;)

O pamatyti tai visai noreciau ax.gif

Ir as noreciau pamatyt ax.gif
Atsakyti
Na kol as prisiruosiu iki galo sutvarkyt aprasytuosius Rododendrus, tai ne vienas nebezydes lotuliukas.gif

taigi isivaizduokit, kad tie juodi zemes blynai sumazes, t.y. is krastu uzsesim zolyte, pusu zieves mulcias bus tik po krumeliu ploteliais.
prieky baltas nuzydejes, desinej turejo buti violet - bet mb sugebejo nusipirkti su nukirptais pumpurais, manydamas nauju sakeliu uglius jais esant doh.gif
raudonasis pradejo zydet.

pro langa (arba sedint lauke namo nisoj ant ilgo suolo):
user posted image

is sono, t.y. is kiemo centro mazdaug
user posted image

P.S. kukmedis dabar manekenas - mb nugenejo pagal savo skoni apacia,uosvis sake imsias virsaus - manau, liks skeletas rolleyes.gif
---------------------

gelynas (neravetas dar!) - cia irgi pro langa, tik keleta metru desiniau (zodziu, net kur ziuret prolangus - tik i augalus biggrin.gif)
marguciu (minejau anksciau) siemet ner ziedu sad.gif
kazkada butent siuo laiku nebudavo praktiskai ziedu (neskaitant raktazoliu - nors joms dar ne pikas) - tarp d.marguciu ir siauralapiu bjunu bei ankstyvyju viendieniu. dabar auskarelis laiko fronta, ir baltasakne.
siaip bendro vaizdo kazkaip neina normaliai nufotkint - zalia,ir tiek smile.gif
user posted image
prieky raudona lapija - zemu astilbiu ir aluniu. kallasi tarp ju baltalapis saulakis thumbup.gif

cia kas uz tujos - ogi mini rozynas, tik roziu dar nesimato sitoj neravetoj pievelej

is arciau jau galima kazka iziuret: sabakstyne gele keicia gele, nykstant vienoms svoguninems, auga kitos (tulpes skleidziasi),vis drasiau kyla daugiametes, nors kai kuiriu beveik visai dar nesimato (ramuniu, gaisrenu ir daugelio kt).
na auskarellis tai tikras saunuolis - ka be jo siemet buciau dariusi biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 15 gegužės 2010 - 00:00
Laba, gal kas zinot, ar galima is triju procentu durpes formuot gelyna ir seti zolyte? Nezinom is kur gaut normalaus juodzenio, o durpe pasirodo Ezerelio gurpyne visai nebrangi... Tik nezinau ar neperrugsti bus g.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2010 05 14, 20:55)
islindo cia  matai palaikymo komanda fart.gif

lotuliukas.gif ko mes cia tokie jautrus pasidarem, a...vietos uzteks visiems.Beje, kai as kalbejau tu tylejai mirksiukas.gif

Ir sidabrinekuoja supratinga mergina...kas cia jums darosi, tik nepasirodyk ilgiau tai isvis mane nurasysite kaip kad nzn...o kiek atsimenu mokemes tai kartu...da ladna, shutka irnesakyk.gif einu knistis po zeme...darbais o ne zodziais mes Tevyne mylim pioneer.gif
Atsakyti
QUOTE(rozamunda @ 2010 05 14, 20:38)
pasiziurek,koks sito sabakstyno grozis ir viskas augtu tavo atveju idealiai rolleyes.gif
http://www.gapphotos...p?imageno=93854

Labai labai aciuks.gif už šitą pasaką . Kaip tik kažką panašaus mintyse dėliojau pavėsingam patvoriui (ir kaip tik iš panašių augalų) - pabandysiu įgyvendint blush2.gif
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2010 05 14, 23:24)
Nu bet tikrai, kad pilna  . Visokiu vabalu, biciu, sraigiu, varliu gyvas galas Papildyta:
Ir as noreciau pamatyt ax.gif

O vargeli, užuojauta doh.gif turbūt klimatas labai gaivalams patinkamas pas jus. Aš tai galiu pasigirt ne gaivalų įvairove, bet kiekiu - po praeitos savaitės lietų, vieną dieną praėję patvoriais pririnkom kokius 20 kg vynuoginių sraigių. Ir čia vien tik savo kieme doh.gif o jos visos be abejo piktos ir alkanos user posted image
Jau matau šviesią savo gėlynų ateitį ph34r.gif Ir neįsivaizduoju ką su jom dabar darysiu, nes nesugebėjau rast kas Kaune jas superka mastau.gif o jau buvom su sūnum sukūrę verslo planą.

Ir aš labai labai noriu viską pamatyt blush2.gif Kažkaip mažokai pavasario šiemet skyrelyje blush2.gif

QUOTE(rokoko @ 2010 05 14, 23:58)
[/b] gelynas [/b] (neravetas dar!) - cia irgi pro langa, tik keleta metru desiniau (zodziu, net kur ziuret prolangus - tik i augalus biggrin.gif)

Nu vat ką reiškia suaugę kerai thumbup.gif gyvena sau savo gyvenimą ir to ravėjimo visai čia netrūksta irnesakyk.gif
O auskarėlis tai tikrai šaunuolis thumb_yello.gif
Rododendrynui vieta ideali thumbup.gif prisipažinsiu, kai pirmą kartą pamačiau tą kampelį, pagalvojau, kad tik laiko klausimas, kada čia atsiras rododendrai hihihi.gif

QUOTE(Jurapelius @ 2010 05 15, 05:42)
Laba, gal kas zinot, ar galima is triju procentu durpes formuot gelyna ir seti zolyte?  Nezinom is kur gaut normalaus juodzenio, o durpe pasirodo Ezerelio gurpyne visai nebrangi... Tik nezinau ar neperrugsti bus  g.gif

Gėlyno vien iš rūgščių durpių tai tikrai nepavyks padaryti (nebent planuoji daryt visiškųrūgščiamėgių kampelį), o plonai pabarstyti pasėtą žolytę gal ir galima (durpė padeda sulaikyti drėgmę), bet tiksliai negaliu pasakyti. Iš patirties tik žinau, kad su rūgščia durpe žemės nelabai pagerinsi. Per neapsižiūrėjimą vienais metais tokiu būdu 'patobulinau' šiltnamio lysves - rezultatas nebuvo labai džiuginantis. Nors gal truputis, dirvos struktūrai pagerinti ir nepakenktų g.gif
Atsakyti