Įkraunama...
Įkraunama...

Tujos

Kaip greitai auga rutulinės tujos? pasodinau 30 vnt., bet jau toookios nedidukės, žiūriu pro langą pasirėmus rankom ir dūsauju - "kada jūs užaugsit?" smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(saulute1980 @ 2010 05 02, 17:30)
sveikos,
nusignybiau tujos šakelę su medžio gabalėliu ir pasimerkiau į vandenį - ar gerai padariau? ar geriau kišt į žemę? ar yra šansų, kad išaugs ar kaip kitaip reikia?
ačiū


aš tai iškarto sodinau į daržo žemę į inspektą ,kuris pusiau pavėsyje pastatytas ,tai lengviau buvo palaikyt drėgmę, o vandenyje ,kad išleistų šaknis tai abejoju.

Papildyta:
QUOTE(vaivos juosta @ 2010 05 02, 21:49)
Kaip greitai auga rutulinės tujos? pasodinau 30 vnt., bet jau toookios nedidukės, žiūriu pro langą pasirėmus rankom ir dūsauju - "kada jūs užaugsit?" smile.gif.



na,ta rūšis tikrai nėra greit auganti ,pas mane augintos iš gyvatšakių, tai žiauriai
lėtapėdės ,gal skurdokas dirvožemis buvo ,ar nustelbė vakarinės tujos -didžiausia per 6-7metus užaugo iki 30 cm, tiesa ir netręšiau ,kai buvo inspekte
Atsakyti

Zose123, ( geras nikas, aš dažnai naudoju namie lietuviškus senoviškus vardus, kai su MB juokaujam biggrin.gif ), aš tai tavo vietoj išsiaiškinčiau, ar tikrai tos tujos skiriasi, ir jei skiriasi, tai tas vyrukas tikrai turėtų priimti tas tujas, ar pinigus grąžinti, ar kitomis pakeisti.

Feniksas45, o aš padariau panašiai, kaip saulute1980, šiandien praroviau savo stagarus, kurie jau nebesužaliuos, ir pamačiau, kad beveik atlūžus vienos tujos šakutė, tai teko ją galutinai nuo "mamos" atskirti, irgis įmerkiau į vandenį, o tai tai, kas yra tas inspektas? Nes galvoju, kad jau pas mane, mano "derlingoj" žemėj, tai įkišta šakutė tikrai neprigis, reikia kažkokiu būdu išleisti šaknytes, bet tada gal į vazoną su pagerintom žemėm sodinti? Kaip manai?
Atsakyti
ir kodėl daugintojai nesiima tokio lengvo būdo, prisilaužei šakelių, fit į vandenėlį. Šaknys tik raitosi inde, persodinai - Ta-tam! Nauja tuja! thumbup.gif

Rimtai, kodėl vargsta? cool.gif

Dekoratyvinių krūmų ir medžių dauginimas - skaityti atidžiai!
Atsakyti
Gaudvile, kažkaip atrodo, kad jau jei šakelę atlaužei, tai jau rimtesnis augalas, nei iš lapiuko išauginti biggrin.gif Greičiau užaugs biggrin.gif

Va, žiūrinėjau hortenzijų temoj ( nes pas mane tujų vidury hortenzija keroja), tai radau tokį dauginimo būdą, čia angliškai, bet jei kas neskaito angliškai, tai paveiksliukai gali padėti wink.gif Tiesa, kas nori lietuviškai tą psl. paskaityti, pasinaudokit google vertėju wink.gif

Oj, "išprievartaujamas" augalas, o ten drenažas kažkaip įmantriai daromas, negalima šiaip žemės paimti ir pasodinti, dar ten labai steriliai viską reikia daryti, kad neužkrėsti augalo g.gif Kažkaip pradedančiąjam ar ne per sunku g.gif Gaudvile, gal gali pakonsultuot, arba Feniksai45, tu, koks ten substratas turi būti?

dauginimas
Niu reikės ir šitą būdą išbandyti ax.gif Aš tai dar nedaugintoja ax.gif Ale, kažkaip norisi savų daigiukų (jei jau pomidorams atsiranda tiek laiko ir kantrybės, tai šitiems ilgalaikiams grožiams tikrai kantrybės ir laiko užteks smile.gif
Ačiū, tau už patarimus drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenguryte: 03 gegužės 2010 - 11:50
QUOTE(Kenguryte @ 2010 05 03, 12:40)
[i]Gaudvile, kažkaip atrodo, kad jau jei šakelę atlaužei, tai jau rimtesnis augalas, nei iš lapiuko išauginti biggrin.gif Greičiau užaugs biggrin.gif

tai ir norėjau pasakyti, kad jei taip lengva būtų ( nors ir tikrasis būdas nėra sunkus), niekas nesiterliotų. Laikas - pinigai, ar ne?

Apie hortenzijas parašysiu, jų temoj. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 03 gegužės 2010 - 12:16
QUOTE(Kenguryte @ 2010 05 03, 13:08)

kas yra tas inspektas? Nes galvoju, kad jau pas mane, mano "derlingoj" žemėj, tai įkišta šakutė tikrai neprigis, reikia kažkokiu būdu išleisti šaknytes, bet tada gal į vazoną su pagerintom žemėm sodinti? Kaip manai?[/i]



inspektas tai tarsi žemas šiltnamėlis ,o žemę kaži ar vertą imt kažkokią pagerintą , man augo viskas įprastoje daržo žemėje mirksiukas.gif
Atsakyti
Labai noriu paprašyt patarimo. Reikia žemos iki 30 cm ir tikrai ne aukštesnės gyvatvorės. Patarkit prašau, kokia tujų rūšis labiausiai tam tiktų. Galėtų būti ir rutuliškos formos, ir gelsvašakės. Labai lauksiu Jūsų patarimų.
Atsakyti
mažiausia, kokią galima būtų sutikti - Thuja occidentalis "Teddy". Per 10 m pasiekia 50cm.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Na, sutvarkiau savo tujas, apkirpau virsuneles, patresiau ir dabar laistau. O koks mulcas geriausiai tinka tujoms, gal pusu g.gif , o ar gelinams jis irgi tiks? O kiek reikia mulco jei apmulciot reiketu apie 40 kv. metru?
Atsakyti
Idomu ar prigis 1,5m tujos, persodintos ir vienos vietos i kita? Pagalvojau, kad jos geriau atrodys kitoj vietoj. Ir ar ne per velu persodinimui?
Atsakyti
QUOTE(fashion @ 2010 05 04, 12:19)
Idomu ar prigis 1,5m tujos, persodintos ir vienos vietos i kita? Pagalvojau, kad jos geriau atrodys kitoj vietoj. Ir ar ne per velu persodinimui?

Mes persodinom didesnes - netoli 2 metrų. Prigijo gerai. daug laistėm.

va šitas

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaivos juosta: 04 gegužės 2010 - 12:29