QUOTE(Kibekė @ 2010 06 04, 19:39)
Turiu tokį kvailą klausimėlį
rytoj darysiu medaus tortą, lakštus jau išsikepus. Susimaliau sausainius barstymui ir nežinau kur juos palikti nakčiai - vėsioje vietoje t.y. šaldytuve ar įprastai, kambario temp.? 
Trupinius aisku kamb.temp., nebutina saldytuve
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 06 04, 20:44)
Trupinius aisku kamb.temp., nebutina saldytuve
lakstus irgi, kad ir menesi laiko kambary, jei pagal Cipciuko recepta.
Ačiū už greitą atsakymą
Aha, dėl lakštų žinojau, atseit jau medus kaip konservantas gaunas ir ilgiau galima laikyti
merginos kokius miltus geriau naudoti, 405D ar 550D, a?
QUOTE(katanelis @ 2010 06 05, 22:46)
as tai naudoju Ekstra
QUOTE(katanelis @ 2010 06 05, 20:46)
405D, kuo skaicius mazesnis tuo miltai geresni skaitosi
Gaminau pirmąkart gyvenime medaus tortą
(receptūra pagal Cipciuką, tik mažinau proporcijas) su lakštų kočiojimu teko šiek tiek pakovoti, bet gavos, kaip gavos
tikrai skanus torčiukas, tik su puošyba ne kažin kas gavos, dar reiks stipriai pasitempti šioj srity, nes šįkart barsčiau tik sausainių trupiniais. Ai, dar dėjau konservuotų ananasų gabaliukų, tai labai gardu. Tik gal kitą kartą lakštus šiek tiek sulaistysiu, nes mano skonio receptoriams trūko daugiau drėgmės
o dar labai smagu, kad ir namiškių ausys lapsi
QUOTE(Kibekė @ 2010 06 06, 10:23)
Gaminau pirmąkart gyvenime medaus tortą
(receptūra pagal Cipciuką, tik mažinau proporcijas) su lakštų kočiojimu teko šiek tiek pakovoti, bet gavos, kaip gavos
tikrai skanus torčiukas, tik su puošyba ne kažin kas gavos, dar reiks stipriai pasitempti šioj srity, nes šįkart barsčiau tik sausainių trupiniais. Ai, dar dėjau konservuotų ananasų gabaliukų, tai labai gardu. Tik gal kitą kartą lakštus šiek tiek sulaistysiu, nes mano skonio receptoriams trūko daugiau drėgmės
o dar labai smagu, kad ir namiškių ausys lapsi

Dar sausumas priklauso nuo saldytuvo. jei jis is nauju , kurie turi programa no frost tai tada reikia laikyti uzdengta , kad nedziovintu. Pati nustebau kai pakeitus saldytuva tortas apdziuvo
Ir dar del kociojimo , turbut leidai teslai atvesti ,kad sunkiai kociojosi. As tesla visa laika laikau uzdengta metaliniame bliude ant to pacio puodo su garais , kad neatsaltu , nes kai atsala ,labai jau sunku kocioti. Arba dar gali buti ,kad miltu buvo ideta per daug
QUOTE(Jurginė @ 2010 06 06, 12:21)
Tai, kad laikiau jį šaldytuve gerą parą, tad manau pakankamai
QUOTE(amorosa @ 2010 06 06, 13:03)
Nea, tešlą kočiojau iškart, šiltutėlę, ant kepimo popieriaus, o šaldytuvas tai ne iš senųjų, bet ne ir naujų, kur yra programa frosted
QUOTE(Kibekė @ 2010 06 06, 11:23)
Gaminau pirmąkart gyvenime medaus tortą
(receptūra pagal Cipciuką, tik mažinau proporcijas) su lakštų kočiojimu teko šiek tiek pakovoti, bet gavos, kaip gavos
tikrai skanus torčiukas, tik su puošyba ne kažin kas gavos, dar reiks stipriai pasitempti šioj srity, nes šįkart barsčiau tik sausainių trupiniais. Ai, dar dėjau konservuotų ananasų gabaliukų, tai labai gardu. Tik gal kitą kartą lakštus šiek tiek sulaistysiu, nes mano skonio receptoriams trūko daugiau drėgmės
o dar labai smagu, kad ir namiškių ausys lapsi

pati kelis metus kepdavau medutį pagal vieną receptą, pertepdavau grietine. ir laistydavau lakštus ir t.t... dažniausiai būdavo super skanus, bet kartais norėdavosi šlapesnio. Kai aptikau Cipciuko medutį, pertepimas plata grietinėle - nieko kolkas skanesnio nesu valgiusi. VISUOMET pavyksta, visuomet būna drėgnas (įsigeria ir paliekant virtuvėje ant stalo)... iš visos normos visada darau, nes daug valgančių nuolat, iškepu 30 cm skersmens 12-13 lapų, sutepimui sunaudoju 1 - 1,2 L grietinėlės ...









