Sakykit, o Kirbės medaus tortas tortų NEkepėjai pavyks iš pirmo karto?
Esu gyvenime tik kartą tortą kepusi (Daividijos plikytuką su braškėmis), tai tas tiesiog negali nepavykti
O kaip šis?
Užėjo noras pabandyt išsikept, tik nelabai norisi produktus gadint
QUOTE(Įdomi @ 2010 08 23, 10:59)
Sakykit, o Kirbės medaus tortas tortų NEkepėjai pavyks iš pirmo karto?
Esu gyvenime tik kartą tortą kepusi (Daividijos plikytuką su braškėmis), tai tas tiesiog negali nepavykti
O kaip šis?
Užėjo noras pabandyt išsikept, tik nelabai norisi produktus gadint 
Tikrai turetu pavykti,nes ten nera kam nepavykt..
QUOTE(Įdomi @ 2010 08 23, 13:59)
Sakykit, o Kirbės medaus tortas tortų NEkepėjai pavyks iš pirmo karto?
Esu gyvenime tik kartą tortą kepusi (Daividijos plikytuką su braškėmis), tai tas tiesiog negali nepavykti
O kaip šis?
Užėjo noras pabandyt išsikept, tik nelabai norisi produktus gadint 
tikrai pavyks......
Ačiū už padrąsinimus, mergaitės
Teks bandyt, kitaip ir nesužinosiu, ar pavyks
Gaila šunio neturiu, būtų kam atiduot nepavykusį šedevrą
QUOTE(Įdomi @ 2010 08 23, 12:37)
Ačiū už padrąsinimus, mergaitės
Teks bandyt, kitaip ir nesužinosiu, ar pavyks
Gaila šunio neturiu, būtų kam atiduot nepavykusį šedevrą 
As tai vyrui atiduodu,jam viskas gerai
QUOTE(daividija @ 2010 08 23, 15:44)
išlepintas
QUOTE(Įdomi @ 2010 08 23, 13:59)
Sakykit, o Kirbės medaus tortas tortų NEkepėjai pavyks iš pirmo karto?
Esu gyvenime tik kartą tortą kepusi (Daividijos plikytuką su braškėmis), tai tas tiesiog negali nepavykti
O kaip šis?
Užėjo noras pabandyt išsikept, tik nelabai norisi produktus gadint 
Tai kad nelabai yra kaip sugadint, aš taip pat nelabai moku tortus kepti ir pabandžiau išsikepti pagal Kirbės receptuką, tai pavyko puikiai. Vaikas ir dabar vis prašo vos ne kasdien kepti
Ačiū Kirbei už receptuką
QUOTE(daividija @ 2010 08 23, 15:44)
Tokio augintinio namie irgi nebelaikau
QUOTE(tviga @ 2010 08 23, 16:44)
Tai kad nelabai yra kaip sugadint
Paskaitinėjau kelias temukes, pasirodo, ne visoms pavyksta biskvitą iškept. Kam per daug iškyla, kam sukrenta, kas puzles paskui dėlioja
Nors tortuką bandysiu kepti tik kitą savaitę, bet noriu jau dabar išsiaiškinti iškilusius klausimus
1. Natūralaus medaus irgi reikia 200 gr? Kažkodėl man atrodo, kad dirbtinis saldesnis, nors nevalgiusi jo šimtą metų
2. Visada perku nedidelius kiaušinius. Gal šitam reikalui nusipirkti L dydžio ar dėti 4 M dydžio?
3. Ne viena rašo, kad geriausia kepiniams naudoti 405D miltus, pasižiūrėjau saviškius - aišku 550D
4. Neturiu ne tik svarstyklių, bet ir elektrinio mikserio
Klausimų kaip pas pirmokę
Beje, kadangi neturiu ne tik svarstyklių, mikserio, bet ir kočėlo, o visas vynas išgertas ir nebeliko apvalių butelių
QUOTE(Įdomi @ 2010 08 23, 22:23)
Nepergyvenkite taip, juk nebūtina tiksliai viską gramais sumatuoti.
1. Medų dėjau natūralų (nes dirbtinio pamiršau nusipirkti) ir iš akies, nes neturėjau kuom pasverti apie 3 didelius kaupinus šaukštus
2. Apie kiaušinių dydį iš viso net nepagalvojau
3. Miltai mano buvo 550D, tiko
4. Kadangi mikserį turėjau, tai čia negaliu patarti ar su rankine šluotele pavyks išplakti
O biskvitą pastebėjau reik pjaustyti ne iš karto kol dar karštas, bet kai jau atvėsęs, tada lengviau ir lygiau man susipjaustė
Va kol parašiau, net pati taip užsimaniau to torto (kaip mažas vaikas) reiks turbūt kept
Dėkui, tviga, už atsakymus
Imsiuos kitą savaitę darbo
Mano močiutė pensininką kepdavo, tai grietinę visada rankomis susiplakdavo, tai gal ir man pavyks
Aišku, grietinė pas ją naminė būdavo
Na bus matyt
QUOTE(Įdomi @ 2010 08 24, 09:13)
Dėkui, tviga, už atsakymus
Imsiuos kitą savaitę darbo
Mano močiutė pensininką kepdavo, tai grietinę visada rankomis susiplakdavo, tai gal ir man pavyks
Aišku, grietinė pas ją naminė būdavo
Na bus matyt 
Na grietinėi geriau atsinešk iš mamos mikserį ,kad nereiktu po to ekstra lakstyti. Tikrai išsiplaka per kokias kelias minutes.
Gal pasakysite kokioje temperaturoje jį kepti? nes mano vyrui skonis biskvitu biški karstelėjes padeges. Nes pradžioje įkaitinau orkaite iki 200 po to kepiau ir parudavo labai greitai tada sumažinau iki 170 kažkur nes čia sunku nustatyti ant šios orkaitės ir jis man tada kalną padarė. Bet aš jį į vidurį įdėjau kai sutepinėjau ir viskas ok.
O medus dirbtinis yra degintas sulrus su laščliu rugšties kad nesukietetų.
QUOTE(tviga @ 2010 08 23, 16:44)
Tai kad nelabai yra kaip sugadint, aš taip pat nelabai moku tortus kepti ir pabandžiau išsikepti pagal Kirbės receptuką, tai pavyko puikiai. Vaikas ir dabar vis prašo vos ne kasdien kepti
sakė skanesnio torto nesu valgęs
Ačiū Kirbei už receptuką
Ačiū Kirbei už receptuką
QUOTE(tviga @ 2010 08 23, 23:25)
Nepergyvenkite taip, juk nebūtina tiksliai viską gramais sumatuoti.
1. Medų dėjau natūralų (nes dirbtinio pamiršau nusipirkti) ir iš akies, nes neturėjau kuom pasverti apie 3 didelius kaupinus šaukštus
2. Apie kiaušinių dydį iš viso net nepagalvojau
dėjau tokius kokius turėjau - normalius ir tiek kiek reikėjo pagal receptą.
3. Miltai mano buvo 550D, tiko
4. Kadangi mikserį turėjau, tai čia negaliu patarti ar su rankine šluotele pavyks išplakti
gal ir galima su rankiniu, tik su elektriniu tikrai bus greičiau
O biskvitą pastebėjau reik pjaustyti ne iš karto kol dar karštas, bet kai jau atvėsęs, tada lengviau ir lygiau man susipjaustė
Va kol parašiau, net pati taip užsimaniau to torto (kaip mažas vaikas) reiks turbūt kept
1. Medų dėjau natūralų (nes dirbtinio pamiršau nusipirkti) ir iš akies, nes neturėjau kuom pasverti apie 3 didelius kaupinus šaukštus
2. Apie kiaušinių dydį iš viso net nepagalvojau
3. Miltai mano buvo 550D, tiko
4. Kadangi mikserį turėjau, tai čia negaliu patarti ar su rankine šluotele pavyks išplakti
O biskvitą pastebėjau reik pjaustyti ne iš karto kol dar karštas, bet kai jau atvėsęs, tada lengviau ir lygiau man susipjaustė
Va kol parašiau, net pati taip užsimaniau to torto (kaip mažas vaikas) reiks turbūt kept
pati bnebučiau geriau paaiškinus......
QUOTE(Evelinčikas @ 2010 08 24, 12:05)
Na grietinėi geriau atsinešk iš mamos mikserį ,kad nereiktu po to ekstra lakstyti. Tikrai išsiplaka per kokias kelias minutes.
Gal pasakysite kokioje temperaturoje jį kepti? nes mano vyrui skonis biskvitu biški karstelėjes padeges. Nes pradžioje įkaitinau orkaite iki 200 po to kepiau ir parudavo labai greitai tada sumažinau iki 170 kažkur nes čia sunku nustatyti ant šios orkaitės ir jis man tada kalną padarė. Bet aš jį į vidurį įdėjau kai sutepinėjau ir viskas ok.
O medus dirbtinis yra degintas sulrus su laščliu rugšties kad nesukietetų.
Gal pasakysite kokioje temperaturoje jį kepti? nes mano vyrui skonis biskvitu biški karstelėjes padeges. Nes pradžioje įkaitinau orkaite iki 200 po to kepiau ir parudavo labai greitai tada sumažinau iki 170 kažkur nes čia sunku nustatyti ant šios orkaitės ir jis man tada kalną padarė. Bet aš jį į vidurį įdėjau kai sutepinėjau ir viskas ok.
O medus dirbtinis yra degintas sulrus su laščliu rugšties kad nesukietetų.
200 per daug šitam biskvitui...iš pradžiu 180 ne daugiau,o po to dar galima sumažint iki 160 kažkur...kiekvienos orkaite skirtingai kepa,tad reik žiureti....bet nereik aukštos temperaturos tikrai,nes apdega,o vidus bus neiškepes.....








