Čia jau kitoje temoje buvau rašius

gal jums tai viskas žinoma
Užkrečiamasis moliuskas tai virusinė odos liga, kurią sukelia poksovirusas.Užsikrečiama tiesioginio kontakto būdu arba per užkrėstus daiktus.Inkubacinis periodas nuo 2 - 8 savaičių iki kelių mėnesių.Po kurio odoje atsiranda mažų, virš odos iškilusių rausvos spalvos arba nepakitusios spalvos mazgelių nuo 1 iki 5 mm skersmens.Šie mazgeliai gali būti išsidėstę grupėmis arba netvarkingai.Mazgeliai savo centre turi įdubimą.Paspaudus iš mazgelių isšiskiria balta į varškę panaši masė.Mazgeliai gali susidaryti bet kurioje odos vietoje, tačiau dažniausiai jie būna veide, vokuose, kakle, krūtinės, pažastų, šlaunų odoje.
Dermatologai sako, kad juo labiausiai užsikrečia maži vaikai ir seni žmonės, o juo užsikrėsti galima bet kur, laiptinėje, parduotuvėje ir t.t, labiausiai užsikrečiama kai nusilpes imunitetas, pvz pavasarį ir ne tik
naikinti jį pataria dermovenerologas namų sąlygomis, pasiimti nudezinfekuota adatą, įdurti į centrą to spuogelio ir staigiu judesiu nutrauktį jį, patepti zėlionke ar jodu, tai skausmigas būdas, bet veiksmingas, o medicininėmis sąlygomis, tai kažkokiu lazeriu, kur vieno tokio spuogo nuėmimas kainuoja 20 lt

tai daryti aišku galima tik pasikonsultavus su gydytoju,.
negydoma ši liga progresuoja, nors esu girdėjus, kad kitiems savaime išnyksta, bet šitas vaikas ar senas žmogus yra tada nešiotojas to viruso, užkrečia kitus, čia tik mano nuomonė. Ir dar kita mamytė kaip sakė būtina spec higiena, kiti šeimos nariai turi saugotis, ir po naikinimo tas moliuskinis grybelis ant kūno gali gyventi apie 4-5 mėn, jei bus visiškai išnaikinta ir vaiko imunitetas bus stiprus, galite juo nebesirgti