Na nežinau kaip yra, bet iki šiol mano vaikas sirgdavo labai retai. Pirmą kartą susirgo kai buvo beveik dviejų metų ir tai todėl, kad senelis padarė skersvėjį ir vaikas peršalo smarkiai. Ir visą laiką nuo gimimo mano vaikas gaudavo sveiką maistą, ką tik paruoštą, o ne šildytą (ir dabar gauna kartais šildytą, bet tik vieną kartą). Ir mėsos daviau tik kažkur nuo 9 mėn ir tai kartą per kokias 2 savaites. O ir dabar mėsos per daug negauna. Kai gyvenau pas savo tėvus, mama gamino maistą, tai iš ligų neišlipdavom. Galų gale atsinaujino stafilokokas, grybelis prisidėjo ir prasidėjo vėl dietinis maistas - vėl susireguliavo. Tai ir iki šiol jei sirgo, tai retai ir tai daugiau žarnyno problemos, nes gimęs susirgo auksiniu stafilokoku. Aš net buvau apkaltinta tuo, kad vaikas alergiškas, nes neštumo metu žiūrėjau maistą. O vitaminų, išskyrus žuvies taukus, nesu davusi. man tai nepriimtina. Mažakraujystę gydėmės kelis kartus po ligų daržovėmis, o dabar vėl gydytojas liepė gerti vitaminus, tai duodu žoles - garšvą, dilgelę ir kiaulpienę sudžiovintą, sumaltą. Ir aišku iš daržo petražolę, ridikėlius dabar jau, špinatus, salotas, svogūnų laiškus ir pan. Arbatą gerią daugiausia tik natūralią (iš sodo, miško priskintos žolės), arba svarainių sirupą, saldumynai - tai tik mano kepti. Duona tik ruginė juoda. Iš pieno produktų tai tik varškė ir jogurtas žiemą buvo savos gamybos. Ir taip daug galiu vardinti, bet kažin ar jums įdomu, be to tema apie homeopatiją. Ir iš tikrųjų, man dar labai nepatinka, tai, kad valgo mokykloje pietus. Planuoju nuo rudents nuimti pietus ir tik naminį maistą duoti. Ir iš tikrųjų, problemų jau gerokai mažiau, o sirgo šiais metais tik kelis kartus, ir tai - porą kartų sloga, porą kartų problemos su žarnynu. Vasarą pasistiprina valgydamas daug vaisių ir daržovių. Tikrai matau skirtumą, kur valgė riebų, perkeptą maistą ir kur valgo mano ruoštą sveiką ir keik įmanoma natūralesnį. Na ir aišku emocinė būsena vaiko turi įtakos. Bet sakau, čia tik mano tokia teorija, bet ant mano vaiko ji tvirtinasi vos ne 100 proc.
Nepykit už prirašymą.