Noriu po vestuviu pasilikti savo pavarde, vyro pavarde butu per bruksneli. Man mano pavarde labai svarbi, su ja uzaugau, ja man suteike tevai, kuriems esu uz daug ka dekinga ir kuriems dziugu, kad dukra nesioja ju pavarde (nes sunu neturi). Busimas vyras kategoriskas pries mano toki pasirinkima, tada sako, jai nenori kad butumeme kaip viena seima, liekame sugyventiniais, jam atrodo, kad tai didele nepagarba vyrui ir kad noriu visada islikti nepriklausoma -aite. Atrodo kitiem juokinga, o pas mus didele drama ir nesutarimai. Kaip jus manote?
QUOTE(linute_lina @ 2010 05 03, 11:24)
Noriu po vestuviu pasilikti savo pavarde, vyro pavarde butu per bruksneli. Man mano pavarde labai svarbi, su ja uzaugau, ja man suteike tevai, kuriems esu uz daug ka dekinga ir kuriems dziugu, kad dukra nesioja ju pavarde (nes sunu neturi). Busimas vyras kategoriskas pries mano toki pasirinkima, tada sako, jai nenori kad butumeme kaip viena seima, liekame sugyventiniais, jam atrodo, kad tai didele nepagarba vyrui ir kad noriu visada islikti nepriklausoma -aite. Atrodo kitiem juokinga, o pas mus didele drama ir nesutarimai. Kaip jus manote?
jei dėl pavardės per brūkšnelį tokie priekaištai... kas bus kai leisit sau ir kitais gyvenimo klausimai turėt savo nuomonę... nežinau... man tai būtų rimtas įspėjimas, kad žmogus visiškai nepaiso mano nuomonės, nelinkęs eit į kompromisus... o tai santuokoj labai svarbūs... sakyčiau netgi svarbiausi faktoriai

o ar jums priimtinas toks gyvenimas ar ne... spręst jums

QUOTE(linute_lina @ 2010 05 03, 09:24)
pas mus didele drama ir nesutarimai. Kaip jus manote?
kad dar ne laikas jums vestuvems

QUOTE(linute_lina @ 2010 05 03, 12:24)
as esu 100% uz tevu pavarde, nes jie mano kraujas,jie mano bus visa gyvenima(ok pripazinkim vyrai keiciasi)...o koks vyrui skirtumas,kad jo pavarde per bruksneli?
Sutinku su Lurdesita, kas bus veliau, pasakysit,kad norit eit i kaire,jis i desine ir jau skyrybas siulys?
QUOTE(linute_lina @ 2010 05 03, 12:24)
Absurdas visiškas, nes tai jūsų teisė rinktis tokią pavardę, kokią norit! Kas čia per nesveikas išdidumas, net nežinau kaip tai pavadint.

Ar kituose dalykuose nepastebėjot jo noro jus kontroliuoti? man čia kvepia savininkiškumu.
Aišku iš šono žiūrint gal ir atrodo juokinga tokie nesutarimai dėl pavardės, bet vis dėlto... tai nėra gerai, netgi labai negerai. Kaip sekasi sutarti kitais atvejais, kai jūsų nuomonės nesutampa? Ar jis visada toks kategoriškas?
na tada galima sakyt kad ir autore susireiksminus... kad nori savo pavarde pasilikt...
MB irgi nusikraipe kai buvau pajuokavus, kad pasiliksiu savaja...
nors musu seimoj esam trys sese ir nei vieno brolio
ir tikrai nesusireiksminu, kad kokia tai tragedija... nebus kas prates musu pavardes
ir is tiesu kai pagalvoju, galetu but vienas pavardes pasirinkimas ir psio.... o dabar kai galima ir -iene ir -aite ir -e ir dar ten kazi kokia tai....
ir prasideda mandravojimai ir ir issidirbinejimai....
nu bet cia vel, tai tik mano nuomone tuo klausimu

ir is tiesu kai pagalvoju, galetu but vienas pavardes pasirinkimas ir psio.... o dabar kai galima ir -iene ir -aite ir -e ir dar ten kazi kokia tai....

QUOTE(Mimuke @ 2010 05 03, 14:22)
na tada galima sakyt kad ir autore susireiksminus... kad nori savo pavarde pasilikt...
ir tikrai nesusireiksminu, kad kokia tai tragedija... nebus kas prates musu pavardes

matot... suprasčiau jei konfliktas vyktų... jei autorė norėtų pasilikt tik savo pavardę... žiūrint iš tradicijų pozicijos... suprasčiau jos būsimo priekaištus... bet čia ji siūlo sakyčiau tiesiog idealų variantą ... ir vistiek netinka... nežinau kaip ten jų santykiai klostosi kitose situacijose... bet ... na man tai būtų asmeniškai labai rimtas signalas... kad mūsų santykiai su šituo žmogum nesusiklostys...
Na, atleiskite, bet čia tai absurdas
Jūsų pavardė - jūsų reikalas. Vyras gali patarti, išsakyti savo nuomonę, bet skelbti ultimatumų - tai jau ne

QUOTE(Lurdesita @ 2010 05 03, 11:06)
jei dėl pavardės per brūkšnelį tokie priekaištai... kas bus kai leisit sau ir kitais gyvenimo klausimai turėt savo nuomonę... nežinau... man tai būtų rimtas įspėjimas, kad žmogus visiškai nepaiso mano nuomonės, nelinkęs eit į kompromisus... o tai santuokoj labai svarbūs... sakyčiau netgi svarbiausi faktoriai

Manau, kad dar tikrai per anksti santuokai, jei tokie konfliktai kyla.
Kai mes su vyru tuokemes, MB pasake, kad tai yra mano reikalas kokia pavarde as pasirinksiu. Aisku jam butu miela, kad priimciau jo, bet jei noriu likti su savo pavarde jis nepriestarautu, nes tai mano pasirinkimas. Po santuokos pasirinkau vyro pavarde, beje pati ne neturejau abejoniu keisti ar ne.
Kai mes su vyru tuokemes, MB pasake, kad tai yra mano reikalas kokia pavarde as pasirinksiu. Aisku jam butu miela, kad priimciau jo, bet jei noriu likti su savo pavarde jis nepriestarautu, nes tai mano pasirinkimas. Po santuokos pasirinkau vyro pavarde, beje pati ne neturejau abejoniu keisti ar ne.
O as didziuociausi turedama vyro pavarde. Manau tai tikrai pagarba jam ir toks grazus santykiu iprasminimas. Gal todel, kad mano mergautine pavarde man negrazi ir as jos nesureiksminu 
Juk kai kuri santuoka su kitu zmogum tampi jo dalimi. As nezinau, kas per ypatinga pavarde, kad nesinori jos keisti.
Vyras galetu nusileisti tokiai vaikiskai uzgaidai, o moteris galetu nusileist vyrui. Jei bent kuris butu linkes i kompromisus, tai butu taika ir ramybe, bet panasu ,kad toks toki susitiko
Gyvenime jus mieloji turesit rimtesniu reikalu nei pavardes keitimas, apmastykit tai

Juk kai kuri santuoka su kitu zmogum tampi jo dalimi. As nezinau, kas per ypatinga pavarde, kad nesinori jos keisti.

Vyras galetu nusileisti tokiai vaikiskai uzgaidai, o moteris galetu nusileist vyrui. Jei bent kuris butu linkes i kompromisus, tai butu taika ir ramybe, bet panasu ,kad toks toki susitiko

QUOTE(*Mirabella* @ 2010 05 03, 21:42)
O as didziuociausi turedama vyro pavarde. Manau tai tikrai pagarba jam ir toks grazus santykiu iprasminimas. Gal todel, kad mano mergautine pavarde man negrazi ir as jos nesureiksminu 

Tai kad vyro pavardės LT niekas neduoda. Turi tenkintis uošvienės pavarde, kuri man jokio pasididžiavimo neteikia