Įkraunama...
Įkraunama...

Noriu pasilikti savo pavarde

QUOTE(Penktadienis @ 2010 05 03, 20:46)
Tai kad vyro pavardės LT niekas neduoda. Turi tenkintis uošvienės pavarde, kuri man jokio pasididžiavimo neteikia  ax.gif

Na tai uošvienės pavardė ar ne ta pati kaip vyro lotuliukas.gif Idomus jūsų santykis su pasauliu .
Užuot sukėlus ši tema man kokių nors gilesnių minčių tik privertė nusišypsoti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Mirabella* @ 2010 05 03, 20:48)
Na tai uošvienės pavardė ar ne ta pati kaip vyro  lotuliukas.gif  Idomus jūsų santykis su pasauliu .
Užuot sukėlus ši tema man kokių nors gilesnių minčių tik privertė nusišypsoti. smile.gif

nu nevisai ta pati. Juk uosvienes pavarde baigiasi -iene. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Mirabella* @ 2010 05 03, 21:48)
Na tai uošvienės pavardė ar ne ta pati kaip vyro  lotuliukas.gif  Idomus jūsų santykis su pasauliu .

Nu tai kad tikrai ne ta pati, vyro dažniausiai baigiasi -as, o uošvienės -ienė. Tai kaip ir teki už uošvienės, kuri ne visada būna pati nuostabiausia ir mylimiausia tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Penktadienis @ 2010 05 03, 19:46)
Tai kad vyro pavardės LT niekas neduoda. Turi tenkintis uošvienės pavarde, kuri man jokio pasididžiavimo neteikia  ax.gif

Merginos, ne uošvienė, o ANYTA smile.gif

Man nesuprantamas pasakymas
Juk kai kuri santuoka su kitu zmogum tampi jo dalimi.
ir dėl to privalai imti vyro (ok - anytos biggrin.gif ) pavardę. Ar tai reiškia, kad vyras, nepriėmęs tavo pavardės, jau nėra tavo dalis; ar jis negali būti niekieno dalis, nes jis gi vyras?

Ir išvis toks konfliktas - tiksliau vyro nenoras suprasti, kad tau brangi tavo šeimos pavardė - parodo vyro požiūrį į tave kaip į asmenį, o gal 'daiktą', kurį galima nusavint uždėjus etikėtę 'mano'ienė'.
Atsakyti
Del pavardes, tai man atrodo cia yra kiekvieno reikalas spresti. Bet taip pat man atrodo kad cia jau nera labai jau toks reiksmingas dalykas del kurio reiketu pyktis... nesupykit, bet jeigu dar iki vestuviu pas jus tokia "smulkme" sukelia tokius gincus, tiesiog gal dar ne laikas jums tuoktis... juk rupesciu bus ir dideliu, tai kaip jus tada juos spresit? grasindami vienas kitam skirybomis?? unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Penktadienis @ 2010 05 03, 20:56)
Nu tai kad tikrai ne ta pati, vyro dažniausiai baigiasi -as, o uošvienės -ienė. Tai kaip ir teki už uošvienės, kuri ne visada būna pati nuostabiausia ir mylimiausia  tongue.gif

Na jūs tikros jumoristes lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Taistė @ 2010 05 03, 20:58)

Ir išvis toks konfliktas - tiksliau vyro nenoras suprasti, kad tau brangi tavo šeimos pavardė - parodo vyro požiūrį į tave kaip į asmenį, o gal 'daiktą', kurį galima nusavint uždėjus etikėtę 'mano'ienė'.

Nieko tai neparodo. Gal vyras "senovinio"sukirpimo. Galbūt jis tiesiog galvoja, kad keistai atrodys ta pavardė per brūkšnelį aplinkiniams, kad kažkas pagalvos jog jų santykiuose kažkas ne taip, jei žmona panoro dar ir savaja pasilikti. Na juk nuo seno tos pavardės buvo keiciamos tik taip ir ne kitaip, o dabar atsirado visokiu variantu, tai ir prisigalvoja moteriškes. Na pagalvokit realiai koks skirtumas kaip vadintis zvonke, zvonkiene ar zvonkaite. Svarbiausia, kad santuoka butu LAIMINGA o ne pavarde GRAZI (sava ar bala zin kokia kitokia). O siaip vyrai is prigimties gal labiau uzsispyre. Isviso traukit burtus. Nereikes sukti galvos. rolleyes.gif
Atsakyti
mirabella, jūs tikra patriarchalė. nu įsiskaitykit anksčiau ką parašėt. suraitėt vien vyr lyties naudai, kaip gera vyrų gynėja - boba su kiaušais taip sakant cool.gif cituoju. tuokiantis tampi kito dalimi. tai anot, jūsų aišku, kurgi ne, moteris tampa vyro dalimi. ne atvirkščiai. ne ABU, taip sakant. ir sakot, ėmiau jo pavardę - taip įrodžiai pagarbą jam. dievuliau. ar ne atrodo kad moterys ir taip rodo pagarbos triskart. o vyras kaip pagarbą parodo? autorės atveju, jai paisūlus 2 pavard. kompromisą "pagarbos" vertam vyriškiui neįtinka visgi? bigsmile.gif bigsmile.gif

p.s. atleiskit, bigsmile.gif kad taip stačiokiškai - o jūs ir paketus perkatės tokius kokie jam patinka - na iš pagarbos vyrui? ir keptuve trenktumėt per galvą kitam, jei vyras pagarbiai paprašytų.... atleiskit, bet nesusilaikiau.

p.p.s nu ne tikrai. vaikučiai ir taip turės pagarbaus vyro pavardę, tai moterelė negali net per brūkšny savosios pasilikt - mat smogs vyrui per egoizmo plotmę. g.gif
Atsakyti
na pagal pavarde tai mielasis Linas KARALIUS vis dar savo ex zmonos dalis,nes nenori pavardes atiduoti, pasieme zmonos ir viskas, nes ji grazesne biggrin.gif

bet rimtai koks tas blogumas " -"
Atsakyti
QUOTE(*Mirabella* @ 2010 05 03, 21:48)
Na tai uošvienės pavardė ar ne ta pati kaip vyro  lotuliukas.gif

jei butu ta pati, tai greiciausiai nesakytu, kad LT vyro pavardes negalima imti

beje, vyro pavardes ir as noreciau.

QUOTE(*Mirabella* @ 2010 05 04, 11:08)
Na juk nuo seno tos pavardės buvo keiciamos tik taip ir ne kitaip,

tas nuo seno tai tik pora simto metu. Todel nera tai nejudinama, nepakeiciama tradicija - per nelyg jauna tam.
Va religijos ir tukstancius metu skaiciuoja - ir tai keiciasi.
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2010 05 04, 10:19)
mirabella, jūs tikra patriarchalė. nu įsiskaitykit anksčiau ką parašėt. suraitėt vien vyr lyties naudai, kaip gera vyrų gynėja - boba su kiaušais taip sakant  cool.gif cituoju. tuokiantis tampi kito dalimi. tai anot, jūsų aišku, kurgi ne, moteris tampa vyro dalimi. ne atvirkščiai. ne ABU, taip sakant. ir sakot, ėmiau jo pavardę - taip įrodžiai pagarbą jam. dievuliau. ar ne atrodo kad moterys ir taip rodo pagarbos triskart. o vyras kaip pagarbą parodo? autorės atveju, jai paisūlus  2 pavard. kompromisą "pagarbos" vertam vyriškiui neįtinka visgi? bigsmile.gif  bigsmile.gif
p.s. atleiskit,  bigsmile.gif kad taip stačiokiškai - o jūs ir paketus perkatės tokius kokie jam patinka - na iš pagarbos vyrui?  ir keptuve trenktumėt per galvą kitam, jei vyras pagarbiai paprašytų.... atleiskit, bet nesusilaikiau.
p.p.s nu ne tikrai. vaikučiai ir taip turės pagarbaus vyro pavardę, tai moterelė negali net per brūkšny savosios pasilikt - mat smogs vyrui per egoizmo plotmę.  g.gif

Oi neatsiprašinėkit. Nei čia stačiokiškai nei ka, tiesiog jūsų tokia pozicija. 4u.gif
Aš ne patriarchė, bet romantikė iki kaulų smegenų. Jei man vyras patinka, aš jį myliu dievinu ir norėsiu pasiimti iš jo ne tik pavardę bet ir viską ką tik įmanoma paimti lotuliukas.gif
Matot, mano požiūris į gyvenimą toks , kad aš galvoju, jog neverta sukti galvos dėl smulkmenų. Jei man atrodo, kad kartais galima vyrui įsiteikti, tai nereiškia, kad aš boba su kiaušais ir ginu tik vyrų interesus. Tiesiog reikia ieškoti kompromisų. Šiaip aš tokia viduje ugnelė, jei norėsiu įrodyt savo tiesą ginčysiuos iki nukritimo. Bet per savo gyvenimėlį niekada užsispyrimu ir ginčais nieko nepasiekiau. Ir kuo toliau gyvenu tuo labiau matau, kad diplomatija, atveria platesnius vartus nei bukas užsispyrimas.
Tie argumentai,kuriuos temos autorė išsakė dėl pavardės man net nepasirodė itin rimti. Galbūt ji tai sau žino viduje, bet nesugeba perteikti kokia viso to reali prasmė ir nauda.
Svarbiausia yra tavo vidus tavo esmė, o ne tai ką tu rašysi pasirašinėdama dokumentus. Ar tu būsi rita ritaitė- ritienė ar rita bull ahmed rašid, tavo gyvenimas, tavo vidus nuo to nepasikeis. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Mirabella* @ 2010 05 04, 11:42)
Oi neatsiprašinėkit. Nei čia stačiokiškai nei ka, tiesiog jūsų tokia pozicija. 4u.gif
Aš ne patriarchė, bet romantikė iki kaulų smegenų. Jei man vyras patinka, aš jį myliu dievinu ir norėsiu pasiimti iš jo ne tik pavardę bet ir viską ką tik įmanoma paimti  lotuliukas.gif 
Matot, mano požiūris į gyvenimą toks , kad aš galvoju, jog neverta sukti galvos dėl smulkmenų. Jei man atrodo, kad kartais galima vyrui įsiteikti, tai nereiškia, kad aš boba su kiaušais ir ginu tik vyrų interesus. Tiesiog reikia ieškoti kompromisų. Šiaip aš tokia viduje ugnelė, jei norėsiu įrodyt savo tiesą ginčysiuos iki nukritimo. Bet per savo gyvenimėlį niekada užsispyrimu ir ginčais nieko nepasiekiau. Ir kuo toliau gyvenu tuo labiau matau, kad diplomatija, atveria platesnius vartus nei bukas užsispyrimas.
Tie argumentai,kuriuos temos autorė išsakė dėl pavardės man net nepasirodė itin rimti. Galbūt ji tai sau žino viduje, bet nesugeba perteikti kokia viso to reali prasmė ir nauda.
Svarbiausia yra tavo vidus tavo esmė, o ne tai ką tu rašysi pasirašinėdama dokumentus. Ar tu būsi rita ritaitė- ritienė ar rita bull ahmed rašid, tavo gyvenimas, tavo vidus nuo to nepasikeis.  biggrin.gif

Jei pagarba ir dekingumas tevams nera svarbus argumentas, tai nezinau, kas gali buti svarbiau. As ne is tu moteru, kurios atsisako visko del garbinamo vyro- ir pavardes, ir draugu, ir jo tevus dazniau lanko ir pomegiu ir t.t.
Vyro argumentas - as tau pagarba parodau nes imu tave i zmonas, o tu parodyk pagarba imdamas mano pavarde blink.gif Tai as nesuprantu ar jis kuria seima ir mane i ja kviecia, ar mes kuriame seima kartu??? Per ta pavardes aiskinimasi tam tikras poziuris zmogaus islenda. Atrodo smulkmena, bet kuo daugiau kapstaisi tuo sudetingiau.

Atsakyti
QUOTE(*Mirabella* @ 2010 05 04, 09:42)

Temos autorei jos pavardė graži ir brangi. Kokių dar argumentų jums reikia?
Atsakyti