Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai vienykitės

QUOTE(carvel @ 2007 12 14, 00:11)

Blogai skaiciuoji ,ne visi tokie dvejetukininkai kaip tamsta yra,yra matematikoje  ir pirmunu biggrin.gif  o ka ,ar blogose masinose vazinejam ,juk visiems  aisku,kad tik is vaiku pinigu tokias ir tegalima nupirkti ,vaikams juk pinigu dar nereikia,valgyt bet ka gali pakisti ,o be to kiek jiems tereikia  .Stai pavyzdziui ,kad ir as vazineju 2004 metu reno espeisu, tiesa vyras pora metu senesniu,gyvenu dideliam nuosavam name,uztat kaimynai seniai zino,kad visa tai sutaupiau  per penkis globos metus ( juk ir kvailam aisku,tokie velnioniski pinigai,o dar  kas dien nuo vaiko porcijos po cepelina,po kodletuka  i sona ,nu ir susidaro gana solidi sumele) ,bliamba tik galvoju,nu ko tie zmones tokiu  geru  pajamu saltiniu nesinaudoja,juk nebereiktu nei i ta uzsieni vaziuot uzdarbiaut  g.gif .

[b]P.S
Juokas pro asaras, cia is siandieninio mano mamos pokalbio su kaimyne ,tiksliau kaimynes monologas mano mamai girdint,tik apie cepelinus jau mano pamastymai ir metinis pelno balansas  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif .

thumbup.gif Šaunuolė.Nors prajuokinai... Teisingas požiūris, žiūrėkim į tokius pamąstymus kaip į anekdotus ir gyvenimas bus linksmesnis thumbup.gif Vis tiek nieko nepakeisim... blush2.gif
Atsakyti
user posted image

Kalėdos apkabina širdis taip karštai,
Kad nori ar nenori sutrupa ledai
Ir tarsi pumpurai išsilukštena žodžiai, meilės sklidini, –
Būkim kaip saulė viens kitam geri...
Šiltų ir šviesių Kalėdų!
Atsakyti

Mielosios 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Su nuostabiausia metų švente 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Tegul mūsų visų svajonės ,planai,norai išsipildo......Juk būna stebūklų kai ko nors labai labai nori.......

Džiaugsmo ir ramybės visiems 4u.gif
Atsakyti
Ku-ku,kur visos dingote ???
Atsakyti
sveikutes.nu jo tylu cia pas mus.pas mane tai nekokios naujienos,apsivoge manoji.palikom pora dienu vyro pinigine pamesta,susiskaiciavom,ale viena ryta 1.5lt.kita jau visi 5lt.nu tai vyrs isiuto.i dar neprisipazista,puola i akis kad neeme.ale vyras sako ranku nesitepsiu,neduosiu i kaili,pasisodino nuveze prie vaiku namu sustojo ir paklause ar ji nori cia grizti.nu uzteko to klausimo.ir prisipazino ir prisieke.nu bet bus matyt.
nervoja mane tas ju netaupumas.nu nesu kokia kvailele kur laksto paslui kiekviena lempute ar dar ka nors.nu bet toks lengvo gyvenimo mastymas.pasisodinu aiskinu kad viska reikia pataupyt,kad iseis i gyvenima pamatys kaip kartais sunku uzdirbt ta pinigeli.o ji man atsauna,kad ja vyras islaikys.matyt mato kad manasis mane islaiko ir sau toki gyvenima lygina.tai jai aiskinu kad ne visi vyrai islaiko zmonas,tik vienetai.o ir kai vyras islaiko nereikia tiketis kad viskas bus ant auksines lekstutes.o ji su manim gincytis.nu tas gincyjimasi matyt pradeda reikstis.ale ka bepasakytum ji visad teisi ir nepergincysi,rekia saukia ir irodineja savo.kartais nusisukam ir nueinam,o kartais uz nezmoniskai pakelta balsa ir gauna per zubus.nu as cia taip juodai pradejau pasakot,aisku buna ir tu geru graziu akimirku.verkti norisi,kai pasiteisina prasedetas laikas prie pamoku kartu ir kai parnesa pirma desimtuka is anglu kalbos zodziu,ir apskritai pirma desimtuka.reiskia ne veltui stengtasi.o ir siaip tikrai paklusni,jautri yra.nu reikia ruostis viskam dar tik paauglyste prasideda
Atsakyti
QUOTE(velute @ 2008 01 20, 23:46)
sveikutes.nu jo tylu cia pas mus.pas mane tai nekokios naujienos,apsivoge manoji.palikom pora dienu vyro pinigine pamesta,susiskaiciavom,ale viena ryta 1.5lt.kita jau visi 5lt.nu tai vyrs isiuto.i dar neprisipazista,puola i akis kad neeme.ale vyras sako ranku nesitepsiu,neduosiu i kaili,pasisodino nuveze prie vaiku namu sustojo ir paklause ar ji nori cia grizti.nu uzteko to klausimo.ir prisipazino ir prisieke.nu bet bus matyt.
nervoja mane tas ju netaupumas.nu nesu kokia kvailele kur laksto paslui kiekviena lempute ar dar ka nors.nu bet toks lengvo gyvenimo mastymas.pasisodinu aiskinu kad viska reikia pataupyt,kad iseis i gyvenima pamatys kaip kartais sunku uzdirbt ta pinigeli.o ji man atsauna,kad ja vyras islaikys.matyt mato kad manasis mane islaiko ir sau toki gyvenima lygina.tai jai aiskinu kad ne visi vyrai islaiko zmonas,tik vienetai.o ir kai vyras islaiko nereikia tiketis kad viskas bus ant auksines lekstutes.o ji su manim gincytis.nu tas gincyjimasi matyt pradeda reikstis.ale ka bepasakytum ji visad teisi ir nepergincysi,rekia saukia ir irodineja savo.kartais nusisukam ir nueinam,o kartais uz nezmoniskai pakelta balsa ir gauna per zubus.nu as cia taip juodai pradejau pasakot,aisku buna ir tu geru graziu akimirku.verkti norisi,kai pasiteisina prasedetas laikas prie pamoku kartu ir kai parnesa pirma desimtuka is anglu kalbos zodziu,ir apskritai pirma desimtuka.reiskia ne veltui stengtasi.o ir siaip tikrai paklusni,jautri yra.nu reikia ruostis viskam dar tik paauglyste prasideda

Na taip, sunku jau tokiam susiformavusiam žmogučiui išaiškinti, kad gali gyvenime ir kitaip būti. doh.gif Čia reikia tik labai daug stiprybės palinkėti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(velute @ 2008 01 21, 00:46)

o be muštynių niekaip? Jūs matomai pati jaučiate daug baimės, netikrumo, gal net abejojete savo pasirinkimu, ir čia mano matymu yra pirmoji problema. Iš čia išplaukia konfliktai ir, deje, ne globotinės noras būti visur teisia, o jūsų pačios.
Vagiliauja iš piniginės, nu kam sureikšmint taip viską, kam tas toks priverstinis prisipažinimas, grasinimai doh.gif , kam jie? Kokios gi jie atnešė naudos? Ką dabar jaučiate- nusivilymą , tuštumą g.gif , tikriausia. ar nepaprasčiau buvo išlaukti kol prisipažins, nerėkt, o ramiai išsiaiškinti. Galų gale savaitės pradžioje, kai gauna kažkokius pinigėlius duodant pasakyti- kadangi , dukryte, tu jau iš tėčio pasiskolinai šešis litus, jų tau dabar ir neduodu. Bet kitą kartą kai iškils koks reikalas, norėsi pinigėlių - paprašyk. Ir viskas, nei bartis, nei klausytis kažkokių pasiteisinimų.
Ir dar, o ir apskritai nežinau ar taip būna, kad vaikiukai savi ar globotiniai nevagiliautų,na nedarytų tokių bandymų, kažkaip to negirdėjau, ir nesusidūriau.Žodžiu visų pirma ramybės pačiai ir sėkmės tolimesniam gyvenime. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2008 01 21, 14:47)
o be muštynių niekaip? Jūs matomai pati jaučiate daug baimės, netikrumo, gal net abejojete savo pasirinkimu, ir čia mano matymu yra pirmoji problema. Iš čia išplaukia konfliktai ir, deje, ne globotinės noras būti visur teisia, o jūsų pačios.
Vagiliauja iš piniginės, nu kam sureikšmint taip viską, kam tas toks priverstinis prisipažinimas, grasinimai doh.gif , kam jie? Kokios gi jie atnešė naudos? Ką dabar jaučiate- nusivilymą , tuštumą g.gif , tikriausia. ar nepaprasčiau buvo išlaukti kol prisipažins, nerėkt, o ramiai išsiaiškinti. Galų gale savaitės pradžioje, kai gauna kažkokius pinigėlius duodant pasakyti- kadangi , dukryte, tu jau iš tėčio pasiskolinai šešis litus, jų tau dabar ir neduodu. Bet kitą kartą kai iškils koks reikalas, norėsi pinigėlių - paprašyk. Ir viskas, nei bartis, nei klausytis kažkokių pasiteisinimų.
  Ir dar, o ir apskritai nežinau ar taip būna, kad vaikiukai savi ar globotiniai nevagiliautų,na nedarytų tokių bandymų, kažkaip to negirdėjau, ir nesusidūriau.Žodžiu visų pirma ramybės pačiai ir sėkmės tolimesniam gyvenime. 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Ne visada išeina taip taikiai viską išspręsti, nors ir labai norėtųsi.
Kas liečia vagiliavimą aš labai griežta, ir tai turi būti nutraukta iš karto. jokių meilikavimų čia netaikau. Taip negalima daryti, ir tam nėra jokio pereinamojo laikotarpio. Ne ir taškas. Tuo labiau kai vagiama iš savo namų, tai atsiranda nepasitikėjimas vaiku. O kam reikia kad jis tęstūsi. Taip pat ir melavimas, neleidžiu vaikams meluoti, nesakau, kad nesumeluoja, bet žino, kad bus nubausti dvigubai ir už tai ką padarė, ir už tai kad melavo. Todėl geriau pasakyti, nes ne visada kažką labai jau baustino padaro, bet tiesą turiu žinoti. Į visa kita žiūriu atlaidžiau. Bet melavimas ir vagiliavimas pas mus negalimas.
Kita vertus kažkaip su laiku pradedu suprasti, pajausti ar įsitikinti, kad visdelto šitie vaikai kitaip auklėjami. Na kitaip ir viskas. Nors aš visada laikausi pozicijos kad visi vaikai lygūs, ir nereikia išskirti, bet einant laikui suvokiu, kad kažkas kitaip. Kitaip kaprizinasi, kitaip supranta aplinką. Pavyzdžiui daug dalykų yra taip, kaip su mano sūnumi niekada nebuvo ir nėra. Bet čia ne žmogaus kaip atskiros asmenybės skirtumas, čia kitaip. Ir tą žodžiais sunku apsakyti. Tikriausiai dėl vaikystėje palikimo traumos.
Atsakyti
QUOTE(Dar @ 2008 01 22, 09:28)
Ne visada išeina taip taikiai viską išspręsti, nors ir labai norėtųsi.
Kas liečia vagiliavimą aš labai griežta, ir tai turi būti nutraukta iš karto. jokių meilikavimų čia netaikau. Taip negalima daryti, ir tam nėra jokio pereinamojo laikotarpio. Ne ir taškas. Tuo labiau kai vagiama iš savo namų, tai atsiranda nepasitikėjimas vaiku. O kam reikia kad jis tęstūsi. Taip pat ir melavimas, neleidžiu vaikams meluoti, nesakau, kad nesumeluoja, bet žino, kad bus nubausti dvigubai ir už tai ką padarė, ir už tai kad melavo. Todėl geriau pasakyti, nes ne visada kažką labai jau baustino padaro, bet tiesą turiu žinoti. Į visa kita žiūriu atlaidžiau. Bet melavimas ir vagiliavimas pas mus  negalimas.
Kita vertus kažkaip su laiku pradedu suprasti, pajausti ar įsitikinti, kad visdelto šitie vaikai kitaip auklėjami. Na kitaip ir viskas. Nors aš visada laikausi pozicijos kad visi vaikai lygūs, ir nereikia išskirti, bet einant laikui suvokiu, kad kažkas kitaip. Kitaip kaprizinasi, kitaip supranta aplinką. Pavyzdžiui daug dalykų yra taip, kaip su mano sūnumi niekada nebuvo ir nėra. Bet čia ne žmogaus kaip atskiros asmenybės skirtumas, čia kitaip. Ir tą žodžiais sunku apsakyti. Tikriausiai dėl vaikystėje palikimo traumos.

Dar, nežinau kiek jie kitokie,manau kad nelabaii jie kuo skiriasi kaip mums gali atrodyti. Visgi manau, jog į juos žiūrim kiek kitaip, kiti asmenys, žinantys jų kilmę irgi į juos žiūri kiek kitaip. Gal pro padidinamą stiklą g.gif . Pažystu vieną puikią globėję, bet va irgi labai jau žiūri, kad nepažadintų kokių tai galbūt esančių , glūdinčiiių vaikų genų smile.gif .
Dėl melavimo, vagysčių tai man šiuo atveju yra svarbiau kad vaikai patirtų jausmus susijusius su gėdingu jausmu, o ne juos bausti. Man daug svarbiau, kad jie atlikę gėdingą veiksmą patys to ir pasigėdytų, mano požiūriu tai daug veiksmingiau. Pameni, buvo toks apsakymas apie morkas, nebepamenu autoriaus, lyg ir Maruko, o K.Sajos "Klumpės". Man dar vaikystėj paliko didelį įspūdį. Tada pati sau sakiau, kad savo vaikus būtent taip auklėsiu lotuliukas.gif . Man daugel kartų vis reikdavo prisipažinti, ir tiesą pasakius nuo atkaklausreikalavimo prisipažinti nieko nepasimokydavau- jausdavau tik pyktį tėvams ir viskas. Net ne pyktį, žodžiu šlykštus tas jausmas būdavo. Nieko pozityvaus. Kalbėdavausi su vaikais kitais, pamenu jie irgi panašiai jausdavosi. O va vieną kartą buvo kaip su tom morkom lotuliukas.gif , išpurškiau mamos kvepalus po visus namus. Buvo klausimas- tu purškei, aš aišku ne ne ne aš lotuliukas.gif . Tuo ir baigėm. Po kiek laiko klausia- tai vienu kartu viską išpurškei ar per kelis kartus. aš kelis lotuliukas.gif . Paskui žinoma dar bandžiau sakyti ne ne, bet esmė jau buvo pasiekta. Tai va iki šiol gėda dėl to melo ir lindimo, ir nuo to karto nė karto prie jos kosmetikos nelindau. Už tokį mamos gudrumą labai ja didžiavausi Nežinojau uo laiku kaip tai įvardinti ką ji padarė, bet tai buvo labai pamokoma. O dabar žinau ką ji padarė- ji parodė mane pamokydama ne jėgą, o išmintį. Va už ką ją taip gerbiau.
Atsakyti
drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vynė: 22 sausio 2008 - 10:25
Alfija,drisiu su tavimi pasigincyti biggrin.gif dauguma globotiniu nuo savo uzaugintu vaiku oi,kaip skiriasi verysad.gif Tiesiog palaima buna namuose,kai auga maziau pazeistas vaikas.Kaip gali nesiskirti ,jei mamos buvo alkoholikes ,narkomanes?juk net rukymas yra zalingas vaiko sveikatai..Kaip gali nesiskirti ,jei kelinta to vaiko karta geria,jei geria stiprius raminamuosius?Kaip gali nesiskirti,jei 3-4 metu vaikas neturi keliu priekiniu dantu,nes mama ismuse?kaip gali nesiskirti,jei tikras tevas seksualiai isnaudojo savo dukra?Ir kas ka nori tegu galvoja,bet genai irgi daug ka lemia..Cia jau jokia teorija manes neperkalbes g.gif dar yra vilties ,kai paimamas kudikis,bet ir tai ne visada.Galeciau cia rasyti ir rasyti suremdamasi vien pavyzdziais..O globeja ,kuria isvede is kantrybes vagiliavimas,suprantu,kartais reikia drastisku priemoniu(turiu omeny,kad vyras nuveze prie vaiku namu),tik kazin ar kita karta tai pades?Nuosirdziai linkiu,kad kito karto nebutu,bet vis vien stenkites,kad nebutu pagundu.Ai,nemoku graziai ir argumentuotai rasyti ax.gif As tai su vyresniais vaikais daug ka pasiekiu per pokalbius,bet deja ne visada ...
Atsakyti
QUOTE(Smaika @ 2008 01 22, 12:34)
Alfija,drisiu su tavimi pasigincyti biggrin.gif dauguma globotiniu nuo savo uzaugintu vaiku oi,kaip skiriasi verysad.gif Tiesiog palaima buna namuose,kai auga maziau pazeistas vaikas.Kaip gali nesiskirti ,jei mamos buvo alkoholikes ,narkomanes?juk net rukymas yra zalingas vaiko sveikatai..Kaip gali nesiskirti ,jei kelinta to vaiko karta geria,jei geria stiprius raminamuosius?Kaip gali nesiskirti,jei 3-4 metu vaikas neturi keliu priekiniu dantu,nes mama ismuse?kaip gali nesiskirti,jei tikras tevas seksualiai isnaudojo savo dukra?Ir kas ka nori tegu galvoja,bet genai irgi daug ka lemia..Cia jau jokia teorija manes  neperkalbes g.gif dar yra vilties ,kai paimamas kudikis,bet ir tai ne visada.Galeciau cia rasyti ir rasyti suremdamasi vien pavyzdziais..O globeja ,kuria isvede is kantrybes vagiliavimas,suprantu,kartais reikia drastisku priemoniu(turiu omeny,kad vyras nuveze prie vaiku namu),tik kazin ar kita karta tai pades?Nuosirdziai linkiu,kad kito karto nebutu,bet vis vien stenkites,kad nebutu pagundu.Ai,nemoku graziai ir argumentuotai rasyti ax.gif As tai  su vyresniais vaikais daug ka pasiekiu per pokalbius,bet deja ne visada ...

gerai, ginčijamės bigsmile.gif . Bet šiaip neturim kaip ir dėl ko.Mano patirtis kažkodėl kitokia, gal aš tiesiog sutinku kitokius vaikus g.gif , o gal aš į juos žiūriu kitaip, ir ne visi yra kūdikio amžiaus kuriuos sutinku. Mano giliu įsitikinimu, va kai tik į tuos vaikus ir reikia eitisu išmintimi, ne todėl kad vaikas yra kitoks- o todėl kad vaiko patirtis yra kitokia.Tą norėčiau akcentuot labai-vaikas toks pats- patirtis kitokia, dažnai va tokia apie kokią tu ir rašai.Ir todėl manau, kad nė jėga nei grąsinimais jų mąstyti nepriversim, tam kad juos išvesti į gyvenimą reikalinga beglinė kantrybė, šalta galva ir karšta širdis.Jėga mes tų vaikų neprisijaukinsim. Man labai patinka Ramutės vaikai, o kai pamatau Deividą ir Eveliną(ne taip dažnai matau , tai labai ryžkiai ir pasikeitimus matau) tai džiaugiuosi už juos labiau nei už save pačią kada nors. Va čia tai oho iš kokių ledų atitirpinti vaikai thumbup.gif thumbup.gif . Nežinau , gal ji pati parašys ax.gif kaip jai taip sekėsi, bet tikrai tikiu kad ne bausmėm ir grąsinimais ji to pasiekė. Man ji apskritai gyvenime daug kur pavyzdys. Pasižiūriu aš ir į kitas, ir tikrai kur viskas išmintim pasverta tų rezultatai globos daug puikesni, negu tų kurios nuolat barasi ir stengiasi būtie teisios.Labai tikiuosi kad niekuo tavęs neįžeidžiau smile.gif .

Atsakyti