Kas moka skaityt rusiškai , įdomu
QUOTE(Dianux68 @ 2010 06 08, 21:14)
Taip taip, pritariu
ir duonkepė taps tik batonams kepti (o gal net ir tik minkyti) ir tešlų gaminimui. Bet šiam darbui duonkepė nepamainoma. Tiesiog ji turėtų būti pervadinta bulkmaišė 





Labas rytas.
patyrusios kepejeles, norejau jusu kai ko paklausti.kai jus dedat rauga,tai ar ziurit kokia eiles tvarka ji deti?ar raugas gali liestis su skysciais ir nera skirtumo kada ir su kuo jis susilies?
patyrusios kepejeles, norejau jusu kai ko paklausti.kai jus dedat rauga,tai ar ziurit kokia eiles tvarka ji deti?ar raugas gali liestis su skysciais ir nera skirtumo kada ir su kuo jis susilies?
QUOTE(mia5 @ 2010 06 09, 10:25)
Labas rytas.
patyrusios kepejeles, norejau jusu kai ko paklausti.kai jus dedat rauga,tai ar ziurit kokia eiles tvarka ji deti?ar raugas gali liestis su skysciais ir nera skirtumo kada ir su kuo jis susilies?
patyrusios kepejeles, norejau jusu kai ko paklausti.kai jus dedat rauga,tai ar ziurit kokia eiles tvarka ji deti?ar raugas gali liestis su skysciais ir nera skirtumo kada ir su kuo jis susilies?
Nesu labai patyrusi

Nėra skirtumo kada dėsit raugą, svarbu kad skystis nebūtu karštas

QUOTE(laselis @ 2010 06 09, 10:49)
Nesu labai patyrusi
, bet as rauga dedu pati paskutini: is pradziu skysciai, druska, medus ar cukrus, miltai, visokie priedai (saulegrazos ir t.t.), tada supilu ant visu produktu rauga. Nezinau ar teisingai darau, bet viskas gaunasi gerai.

QUOTE(nataliuncik @ 2010 06 09, 10:57)
aisku.aciu.
siandien vel kepiau kobriuko duona, iskilo tai labai gerai per 3 valandas.sikart ne mieliu nedejau.dabar laukiu kol atves idomu kaip ten viduj atrodo.
kai sita suvalgysim bandysiu kokia Nataliunciko duona kepti.
jus sakykit ka norit, bet parduotuvej man ta formine bulka tai plastmase smirda

nezinau, gal jau ispuikau as


QUOTE(mia5 @ 2010 06 09, 17:50)
jus sakykit ka norit, bet parduotuvej man ta formine bulka tai plastmase smirda

nezinau, gal jau ispuikau as





Lyg nera dar tokio duonos recepto - Duona su cesnaku ir parmezano suriu
300 ml vandens
1 valg. s. aliejaus
1 arb. s. druskos
2 skilteles cesnako (sutraiskytos)
50 ml parmezano
700 ml miltu
1,5 arb. s. mieliu
Labai skani duonele buvo, tai dingo neiprastai greitai nuo stalo.
Dar pries keleta dienu kepiau duona orkaiteje su raugu, bet ne raugu. Receptas svedu kalba buvo, bet tikrai ne raugo aprasymas buvo 3 dienas pries kepima ka reik pasiruosti. Net nezinau, kaip pavadinti lietuviskai. Labai skani duona, bet dar ieskau tinkamo zodzio vertimui
Priestesle skamba baisiai 
Papildyta:
Dabar dar pamasciau, kad gal ta priestesle yra jusu taip vadinamas starteris?

300 ml vandens
1 valg. s. aliejaus
1 arb. s. druskos
2 skilteles cesnako (sutraiskytos)
50 ml parmezano
700 ml miltu
1,5 arb. s. mieliu
Labai skani duonele buvo, tai dingo neiprastai greitai nuo stalo.
Dar pries keleta dienu kepiau duona orkaiteje su raugu, bet ne raugu. Receptas svedu kalba buvo, bet tikrai ne raugo aprasymas buvo 3 dienas pries kepima ka reik pasiruosti. Net nezinau, kaip pavadinti lietuviskai. Labai skani duona, bet dar ieskau tinkamo zodzio vertimui


Papildyta:
Dabar dar pamasciau, kad gal ta priestesle yra jusu taip vadinamas starteris?

QUOTE(flour-pasta @ 2010 06 09, 23:15)
Lyg nera dar tokio duonos recepto - Duona su cesnaku ir parmezano suriu
300 ml vandens
1 valg. s. aliejaus
1 arb. s. druskos
2 skilteles cesnako (sutraiskytos)
50 ml parmezano
700 ml miltu
1,5 arb. s. mieliu
Labai skani duonele buvo, tai dingo neiprastai greitai nuo stalo.

300 ml vandens
1 valg. s. aliejaus
1 arb. s. druskos
2 skilteles cesnako (sutraiskytos)
50 ml parmezano
700 ml miltu
1,5 arb. s. mieliu
Labai skani duonele buvo, tai dingo neiprastai greitai nuo stalo.
Flour- pasta

Šiame duonos receptėlyje tu naudoji š.v.miltus.
O parmezano sūrį galima pakeisti,kitos rūšies sūriu.
Gal galėtum parašyti nesudėtingo{šv .} raugo receptuką būčiau dėkinga.
Iš anksto didelis ačiū


QUOTE(flour-pasta @ 2010 06 09, 23:15)
Papildyta:
Dabar dar pamasciau, kad gal ta priestesle yra jusu taip vadinamas starteris?
Dabar dar pamasciau, kad gal ta priestesle yra jusu taip vadinamas starteris?

O gal plikinys, jeigu plikoma karštu vandeniu

QUOTE(regna @ 2010 06 09, 23:25)
Flour- pasta
Šiame duonos receptėlyje tu naudoji š.v.miltus.
O parmezano sūrį galima pakeisti,kitos rūšies sūriu.
Gal galėtum parašyti nesudėtingo{šv .} raugo receptuką būčiau dėkinga.
Iš anksto didelis ačiū


Šiame duonos receptėlyje tu naudoji š.v.miltus.
O parmezano sūrį galima pakeisti,kitos rūšies sūriu.
Gal galėtum parašyti nesudėtingo{šv .} raugo receptuką būčiau dėkinga.
Iš anksto didelis ačiū


jei teisingai suprantu trumpini šv - švediški, tai atsakymas butu toks, kad tinka patys paprasciausi kvietiniai miltai pagal recepta. as pati kepdama, maisiau kvietinius, ruginius ir selenas.
Parmesano skonis toks savotiskas ir stiprokas, tad nepranyksta duonai iskepus. Kiti suriai gali tiesiog nesijausti. Bet koks lietuviskas fermentinis suris, deja duos tik surumo. Turi buti suris su charakteringu skoniu ir tarkuotas labai smulkiai. As pirkau parmesano suri jau beveik milteliu konsistencijos.
O ta priestesle, ar kaip ja bepavadintume, tai gaminama taip:
(radau, kad ji prancuziskose duonose sviesiose labiausiai naudojama)
Pirmas zingsnis
20 g kvietiniu miltu
1 valg. s. razinu raugo (atskirai zemiauparasysiu kaip ji pasigaminti )
1 valg. s. vandens, 45 laipsniu
Viska sumaisyti ir palaikyti 4-7 valandas. Tesleles temperatura turetu buti apie 30 laipsniu.
Antras zingsnis
60 g kvietiniu miltu
50 ml vandens
pirmo zingsnio teslele
Viska sumaisyti ir palaikyti 4-7 valandas. Tesleles temperatura turetu buti apie 30 laipsniu.
Trecias zingsnis
160 g kvietiniu miltu
125 ml vandens
antro zingsnio teslele
(jei norite lengvesnes duonos, tai galima ideti 1 g mieliu)
Viska sumaisyti ir palaikyti 8-12 val.
Razinu raugas
500 ml vandens
250 g razinu
2,5 valg. s. kambario temperaturos medaus
75 ml cukraus
viska sumaisyti plastikiniame inde su dangteliu, i kurio talpa 2 litrai. Indeli laikyti uzdaryta 4-7 dienas, pakratant kasdien po 1-2 kartus. Kai atidarinesit, kvepes alkoholiu ir beveik issaus. Raugas yra pasigamines, kai razinos isplaukia i virsu ir yra susidare daug angliarugsties (kyla burbuliukai). Viska reik perkosti per merliu. Rauga galima laikyti ne aukstesneje nei 8 C temperaturoje iki 2 menesiu.
Gal po aprasymo kas nors zinos, kaip ta priestesle vadinti lietuviskai

Turiu ne viena recepta su tokia priestesle duonai orkaiteje.
QUOTE(dju @ 2010 06 10, 07:01)
O gal plikinys, jeigu plikoma karštu vandeniu 

paziuresim, ka pasakys patyrusios kepejos po mano aprasymo
NA ką bandysiu ir aš
Raugas jau gyvena ( tikiuosi ir nenudus
)
Pasakykit, prašau, ar tinka duonos kepimui silikoninė kekso forma?

Raugas jau gyvena ( tikiuosi ir nenudus

Pasakykit, prašau, ar tinka duonos kepimui silikoninė kekso forma?