QUOTE(LinaGustė @ 2010 06 03, 09:56)
Aš va jau antrą kartą iškepu duoną su raugu, bet man joje rūgštumo trūksta
Gal raugas mano kitoks patapo
O kepiau tokias beveik kvietines, nes juodos duonos pas mus nelabai kas valgo, tik aš
Ir nors plikytą tešlą darau, bet man kildinti ilgiau nei 3 val. nereikia - puikiai iškyla per tą laiką. Tai gal per trumpai, dėl to nerūgšti
Bet jei ilgiau kildinsiu, tai bijau, kad paskui sukris kepant 





as kepu taip-isimu starteri, palaikau kambario temperaturoj pora valandu, tada pamaitinu ir laikau kol pakyla dvigubai, tada pasidarau plikini, arba jei neplikyta duona tai maisau dali teslos, su raugu, raugo dedu apie 200-300 du gramu ir rauginu per nakti
ryte atsikelus minkau tesla jau su druska, cukrum, dedu dar miltu ruginiu ir siek tiek kvietiniu, tada i forma ir tik tada jau kildau 3 valandas, rugstumo pakanka
as irgi rugstesne megstu
