QUOTE(zebenkstiejka @ 2010 06 16, 12:51)
Indre, o Nu tuoj bandysiu kokįnors iš čia pateiktų receptukų, tik kad vėl turbūt netaip užprogramuosiu ir teks mest lauk.. vakar tris duonas išmečiau lauk- bet nepasiduosiu- reik išsiaiškint vienąkart kas čia do aparatas.. oi bijau kad skris per langą ta duonkepė 

Duonytę geriausia kepti orkaitėje (ypatingai pradedančiosioms ir dar neperpratusioms duonkepės). O duonkepės skraidinti nereikia


Papildyta:
QUOTE(keistuole @ 2010 06 16, 18:43)
aš dar neatraudau tos griežtos taisyklės, akda gausis rūgštu, kada ne.
Bet žinau, kad reik nepadaugint starterio ir jį geriau maitint porą kart prieš kepant, rusiškam forume net tris kart siūlo.
Apie nerūgščią duoną Rasma rašė, paieškokit jos raugo.
Šiaip tai patys ruginiai miltai duoda daugiau rūgštumo, jei kepant naudosit daugiau kvietinių turėtų būt mažiau rūgšti, nors man kažkada ir vien iš kvietinių rūgšti gavos.
Bet žinau, kad reik nepadaugint starterio ir jį geriau maitint porą kart prieš kepant, rusiškam forume net tris kart siūlo.
Apie nerūgščią duoną Rasma rašė, paieškokit jos raugo.
Šiaip tai patys ruginiai miltai duoda daugiau rūgštumo, jei kepant naudosit daugiau kvietinių turėtų būt mažiau rūgšti, nors man kažkada ir vien iš kvietinių rūgšti gavos.
Aš taisyklę atradau, nereikia ilgai laikyti užminkytos duonutės. Kadangi, čia iš rašančių forumiečių aš vienintelė (ko gero)



