QUOTE(Restar @ 2010 06 16, 13:10)
Na, per google radau štai tokį atsakymą:
Kvietinės ir grūdinės duonos geriausiai išsilaiko kambario temperatūroje arba šaldiklyje, tačiau ne šaldytuve. Kambario temperatūroje rupią duoną geriausia laikyti uždaruose plastikiniuose maišeliuose.
Ir dar kitur radau, kad ne šaldytuve. Juolab, kad ten duonai vietos tikrai neturim... Gal kitos pasidalins savo patirtim

.
geriausia tik iškeptą, bet jau atšalusią dėt į šalduklį (kamerą), o paskui kai jau reiks valgyt prieš pusdienį išsitraukt. Na man bent jau taip.
QUOTE(Di72 @ 2010 06 16, 13:13)
Aš taip pat turiu Moulinex bread baguet duonkepę. Bandžiau beveik pusę receptukų (išskyrus ruginę duoną) iš to disko kur prie duonkepės buvo, tai man viskas OK gaunasi

. O kas liečia ruginę duoną, tai su ta duonkepe iš pusės normos reikia kept (bent jau toks mano pastebėjimas).
Aš ir nuspendžiau, kad rugines geriau daryt mažesnėm normom, nes jei darai 1,5 kg neišmaišo.
QUOTE(zebenkstiejka @ 2010 06 16, 13:45)
Norėčiau bandyti šitą:
tik kažkaip nesupratau- ten kažką dar reik
užplikyti, ar nieko nereik tiesiog bert duonkepėn? Ir ar geriau užstatyti atskitai ant mielinės tešlos užmaišymo programos, o poto- ant kepimo programos, ar ant pirmos programos ("paprasta duona"- kur pakildinusi pati nusodina tešlą), ar ant antros programos ("prancūziška duona"-lygiai tas pat, tik neprasuka tešlos)..
jei šitas nepavyks, dar bandysiu
bet gal galima sojos nedėti? Vietoj jos druskos šiek tiek.
Plikytas, kol kepiau su duonkepe, tai dariau taip: sudėdavau visus ingridientus, kuriuos reik užplikyt, užpildavau verdantį vandenį ir įjungdavau pirmą programą kelioms minutėms (paprastai iki [irmo jos stabtelėjimo). Tada išjungdavau, palikdavau atvėst 30-60 min, tada dėdavau visą kitą ir vėl statydavau reikalingą programą, dažniausiai 1.