
Taip ir dėl saldumo/skonio ir dėl to, kad tešla aptepama šiuo įdaey ir tas rulonėlis supjaustomas, tai medus kaip alia klijai
vanilinis taip pat dėl aromato ir saldumo.

QUOTE(laselis @ 2010 05 24, 20:19)
gal pagelbėsiu

taigi - išeikite į bendrą kulinarijos temų sąrašą - ten prie kiekvienos temos iš kairės pusės yra vokelis, taigi spaudžiam jį ties duonos kepimo tema ir viskas - tema įtraukta į favorites

visų temų sarašiuką, kurios įtrauktos galima matyti - psl viršuje ties visų funkcijų sarašiuku ( Paieška PagalbaDienoraščiaiGalerijaFavorites Nariai Kalendorius Fotokonkursai ), taigi atidarius ir pasirinkus temą - skaitysite žinutes kurios buvo parašytos paskutinės, nereiks ieškoti ir vartyti n psl

į duonos kepimo temą - šnd pirmą kart kepiau ruginę duoną su tamsiu mišiniu , skanu

dėkui Nataliuncik

QUOTE(keistuole @ 2010 05 24, 19:34)

Aš ir duonos kepimu užsikabliavau tik dėka duonkepės.
Todėl ir iškilo klausimas, kam pirkt duonkepę, kai jau duona ir net su raugu sįkmingai kepama orkaitėj

sveikutes kepejeles.
Nu zinokit as pirmiausiai duonkepe pirkau vien tik tam, kad man mielines teslas padarytu, nes ju isvis nemokejau daryti ir niekad man nesigaudavo taip, kaip tai padaro duonkepe



QUOTE(J@lanta @ 2010 05 24, 23:47)
taigi atidarius ir pasirinkus temą - skaitysite žinutes kurios buvo parašytos paskutinės, nereiks ieškoti ir vartyti n psl

Pas mane tema jau itraukta i favoritus, bet vistiek meta tik paskutini posta


Duonele vakarykste isgaravo, kaip dumas neblaskomas vejo


QUOTE(rasyte_ @ 2010 05 25, 08:32)
Tai va, kad ir pas mane ta pati problema. Bandziau pasalinti is favorites ir vel is naujo itraukti, bet vis tiek neveikia.


QUOTE(nataliuncik @ 2010 05 24, 19:42)
Kiek girdėjau iš vyresnių žmonių ir skaičiau senovinėj knygoj, tai ruginę duoną visada minkydavo ne mažiau kaip pusvalandį. Todėl jau vien dėl minkymo ruginės duonos kepimą priskiria prie sunkių darbų, ir netgi nėštumo pabaigoj moterys pačios nebekepdavo duonos. Taip kad čia nesityčiojimas iš savęs. Man jau anksčiau akis užkliuvo už jūsų postų, kad ruginės duonos nereikia ilgai minkyt, bet kažkaip nieko tada neparašiau. Ruginę tešlą visada ilgiau minkydavo už kvietinę. Atsiprašau už savo nesusilaikymą. Tikrai nenoriu nieko įžeisti

O dėl paskutinės skaitytos žinutės, tai ir man paskutiniu metu tenka jos ieškoti

viskas cia suprantama, kad minko duona ilgai...taciau kai zmogus sako jog daro dauona pardavimui ir kepa ko kelis kepalus i savaite ir po prakaitu tai kokia kaina tos duonos? arba tikrai saves netausoja..
jei tik savo seimynai suminkyti kepala tai galima ir prakaita isspauti...


QUOTE(Sense @ 2010 05 24, 22:11)
Taip ir dėl saldumo/skonio ir dėl to, kad tešla aptepama šiuo įdaey ir tas rulonėlis supjaustomas, tai medus kaip alia klijai
vanilinis taip pat dėl aromato ir saldumo.

Recepte neradau parašyta, kada ir kaip tuos produktus sunaudoti


Sveikos kepejeles
Isijungiu i jusu gretas,nes gavau dovanu duonkepe
teta,zinodama mano silpnybe maisto gamybai,padare man staigmena,tai dabar viska idemiai perskaitysiu,ka ir kaip reikia daryti,maciau receptu knygeleje raso,kad reikia pieno milteliu,tai dabar idomu kur ju gauti,nesu macius parduotuvej
Ir dar staigmena,radau savo bendravarde SM,kartais gaunu zinutes,kurios dabar suprtau,kam budavo adresuotos



Ir dar staigmena,radau savo bendravarde SM,kartais gaunu zinutes,kurios dabar suprtau,kam budavo adresuotos

QUOTE(rasyte @ 2010 05 25, 10:51)
Ir dar staigmena,radau savo bendravarde SM,kartais gaunu zinutes,kurios dabar suprtau,kam budavo adresuotos

Geeeeras


QUOTE(rasyte @ 2010 05 25, 10:51)
maciau receptu knygeleje raso,kad reikia pieno milteliu,tai dabar idomu kur ju gauti,nesu macius parduotuvej

Pieno milteliu yra pirkti Marijampoles pieno konservu firmineje parduotuveje (Marijampoleje, prie raudonos baznycios). Kaina 9-10lt/kg. Dar prekiavo paiduke (atrodo toks nic'as SM)
Gali drasiai keisti pienu (pilti vietoj vandens tik piena, maisyti piena su vandeniu), dar maciau, kad kai kas perka sausa sojos grietinele ar piena, karta dejau mazosios misinuka

QUOTE(LinaGustė @ 2010 05 25, 10:46)
Recepte neradau parašyta, kada ir kaip tuos produktus sunaudoti
Tai kaip suprantu, aptepti medumi iškočiotą tešlos lakštą, tada dar varške aptepti ir apiberti uogomis?


Ne ne. Neparašiau labai detaliai, nes ir taip ilga žinutė gavos. Varškės įdaro produktus visus sumaišai ir aptepi tešlos lakštą. Aš tik parašiau, kad pertryniau varškę (naudojau a la kaimišką), kad ji nebūtų tokiais gabaliukais, o vientisesnė. Tada sudėjau medų, cukrų, išmaišau ir aptepiau ir pabarsčiau uogomis (nepagailėjau, kas buvo enlabai gerai, nes šadytos patežta ir nemažai pribėgo ant kepimo popieriaus, reikėjo bandeles lupti nuo jo.Vaizdas buvo nekoks, bet užtat buvo skanu

įdarą galite bet kokį pasidaryti.Tik norėjau akcetuoti tešlos receptą, jis man labai patiko. Man tešla lipo lauk iš duonkepės, tai baigiau anksčiau kildinti duonkepėje.
QUOTE(rasyte_ @ 2010 05 25, 10:56)
Kaip įdomiai.. juk neleidžia vienodų nickų susikurti.

laselis igai laikiau vaikišką mišinuką, buvo nauja dėžutė. Galiojimas į pabaigą, tai vis mąsčiau ką čia padaryti.. bet išmečiau ir tik tada sugalvojau reikėjo bandyti į bulką kokią.
