Įkraunama...
Įkraunama...

Emancipacija nuo religijos

QUOTE(purpsius @ 2010 05 26, 14:17)
Atsakymas Šnai (labai ilgas postas, necituosiu):

Sutarėm, kad apipjaustymas nėra dievo valios padiktuotas.
Kuo remdamiesi krikščionys sako, kad kiti dievo paliepimai yra būtet jo valia, o ne šiaip žmonių išmislas? Nenoriu imtis kotraversiškų ir svarbių temų, nes tada diskusija nukeliaus visai kitur. Imam paprastą pavyzdį - pasninkas. Ar tai liepia dievas, ar visgi tai žmonių tradicija ir per ilgą laiką sukaupti pastebėjimai, kad pasninkas į sveikatą?

Krikščionys to nesako- kažką painiojat- viskas Kas pasakyta Dievo tas Dievo. Pasnikas ne dėl sveikatos o dėl susilaikimo akto- taip bent jau apriboji dalį savo aistrų. Diskusijos nėra ir nebuvo - dėl to kad "šaltiniai" ne teologija ir mokslas o Absurdas emanuojamas Godgirl sąmonėje, Ji pati kritikuoja savos pačios "krikščionybę" -tragikomedija))
Atsakyti
Čia galiu pacituoti Dalai Lama: mokslas sako, kad tam tikri cheminiai procesai smegenyse sąlygoja minties atsiradimą, tačiau juk lygiai taip pat galima sakyti, kad mintis sąlygoja tam tikrų cheminių procesų smegenyse pradžią. Ir to, ar tai pirmas variantas, ar antrasis neįrodys jokios laboratorijos.

Toji hipotezė, kad apipjaustymas (ar pasninkas) buvo kultūrinis padarinys, yra tiek pat reali, kaip ir tai, kad žmones tam įkvėpė Dievas. ir lygiai taip pat galima klausinėti: o kam apipjaustydavo? O kodėl tas lytinis malonumas turėjo būti mažesnis? O kodėl susiformavo tokia nuostata, kad lytiniai santykiai - blogis ir t.t. Ir atsakymuose bus tiek pat spėlionių ir iracionalumo. Tikintieji virš visa ko turi Dievą, netikintieji - Atsitiktinumą. Netikintieji sako, kad Dievo nėra, tikintieji - kad nebūna atsitiktinumų. Kas yra teisus įrodyti neįmanoma. Aš vis labiau linkusi manyti, kad kiekvienam bus atseikėta pagal jo sąmonę - "Tėvo rūmuose daug kambarių"
Atsakyti
QUOTE(Good_girl @ 2010 05 26, 14:12)
Tikėjimas (jei jūs krikščionė), neskaičius to tikėjimo 'konstitucijos', t.y. Biblijos, atrodo kvaila, nepykit smile.gif

Nevadinčiau savęs krikščione. Ir ateiste savęs vėlgi neįvardinčiau. Yra per daug nepaaiškinamų dalykų, kurių aš nesuprantu, arba tiesiog nepakankamai didelė esu, jog juos suprasčiau. Kas tai - Dievas, gamtos jėgos, kosmoso energija ar tiesiog ateiviai nežinau. Kiekvienas tai supranta ir įsivaizduoja savaip. Aš turiu ramybę savyje ir man nereikia nieko ieškoti. Aš nebijau gyventi, nebijau mirti. Nieko neprašau pas Dievą, nei sielos amžinybės, nei pomirtinio gyvenimo. Gyvenu taip, kad man bus negėda atsistoti prieš Dievą (jei jau kartais taip nutiktų, jog visgi prireiktų) ir ne iš baimės taip gyvenu, o todėl, kad taip noriu, kad man taip patinka. Tai mano supratimas. Stengiuosi gerbti kitų supratimą, tikėjimą ar netikėjimą, bet fanatikų tikrai nemėgstu. Nei religinių, nei antireliginių.
Turiu dukrą, labai neigiančią Dievo buvimą ir taip pat traukiančią iš Biblijos citatas. Labai džiaugiuosi, kad jai ten užkliūna kitokie dalykai, nei vien tik pimpiai, su kuriais tu niekaip negali išsiskirt. Atleisk, bet jau graudu. Man įdomios tokio pobūdžio diskusijos, bet nelabai matau diskusijas. Gaila. Bet vistiek tu man labiau patinki, nei clotilde, kurios aš realiai nesupratau. Tiki ji, netiki? Verčia ją kas nors į tą bažnyčią vaikščioti ar kaip? Nesiimu iš vieno posto spręst, bet kol kas ji atrodo paprasčiausia veidmainė.

O dėl biblijos skaitymo. Skaityk neskaitęs, vistiek tai žmonių (daugelio) parašyta knyga. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(xxl @ 2010 05 26, 13:23)
ot ir nesutarete - paskaityk, ka konkreciai snai apie tai parase. wink.gif

Na, tai gal SM korifėjus savo nuomonę pateiks (kad esu paauglė ir šiaip nesveika jau girdėjau - į temą prašom smile.gif )? Dievas liepė pjaustyt kūdikiam pimpaliukus ar ne?
Papildyta:
QUOTE(dekor @ 2010 05 26, 13:31)
Ji pati kritikuoja savos pačios "krikščionybę" -tragikomedija))

Aš paėmiau absurdišką epizodą iš Biblijos, kur dievulis, švelniai tariant, ne visai švaria veikla užsiiminėja (o tokių epizodų ten apstu). Prie ko čia mano pačios krikščionybė, kai aš cituoju neva dievo žodžius iš jūsų biblijos?
Papildyta:
QUOTE(Žiogelis @ 2010 05 26, 13:40)

Toji hipotezė, kad apipjaustymas (ar pasninkas) buvo kultūrinis padarinys, yra tiek pat reali, kaip ir tai, kad žmones tam įkvėpė Dievas.

Najau:) Dievas įkvėpė žmones žaloti vyrų ir moterų lytinius organus visame pasaulyje? Labai jau keistas tas jūsų dievas. Žmonės dar prieš senovės žydus tuom užsiiminėdavo, tai būdavo aukojimo dalis ir t.t., antropologų/istorikų viskas išsiaiškinta, apipjaustymas yra iš tos pačios operos kaip ir skerdžiamos ožkos dievo vardan. Tai viskas fain - bet nuostabą kelia tai, kad nekurios šiandienės supermamos tai vis dar suvokia kaip dievo paliepimą smile.gif
Papildyta:
QUOTE(šnai @ 2010 05 26, 13:44)
Labai džiaugiuosi, kad jai ten užkliūna kitokie dalykai, nei vien tik pimpiai, su kuriais tu niekaip negali išsiskirt.

Aš pimpių pavyzdį paėmiau gi neatsitiktinai, ir ne kažkokių savo fantazijų vedama smile.gif Tiesiog, tai gana paprastas ir pakankamai bukas ir visiems žinomas biblinis epizodas. Tokių ten begalės, aš išrinkau vieną absurdiškiausių. Iškėliau mintį, kad kažkas turbūt 'ne to' su dievu, kuris aštuonių dienų amžiaus kūdikiams liepia masiškai nurėžinėti apyvarpes, ir už to nepadarymą dar ir sankciją paskiria. Tačiau kuo tik nebuvau išvadinta rezultate smile.gif Ir svarbiausia, dauguma čia mūru stoja už tokios praktikos dieviškumą..
Atsakyti
Nu, aš gal jau ne į temą, nes jau ir tingiu tuos ginčus skaityt smile.gif

O jums neatrodo jau, kad ne tik Dievą šituos ginčuos apie pimpalus pametėt, bet ir žmogų smile.gif Koks skirtumas - vienoj šalį apipjaustytas, kitoje ne - ar Biblijoje taip parašyta, ar Korane, ar higienos normose. Ar žmogaus vertė nuo to keičias?
Prie ko pimpalai ir emancipacija nuo religijos ?

Atsakyti
QUOTE(vailet2 @ 2010 05 26, 15:22)
Koks skirtumas - vienoj šalį apipjaustytas, kitoje ne

Pasikartosiu, bet apipjaustymas yra ne juokai, ypač moterų.

Papildyta:
QUOTE(vailet2 @ 2010 05 26, 15:22)
Prie ko pimpalai ir emancipacija nuo religijos ?

Prie to, kad pimpalų mėsinėjimas yra Lietuvoje labiausiai paplitusios religijos dalis, arba 'dievo žodis'. Todėl emancipacija nuo religijos yra savotiška emancipacija ir nuo pimpalų priverstinio mėsinėjimo, jei jum taip patinka smile.gif Žydai dar ir šiandien mėsinėjasi pimpalus dievo vardan, tai pas juos kaip Dievo įsakymas, nepaprastai svarbi religinė praktika, krikščionys - chickened out jau senokai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Clotilde @ 2010 05 26, 13:53)
Good girl, noriu, kad zinotum, jog as tave laaabai palaikau. Visi tavo apmastymai yra panasus i manuosius. Nuo vaikystes lankiau Metodistu baznycia. ( Jie negarbina Marijos ir nekalba ispazinties). Pasakysiu atvirai, per 10 metu nuoseklaus lankymo taip ir nesugebejau pasinerti i tikejima. Nei vienas is 3 pastoriu savo pamokslais neitikino manes, kad Dievas visagalis. Ir tik nustojus vaiksciot i pamaldas man nusvito kas per dalykas yra ta religija. Taip, as einu i katedra per Velykas. Taip, as svenciu Kaledas. Taip, as tuokiausi baznycioje. Taip, as krikstysiu savo vaika. Taip, visi mano artimieji yra katalikai. BET! Visa tai yra visai ne del atsidavimo auksciausiajam, o del to, kad mus supa katalikiska visuomene. Tai yra iprasta ir niekam del tavo tokios veiklos nekyla klausimu. Taip elgtis tiesiog yra saugu ir patogu.

Patikekit, keliavau per pasauli su piligrimais, bendravau su n besalygiskai tikinciu zmoniu diskutavau su istorikais, teologais ir kitatikiais. Padariau isvada, kad zmogus tiki visa savo sirdimi ne todel kad jis TUO tiki, bet todel, kad jam Dievas yra ramstis , su kuriuo jam gyventi yra saugiau. Sita mintis man nesove i galva, sita mintis rutuliojosi kelis metus.

Nesmerkiu tu, kurie tiki Dieva. Smerkiu tuos, kurie apsimeta tikintys i Ji.
O xxl ir Jurgule isvis kazkokie pasiputeliai, nezinantys ar patys kalba teisybe hah.gif

Beje, teko bendrauti su Algimantu Cekuoliu. Paklausiau jo kaip Krikscionybe aiskina dinozauru viespatavima. Juk zmogus negyveno tarp dinozauru, o juk Dievas viska sukure per savaite. Jis atsake: "Jei nori tiketi i Dieva, neskaityk Biblijos. Tiesiog tikek viskuo, kas yra teisinga. Tai ir yra Dievas"

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

va čia tai IŠVADOS.
Nu matai kokia esi visa graži. Amen. Alleliuja. Eik ramybėj su Dievu.

Na neliepia Dievas nieko pjaustyti, neliepia Dievas nieko nekęsti,žudyti ir meluoti , vogti ir paleistuvauti ir kariauti, abortus daryti ir t. t.
Negi nesuprantama, kad tos blogo elgesio išraiškos tai ir yra nuodėmės pasekmės. O ne tai ką liepia Dievas. Jis blogai elgtis niekur neliepia.
Aš jau ne vieną kartą sakiau jei jau skaitot Senąjį testamentą, tai kodėl nepaskaitoma Naujasis. Nebent čia yra tik tokių tikinčių kurie netiki Kristaus prisikėlimu. Tada OK nėr apie ką ginčytis. Ir tyčiotis iš tų kurie tinkintys Kristumi.

Good- GIRL ką tu čia paistai???? "Tačiau kuo tik nebuvau išvadinta rezultate smile.gif Ir svarbiausia, dauguma čia mūru stoja už tokios praktikos dieviškumą.." ir kur čia kas stoja už kokias praktikas?kad tu pati pradedi puldinėti tu perskaityk savo visus pasisakymus, kaip tu bendrauji ir kalbi pati žmonių įsitikinimus įžeidinėti pradėjai pirma, o dar nori, kad su tavim kaip su karaliene pagarbiai tau sakinius reikštų??? Dar nesupranti? Keisk toną kalbos manierą , nesikeik. Niekas čia iš diskutuojančių vienas kitam akių nedrasko ir tarpusavy susikalba, nesvarbu kokio jie tikėjimo ar įsitikinimų nes sugeba išlaikyti atstumą, kurio iš tavęs labai trūksta. Pati šoki, pati ir gauni, kaip šauki tai taip tau ir atsiliepia.
Kodėl toks polinkis galvoti, kad jei žmogus tikintis , krikščionis, tai jis privalo būti rankas sudėjęs ir bijoti žodį pasakyti, ir pataikauti melui. Nes jei pasako ne pagal netikinčiojo įsitikinimus, tuoj pat apšaukiamas netolerancija, pasipūtimais ir kuo tik nori. Keisk įsitikinimus. Manau, kalbėti savo nuomonę turime teisę visi, bet kokiu tonu tai yra kalbama?, gal vieną kartą reikia nustoti reikia tyčiotis iš tų kurie netikintys ir kurie tikintys . Labai čia tikėjaisi, kad tylėsim kaip avys. Neišdegs.
Žinok grubiai pati varysi, dar grubiau atgal gausi.

Atsakyti
QUOTE(Good_girl @ 2010 05 15, 02:43)
O ko ant jų pykti? Aš pykstu ant bukavoto durnumo ir prietaringumo, kuris kaip šmėkla nenustoja klaidžioti po pasaulį ir teršti žmonių (ypač bejėgių vaikų per bukus tėvus) smegenines.

Ir vėl apie tėvus jokios pagarbos nerodote. Kitoje temoje esate minėjusi, kad jūsų tėvai yra tikintys katalikai? ar ne?
Kam tada pati užvedate temą nesuprasdama visai kas yra toji emancipacija?
O dabar prie temos:

Įsiskaitykite gerai. O įsiskaičiusi pabandykite suprasti, kad visos šios emancipacijos ir gerai ir gal nelabai. Bet čia tik šiam nuostabiam pasaulyje tas galioja sąlyginai. Dvasinis pasaulis jokiom emancipacijom savęs neuždaro. Nes šiaip ar taip Dievo užmojų niekada neperšoksi.Bet jei žmonės yra netikintys Dievu tuomet ši diskusija prieina nulinę ribą.
Emancipacija (lot. emancipatio, iš emancipare - išleisti „vergą arba suaugusįjį sūnų“; mancipium - iškilmingas nuosavybės teisės pasibaigimo paskelbimas, uždedant rankas, šia ceremonija suteikiant anksčiau buvusiam priklausomam asmeniui laisvę, visišką veiksnumą) – asmens išlaisvėjimas iš įvairių visuomeninių, socialinės aplinkos sukeltų suvaržymų.

Emancipacija sąlygoja asmenybės tobulėjimą, pagrįstą moraliu tikrovės suvokimu, valia ir veikla, atsiskleidžiančia racionalią argumentacinę praktiką. Tai lygiateisiškumo įgijimas. Pavyzdžiui, moterų emancipacija - tai sulyginimas moterų politinių ir visuomeninių teisių su vyrų teisėmis. Teisėje emancipacija suprantama kaip vaiko, nepilnamečio pripažinimas visiškai veiksniu, savotiškas teisinis išsilaisvinimas nuo įstatyminių globėjų, rūpintojų valdžios, visiško teisinio savarankiškumo, galinti savo veiksmais sau įgyti subjektines teises ir prisiimti teisines pareigas įgijimas.

Atsakyti
QUOTE(xxl @ 2010 05 26, 14:01)
clotilde, teisybe yra slidus dalykas  - tu turi savo teisybe, good savo, o as savo.  jei to nesupratai, tai tik del to, kad esi prisitaikele (sorry, jei uzgausiu, bet pati parasei, kad darai tai, kas priestarauja tavo isitikinimams del saugumo ir patogumo iliuzijos). beje, tu neturi giliu dvasiniu problemu del to, kad smerki save, nes apsimeti tikinti dieva? smile.gif ir kas tau trukdo gyventi kaip nori ir nekreipti demesio i visuomene? tu manai, kad musu 'katalikiskoje' visuomeneje (as sakyciau ateistiskoje, nes daugma prismena esanys katalika per velykas ir kaledas) sudetinga gyventi ne katalikams? ka tu nori apgauti? saves visvien nepavyks apgauti smile.gif

Taip, as pripazistu, kad tenka prisitaikyt prie visuomenes, nes negyvenu vien sau. Esu tam tikra prasme priklausoma nuo kitu. Bet tai nedaro itakos mano vidiniam dvasiniam pasaiuliui ar psichikai.
As tik sakau, kad zmogus renkasi i ka tiket, o ka daryt ne visada iseina pasirinkt paciam. Nesuprantu kodel sakai, jog bandau save apgaut? As visiskai tikra ka darau ir apie ka mastau. Tiesiog nelauzau sau daugiau galvos kas per painiava ta religija. O kalbedama apie ta apsimestina tikejima turejau omeny, kad laaabai didele dalis tikinciuju tik TIKI, bet neslovina Dievo (nesilaiko 10 isakymu, nepropaguoja sakramentu, neskleidzia krikscionybes, etc.). Tai as vadinu pavirsutiniu tikejimu. Kai as tokia buvau, man viskas atrode tvarkoj. Dabar i tai ziuriu kitaip.

Good girl, nesvarbu kiek musu bendraminciu atsiras siame forume. As zinau n tokio mastymo zmoniu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurgulė @ 2010 05 26, 17:51)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

va čia tai IŠVADOS.
Nu matai kokia esi visa graži. Amen. Alleliuja. Eik ramybėj su Dievu.

Aciu uz komplimenta 4u.gif Tik nesupratau ka cia suveblenai?? Siaip tusciazodziauji ar neturejai ka daugiau parasyt?
Atsakyti
QUOTE(Clotilde @ 2010 05 26, 19:18)
Taip, as pripazistu, kad tenka prisitaikyt prie visuomenes, nes negyvenu vien sau. Esu tam tikra prasme priklausoma nuo kitu. Bet tai nedaro itakos mano vidiniam dvasiniam pasaiuliui ar psichikai.
As tik sakau, kad zmogus renkasi i ka tiket, o ka daryt ne visada iseina pasirinkt paciam. Nesuprantu kodel sakai, jog bandau save apgaut? As visiskai tikra ka darau ir apie ka mastau. Tiesiog nelauzau sau daugiau galvos kas per painiava ta religija. O kalbedama apie ta apsimestina tikejima turejau omeny, kad laaabai didele dalis tikinciuju tik TIKI, bet neslovina Dievo (nesilaiko 10 isakymu, nepropaguoja sakramentu, neskleidzia krikscionybes, etc.). Tai as vadinu pavirsutiniu tikejimu. Kai as tokia buvau, man viskas atrode tvarkoj. Dabar i tai ziuriu kitaip.
Good girl, nesvarbu kiek musu bendraminciu atsiras siame forume. As zinau n tokio mastymo zmoniu 4u.gif
Papildyta:

Aciu uz komplimenta 4u.gif Tik nesupratau ka cia suveblenai?? Siaip tusciazodziauji ar neturejai ka daugiau parasyt?

PATI TU VEBLENI ir dar be supratimo, o tokia protinga esi : "Tiesiog nelauzau sau daugiau galvos kas per painiava ta religija. O kalbedama apie ta apsimestina tikejima turejau omeny, kad laaabai didele dalis tikinciuju tik TIKI, bet neslovina Dievo (nesilaiko 10 isakymu, nepropaguoja sakramentu, neskleidzia krikscionybes, etc.). Tai as vadinu pavirsutiniu tikejimu. "
tai kas tau trukdo giluminiai tikėti? Tikėk sau į sveikatą, o ne varyk ant kitų.O jei netiki tai irgi nevarinėk po pievas.

Ale tu ir graži , būk toliau ramybėj su Dievu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgulė @ 2010 05 26, 19:50)

Atsiprasau, suprantu, kad netureciau pries vyresne šakotis. Tiesiog kiekvienas cia bandom irodyti savo tiesas ir tikrai neprieisim prie taikios nuomones.
Respect, kad sulaukusi tokio amziaus vis dar isliekat jauna, bent jau savo kalbos manierose 4u.gif

PS. as ir be dievo esu ramybej tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Clotilde: 26 gegužės 2010 - 19:26
As manau, kad Dievas yra vienas, nors religiju yra daug.
Papildyta:
QUOTE(Jurgulė @ 2010 05 26, 18:50)
PATI TU VEBLENI  ir dar be supratimo, o tokia protinga esi : "Tiesiog nelauzau sau daugiau galvos kas per painiava ta religija. O kalbedama apie ta apsimestina tikejima turejau omeny, kad laaabai didele dalis tikinciuju tik TIKI, bet neslovina Dievo (nesilaiko 10 isakymu, nepropaguoja sakramentu, neskleidzia krikscionybes, etc.). Tai as vadinu pavirsutiniu tikejimu. "
    tai kas tau trukdo giluminiai tikėti? Tikėk sau į sveikatą, o ne varyk ant kitų.O jei netiki tai irgi nevarinėk po pievas.

Persiprasau, o kodel butina giluminiai tiket??? (kas vienam "giluminiai", kitam tamsu tamsa) Dievas kiekvienam yra labai skirtingas. Kiek zmoniu tiek ir Dievu. O religija kala savo dogmas visiems vienodai. Man Dievas yra gamtos galia. Kas kiekviena pavasari isspaudzia ziedus. O meldziames vis taip, kaip tevai moke. Ir nera tai joks priestaravimas. O taskymasis Dievo vardu, jo valia man reiskia glaudimasi uz kazko, cypdavatkiskuma. Turiu liudnu pavyzdziu verysad.gif kas is to iseina verysad.gif - is zmogaus lieka seselis, kaip ruporas kartojantis "Dievo tiesas"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nep: 26 gegužės 2010 - 19:45