Įkraunama...
Įkraunama...

Emancipacija nuo religijos

QUOTE(Clotilde @ 2010 05 27, 14:28)
O kas jus tokia busit? blink.gif  Psichoterapeute gal?
Beje, zemindama kita - dar labaiu nusizeminat pati. NO RESPECT TO BIGHEAD PEOPLE  bicycle.gif

O tamsta,gal tardytoja?Beje,pati ką tik save pažeminai.Ir koks tau skirtumas kas aš?Kaip nori taip įsivaizduok.smile.gif
Atsakyti
nu papasakosiu as jums ir Good Girl, kas yra tikrai fanatiskai religingas zmogus. tai mano bobute kaime. ji nepraleidzia ne vienos katalikiskos sventes, laikosi visu katalikisku apeigu, kaip Dieva garbina popieziu ir visus skrybeliuotus sventuosius, kas vakara kalba rozanciu ir idomiausias dalykas - negali persirengti tame kambaryje, kur kabo "sventas" paveikslas. tuo paciu ji yra pikta, itari pletkininke ir del jos kaltes/aplaidumo (nepasakosiu tos slykscios istorijos) jos akyse mire vienas zmogus ir ji apie tai pasakoja su pasididziavimu kokia vat ji nesikisanti i kitu reikalus. as jos bijau ir pas ja nevaziuoju, isskyrus velines, nes ten kur ji gyvena, palaidoti mano tevai. tai stai, RELIGINGA KATALIKE. bet netikinti, kaip as tikejima suprantu. ir ji nusideda daugumai Dievo isakymu. Biblijos gyvenime nera skaiciusi ir mano, kad ja skaityt priguli tik kunigams.

dabar galima pasakyti, kad as matau krisla brolio akyje ir nematau rasto savojoje, kas bus tiesa. bet tiesiog norejau papasakot. tokiu zmoniu yra n ir del ju katalikybe laikoma kazin kuo baisiu.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2010 05 04, 19:01)
Pasiklydusio žmogaus, norinčio pastovėti ant statinės aikštės viduryje, šnekos...Jau pats pavadinimas įtartinas...

drinks_cheers.gif
QUOTE(Good_girl @ 2010 05 05, 22:18)
Nana, tai prašom, įrodymai v studiju smile.gif PS klausimas - priartėjo prie KURIO dievo įrodymo? Senovės žydų? Senovės arabų? Senovės graikų? O gal indėnų? Ar aborigenų? O gal prie labiau šiuolaikinių, kokių mormonų?

Manau, kad Dievas yra vienas ir vienintelis.
Ir jis egzistuoja.
Bet, jau minėjau kitoje temoje, mes žmonės tarp savęs nesutardami ir konkuruodami bandome atrasti skirtingus vardus Dievui, kad neva įrodytume kitiems, tokiems pat susireikšminusiems žmogeliukams, kad "mūsų" Dievas tai jau geresnis.
Ir jokie argumentai man nėra įrodymas, kad Dievas neegzistuoja. Tai viskuo nepatenkintų, ramybės savyje nerandančių žmonių bandymas papurkštauti ir dar išbezdėti kažką "galingo". O didesnės galybės ir didybės už Dievą, brangieji, nėra. Ir tik pripažinę savo visišką priklausymą nuo Jo, mes gyvensime taikoje ir ramybėje tiek su savimi, tiek su mus supančiais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Big_trouble: 27 gegužės 2010 - 14:22
Man įdomu kodel Good_girl neatsako į kelis mano pateiktus klausimus... Per sudėtingi? Ar aš šiaip nematoma...
Atsakyti
QUOTE(MrsRAT @ 2010 05 27, 20:01)
Man įdomu kodel Good_girl neatsako į kelis mano pateiktus klausimus... Per sudėtingi? Ar aš šiaip nematoma...

Taigi viskas gyvenime imanoma- tai kad greičiausiai per daug konceptualiai klausi. Aš tai parašau daugiau da ir paerzinu tai kartais ir atsako- pabandyk ir Tu
Atsakyti
QUOTE(dekor @ 2010 05 27, 20:17)
Taigi viskas gyvenime imanoma- tai kad greičiausiai per daug konceptualiai klausi. Aš tai parašau daugiau da ir paerzinu tai kartais ir atsako- pabandyk ir Tu

Tai kad man patinka konstruktyvi diskusija neatverčiant visko iš karto. Va klausiau ar mačius peni apipjaustyta (kad taip jai įdomu):
a) mačius - Tada kas su juo negerai?
cool.gif nemačius - tada gal tegu pasidomi, nes tai visai ne "pimpaliukų nupjovimas"

Klausimas - ar ji kalbėjo apie seną, nesikeičiančią, sustabarėjusią Romos katalikų religiją?

a) taip - kodėl apsiriboja viena, kai jų tiek daug.
cool.gif ne - tai kad pasauly daug religijų, kurios nelabai stabarėja. Kai kur ir šiuolaikiniai mokslininkai gėjų nemėgsta, o va kitose bažnyčiose gėjai oficialiai gali tapti šventikais. manau labai liberalu.
Atsakyti
QUOTE(Big_trouble @ 2010 05 27, 15:20)
drinks_cheers.gif

Manau, kad Dievas yra vienas ir vienintelis.
Ir jis egzistuoja.
Bet, jau minėjau kitoje temoje, mes žmonės tarp savęs nesutardami ir konkuruodami bandome atrasti skirtingus vardus Dievui, kad neva įrodytume kitiems, tokiems pat susireikšminusiems žmogeliukams, kad "mūsų" Dievas tai jau geresnis.
Ir jokie argumentai man nėra įrodymas, kad Dievas neegzistuoja. Tai viskuo nepatenkintų, ramybės savyje nerandančių žmonių bandymas papurkštauti ir dar išbezdėti kažką "galingo". O didesnės galybės ir didybės už Dievą, brangieji, nėra. Ir tik pripažinę savo visišką priklausymą nuo Jo, mes gyvensime taikoje ir ramybėje tiek su savimi, tiek su mus supančiais.

Tau galiu tik pritarti.O priešingų nmuomonių turėtojus-tik nuoširdžiai užjausti.Nes šitaip ,,varyt,,ant Dievo,tai jau.......galima bėdos prisišaukti...kažkada.Na,anme pasaulyje už tai reikės atsakyt.
Atsakyti
Jei kalbet apie religija, tai krikscioniu religija daug moko geru dalyku, moko but geriem, ir runkeliai, atsiprasau, nezinau kaip tiksliau issireiksti, nieko izeisti nenoriu, jeigu Dievo nebijotu butu labiau linke nusikalsti. O dabar yra dvasiskasis Tevas kuris viska mato ir pirstuku is dangaus pagrumoja...Taip kad, reikia juk del to geram buti. Kas man nepatinka, tai ryski moteru priespauda, kuri pasireiskia Senajame ir Naujajame testamentuose, dabar aisku, kiti laikai, tik baznyciai vis dar sunku nuo to atsiriboti, todel dar kontracepcija yra nuodeme...
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2010 05 27, 21:10)
Jei kalbet apie religija, tai krikscioniu religija daug moko geru dalyku, moko but geriem, ir runkeliai, atsiprasau, nezinau kaip tiksliau issireiksti, nieko izeisti nenoriu, jeigu Dievo nebijotu butu labiau linke nusikalsti. O dabar yra dvasiskasis Tevas kuris viska mato ir pirstuku is dangaus pagrumoja...Taip kad, reikia juk del to geram buti. Kas man nepatinka, tai ryski moteru priespauda, kuri pasireiskia Senajame ir Naujajame testamentuose, dabar aisku, kiti laikai, tik baznyciai vis dar sunku nuo to atsiriboti, todel dar kontracepcija yra nuodeme...

Tai va,kad runkeliai ,ir tie yra protingi.....O kokia religija yra pati geriausia?
Atsakyti
QUOTE(MrsRAT @ 2010 05 27, 19:22)
Va klausiau ar mačius peni apipjaustyta (kad taip jai įdomu):
a) mačius - Tada kas su juo negerai?

Hilou all! smile.gif Kaip matot, aš čia šitose batalijose viena prieš visus, tai nepykit kad praignoruoju kai kuriuos komentarus. Į kai kuriuos nėra prasmės atsakinėti ir gaila laiko, o į kai kuriuos tiesiog neturiu laiko atsakyti.

Ok, grįžtam prie dieviško piNpalų mėsinėjimo.
Kas NEGERAI? 1) Kūdikių toks religiozinis mėsinėjimas pagal senovės žydų paistalus pažeidžia žmogaus teisę į kūno integralumą 2) Tai nepaprastai skausminga praktika, to neneigia net apipjaustymo šalininkai medicinoje 3) Apipjaustymas bronzos amžiaus senovės palestinoje buvo toli gražu ne toks, koks vykdomas dabar (technikos čia neaiškinsiu, bet tos odos gali nupjaut ir daugiau, ir mažiau, tas turi labai skirtingas pasekmes). 4) Moterų apipjaustymas (dažnai-lytinių lūpų NUPJOVIMAS) yra lygiai iš tos pačios operos - tamsūs asilai susigalvoja, kad kažkas dievui patiktų, ir žaloja žmonių kūnus, o XXI amžiaus namų šeimininkės tai linkę pateisinti. Aš neturiu nieko prieš prieš šiuolaikinį savanorišką kosmetinį suaugusių vyrų apipjaustymą, bet kūdikiai yra visai kitas biznis. Tai ne juokai, ir ne auskaro įvėrimas.

Papildyta:
QUOTE(MrsRAT @ 2010 05 27, 19:22)
Klausimas - ar ji kalbėjo apie seną, nesikeičiančią, sustabarėjusią Romos katalikų religiją?

a) taip - kodėl apsiriboja viena, kai jų tiek daug.
cool.gif ne - tai kad pasauly daug religijų, kurios nelabai stabarėja.

Todėl, kad apie visas diskutuot būtų neįmanoma, todėl imam labiausiai mūsų krašte paplitusią. Visos masinės pop-religijos panašios, skiriasi tik niuansai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Good_girl: 27 gegužės 2010 - 20:49
QUOTE(Liusila @ 2010 05 27, 20:25)
Tai va,kad runkeliai ,ir tie yra protingi.....O kokia religija yra pati geriausia?

nera tokios
Atsakyti
QUOTE(Good_girl @ 2010 05 27, 21:44)
1) Kūdikių toks religiozinis mėsinėjimas pagal senovės žydų paistalus pažeidžia žmogaus teisę į kūno integralumą 2) Tai nepaprastai skausminga praktika, to neneigia net apipjaustymo šalininkai medicinoje 3) Apipjaustymas bronzos amžiaus senovės palestinoje buvo toli gražu ne toks, koks vykdomas dabar (technikos čia neaiškinsiu, bet tos odos gali nupjaut ir daugiau, ir mažiau, tas turi labai skirtingas pasekmes). 4) Aš neturiu nieko prieš prieš šiuolaikinį savanorišką kosmetinį suaugusių vyrų apipjaustymą, bet kūdikiai yra visai kitas biznis.

1) O jei gimtumėt su parazitiniu dvyniu - ir reikėtu ji amputuoti, kad jus išgelbėti, kaip būtų su kūno integralumu?

2) Skiepai irgi skausmingi.

3) Senovej ir dantis traukdavo be narkozės, o vistiek traukdavo.

4) Jums kūdikiai yra biznis?
Atsakyti