Senoji tema baigesi, pradedam nauja.
Pasikonsultavau su advokatu.
Kazkas esat mineje, kad jeigu darbdavys neduoda darbo ir formina prastova, tai turi moketi vidutini darbo uzmokesti. Advokatas man sake kad tokiu atveju moka tik minimalu darbo uzmokesti, (t.y tuos 800 ar kiek ten) Gal kas zinot tiksliau ir kur apie tai pasiskaityti?
QUOTE(AusraR @ 2010 05 05, 15:27)
Senoji tema baigesi, pradedam nauja.
Kazkas esat mineje, kad jeigu darbdavys neduoda darbo ir formina prastova, tai turi moketi vidutini darbo uzmokesti. Advokatas man sake kad tokiu atveju moka tik minimalu darbo uzmokesti, (t.y tuos 800 ar kiek ten) Gal kas zinot tiksliau ir kur apie tai pasiskaityti?
Taip pat apiforminta prastova, bet prastova ne dėl darbuotojo kaltės, todėl mokama 2/3 vidutinio atlygio. Tuo metu turi būti siūlomos alternatyvus darbas už buvusį vid. darbo užmokestįė. Kol kas sėkmingai žaidžiu su darbdaviu. Mano advokatė sakė, kad visos gijos yra mamų rankose (iki vaikui sueis 3 metai). Jei reikės daugiau info, galima per až.

QUOTE(vaival @ 2010 05 05, 17:09)
Taip pat apiforminta prastova, bet prastova ne dėl darbuotojo kaltės, todėl mokama 2/3 vidutinio atlygio. Tuo metu turi būti siūlomos alternatyvus darbas už buvusį vid. darbo užmokestįė. Kol kas sėkmingai žaidžiu su darbdaviu. Mano advokatė sakė, kad visos gijos yra mamų rankose (iki vaikui sueis 3 metai). Jei reikės daugiau info, galima per až. 

man reiktu info kur parasyta kad moka butent 2/3 VIDUTINIO DU o ne minimalaus. Nes teisininkas man sake kad minimalu moka....Tai kaip dabar ten istikruju....Dar kitas teisininkas sake, kad prastovos negali daryti, juk cia ne gamyba....vienzo - visai susipainiojau.....parasysiu dar ir i az.
http://www.buhalteri...59&new_id=20011
Gali čia paskaityti DK 122 daugiau
Papildyta:
http://www_skelbimas...bo_kodeksas.htm
Gali čia paskaityti DK 122 daugiau
Papildyta:
QUOTE(vaival @ 2010 05 06, 20:37)
http://www_skelbimas...bo_kodeksas.htm
Laba diena. Norejau jusu paklausti. Rudeni griztu po motinystes atostogu i darba(dirbu mokykloje) ar darbdavys privalo man islaikyti ta pati kruvi, kuri palikau isejusi? Galimybes tam yra, nes klasiu ir vaiku mokykloje nemazejo. Dekui.

Uz menesio vaikui sueina du metukai.Norejau kad kas kodeksais paaiskintu ar tikrai darbo vieta ir butent tos pacios pareigos yra saugomos iki 3 metu? Nes jau dvi buchalteres sake, kad darbo vieta ir pareigos saugomos tik iki 2 metu, o tik darbo vieta toje pacioje imoneje iki 3 metu. Kaip yra istikruju?
gal kas galit apsviesti
siu metu gruodi turiu gristi i darba,kadangi vaikui sueina 2 metukai.esu rasius prasyma iseiti motinystes atostogu dviems metams.ar gali darbdavys mane atleisti is darbo?esu girdejusi kad po menesio jis turi pilna teise atleisti,ar tai tiesa?jei atleistu ar man priklausytu kokia nors kompensacija?labai aciu uz atsakymus

Ar galima pasiimti neišnaudotas vasaros atostogas pasibaigus morinystės atostogoms? Gal kas susidūrėte?

QUOTE(Bipren @ 2010 05 09, 10:11)
Ar galima pasiimti neišnaudotas vasaros atostogas pasibaigus morinystės atostogoms? Gal kas susidūrėte? 

Galima
QUOTE(Bipren @ 2010 05 09, 19:11)

Galima, aš pati pasiėmiau prieš dekretą, va dabar ir atostogauju, darbdavys siūlė po mot. atostogų, nesutikau, nes man geriau pailsėti prieš.

QUOTE(AusraR @ 2010 05 06, 13:22)
man reiktu info kur parasyta kad moka butent 2/3 VIDUTINIO DU o ne minimalaus. Nes teisininkas man sake kad minimalu moka....Tai kaip dabar ten istikruju....Dar kitas teisininkas sake, kad prastovos negali daryti, juk cia ne gamyba....vienzo - visai susipainiojau.....parasysiu dar ir i az.
DK 195str.
Mokėjimas už prastovos laiką
1. Prastovos ne dėl darbuotojo kaltės laikas apmokamas ne mažesniu nei Vyriausybės nustatytu minimaliuoju valandiniu atlygiu už kiekvieną prastovos valandą.
2. Kai dėl prastovos įstatymų nustatyta tvarka perkelto į kitą darbą darbuotojo darbo užmokestis sumažėja dėl nepriklausančių nuo jo priežasčių, jam mokamas iki perkėlimo buvęs vidutinis darbo užmokestis.
3. Jeigu darbuotojui prastovos atveju nepasiūloma įmonėje esančio kito darbo pagal jo profesiją, specialybę, kvalifikaciją, kurį jis galėtų dirbti nepakenkdamas savo sveikatai, jam už kiekvieną prastovos valandą mokamas jo dviejų trečdalių vidutinio valandinio darbo užmokesčio dydžio, buvusio iki prastovos, atlygis, bet ne mažesnis nei Vyriausybės patvirtintas minimalusis valandinis atlygis už kiekvieną prastovos valandą.
4. Jeigu darbuotojas raštiškai atsisako pasiūlyto darbo pagal savo profesiją, specialybę, kvalifikaciją, kurį jis galėtų dirbti nepakenkdamas savo sveikatai, jam mokama ne mažiau kaip trisdešimt procentų Vyriausybės nustatyto minimaliojo valandinio atlygio už kiekvieną prastovos valandą.
5. Už buvimą prastovos metu darbo vietoje darbdavio reikalavimu mokamas šio straipsnio 3 dalyje nustatyto dydžio darbo užmokestis.
6. Kolektyvinėje ar darbo sutartyje gali būti numatyti visiško neatvykimo į darbą prastovos metu atvejai.
7. Prastovos dėl darbuotojo kaltės laikas neapmokamas.
Ačiū už atsakymus, nuraminote