Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(vaival @ 2010 05 12, 12:18)
Prastova tai yra laikinas darbo, sulygto sutartyje darbuotojui nesuteikimas, dėl objektyvių priežasčių.
Smagiausia tai, kad jokiuose teisiniuose dokumentuose neapibrėžtas laikinumo terminas. Mano atveju: paskelbta prastova ir siūlo visokius juokingus variantus smile.gif . Kai aš atsisakau, tada bus mokama 1/3 min atlygio iki vaikui sueis 3 metai, o paskui įspės ir atleis su išeitinėmis pagal išdirbtą laiką. biggrin.gif
Yra aišku visokių įdomybių kaip vartytis ir esu tikra, pakankamos galimybės pasiimti geras išeitines ax.gif .
PS atleisti gali dėl darbuotojo kaltės (už šiurkštų pažeidimą smile.gif , juk taip lengvai tai padaroma). Jei grįžtate į darbą ir panaikinta jūsų darbo vieta - tai neteisėta ior galite tartis dėl naujų pareigų (jei jus tenkina arba tariatės dėl išeitinių).
Geros dienos mirksiukas.gif

na suprantu, kad gal jus turite problemu su kazkokia saraskino kontora, tačiau su įstatymais tas neturi nieko bendro.
Atsakyti
QUOTE(Marinas.rozz @ 2010 05 12, 11:44)
na suprantu, kad gal jus turite problemu su kazkokia saraskino kontora, tačiau su įstatymais tas neturi nieko bendro.

Nebūkite toks kategoriškas (a).
Jūsų visažinystė jus "apakina".
Galite paskaityti DK. Interpretacijų yra įvairių, o žmonės taip pat skirtingai reaguoja į psichologinį spaudimą, gali ir palūžti. Tuo darbdaviai ir naudojasi.
Prastovų objektyvumą reikia taip pat įrodyti, tačiau tai - laikas, pinigai ir papildomi nervai smile.gif .
Kai kas nenori jų gadinti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Jasper @ 2010 05 11, 15:59)
Pala.. Tai kam reikia rašyti, kad atostogausi iki vaikui sueis 3 metai? Ir čia šitoj sumautoj lietuvoj fikcija?

Tai atostogaukit iki sueis 3 metai ramiai. Kai grįšit matysit. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vaival @ 2010 05 12, 13:07)
Nebūkite toks kategoriškas (a).
Jūsų visažinystė jus "apakina".
Galite paskaityti DK. Interpretacijų yra įvairių, o žmonės taip pat skirtingai reaguoja į psichologinį spaudimą, gali ir palūžti. Tuo darbdaviai ir naudojasi.
Prastovų objektyvumą reikia taip pat įrodyti, tačiau tai - laikas, pinigai ir papildomi nervai smile.gif .
Kai kas nenori jų gadinti 4u.gif
Papildyta:

Tai atostogaukit iki sueis 3 metai ramiai. Kai grįšit matysit. ax.gif

Aš nekategoriška, aš teisininkė. Kokia gali būti prastova žmogui, kuris atostogauja?
Atsakyti
QUOTE(Marinas.rozz @ 2010 05 12, 12:11)
Aš nekategoriška, aš teisininkė. Kokia gali būti prastova žmogui, kuris atostogauja?

jei teisingai supratau, paklausėją, ji teigia, kad numato panaikinti jos darbo vietą ir ji tai žinodama paprašė pratęsti atostogas iki 3 metų. Sugrįžus po atostogų situacija keičiasi. Atostogu metu niekas neatleidinėja (nors turiu gyvus pvz. kai etatai panaikinami pirmąją dieną po atostogų). Čia Lietuva ir apie teisę galima diskutuoti ilgai (tema ne apie tai) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaival @ 2010 05 12, 13:20)
jei teisingai supratau, paklausėją, ji teigia, kad numato panaikinti jos darbo vietą ir ji tai žinodama paprašė pratęsti atostogas iki 3 metų. Sugrįžus po atostogų situacija keičiasi. Atostogu metu niekas neatleidinėja (nors turiu gyvus pvz. kai etatai panaikinami pirmąją dieną po atostogų). Čia Lietuva ir apie teisę galima diskutuoti ilgai (tema ne apie tai) 4u.gif

na tam, kad atleistų, turi būti ir pagrindas, o pažeidus teises, galima kreiptis į teismą.
Atsakyti
QUOTE(Marinas.rozz @ 2010 05 12, 12:32)
na tam, kad atleistų, turi būti ir pagrindas, o pažeidus teises, galima kreiptis į teismą.

Taip, tačiau tai užima laiko, gadina sveikatą bei kainuoja pinigus (čia tarp kitko)
Atsakyti
QUOTE(vaival @ 2010 05 12, 13:39)
Taip, tačiau tai užima laiko, gadina sveikatą bei kainuoja pinigus (čia tarp kitko)

kiti gali turėt ir kitokia nuomonę.

O Rabi, seki mane? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marinas.rozz: 12 gegužės 2010 - 12:40
tai kaip suprantu manes negali atleist iki kol vaikui sueis 3 metai?as parasius atostogas 2 metams.o kaip suprast ta 1/3 algos mokejimas?
Atsakyti
QUOTE(Marinas.rozz @ 2010 05 12, 13:11)

drinks_cheers.gif

As savo ruoztu patarsiu abejojancioms kreiptis i ismananti teisininka, o ne pasikliauti kai kuriu forumieciu patarimais "negadinti sau nervu, nesvaistyti pinigu ir laiko". Darbdaviams tokia pozicija labai patogi cool.gif

Turiu klausima. Ex imoneje esu parasiusi prasyma iki 3 m. Zadu darbintis kitur(vaikui 2,2 m). Savo ex darbdavi informuosiu zodziu, o klausimas ar reikia kazkaip pranesti Sodrai? Ar naujas darbdavys formins idarbinima ir to pakaks?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamucis: 12 gegužės 2010 - 21:39
QUOTE(renaciukas66666 @ 2010 05 12, 20:15)
tai kaip suprantu manes negali atleist iki kol vaikui sueis 3 metai?as parasius atostogas 2 metams.o kaip suprast ta 1/3 algos mokejimas?

tikrai negali.

jeigu informuosit žodžiu, tai darbdavys neturės pagrindo jūsų atleisti ir negalėsite įsidarbinti kitur.
Atsakyti
na va, dziugu kad teisininku atsirado smile.gif
kuo daugiau pagristu nuomoniu tuo geriau.
Marinas, gal pakomentuotumete situacija su tom prastovom? Kalba eina ne apie atostogaujanti zmogu, o apie jau grizusi is atostogu.
Ir dar - butu idomi jusu kaip teisininkes nuomone - kokio dydzio kompensacijos butu grazu ir realu prasyti is darbadavio, kuris nenori priimti po motinystes atostogu (darbo stazas imoneje 1 metai 3 men iki atostogu, plius atostogos 2 metai.)
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2010 05 13, 19:58)
na va, dziugu kad teisininku atsirado smile.gif
kuo daugiau pagristu nuomoniu tuo geriau.
Marinas, gal pakomentuotumete situacija su tom prastovom? Kalba eina ne apie atostogaujanti zmogu, o apie jau grizusi is atostogu.
Ir dar - butu idomi jusu kaip teisininkes nuomone - kokio dydzio kompensacijos butu grazu ir realu prasyti is darbadavio, kuris nenori priimti po motinystes atostogu (darbo stazas imoneje 1 metai 3 men iki atostogu, plius atostogos 2 metai.)

o koks konkrečiai klausimas dėl prastovos?

nepriimt negali, bet jei nusprendėt išeiti, galit prašyti bele kiek, kiek tik širdis geidžia, nematau čia jokio negražumo. čia derybų reikalas, jei atleidžiama šalių susitarimu.
Atsakyti