Įkraunama...
Įkraunama...

Guzelis krūtyje - V

onkologiniam man teko lankytis labai seniai, tik kai aptikau guzeli. patekau pas nelabai kokia gydytoja, na tokia grubi buvo. Veliau teko tik siaip pasikonsultuot pas Tikniu, jis chirurgas. Tada jis man patare palaukt, nepult operuotis, o kai jau vaikuciu noresiu, tada butu gerai pasalinti. Na tai buvo pries 5 metus. O klinikose kreipiausi tiesiai i chirurga - mamologa.
Atsakyti
Sveiki, gal kuri nors buvot susidure, kazkada esu buvusi onkologiniam nes po maitinimo krutimi vienas spenelis "ilindo" i vidu, padare visus imanomus tyrimus taciau nieko blogo nerado, dabar jau kaip ir reiktu apsilankyti ten nes senokai buvau, taciau ka pastebejau, krutys eme dideti ir speneliai patamsejo, itariau nestuma bet po triju neigiamu testu sis variantas atkrenta, tai vat ir galvoju esant krutu problemoms ar nepatamseja speneliai? g.gif
Atsakyti
Labukės 4u.gif pas mane problema taipogi su krūtine, tik galvoju, kad gal dar nėra taip blogai... turiu spuogą, lyg spaudžiamą, baltą ant spenelio aureolės.. ir nesuprantu iš kur jis ir kodėl čia išdygo, kažkada spaudžiau, išlindo kirminiukas, lyg iš baltyminio spuogo. Kas man galėtų būti ? Kai buvau pas endokrinologą, apžiūrinėjo krūtinę, bet nieko nesakė, nes matyti tai tikrai turėjo, gal nieko ten blogo ir nėraa........... g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Niki* @ 2010 06 17, 22:30)
Donataa, sveikaszmogus.lt svetainėje rašo:

"Nuo atsiradimo pradžios fibroadenoma gali šiek tiek padidėti, nors dauguma jų išauga iki 2 cm. Ir apie 80 proc. jų nustoja augti. Retais atvejais nepiktybinis navikas net ir sumažėja. Gydytojas S. Bružas fibroadenomas vadina „ramiu naviku”. Pasak jo, tik dėl to, kad dažnai moterys jaučiasi nejaukiai, toks auglys operuojamas. „Aišku, operuojame fibroadenomas ir dėl kitų priežasčių. Kartais negalime tiksliai nustatyti, ar jis tikrai nepiktybinis, tada operuojame. Kartais navikai ima didėti ir net gadina krūties vaizdą. Tai retesni atvejai. Operuojame vyresnes kaip 40 metų amžiaus moteris. Šiame amžiuje fibroadenomos – retas reiškinys, tad kyla krūties vėžio grėsmė,“ – pasakojo gydytojas.
Pasak S. Bružo, fibroadenomos priešmenstruaciniu periodu nesikeičia, jų neturėtų mausti, jos neturi didėti. Šis navikas moters organizmui jokio jaučiamo poveikio nedaro. Žinoma, psichologinio diskomforto pojūtis nemažai daliai moterų išlieka. Juk, diagnozavus fibroadenomą, teks reguliariai lankytis pas medikus, stebėti, ar navikas nesikeičia.
Medikas sakė, kad buvo daryta nemažai tyrimų, ieškant fibroadenomas naikinančių vaistų. Deja, rezultatai nebuvo sėkmingi, navikas kol kas nepasiduoda medikamentams. Belieka laukti... "

Aš tai eičiau dar netgi pas porą gydytojų ir išklausyčiau jų nuomonę. Gaila, kad tu ne vilnietė, galėčiau patarti, ką pasirinkti Vilniuje...

Laikykis, sėkmės tau apsispręsti ir sveikatos!

Radau ir aš pas save šią bėdą sad.gif ir būčiau labai dėkinga, jei patartumėt pas ką eiti konsultacijai ir tyrimams Vilniuje
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kleopatra: 25 birželio 2010 - 22:29
QUOTE(Kleopatra @ 2010 06 25, 22:29)
Radau ir aš pas save šią bėdą sad.gif ir būčiau labai dėkinga, jei patartumėt pas ką eiti konsultacijai ir tyrimams Vilniuje

Kleopatra, esu buvusi pas Grinytę (Centro poliklinika), Kubickają (Centro poliklinika ir Šeimos medicinos centras Pylimo gatvėje), Petraitienę. Visos atrodo neblogos, bet labiausiai rekomenduočiau pas Petraitienę eiti. Ji dirba Medicinos diagnostikos centre Grybo gatvėje bei turi privatų kabinetą Nemenčinės plente (čia kažkur forume mačiau, buvo ir jos tel.nr. parašytas). Matyti, kad kaip gydytoja ji patyrusi ir kompentetinga.

Skaičiau neblogus atsiliepimus ir apie kitus mamologus, onkologus(Tutkų, Ostapenką, Lukšytę), bet pati nesu buvusi pas juos, nieko negaliu pasakyti.

Gal dar ir kitos ką nors parašys.

Sveikatėlės tau! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Niki* @ 2010 06 26, 20:59)
Kleopatra, esu buvusi pas Grinytę (Centro poliklinika), Kubickają (Centro poliklinika ir Šeimos medicinos centras Pylimo gatvėje), Petraitienę. Visos atrodo neblogos, bet labiausiai rekomenduočiau pas Petraitienę eiti. Ji dirba Medicinos diagnostikos centre Grybo gatvėje bei turi privatų kabinetą Nemenčinės plente (čia kažkur forume mačiau, buvo ir jos tel.nr.  parašytas). Matyti, kad kaip gydytoja ji patyrusi ir kompentetinga.

Skaičiau neblogus atsiliepimus ir apie kitus mamologus, onkologus(Tutkų, Ostapenką, Lukšytę), bet pati nesu buvusi pas juos, nieko negaliu pasakyti.

Gal dar ir kitos ką nors parašys.

Sveikatėlės tau!  4u.gif

Labai ačiū! Norėjau dar paklausti, kada eiti pas gydytoją? Prieš mėnesines, po ar jokio skirtumo? Klausiu, nes dabar kaip tik artėja tos dienos, tai krūtinė padidėjus ir jautri, guzas irgi padidėjęs (bent jau man taip atrodo).
Atsakyti
QUOTE(Kleopatra @ 2010 06 26, 22:21)
Labai ačiū! Norėjau dar paklausti, kada eiti pas gydytoją? Prieš mėnesines, po ar jokio skirtumo? Klausiu, nes dabar kaip tik artėja tos dienos, tai krūtinė padidėjus ir jautri, guzas irgi padidėjęs (bent jau man taip atrodo).

Visur, kur rašoma, kaip ir kada moteris gali pati pasitkrinti krūtinę, rekomenduoja būtent iškart po mėnesinių. Tad ko gero, geriausia ir as mamologę eiti po mėnesinių.
Jei tau dar nėra 40 m., darys echoskopiją, jei turi tiek metukų, tada mamogramą, o štai šio tyrimo metu jei jautrios krūtys, gali labiau skaudėti, nes krūtinė spaudžiama.
Ir dar. Krūtinės patikros metu, pastebėjau, kartais klausinėja ir apie skydliaukę, ar daryti jos tyrimai. Tai irgi, pirmąkart einant gali pasiteirauti, gali rekomenduoti ir skydliaukės tyrimus atlikti. Bet aišku, priklauso nuo gydytojos, gali ir nieko neužsiminti.
Atsakyti
o kuriai nors skaudejo ta vieta isoperuota? man jau puse metu po operacijos, o sianakt taip pradejo skaudet.. pirma karta.. siaip viskas buvo gerai. ir daba vis uzeina skausmai, lyg badytu adatom. jau bijot pradedu
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 07 08, 12:25)
o kuriai nors skaudejo ta vieta isoperuota?  man jau puse metu po operacijos, o sianakt taip pradejo skaudet.. pirma karta.. siaip viskas buvo gerai. ir daba vis uzeina skausmai, lyg badytu adatom. jau bijot pradedu

man tai nebent toks vos juntamas dilgtelejimas pasijaucia kartais, bet tikrai retai. O siaip gal kiek ta operuota vieta jautresne yra, arba man psichologiskai taip atrodo, nzn. Na bet kad taip jau grynai skaudetu, man taip nera.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tanite: 08 liepos 2010 - 18:12
QUOTE(Tanite @ 2010 07 08, 19:12)
man tai nebent toks vos juntamas dilgtelejimas pasijaucia kartais, bet tikrai retai. O siaip gal kiek ta operuota vieta jautresne yra, arba man psichologiskai taip atrodo, nzn. Na bet kad taip jau grynai skaudetu, man taip nera.

tikiuosi, kad neatsinaujina man ten vel...
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 07 09, 08:59)
tikiuosi, kad neatsinaujina man ten vel...

na as kas menesi apciuopos budu vis pasitikrinu krutine. Siaip nelabai tikeciau, kad su skausmais ten kazkas vel susidarytu. Bent as pries atsirandant tai jau isoperuotai adenomai tikrai nieko nejutau, tik kai uzciuopiau, prasidejo baimes, skausmeliai ir pan, bet grynai psichologiskai. O jei tau vis uzeina skausmas ir jei daznai kartojasi manau bent pas ginekologe nueik, pasiklausti ar taip gali buti, nuo to blogiau nebus.
Atsakyti
Vel sugryzau pasidalint savo patirtim. Visgi man patvirtino kad tai buvo piktybinis auglys. Operavo antra karta, ispjove daugiau audiniu ir limfmazgi pazastyje. Dabar laukiu atsakymu is limfmazgio biopsijos, nuo to priklausys koki man gydyma skirs.
Atsakyti