Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas 67

Vakar per kelias valandas suskaiciau nauja Stephenie Meyer knyga 'The short second life of Bree Tanner'. Nieko ypatinga. Nelabai verta gaisti laiko, nors ir labai plona (vos 200psl). Na nebent labai patinka 'Saulelydzio' saga ir norisi uzpildyti spragas, kas buvo palikta 'uz kadro' 'Uztemime'.


Pradejau skaityti Donna Tartt 'Slapta istorija'. Pradzia kiek nuobodoka, bet visai idomu.
Atsakyti
O is musu miesto Pegasas pabego verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 06 16, 18:54)
Neturiu, seniai būčiau įpiršus  biggrin.gif  Iš bibliotekos buvau paėmus.

Aišku, ir aš bibliotekoj ieškosiu.

QUOTE(klopedija @ 2010 06 16, 19:06)

Rekomenduoju biggrin.gif

Parašiau į nieko rimto dėl Frajaus, gavau atsakymą, cituoju, gal leidykla neužpyks ax.gif
Smagu, kad klaidžiojate „Echo labirintuose“. Džiugi naujiena – penktoji dalis „Žalieji Išmos vandenys“ pasirodys jau rugpjūtį! J Sekite mūsų naujienas ir apsilankykite naujai sukurtame Makso Frajaus puslapyje www.maksasfrajus.lt
Atsakyti
P.S. vėl skaitau Maksą Frajų, jau nebežinau kelintą kartą ir vis dar linksma biggrin.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2010 06 16, 13:03)
Beresnevicius ir Parulskis perskaityti, lieka - Radvilaviciute  bigsmile.gif


iš naujesnių įdomios R. Rastausko "Privati teritorija" ir J. Baranovos "Baimė nuskęsti".

Sveikos 4u.gif beveik nieko neskaitau savo malonumui ir laukiu atostogų. ai, meluoju, jūsų atsiliepimus skaitinėju biggrin.gif
Atsakyti
Nu, va perskaičiau Harlan Coben "Nekaltas", tai man labai patiko.
Po to dar perskaičiau Tom Cain "Avarijų organizatorius", tai irgi puiki knyga, apie Princesės Dianos žūtį, tik paremta trileriu:) Ypač žiaurūs kankinimo būdai, rusų mafija, kariai ir meilės istorija:)
Atsakyti
QUOTE(Darbinga @ 2010 06 17, 12:47)
iš naujesnių įdomios R. Rastausko "Privati teritorija" ir J. Baranovos "Baimė nuskęsti".


aciu. uzsirasiau. jauciu greitai reiks arba antra sasiuvinuka pirkti arba stora kanceliarine knyga unsure.gif

kazin, kada viska skaitysiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Darbinga @ 2010 06 17, 12:47)
iš naujesnių įdomios R. Rastausko "Privati teritorija" ir J. Baranovos "Baimė nuskęsti".

Prisidedu prie padėkų. Antroji man visai negirdėta.
Atsakyti
QUOTE(gintarelia @ 2010 06 17, 14:12)
Antroji man visai negirdėta.


sis bei tas is bernardinu.lt:

"Knygos stilistika vieninga: atrinktos esė, kurias jungia autorės siekimas per asmeninę patirtį, kultūros, filosofijos, literatūros, tapybos, biblinius ženklus interpretuoti sudėtingas egzistencines problemas (mirties, meilės, aklumo, išdavystės, praradimo, žvilgsnio agresijos ir pan.). Nepaisant probleminio knygos „sunkiasvoriškumo" autorė rašo švelniai juokaudama su savimi ir skaitytoju.

„...moterys, ko gero, skirstomos į tas, kurios gali apsivilkti raudoną suknelę, ir tas, kurios niekada šito nepadarys." Filosofės, ko gero, skirstomos į tas, kurios gali apie tai parašyti esė, ir tas, kurios niekada šito nepadarys. J. Baranovą į savo iš esmės egzistencines ir meno problemas apmąstančius tekstus be akademiškos rūstybės lygiomis teisėmis įsileidžia asmeninę patirtį ir net fantazijas. Taip skenduolės, kaimo felčerės veidas, pamatytas vaikystėje, tampa panašus į Ofelijos, o visų veidų konkretumas išnyksta Magritteb paveiksluose. Kultūriškai ir egzistenciškai nelygiaverčių dalykų sąsajos, nepaaiškinamai sklandus skirtingų kontekstų sukabinimas šitas esė daro keistai patrauklias tiek rafinuotam skaitytojui, tiek moteriai raudona suknele.
Giedra Radvilavičiūtė

Tai nėra filosofijos tekstai - veikiau svarstymas, kaip, kokiomis aplinkybėmis reiškiasi filosofinis mąstymas, taip pat -kaip gimsta skirtingų patirčių ir kultūrų susitikimas, kaip mes priartėjame prie filosofo, rašytojo, dailininko pasaulių, kaip mes visa tai siejame su savo buitimi, kasdienybe, mirties neišvengiamybe.

Laimantas Jonušys


Gili erudicija, platus filosofinis ir kultūrinis akiratis leidžia autorei sudėtingas problemas ir prasmes apsvarstyti be galo įvairiuose kontekstuose, iš netikėtos perspektyvos.

Vanda Juknaitė


Kad ir apie ką čia kalbėtų Jūratė Baranovą, visų pirma ji kalba apie žmogų, jo egzistencijos pagrindus bei paradoksus, skendimų savyje niuansus ar lengvus pasiplaukiojimus virš sielos bedugnės gelmės.

Aidas Marčėnas "

user posted image
Atsakyti
Ačiū. Kai patyrinėjusi pamačiau, jog tai filosofijos vadovėlių autorė, visai rimtai susidomėjau, šiandien net knygyne pasidairiau, bet neradau.
Tačiau radau ilgokai ieškotą J. Vaičiūnaitės "Mabre viešbutis". Šiek tiek paskaičiau - jaukūs, šilti tekstai, mielos nuotraukos.
Atsakyti
Perskaičiau N. Kazantzakio "The Fratricides" (brolžudžiai). Knyga apie pilietinį Graikijos karą, graikų pasidalinimą į dvi grupes - raudonuosius ir juoduosius, ir tėvą Yanaros, kuris bando atrasti trečią, meilės kelią. Knyga taip pat apie pasitikėjimą Dievu, asmeninį santykį su juo, tai skeptikams nerekomenduočiau.
Šiaip puiki knyga, noriu būtinai ir "Paskutinį Kristaus gundymą" perskaityti, tik reikia pertraukos.. nelengvas tekstas.
Atsakyti
QUOTE(SOFIJA5 @ 2010 06 16, 13:55)
Man "Gaublys" patiko  biggrin.gif

As dar ''Gaublio'' neskaiciau, bet isivaizduoju, kad jis kitokio stiliaus negu tie 2 istoriniai romanai.

Papildyta:
QUOTE(SOFIJA5 @ 2010 06 17, 11:20)
P.S. vėl skaitau Maksą Frajų, jau nebežinau kelintą kartą ir vis dar linksma  biggrin.gif  g.gif

As irgi skaitau Fraju dabar. I tarpus, kai kompa gaunu. Tik ne is nujo, o pirma karta. Linksma. Dabar su septintaja Labirintu knyga draugauju.
Atsakyti