Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių miesto darželiai

QUOTE(Lejliukas @ 2010 11 13, 19:09)
sveiki.Esu naujoke cia.bet norejau paklausti gal kas savo atzalas veda i "ziogeli" darzeli?kaip ten aukletojos ir pati prieziura g.gif

as vedu sunu i ziogeli darzeli lopsio grupe.bentjau tos grupes aukletojomis ir aukletojos padejeja esu patenkinta.
Papildyta:
QUOTE(Darsė @ 2010 11 15, 13:10)
Apie Klevelį esu girdėjus tik gerų atsiliepimų mirksiukas.gif
teritorija visai normali man atrodo g.gif  o visi darželiai, esantys miesto centre, yra pakankamai arti judrių gatvių- nieko nepadarysi 4u.gif

Mes lankom tipo prestižinę Kregždutę bigsmile.gif  Nors tas prestižas turbūt tik tame, kad į jį beveik neįmanoma pakliūti, nes bent jau toj savivaldybės skelbiamoj informacijoj nesu mačius, kad ten kada nors būtų laisvų vietų bet kurio amžiaus grupėj doh.gif

daug kas sako kad prestiziskiausias sveika gyvensena propaguojantis darzelis (gal ir vienintelis) tai ziogelis.
Papildyta:
QUOTE(ennga @ 2010 11 15, 19:33)
Sveiki,
gal galite placiau papasakoti apie darzeli Kregzdute?, mes norime i ji pakliuti, bet gal be reikalo?  g.gif  Kiek esu girdejusi, kad ten propoguoja sveika mityba, papildomu bureliu siulo (sokius, muzika, daile). Jus pati patenkinta darzeliu?  ax.gif
Ir dar, ar pastebite, kad grupeje butu serganciu vaiku  ax.gif  Nes kiek zinau, kituose darzeliuose aukletojoms vienodai, kad vaikas atvedamas sergantis,jis yra priimamas i grupe  doh.gif

mano mama dirba aukletojair galiu pasakyti,jog nei vieno darzelio aukletojaneturi teises nepriimti sloguojancio ar sergancio vaiko.
Atsakyti
QUOTE(cika_cipsas @ 2010 11 17, 14:04)
mano mama dirba aukletojair galiu pasakyti,jog nei vieno darzelio aukletojaneturi teises nepriimti sloguojancio ar sergancio vaiko.

iskylo retorinis klausymas, o kas nustato, kad vaikas sergantys, jei jis nekarsciuoja (temperatura matuoja sesele)?
liga gali nustatyti tik daktaras. o darzelyje tokio nera, kaip ir aukletoja neturi med issilavinimo.
o sloga gali buti ir alerginio pobudzio. kas tada?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 17 lapkričio 2010 - 14:37
QUOTE(janna @ 2010 11 17, 14:36)
iskylo retorinis klausymas, o kas nustato, kad vaikas sergantys, jei jis nekarsciuoja (temperatura matuoja sesele)?
liga gali nustatyti tik daktaras. o darzelyje tokio nera, kaip ir aukletoja neturi med issilavinimo.

drinks_cheers.gif Arba jei kosulys ir sloga yra nuo refliukso mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2010 11 17, 15:36)

būtent doh.gif jei nepriimtų sloguojančių tai aš iš viso negalėčiau saviškės vesti doh.gif nes ji turi alerginę slogą doh.gif

beje kosulys irgi gali būti ne peršalimo požymis doh.gif pvz. maniškė nuo alerginės slogos dažnai ir pakosti, nes vis tik snargliukai kad ir kiek pūstum patenka ir į gerklę (ypač kai atsigula pietų miegelio) doh.gif
Atsakyti
QUOTE(riešutėlis @ 2010 11 17, 17:48)
būtent doh.gif  jei nepriimtų sloguojančių tai aš iš viso negalėčiau saviškės vesti doh.gif  nes ji turi alerginę slogą doh.gif

beje kosulys irgi gali būti ne peršalimo požymis doh.gif pvz. maniškė nuo alerginės slogos dažnai ir pakosti, nes vis tik snargliukai kad ir kiek pūstum patenka ir į gerklę (ypač kai atsigula pietų miegelio) doh.gif

tai jau matosi kur sloga yra alergine o kur ne ir kosulys buna daznas net 20 min vaikas koso.pavyzdziu mano vaikas sirgo vakar atvedziau i darzeli ir suzinojau kad yra vedamas vaikas kokios 3 dienos su temperatura 37.7 aukletoja pasake mamai,o ji atsake" as zinau" ir viskas.kitas vaikas vedamas su didziausia sloga (zali snargliukai),o kita diena net su krauju pasirode.tai cia matosi kad ne alergine sloga.apsirengiau vaikair parsivedziau namo.gerai kadsiuo metu taip galiu sau leisti,kadangi kita vaika maza turiu,bet jei nebuciau priversta i palikti ir po keletosdienu vel susirgtu,vaistai,biuletenis dar gal antibiotikai ir pan...
Atsakyti
QUOTE(Ele06 @ 2010 10 30, 09:27)
Sveikutes,girdejau pliotka.Ar teisybe,jei savaite sirgai,ir turi gydytojo pazyma,tai dar savaite prisideda,tarkim tos savaites dar nelankai bet prisiskaito kaip pateisinama,zodziu dvi savaites sirgti,viena savaite uzsiskaito su gydytojo pazyma o kitai nereikia pazymos,bet moket uz darzeli nereikes.Ar teisybe?

Čia ne pliotkas visame Šiaulių mieste taip yra, nes yra savivaldybės įsakymas
išleistas . Vaikas serga gydytoja pažyma ir po ligos 7 k.d. nereikia mokėti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KLEVELIS: 17 lapkričio 2010 - 22:17
QUOTE(cika_cipsas @ 2010 11 17, 22:56)
.....ir suzinojau kad yra vedamas vaikas kokios 3 dienos su temperatura 37.7 aukletoja pasake mamai,o ji atsake" as zinau" ir viskas.kitas vaikas vedamas su didziausia sloga (zali snargliukai),o kita diena net su krauju pasirode.

stai ir atsaket i savo klausyma.
sia tema cia daug yra diskutuota ir sneketa. bet sprendimo taip ir nerasta.
nes sioje vietoje reiktu keisti pacia tvarka darzeliuose ir ieskoti kitokiu budu. gal but isteigti gydytojo etata, gal but karantinine grupe... nzn. bet reiktu ja spresti kompleksiskai ir ne vienos grupes ar darzelio lygmeny. be to reikalingas ir papildomas finansavimas.
Atsakyti
QUOTE(cika_cipsas @ 2010 11 17, 21:56)
tai jau matosi kur sloga yra alergine o kur ne ir kosulys buna daznas net 20 min vaikas koso.pavyzdziu mano vaikas sirgo vakar atvedziau i darzeli ir suzinojau kad yra vedamas vaikas kokios 3 dienos su temperatura 37.7 aukletoja pasake mamai,o ji atsake" as zinau" ir viskas.kitas vaikas vedamas su didziausia sloga (zali snargliukai),o kita diena net su krauju pasirode.tai cia matosi kad ne alergine sloga.apsirengiau vaikair parsivedziau namo.gerai kadsiuo metu taip galiu sau leisti,kadangi kita vaika maza turiu,bet jei nebuciau priversta i palikti ir po keletosdienu vel susirgtu,vaistai,biuletenis dar gal antibiotikai ir pan...

na žali snargliukai tai jau tikrai ne alerginė sloga, bet sloga su kraujuku tai jau dan dažnas alerginės slogos palydovas (nes gleivinė būna labai išerzinta ir užtenka stipriau papūsti) doh.gif
beje dėl temperatūros, jei pvz. pas mus būna kad atvedi vaiką ryte viskas tvarkoje jam, bet kartais būna kad dienos bėgyje auklėtojos pastebi jog vaikas sirguliuoja ir pamatavus temperatūrą paaiškėja kad yra tai tuoj pat skambina tėvams doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo riešutėlis: 18 lapkričio 2010 - 13:02
QUOTE(riešutėlis @ 2010 11 18, 14:56)
na žali snargliukai tai jau tikrai ne alerginė sloga, bet sloga su kraujuku tai jau dan dažnas alerginės slogos palydovas (nes gleivinė būna labai išerzinta ir užtenka stipriau papūsti) doh.gif
beje dėl temperatūros, jei pvz. pas mus būna kad atvedi vaiką ryte viskas tvarkoje jam, bet kartais būna kad dienos bėgyje auklėtojos pastebi jog vaikas sirguliuoja ir pamatavus temperatūrą paaiškėja kad yra tai tuoj pat skambina tėvams doh.gif

pas mus aukletoja irgi skambina, bet mama pasako kad negali pasiimti ir veda vaika dar 4 d.kol jam nepakyla 38
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2010 11 17, 15:36)

Yra higienos normose numatyta, kada auklėtoja negali priimti sergančio vaiko, sloga ten irgi paminėta: "119. Draudžiama priimti vaikus, turinčius ūmių užkrečiamųjų ligų požymių (karščiuoja, skundžiasi skausmu, viduriuoja, vemia, aštriai kosti, yra pūlingų išskyrų iš nosies), taip pat turinčius utėlių ar glindų."
Tėvai labai mėgsta pasiteisinti alergine sloga, bet aš pati ją turiu, ir ji yra gydoma, nes kitaip komplikuojasi, tai kaip galima negydyti vaiko su nuolat nuolat tekančia nosimi aš nesuprantu.
Atsakyti
QUOTE(Laila* @ 2010 11 19, 15:15)
Yra higienos normose numatyta, kada auklėtoja negali priimti sergančio vaiko, sloga ten irgi paminėta: "119. Draudžiama priimti vaikus, turinčius ūmių užkrečiamųjų ligų požymių (karščiuoja, skundžiasi skausmu, viduriuoja, vemia, aštriai kosti, yra pūlingų išskyrų iš nosies), taip pat turinčius utėlių ar glindų."
Tėvai labai mėgsta pasiteisinti alergine sloga, bet aš pati ją turiu, ir ji yra gydoma, nes kitaip komplikuojasi, tai kaip galima negydyti vaiko su nuolat nuolat tekančia nosimi aš nesuprantu.

teoriskai labai grazu, o kaip tai turetu buti praktiskai?

Atsakyti
QUOTE(janna @ 2010 11 19, 15:32)
teoriskai labai grazu, o kaip tai turetu buti praktiskai?

Praktiškai vaikas, kuris kol tėvai perrengia nesustodamas kosėja neturėtų būti priimamas į grupę, vaikas, kuris jau prieš tai visą dieną kosėjo ir slogavo rytą nebeturėtų būti priimamas, bet auklėtojos baisingai bijo skandalų ir tyli, o tėvai išpūtę akis žiūri ir sako: kosėjo? negali būti, namie nei sykio nesukosėjo...
Atsakyti