Pasidirbau mažutes Tvirto medžio rogutes. Nuo kalnelio važiavau Šimtą zuikių sugavau.
Ir ne į temą : kai išmokom eilėraštuką, kuris prasideda sakiniu: "Seni šalti raudonnosi, ką tu man padovanosi" maniškis trimetukas visu garsu uždeklamavo (netyčia žinoma): seni šalti raganosi, ką tu man padovanosi..? ..gerai kad kalėdų senelis buvo su jumoru...
Kelia pusnelę, Baltąją kelia... Va, pažiūrėk pro langą, - Virpina vėjas Klevo šakelę, - Ledo žvangučiai žvanga.
SNINGA
Ant lauko, ant bėgančio kelio, Ant žalio zylutės pūkelio, Ant sodų, miškelių šėmų, Ant mano ir tavo namų Nuo ryto lig vakaro sninga.
Nuo ryto lig vakaro sninga. Atrodo, šiaurys aveles Į žydras dangaus pieveles Atvarė ir vilnas jų purto. Ir va - iš buriuko užburto Nuo ryto lig vakaro sninga.
ŠALČIO NATOS
Kartais, eidamas per sniegą, Šaltis ima ir užmiega.
Šaltis miega - oras šyla. Pūgos atlekia per šilą.
Ant ledinio šalčio maišo Žemę naršo, dangų maišo.
Sumaišytų mus visus, Bet senelis - krust ūsus.
Leduku užkloja balą, Ir lauke smagiai pašąla.
ŠALČIO MIEGAS
Šaltis mokė šaltukus, Kaip statyti tiltukus, Kaip žodelį skiemenuoti Ir dainelę padainuoti.
- Va, žvirbliukai ant laidų, - Mūsų natos be klaidų, O laidai nuo elektrinės - Mūsų penklinės varinės.
- Prašom, do... Ak, puiku!.. Prašom, re... Kaip smuiku!.. Trečią natą, prašom balsiai...
Ir šaltukai plonabalsiai, Senio Šalčio giriami, Uždainavo: - Do-re-mi!..
DEVYNI KALNELIAI
Pasišaukėm vėją švelnų, Ir buvus laukai iš miego. O dabar po Šalčio delnu - Devyni kalneliai sniego.
sveikos mergaitės. Jau idėju šventės, o eilėraštukai taip nuneša į vaikystę mmm
Bandau pakurti ir aš kažką, laisvai galima ištrinti ir kooreguoti
O mergaitės ir berniukai
Maži, šaunūs pipiriukai
Vaišių stalą tuoj nuties
Ir linksmybės prasidės !
Zuikis dūda tuoj užpūs
Vilkas griež armonika,
Šoks maži ir dideli-
O eglutė - vidury.
Bet tuoj dvylika išmus-
Sužibės eglutė
Lauks Kalėdų senio
Žvėrys ir vaikučiai
Ieškai eiliutos pasakos ar vaidinimo, gal kuri turite. Nepamenu kaip vadinasi- iš mano vaikystės Žinau tik kelias eilute
Tiku taku, tiku taku
Laikrodukas tyliai sako
o toliau nelabai pamenu, kažkaip "kaip nepavėluoti į Naujųjų metų puotą " lyg tai
KALĖDINĖS MINTYS LYG ŽVAIGŽDĖS ŠVIESIAUSIOS: TAIP NORISI BŪT GERESNIU... JUK PRIEŠ KALĖDAS MUMS PASNINGA TAIP GAUSIAI, NERIMSTA ŠIRDIS NUO GIESMIŲ. DILINDI, DILINDI KALĖDŲ VARPELIAI... PLAČIAI ATLAPOKIM DURIS IR KARTAS NUO KARTO PAŽVELKIM Į KELIĄ - ŠĮVAKAR GAL KAS APLANKYS? SUSĖSIM VISI MES PRIE ŠVENTINIO STALO, SPINDĖS IR EGLUTĖ ŽALIA, NEPYKIM, ATLEISKIM, MYLĖKIM, KIEK GALIM: JUK ŠIANDIEN MES ESAM ŠALIA!
KALĖDOS Kalėdų seneliai Visi sugužėjo Kas rogėm važiavo, Kas pėsti atėjo.
Per pūgą, per speigą, Per gruodą, per sniegą Kalėdų seneliai Į Kauną subėgo.
Kiti čia per lietų, Per balą be ledo Važiavo, ieškojo Ir Kauną surado.
Raudonos kepurės Ir pirštinės baltos, Kad gruodį seneliai Lauke nesušaltų.
Kalėdos! Kalėdos! Gausybė saldainių! Seneliai juokauja, Čia skamba jų dainos.
Jie groja ir šoka, Ir ūsą paraito, O gavę tik laišką, Tuoj pat jį paskaito. * * Seneliai Kalėdų. Kalėdos Kaune. Naujieji su laime Jau vaikšto žeme.
/Zenė Sadauskaitė/
KALĖDŲ STEBUKLAI
AŠ RAŠAU SENELIUI LAIŠKĄ ILGĄ ILGĄ, KAD KALĖDŲ ŠVENČIŲ BAISIAI PASIILGAU.
ŠVENTŲ KŪČIŲ NAKTĮ DAUG STEBUKLŲ VYKSTA KALBA GYVULĖLIAI, DRAUGĖS NESIPYKSTA.
NORIU, KAD TOS ŠVENTĖS LIŪDESĮ NUPLAUTŲ, SERGANTIEMS VAIKUČIAMS DŽIAUGSMAS ATKELIAUTŲ.
ŽIEMA Medžiai, giliai prigiję, Stovi balti, apšerkšniję. Varna per dangų skrenda, Kol sau vietelę suranda. Žmogutis eina gatve - Pas mane, o gal pas tave?
Dar norėčiau ką nors Tau gražaus parašyti: Vaikas lekia nuo kalno rogutėm, Sniegas tik švyti, švyti.
/Sigitas Geda/
SAUSIS Balto popieriaus lapelis. Ant lapelio - baltos pelės. O už lango - sniegas baltas. O virš sniego - rytas šaltas.
Balto ryto baltą nosį Pabučiuok - ir sužinosi. Kas pasaulyje balčiausias... Žinot kas vaikučiai? - Sausis!
/Gintaras Patackas/
TRYS KARALIAI Trys karaliai, Dar bevardžiai, Dailiai apsirėdę, Trys karaliai žilabarzdžiai Po žvaigždele sėdi.
Trys karaliai Žilabarzdžiai, Dailiai sušukuoti, Trims karaliams Dar bevardžiams, Aš vardus tuoj duosiu.