Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone ar ant palangės

QUOTE(ooo @ 2010 06 07, 14:07)
venus ir vilma turejo buti po20-25 cm, venus tokie ir yra, o vilma dvigubvai didesni  doh.gif  praejsuiais metais buvo tokie, kokie turi buti, nesuprantu, ko cia i tokius krumus uzaugo  blink.gif  bet butent kad ne tik isstype, nu bet tikri krumai  ax.gif  tai as dabar pastaciau juos prie sienos ir priremaiu ju lovi loviu su venus pomidorais - jie zemesni ir tvirtesni, bet va galvoju, keik dar i krumus soks ir vieni ir kiti, nuo ziedu net geltona, pomidoru primegzta irgi labai daug, kai prades kekem nokt jie, bijau, kad neluztu  g.gif

net seile tysta skaitant doh.gif o nuotraukos kur?? bigsmile.gif

Papildyta:
QUOTE(Cinside @ 2010 06 07, 21:59)
Mano rytojaus pusryčiai  biggrin.gif
Agurkas pirmasis, pirma braškė laugh.gif
user posted image
user posted image

grazumas wub.gif neishlaukciau as iki rytojaus doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2010 06 08, 13:51)
net seile tysta skaitant  doh.gif  o nuotraukos kur??  bigsmile.gif

truputis 38 psl yra ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2010 06 08, 13:54)
truputis 38 psl yra  ax.gif

tie jau pries savaite apziureti biggrin.gif
per savaite turbut vel bus paauge ax.gif
pas mane tik ant venus'o kol kas trys miniatiuriniai pomidoriukai mezgasi biggrin.gif

(na ir dar ant tu kur seklos buvo daugiau nei 10 metu senumo biggrin.gif)
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2010 06 08, 14:15)
per savaite turbut vel bus paauge  ax.gif

jo, jau paauge ir vilmukai pomidoru irgi jau primezge ax.gif
as tai prisipirkusi seklu pomidoru, bet paskui daejo, kad jie mano balkonui per dideli, tai jauciu reiks kam ar dovanot ar papigiajskai parduot - visokie betalux ir panasiai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Dantiste @ 2010 06 08, 12:38)
nuo minamusiu lieka tie tokie balksvi israizgymai ant lapu? kaip cia ant agurkelio lapu lyg ir matosi? g.gif o kokiu priemoniu imtis nuo kenkeju? mano medetkas kazkas nugrauze, skyleti lapai kai kurie doh.gif pries tai salotas viksrai kazkokie mazyciai dorojo doh.gif nesinori chemijos imtis. tai kuom purkst? 4u.gif

pažeistus lapus išskinti reiktų. Tik minamusės skylių nedaro, jų lervos va taip išraizgo lapus. O priemonė pati papraščiausia - kabinti ar įstatyti į vazonėlius ryškiai geltonus plastikinius lapelius, išteptus klijais. Kaskart sujudint augalą, papurenti substratą apie šaknis, kad anos blogietės pakiltų. Cheminiams preaparatams pasidarė atsparios, o purškti insekticidus ar akaricidus - pinigai išmetami ir poveikis nulinis wink.gif
QUOTE(ne mama @ 2010 06 08, 12:46)
tai jei ne liga, nuo kenkeju padet turetu zalias muilas smile.gif

neveikia jų žalias muilas wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 08 birželio 2010 - 14:23
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 06 08, 08:50)
Tik jei nesiimsi priemonių, tai minamusės suvalgys visus Tavo augalėlius  4u.gif

Kas kas tokie g.gif
Google nieko neranda. Kad nesimato jokių kenkėjų plika akimi. Niekas aplink neskraido biggrin.gif Tai nežinau ką gaudyt. Auga pas mane atviram ore, tai judint jų nereikia, vėjas pajudina smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cinside: 08 birželio 2010 - 17:37
kų daryt, pažiejau, kad mano durpių kubeliai, kuriuose sėdi išpikiuoti bazilikai, ima pelyti. suprast reiktų, kad nuo drėgmės, bet tai natūralu, stengiuos laistyt, nes išdžiūna ant saulės migom. tai čia reik suskubt persodint ar kaip? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinside @ 2010 06 08, 18:34)
Kas kas tokie  g.gif
Google nieko neranda. Kad nesimato jokių kenkėjų plika akimi. Niekas aplink neskraido  biggrin.gif Tai nežinau ką gaudyt. Auga pas mane atviram ore, tai judint jų nereikia, vėjas pajudina  smile.gif

Liriomyza bryoniae; Liriomyza huidobrensis; Liriomyza trifolii; Phytomyza horticola - ant agurko lapų ne toks pat vaizdelis? ax.gif

QUOTE(Žanė @ 2010 06 08, 18:50)
kų daryt, pažiejau, kad mano durpių kubeliai, kuriuose sėdi išpikiuoti bazilikai, ima pelyti. suprast reiktų, kad nuo drėgmės, bet tai natūralu, stengiuos laistyt, nes išdžiūna ant saulės migom. tai čia reik suskubt persodint ar kaip?  g.gif

šiek tiek per daug drėgmės - silpnu kalio permanganato tirpalu palaistyt užtektų wink.gif
Atsakyti
Gal cia dazniau kas lankosi ir man konkreciau atsakys ka dabar daryt ir kodel taip atsitiko...

Uzpuole paprikas amarai, turbut (tokie zali greitai lakstantys vabaliukai mazi). Ka dabar daryt? Muilu lyg ir kazkokiu reikia purkst? Galit kas tiksliau parasyt... Rytoj begciau is pat ryto pirkt ir gelbet... verysad.gif

Atsakyti
Žaliasis muilas - anotacija - "Apsaugo sodo ir daržo augalus nuo čiulpiančiųjų kenkėjų (amarų, skydamarių, blakučių, erkių) bei ligų sukėlėjų (dėmėtligių, miltligių, agrastų valkties, rūdžių). "
Karencija - 5 dienos!

Šian senukuose pirkau, kibirėlis kiek virš 11 Lt kainavo.

Skaičiau kitoj temoj atsiliepimus, paprastu ūkišku muilu nepurškiau niekad, o šiuo visada gelbėju rožes, trešnes, vyšnias, slyvas. Sode gana didelė koncentracija įvairiausių blogybių, tai pastaroji priemonė visada po ranka. Tiesa, naudoti reikia kas 5 d iki 3 kartų.

O jei profilaktiškai, tai negailiu mažesniems augalams jūrų dumblių ekstraktu laistyt, mažiau puola ligos ir kenkėjai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 08 birželio 2010 - 20:22
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 06 08, 15:23)
pažeistus lapus išskinti reiktų. Tik minamusės skylių nedaro, jų lervos va taip išraizgo lapus. O priemonė pati papraščiausia - kabinti ar įstatyti į  vazonėlius ryškiai geltonus plastikinius lapelius, išteptus klijais. Kaskart sujudint augalą, papurenti substratą apie šaknis, kad anos blogietės pakiltų. Cheminiams preaparatams pasidarė atsparios, o purškti insekticidus ar akaricidus - pinigai išmetami ir poveikis nulinis wink.gif

neveikia jų žalias muilas wink.gif

pas mane musytes kazkokios buna kad laksto, bet tokiu baltu israizgymu ant lapu nera, tai gal ne tos musytes doh.gif medetkas kazkas isgrauze bet kiek ziurejau, nieko neradau. pabandysiu tuo zaliuoju muilu viska nupurksti, kad ir profilaktiskai, vis ramiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 06 08, 19:57)

Kai kur lyg ir panašu, bet tokio dydžio kenkėjų nematau doh.gif Niekaip nesuprantu kur jie pasislepia doh.gif Nuvariau tuos lapus, o dabar nelabai įsivaizduoju kaip su tais lipdukais žaistis doh.gif Jei lipnia juostele apvyniosiu blogąja puse? Efektas gal toks pats?
Atsakyti