Pinigus rekomenduočiau iškeist Lietuvoje. Mes neiškeitėme, nespėjome, bankai dirba tokiu laiku, kai mes abudu su vyru darbe esam, žodžiu

Stovėjimai visur mokami išskyrus Čekišką Rojų. Kitur neradom, kad būtų galima pavažiuoti toliau ir pasistatyti mašiną nemokamai

Dvur Kralove nad Labem lankėmės zoo, ten yra galimybė važiuoti į safarį. Tačiau neapskaičiavom, kad zoo+safariui reikėtų paskirti beveik visą dieną. Pagal lankstinuką vien zoo apžiūrėjimas užtrunka 3 - 4 val, safaris - berods 2 val. Ir beje kaina gaunasi tuomet dviguba. Pasirinkus vien safarį nepamatysit dalies gyvūnų, tame tarpe dramblių.
Adršpachuose labai patiko, tačiau bandant praeiti iki Teplicke skaly pamatėm, kad kelias labai prastos būklės, praeiti gal net neįmanoma

Kilom į aukščiausią Čekijos viršūnę Sniežką. Keltuvas nedirba, rekonstrukcija iki 2014 m. Užlipti nesunku, mano vaikas pats savo kojomis įveikė visą kelią. Į priekį lipom ~3,5 val, atgal trumpiau. Čia man gal patiko labiausiai

Čekiškas Rojus visai nepaliko įspūdžio, mano manymu neverta ten sukti. Eini mišku ir tiek, biškį palipi, biškį nusileidi, kai kur laiptukai, bet matėm kelias šeimas su vežimėliais, dviratininkus... Tikėjomės visai ko kito

Visai be reikalo paskyrėm dieną Špindleruv Mlyn. Su keltuvu nesikėlėm, o daugiau veikti ten nėra ką. Baruose ten kainos dvigubai-trigubai aukštesnės, nei kituose miesteliuose.
Čekiškoji Šveicarija - irgi nepatiko

Maistas Čekijoje kainuoja kaip pas mus, pigiausias prekybcentris pasirodė Lidl, prie brangesnių - Kaufland, Tesco. Baruose labai pigu, meniu su kainomis iškabinti lauke, galima iškart užmesti akį.
Beje, labai sunkiai rasdavom suvenyrų

Visumoj Čekiškoji kelionės dalis man didelio įspūdžio nepaliko (važiavom dar į Vokietiją, ten įdomiau, gražiau, bet ir brangiau). Esam buvę anksčiau Prahoj, pilyse, urvuose - ten patiko žymiai labiau, nei jų "kalnuose" (rašau kabutėse, nes lyginant su ankščiau lankytais Tatrais Lenkijoje ir Slovakijoje Čekijos smiltainio uolos deja nuvylė...)