Įkraunama...
Įkraunama...

Čekija. Praha

Jūsų kelionės maršrutas labai geras. Ir netgi jei būtų kardinaliai kitoks, jis vis tiek būtų labai geras, nes svarbiausia taisyklė - tai jūsų atostogos ir galite keliauti taip, kaip sugalvojote.
Pirmi du punktai visiškai sutampa su mūsų kelione. Mes tik į Spindleruv Mlyn važiavom truputį atgal, papildomai km susukome. Liberece stabtelėjom apsipirkti jau prieš išvažiuojant iš Čekijos, ilgėliau neužsibuvom, nes kelionės ėjo į pabaigą ir traukėm namo. O Prahą apvažiavome ratu. Kažkaip su draugais nusprendėme, kad Prahai reikia atskiro važiavimo. Beje, kadangi būsite šiame nuostabiame mieste, tikriausiai norėsite aplankyti Karlo/Čarlio tiltą (Karluv most) ar kaip jis ten vadinasi. Tai štai, iš tikros čekės gavau patarimą, kad šį tiltą reikia lankyti labai labai anksti ryte, tik kylant saulei. Daugumą turistų atvyksta dienos metu, vakare ir pamato tiesiog tiltą. O ryte, kai sklaidosi rūkai, tos visos skulptūros išnyra iš rūko ir atrodo ypatingai. Ji rodė nuotrauką - negalėjau nesutikti.

Atvirame baseine buvome viename kempingų. Tuomet kaip tik labai karštos dienos pakliuvo. Daugiau kažkaip nesutikom. Kai kurie kempingai turi atvirus baseinus, kur ateina dienos praleisti vietos gyventojai, panašiai kaip mes į kokį Valakampių pliažą važiuotume.

Tiesa, mes dar buvome Škodos muziejuje. Važiuodami iš Bozkovske urvų. Tas muziejus yra Mlada Boleslav mieste. Tačiau Prahoje, regis, irgi yra. Bet pati gamykla įkurta būtent Mlada Boleslave. Labai modernus muziejus; mane labiausiai sužavėjo... tualetai. Tiek, kad vyrą primygtinai prašiau nueiti pažiūrėti smile.gif Mes ten praleidom geras porą valandų. Jūsų berniukui irgi gali būti įdomu. Mūsų trimečiui berniukui labiausiai įdomu buvo pasispiriami škoda mašiniukai, skirti mažiausiems, kuriais važinėjo po patį muziejų. Mums, kaip tėvams, tai buvo labai netikėta ir malonu

Urvuose duoda ne ausines, o tokį kaip pultą, kuriame paspaudi reikiamą mygtuką - pasako kokį, o be to yra numeriai pačiuose urvuose, ir pridėjęs prie ausies klausaisi.

Kada jūs startuojate?
Atsakyti
Pagal dabartinį planą - birželio 7 d. anksti ryte, beveik naktį smile.gif

O dėl maršruto tai sutinku - svarbiausia, kad keliautojams būtų gerai smile.gif Kiekvienas pagal save sudaro tą planą. Ačiū už patarimus 4u.gif
Dar reikia sugalvoti veiklos Prahoje, nes turėsime truputį laisvo laiko. Tikriausiai norėsis tiesiog pailsėti, tai buvo mintis gal į kokį vandens parką nuvaryti ... Dar kai kurie kelionės punktai liko neapgalvoti iki galo.
Atsakyti
QUOTE(neuzmirstuole @ 2015 05 26, 23:29)
Pagal dabartinį planą - birželio 7  d. anksti ryte, beveik naktį smile.gif

Lauksiu įspūdžių 4u.gif . Mes planuojam rugpjūtį, šįmet apsirobosim Čekijos pakraščiu, net dėl Prahos nesu tikra, norisi neintensyvių atostogų.
Atsakyti
Ko gero, Praha bus kaip tik ta vieta ir laikas stabtelėti ir tiesiog mėgautis gyvenimu. Kad ir daugiau nei vieną kartą apeiti patikusią gatvelę, lauko kavinukėje sulaižyti ledų, užsisakyti kavos su puta, paragauti vietinių valgių, pasižvalgyti į kitus, pamataluoti kojomis nuo kokio tiltelio, pasėdėti prie fontano ar bet kurioje kitoje JUMS mieloje vietoje. Kaip sakant, pakvėpuoti ta atmosfera.
Draugai sakė, kad Praha jiems labai priminė Vilnių ir todėl kažkiek ja nusivylė. Mes, kai buvome Plzene, irgi labai daug radom panašumų į Vilnių, tačiau būtent todėl Plzenas mums labai patiko. Tai čia kiekvienam labai individualiai. Ir kiekvienas turi labai individualius lūkesčius kelionei. Mums yra gėris stabtelėti kažkur užsienyje ir tiesiog pabūti, o būnant ir ledų/blynelių/alaus/vyno/kitų patiekalų paragauti, o kita draugė paklausė, ar dėl to [suvalgyti ledų] važiuoti tokį kelią? (nes reikia kuo daugiau aplankyti visokių objektų). Taigi, reikia orientuotis tik į save, t.y. šeimą, nes juk atostogos.

Jums jūsų kelionė labai arti. Tikriausiai jau kelioninis jauduliukas atsiradęs?
Atsakyti
Prahoje kas lankysis ir tures daugiau laiko, sulyciau Zoologijos soda aplankyti blush2.gif
Atsakyti
O man Prahoje patiko vaizdai į senamiestį nuo Strachovo vienuolyno pusės. Ten dar puikus istorinis bravoras yra. http://www.klasterni-pivovar.cz/
Atsakyti
Gerai, pasistengsiu neužmiršti pasidalinti savo įspūdžiais smile.gif Nes kai grįžti tiek visokių reikalų atsiranda, kad labai greitai užmiršti apskritai keliavęs. Tik dabar paskaičiavau kiek plius minus mums ta kelionė atsieis, tai oj, oj doh.gif Aišku, ir nuvažiuoti planuojam daug, daug ką pamatyti. Ir sūnui pramogų nemažai. Visur gi reikia mokėti. Kitą vertus, kaip mano vyras sako, sukorti tokį kelią ir nieko tokio sau neleisti irgi nei šis, nei tas.
Atrodo 14 dienų ne taip jau ir mažai, bet kiek dar visokių įdomių vietų liks neaplankyta Čekijoj. Iš tikrųjų ten yra į ką pažiūrėti.
Atrodo, kad jau daug kas suplanuota, bet vis tiek liko dar tokių svarbių smulkmenų ... Ir jaudulys, aišku, atsiradęs smile.gif Visgi pirma tokio pobūdžio kelionė. Galvoju, ar viskas bus gerai, ar nesuges mašina (tfu, tfu, tfu blink.gif ) ir pan.

O gal kas dar buvot Prahoje, galite rekomenduoti kokią įdomesnę vietą, be tų standartinių žymių objektų, aplankyti ?

Dar grįžtant planavom Lenkijoje aplankyti tik Veličkų druskų kasyklas, tačiau vakar paskaičiau apie Krokuvos požeminį muziejų. gal kas buvot ? Skamba info įdomiai. Galvoju, gal ir ten vertėtų užsukti. Va taip tos išlaidos ir didėja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kaari @ 2015 05 02, 21:03)

Dar lankėmės Sooso draustinyje. Ten iki šiol yra burbuliuojančių vietų, geizerių, žyminčių, kad kadaise čia buvo ugnikalnių zona. Yra pažintinis takas, pakankamai lengvai ir greitai praeinamas. Kai kuriose vietose realiai dvokia siera, vienas vaikų užsispaudė nosį. Tai čia jeigu netoliese būsite.




Kur yra tas draustinis? Nesuklydot rašydama pavadinimą? Googlinu ir nerandu.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2015 06 02, 15:38)
Kur yra tas draustinis? Nesuklydot rašydama pavadinimą? Googlinu ir nerandu..  blush2.gif


http://www.czechtour...e-reserve-soos/
Atsakyti
QUOTE(Zilvinas75 @ 2015 06 02, 16:14)

Aaaaa, man Sooso niekur nedavė doh.gif
Atsakyti
Sooso gamtos draustinis įtrauktas DK kelionių vadove. Draustinis įkurtas 1964 m., specialiai nutiestas 1200 m medinis takas vingiuoja per išdžiuvusį ežerą. Draustinis ypatingas dujų prisodrintais ir todėl kunkuliuojančiais šaltiniais, dar kitaip vadinamais pelkiniais vulkanais (terminas - mofetės). Ten auga reti, druską mėgstantys augalai.
Kadangi mes buvome apsistoję prie Mariansky Lazne, planuodami maršrutą jį įtraukėm ir važiavom specialiai lankyti. Labiausiai magėjo pažiūrėti į tas pumpsinčias pliurzes, nebūdingas šitam Europos regionui, tačiau radom ir labai aktyvių geizeriukų. Tinka ėjimui su mažais vaikais, nes trumpas maršrutas, tačiau tuo pačiu reikia saugoti, kad nenugarmėtų nuo medinio tako.
Bendras įspūdis toks, kad ten kaip po gaisro. Na, išvyka trumpa, tačiau vis dėlto niekur daugiau tokių nematėm gamtos reiškinių. Vis įdomu praplėsti akiratį.

Neužmirštuole, kelionė pavyks ir dar norėsis kartoti. Svarbiausia, pasiimkite visokių vaistų, pirmiausia angliukų, skausmą/temperatūrą malšinančių, dezinfektanto (mes naudojam octeniseptą žaizdoms ir paprastą antibakterinį rankoms prasidezinfekuoti) ir viso kito, kad... neprireiktų ir prasivežiotumėte veltui smile.gif
Prieš du metus viename Gdansko kempinge susitikom vieną italų pagyvenusią porelę. Jie keliavo kemperiu ir buvo ką tik iš Krokuvos. Italė taip emocingai pasakojo apie tą miestą, kartojo "charmant charmant", kad supratau - Krokuvai reikia atskiro dėmesio. Jeigu italę, kilusią iš šalies su viena nuostabiausių pasaulio architektūrų, gali nustebinti Lenkijos miestas - reiškia jis tikrai tikrai ypatingas.
Aišku, rasim krūvą žmonių, kurie paklaus, na ir ką tu ten pamatei? Plytų gabalus? Tai čia į tokius nesiorientuojama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaari: 03 birželio 2015 - 11:17
Na, vaistų sąrašą jau sudariau smile.gif Angliuko, tiesa, nebuvau įtraukus. Planavau pasiimti vaistų virškinimui, bet gal ir angliukai pravers. Aš irgi tikiuosi, kad vaistų neprireiks, bet ką gali žinoti unsure.gif

O dėl Krokuvos žiūrėsim pagal situaciją. Nes ir taip mums ilgesnė kelionė gavosi nei iš pradžių planavome. Norėčiau į tą požeminį muziejų patekti, bet para neguminė smile.gif Gali būti, kad nespėsim.

Kaari ačiū Jums už palaikymą 4u.gif
Atsakyti