Mums beveik 8 mėn., jau kokių porą mėn. mano dukrytė ištisai kryžiuoja kojas ir steni iki suprakaitavimo ir paraudonavimo, kol galiausiai tampa irzli. Kiek skaičiau jei būtų pilvo diegliukai, kurie kankino, kai buvome visai mažytės, reaguotų vaikas kiek kitaip. Buvome pas gydytojus, paspaudė pilvuką ir diagnozė-greičiausiai netinkamas maistas. Maitinu ir taip jau visiškai susmulkintą ekologišką maistą (morką-veršieną-moliūgas-bulvė), kad tik virškintų lengviau, ryte ir vakare duodu manų košytę.
Kai užsiėmus žaidžia kurį laiką nesteni.
Nebežinau, kaip jai padėti, ar laukti kol savaime praeis?
Gal kam pasitaikė panašiai???
QUOTE(agnespas @ 2010 05 13, 16:44)
Mums beveik 8 mėn., jau kokių porą mėn. mano dukrytė ištisai kryžiuoja kojas ir steni iki suprakaitavimo ir paraudonavimo, kol galiausiai tampa irzli. Kiek skaičiau jei būtų pilvo diegliukai, kurie kankino, kai buvome visai mažytės, reaguotų vaikas kiek kitaip. Buvome pas gydytojus, paspaudė pilvuką ir diagnozė-greičiausiai netinkamas maistas. Maitinu ir taip jau visiškai susmulkintą ekologišką maistą (morką-veršieną-moliūgas-bulvė), kad tik virškintų lengviau, ryte ir vakare duodu manų košytę.
Maniškis steni iki paraudonavimo ir suprakaitavimo, kai kakoja. Gal mažiukė negali išsikakoti? Kai užsiėmus žaidžia kurį laiką nesteni.

Buvo mums, kai buvo 3 mėn. Bet kryžiavo tik vieną kojytę. Būtinai apsilankykit pas neurologą ir kuo skubiau. Mums neurologė ir pastebėjo. Išvada-padidėjęs raumenų tonusas. pasak neurologės, kryžiuoti kojas kūdikiai gali tik iki 1 mėn. Paskui tas refleksas turi išnykt. Gal anksčiau nepastebėjot, o gal raumenukų įtampa tik dabar pasireiškė. Sėkmės, parašykit kaip sekės

QUOTE(agnespas @ 2010 05 13, 15:44)
O dantukai nedygsta?
Manų košė rekomenduojama nebent tiems, kam trūksta svorio, o vitaminų, mineralų atžvilgiu ji tikrai nevertinga

Manų košę valgome, nes labai patinka, bandžiau duoti kukurūzų-viską išspjauna. Turime jau šešis dantukus ir kiek stebiu kol kas daugiau neauga.
Pas neurologą buvome gal prieš mėnesį-sakė padidėjas kojyčių raumenų tonusas, išrašė raminančių ir sakė reikalingi masažai
Mūsų gydytoja jau šneka, kad masažai tokio amžiaus vaikui jau neefektyvūs ir žodžiu jų neskyrė. Rašausi greičiausiai vėl pas šeimos gydytoją, nes nebežinau kas jai darosi
Beje apetitas geras, miega normaliai ir išmatos normalios, gana lengvai išsituština, bet tos sukryžiuotos kajytės varo į neviltį
Pas neurologą buvome gal prieš mėnesį-sakė padidėjas kojyčių raumenų tonusas, išrašė raminančių ir sakė reikalingi masažai

Beje apetitas geras, miega normaliai ir išmatos normalios, gana lengvai išsituština, bet tos sukryžiuotos kajytės varo į neviltį

Aš irgi tos nuomonės, kad kuo skubiau reikia masažų, nes čia dėl raumenų įtempimo
QUOTE(NONsposata @ 2010 05 18, 12:55)
mano subjektyvia nuomone, turit gera pusdurne gydytoja.
masazus, mankstas vaikui ir dar karta masazus, mankstas!

Pritariu dėl gydytojos

QUOTE(Ramaškė @ 2010 05 18, 17:27)
Pritariu dėl gydytojos
, matyt taupo poliklinikos pinigus. Aš tai pasiėmiau masažistės tel.nr. ir asmeniškai tariuosi, nes nemokamai tik savaitę(5) masažų davė
.

Jums bent 5 masazai nemokami, pas mus poliklinikoj ir vienas masazas kainuoja

Seip masazai manau yra reikalingi, turejom bedu su nugaryte, tai viskas susitvarke, po keliu masazu jau matesi pagerejimas. Nuo ju blogiau tikrai nebus