Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas ir darbas Danijoje

Sveiki,
Mano vyras dirba DK, brandeje. Zadu rugpjuti atvykti ir as su vaiku. Jau esu buvusi 6 men, bet taip ir nepavyko rasti darrrbelio. isvykome i LT, sio metu dirbu, bet nusprendeme, kad vel vyksiu i DK. Tik darbelio brandeje deja neradome. Zadu ieskotis netoliese. Ieskau pradziai bet kokio darbelio, darzoviese ar tvarkyti namus, kad pramokciau kalba. Zadu mokytis su drauge. Turiu aukstaji issilavinima cia, gaila ten jis nebus toks svarbus. Gal kas zinote apie siulomus darbelius herninge ar kituose salimais miestuose? smile.gif
P.S. Tikiuos su Jumis susitikti pabendrauti kai busime DK. smile.gif
Atsakyti
tikriausiai būsiu apmėtyta akmenimis, bet...

labai noriu paskatinti visas, atvykstančias į Daniją, turėti aukkštesnių ambicijų nei "turiu aukštąjį išsilavinimą, bet ieškosiu darbo fermoje ar valymo įmonėje". Jei Jums toks darbas patinka arba, tarkim, tinka dėl lanksčių darbo valandų, ar dar ko nors, viskas tvarkoje. Bet jei tai nėra darbas, kurį svajojate dirbti visą gyvenimą, nenuleiskite rankų.

MITAS, kad be danų kalbos negalima susirasti darbą. Aišku, jei išsilavinimas arba svajonių darbas reikalauja tiesioginio kontakto su danų klientais (tarkim, gydytoja, kirpėja, ar pan.), tada kalba svarbu. Bet jei išsilavinimas techninis ar verslo- tada žymiai paprasčiau. Pietų Julande yra nemažai didelių įmonių, kuriose darbinė kalba yra anglų kalba- Lego, Siemens, Vestas Towers, kažkiek ir Bestseller. Aš nesakau, kad LENGVA susirasti darbą, bet tikrai įmanoma, jei nenuleidžiate rankų. Galų gale, dažnai įmonės turi praktikantų pozicijas (traineeship, internship), kuriose moka ne daug, bet yra galimybe gauti praktiką ir užsikabinti.

Jei išsilavinimas tikrai neleidžia gauti darbo Danijoje (tarkim, lietuvių filologija), bet norisi kažką pasiekti gyvenime, galima porą metų pasimokyti daniškame technikume (kad ir anglų kalba) ir ieškoti darbo su danišku diplomu. Jei Jūsų prioritetas- šeima, vaikai, jei nėra sąlygų važinėti toliau nei 5 km ar dirbti daugiau nei 4-5 valandas per dieną, tai tada galimybės, aišku, ribotos.

Aš tikrai neturiu nieko prieš valymo darbus. nėra net klausimo- jei reikia pragyventi, reikia dirbti tai, kas yra. Bet tiesiog noriu paskatinti visas nenuleisti rankų ir ieškoti, bandyti, nenuvertinti savęs. Mačiau labai daug atvejų, kai moterys dirbo tuos darbus "laikinai", bet įstrigo ir viskas, nebeieško nieko.

linkiu visoms sėkmės 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(palangė @ 2010 06 04, 09:26)
tikriausiai būsiu apmėtyta akmenimis, bet...

labai noriu paskatinti visas, atvykstančias į Daniją, turėti aukkštesnių ambicijų nei "turiu aukštąjį išsilavinimą, bet ieškosiu darbo fermoje ar valymo įmonėje". Jei Jums toks darbas patinka arba, tarkim, tinka dėl lanksčių darbo valandų, ar dar ko nors, viskas tvarkoje. Bet jei tai nėra darbas, kurį svajojate dirbti visą gyvenimą, nenuleiskite rankų.

MITAS, kad be danų kalbos negalima susirasti darbą. Aišku, jei išsilavinimas arba svajonių darbas reikalauja tiesioginio kontakto su danų klientais (tarkim, gydytoja, kirpėja,  ar pan.), tada kalba svarbu. Bet jei išsilavinimas techninis ar verslo- tada žymiai paprasčiau. Pietų Julande yra nemažai didelių įmonių, kuriose darbinė kalba yra anglų kalba- Lego, Siemens, Vestas Towers, kažkiek ir Bestseller. Aš nesakau, kad LENGVA susirasti darbą, bet tikrai įmanoma, jei nenuleidžiate rankų. Galų gale, dažnai įmonės turi praktikantų pozicijas (traineeship, internship), kuriose moka ne daug, bet yra galimybe gauti praktiką ir užsikabinti.

Jei išsilavinimas tikrai neleidžia gauti darbo Danijoje (tarkim, lietuvių filologija), bet norisi kažką pasiekti gyvenime, galima porą metų pasimokyti daniškame technikume (kad ir anglų kalba) ir ieškoti darbo su danišku diplomu. Jei Jūsų prioritetas- šeima, vaikai, jei nėra sąlygų važinėti toliau nei 5 km ar dirbti daugiau nei 4-5 valandas per dieną, tai tada galimybės, aišku, ribotos.

Aš tikrai neturiu nieko prieš valymo darbus. nėra net klausimo- jei reikia pragyventi, reikia dirbti tai, kas yra. Bet tiesiog noriu paskatinti visas nenuleisti rankų ir ieškoti, bandyti, nenuvertinti savęs. Mačiau labai daug atvejų, kai moterys dirbo tuos darbus "laikinai", bet įstrigo ir viskas, nebeieško nieko.
linkiu visoms sėkmės  4u.gif

thumbup.gif Sutinku, nereikia bijoti darbo , svarbu isiskibti ir toliau ieskoti geresnio darbelio
Palange, nezinau kur gyveni, bet Pietu Jullande tikrai sunku su darbais. Didelis procentas nedarbingumo. Kai kurios is tu dideliu firmu jau ruosiasi i uzsieni kraustytis. As jau nesneku apie bedarbio pasalpos mokiejimo laiko sumazinima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fillipa: 04 birželio 2010 - 09:44
QUOTE(fillipa @ 2010 06 04, 09:43)
Palange, nezinau kur gyveni, bet Pietu Jullande tikrai sunku su darbais. Didelis procentas nedarbingumo. Kai kurios is tu dideliu firmu jau ruosiasi i uzsieni kraustytis. As jau nesneku apie bedarbio pasalpos mokiejimo laiko sumazinima.

dabar visur sunku su darbais, nemažai Danijos įmonių nori iškelti gamybą į užsienį. Bet per naktį tas neįvyks... paminėjau kaip pavyzdį Sydjylland, nes toriviki prieš tai parašė, kad gyvena Brandėj. Aš pati gyvenu Midtjylland.

dabar tikrai nėra palankus ieškoti darbo (žinau, nes pati ieškau), bet norėjau paskatinti nenuleisti rankų ir galvoti apie ilgalaikę perspektyvą, ne tik šiandieną.
Atsakyti
Niu as tai gyvenu Sønderjyllande. Cia vienas is didziausiu nedarbingumas Danijoje. Kommunos nezino ka daryti su kontanhjælp modtager, aktiveringus jau sunku rasti visiems o kas ir turi nesamonem uzsiminieja.. Kommunos isleidzia kruva pinigu ant pasalpu ismokiejimo (valstybe grazina tik dali ju). ir turi didziausius minusus.
KAs turi darba is visu jiegu stengesi issilaikyti. Tevai nesioja laikrascius, apiformina ant savo paaugliu ir patys nesioja kad tukstanti du uzsidirbti. Tiesa, anksciau buvo lengva rasti darba paaugliui, dabar labai sunku.
Atsakyti
QUOTE(palangė @ 2010 06 04, 09:52)
dabar visur sunku su darbais, nemažai Danijos įmonių nori iškelti gamybą į užsienį. Bet per naktį tas neįvyks... paminėjau kaip pavyzdį Sydjylland, nes toriviki prieš tai parašė, kad gyvena Brandėj. Aš pati gyvenu Midtjylland.

dabar tikrai nėra palankus ieškoti darbo (žinau, nes pati ieškau), bet norėjau paskatinti nenuleisti rankų ir galvoti apie ilgalaikę perspektyvą, ne tik šiandieną.

gali parasyt konkreciau is kur tu?? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(palangė @ 2010 06 04, 11:52)

labai malonu girdeti paskatinimus.
as uzsisedeti tikrai nenoriu vertinu, kad turiu aukstaji, pagal profesija dirbau. smile.gif
Zadu tik trumpam padirbet, kad ismokt geriau kalba, nes anglu primirsau, o danu nei zodelio nemoku. sad.gif siemens esu uzsiregistravusi, tik gavau neigiama atsakima. manau bandysiu vel ir vel. smile.gif norisi perspektimu ir butuka issinuomot, nes dabat gyveensime name su keliais lietuviais. O su vaiku norisi atskirai.
Beja tikiuos atvykus susitikti su jumis smile.gif Bus malonu abendrauti. ar seniai Danijoje? Ar su seima?
Atsakyti
Reikalingas vyrukas Viborge, cleaningo darbui smile.gif
Atsakyti
Labas rytas:-)
Planuoju savaitėlę paviešėti Danijoje, kadangi kai kur skaičiau jog kainos gali šokiruoti, būtų idomu sužinoti kiek maždaug pinigelių pasiimti. Maistui ir minimaliom pramogom, kadangi gyventi kur turiu:-)
Papildyta:
Planuoju savaitėlę paviešėti Danijoje, kadangi kai kur skaičiau jog kainos gali šokiruoti, būtų idomu sužinoti kiek maždaug pinigelių pasiimti. Maistui ir minimaliom pramogom, kadangi gyventi kur turiu:-)
Atsakyti
sveiki danijoj gyvenantis lietuviai gal kas nors galetu padet susirast darba pas ukininka mano vyras viska moka kula su kombainu aria seja kultivuoja vienu zodziu viska moka labai buciau dekinga jaigu kas nors atsilieptu smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes. Mes ir gi planuojam kraustytis i Danija, tik planuojam i Kopenhaga. Gal yra mamu, kurios ten gyvena? Kaip mokyklos gal papasakosit, ar geros, kaip pavyko adaptuotis?
Atsakyti
QUOTE(Karlaila @ 2010 06 30, 09:42)
Papildyta:

Laba!
Pries kelis menesius buvau Danijoje irgi savaitelei. Nieko ten ne brangiau. Benzino kaina beveik ta pati, maistas tik siek tiek gal brangesnis, nebent nori restoranuose valgyt, tada tai kitas reikalas- ranku darbas ten vertinamas. Mesa brangi, bet galu gale, gi ne valgyt i kita sali vaziuojama. Stebejausi vaiku zaislu kainomis- galima rast ta pati daikta vos ne tris kartus pigiau nei lietuvoj! Nustebino! Ir seip, su ju atlyginimais, tai ten gyvent turbut tikras rojus. Planuoju ir as su visam ten isvykt. Sekmes kelioneje!
Atsakyti