Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas ir darbas Danijoje

Cia galima paskaityti apie Danija, paprocius ir tradicijas http://www.kligys.co...topic=apiedanus
Be roziniu akyniu tongue.gif
Atsakyti
jei kam įdomu, ir aš galėsiu įdėti straipsnį apie danus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltija @ 2008 10 31, 21:08)
jei kam įdomu, ir aš galėsiu įdėti straipsnį apie danus  ax.gif

sveikute
is kur tu tiek zinai apie DK, esi buvusi cia ar draugas danas?
P.S. As pati esu klaipediete biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(fillipa @ 2008 10 31, 19:17)
sveikute
is kur tu tiek zinai apie DK, esi buvusi cia ar draugas danas?
P.S. As pati esu klaipediete biggrin.gif

irgi planuojam ten vykti bigsmile.gif
Atsakyti
Laba diena ,
Turiu bėdą, mano vaikai jau kraunasi lagaminus kelionei į Daniją , ruošiasi ten studijuoti kol mokslas nemokamas, tačiau važiuoja dabar , tikisi iki kito rudens apsiprasti ir susirasti darbą, guodžia mane tik tai kad puikiai kalba angliškai.
Gyvenančios Danijoje sakykite prašau kaip ar sunku atvažiavus be pažįstamų
susirasti darbą ir būstą ? Gal kas galite ką nors pasiūlyti. arba nukreipti į kokius darbdavius.
Ir gal galite pasakyti o mokslas mums lietuviams universitete tikrai nemokamas ?
Atsakyti
QUOTE(rositta @ 2008 11 04, 12:02)
Laba diena ,
Turiu bėdą, mano vaikai jau kraunasi lagaminus kelionei į Daniją , ruošiasi ten studijuoti kol mokslas nemokamas, tačiau važiuoja dabar , tikisi iki kito rudens apsiprasti ir susirasti darbą, guodžia mane tik tai kad puikiai kalba angliškai.
Gyvenančios Danijoje sakykite prašau kaip ar sunku  atvažiavus be pažįstamų
susirasti darbą ir būstą ? Gal kas galite ką nors pasiūlyti. arba nukreipti į kokius darbdavius.
Ir gal galite pasakyti o mokslas mums lietuviams universitete tikrai nemokamas ?

MB sesuo ten mokosi, išvažiavo prieš pat mokslo metus, ne anksčiau. Darbą susirado gana greitai ir net ne vieną, o du, be jokių pažįstamų, o būstas - bendrabutis mirksiukas.gif
Papildyta:
man atrodo be reikalo jie ten anksčiau važiuoja, papildomos problemos dėl būsto ir leidimų gyventi ir dirbti g.gif
Atsakyti
O ar sunku gauti leidimą dirbti?
labai jau nervuojuos dėl jų išvažiavimo, nors pati suprantu kad LT kuo toliau tuo blogiau darosi. Jie galvoja įsikurti iki mokslų ir įsidarbinti. Nors jokių pažįstamų Danijoje neturi. O dar ir žiema ant nosies. Važiuoti ketina su automobiliu, bet gi negyvensi jame. doh.gif
O jūs merginos jei jau esate ten , tai artimiausiu metu į LT neplanuokite grįžti , nekas čia pas mus dabar. schmoll.gif
Atsakyti
nežinau, kaip yra su ledimais unsure.gif Žinau tik tiek, kad reikia susirasti darbą ir tik tada gauni leidimą gyventi ir dirbti, bet su sąlyga, kad darbas atitinka sąlygas (valandų skaičius, atlygis). O kam jie automobiliu važiuoja? Mes planuojam keltu iki Kylio ir nuo Kylio su mašina, be to, su mašina irgi ten kažkaip kitaip - reikia ją iregistruoti kad gauti daniškus numerius,k o turėti mašiną Danijoj - laaaaaaaaaaaaabai brangu, nes mokesčiai būna daugiau nei pusė mašinos vertės doh.gif Bet čia tik mano teorinės žinios, nes pati domiuosi gyvenimu Danijoje. į kokį miestą jie vyksta?
Atsakyti
Na čia forume jau pasiskaitinėjau , tai galima iki metų važinėti su lietuviškais numeriais. O su auto todėl , kad galima šį tą daugiau nusivežti, jei būsto negaus , nes pažįstamų tai neturi, vis stogas virš galvos.
Atsakyti
na taip, aš turėjau omeny kodėl su mašiną iki pat Danijos? Paskaičiuokit, ar nebūtų pigiau keltu mirksiukas.gif

Į kokį miestą vaikai važiuoja?
Atsakyti

Sveikos mergytės , gyvenančios Danijoje.
Man labai aktualu , jei kas gali atsakyti ar Danijoje šiandien labai jaučiasi krizė,
išvažiuoja man labai artimi žmonės , pergyvenu ar pavyks susirasti darbą.
Ar nėra masinių atleidimų, o gal sunkumai su darbo leidimais.
Už visokią info --- didelis dėkui.
Atsakyti
QUOTE(rositta @ 2008 12 04, 18:59)
Sveikos mergytės , gyvenančios Danijoje.
Man labai aktualu , jei kas gali atsakyti ar Danijoje šiandien labai jaučiasi krizė,
išvažiuoja man labai artimi žmonės , pergyvenu ar pavyks susirasti darbą.
Ar nėra masinių atleidimų, o gal sunkumai su darbo leidimais.
Už visokią info --- didelis dėkui.

Per TV sake lenkai jau namo traukia - nera drabo. Danijos ekonomika stipri tai dar ne labai jauciasi ta krize.
Jei zmones vazioja be darbo, ta prasme ieskotis darbo vietoje tai gali kilti sunkumu. Priklauso nuo kalbos, kvalidikacijpos ir pazystamu rato. Siaip daugiau visada darbu vasara.
Atsakyti