Įkraunama...
Įkraunama...

Saldumynai ruošti mikrobangėje

QUOTE(Wild Flower @ 2006 02 11, 14:38)
Obuoliai, kepti mikrobangėje thumbup.gif Aš kartais tiesiog ispjaustau sėklalizdžius ir supjausčius skiltelėm juos vienus iškepu tiek, kad tokie truputį išsileidę būtų, o paskui su šakute kabinu ir niam niam biggrin.gif Žinoma, galima ir su varškyte kepti, taip pat skanu mirksiukas.gif

Matai kaip skirtingai g.gif o man tikras š.... gavosi kai mikrobangėj obuolius su varške kepiau, varškė išbėgo per viršų, obuoliai tik biški suminkštėjo unsure.gif
Atsakyti
na as pabandysiu po kokio menesiuko!Kai grisim!
Atsakyti
As pabandziau su sokoladu pyraga daryti - gavosi thumbup.gif thumbup.gif Tik kita karta reikes su kokiu kondensuotu pienu pertepti ar kuo, nes toks sausokas gavosi. O vakar su obuoliais ir dziuveseliais pabandziau - irgi gavosi thumbup.gif thumbup.gif Tik per saldus...nezinau gal vyras paslapcia bedarydamas daugiau cukraus pridejo lotuliukas.gif O seip tai labai skanus ax.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VILTE20: 27 vasario 2006 - 15:25
O kokia gera tema thumbup.gif Niekada nepagalvočiau, kad gali mikrobangėje pyragus kepti doh.gif Aš joje tik maista šildau 4u.gif
Ačiū visoms už receptukus bigsmile.gif
Atsakyti
Labai skanūs migdolai pabuvę mikrobangėj.O receptas toks:
200g migdolų riešutų,4v.š.cukraus,4v.š.vandens,1a.š.malt cinamono.
Į platesnį dubenėlį,tinkamą mikrobangei,sudedame viską,išmaišome ir dedame į mikrobangę 2min ,įšėmę pamaišome šaukštu ir vėl 2min,vėl pamaišome ir dar kartelį 2min,kol gaunasi perkepę.Truputį atvėsusius apibarstome 1-2šaukštais cukraus ir permaišome,kad apliptų cukraus kristaliukais. Prašmatnus skanėstas!
Atsakyti
QUOTE(rutaškina @ 2006 02 08, 12:58)
šiaip mikrobangėje reikia per puse trumpesnio laiko(plius kokias 5 min) pyragų kepimui, nei orkaitėje. Tik mikrobangėje aišku apskrudusio, su plutele pyrago neiškepsi. Bet galima apibarstyti cukraus pudra, ar kokiu tarkuotu šokoladu...
cia vienas toks lengvas ir paprastas receptas:
100 g šokolado
1 š.vandens
100 g sviesto
150 ml cukraus
150 ml miltų
1a.š. kepimo miltelių
3 kiaušiniai
šokoladą ištirpinti su sviestu ir šaukštu vandens, kiaušinius išplakti su cukrumi, viską sumaišyti, dėti miltus, kepimo miltelius. Tupperware induose iškepa per 6 min..

Pabandžiau išsikept šį pyragiuką, tikrai skanu thumbup.gif o dar su ledais tai thumbup.gif thumbup.gif
praverčia retkarčiais mikrobangė kai užklumpa netikėti svečiai, rolleyes.gif 10min ir pyragiukas ant sltalo mirksiukas.gif
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
Keksas

2 kiaušiniai
170 ml cukraus
4 šaukštai grietinės(200 g)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
5 -6 šaukštai miltų
1 su kaupu šaukštelis kakavos
citrinos žievelė (nutarkuota)
3 šaukštai aliejaus
kiaušiniai išplakami su cukrumi, supilama grietinė, kepimo milteliai ir dar plakama. Supilami kiti produktai, išskyrus kakavą. Į kepimo formą supilama pusė masės. Į likusią dalį supilamas šaukštelis kakavos. Pilama į formą ir truputį pamaišoma, kad būtų margas pyragas. Kepama 6-8 min. Išėmus iš mikrobangų krosnelės dar karštą galima apdėti šokolado gabaliukais-labai natūraliai išsilydo.


Bandziau si pyraga. Radau siame forume.
Gavosi liuks, tik kakavos nedejau
Viena karta kepiau silikonineje formoje, tai gavosi purus, skanus
O kita karta kepaiu plasmasiniame indelyje, tai gavosi toks lyg ir neiskepepes, nors kepiau ilgiau. Ir ne toks purus.
Nuo ko tai priklauso neisivaizduoju...
Tokie mano pastebejimai smile.gif
Papildyta:
Sokoladinis pyragas, kepamas mikrobanginej krosnelej

Reikia:
100 g. sokolado (geriau juodo),
1 šaukšto vandens,
100 g sviesto,
3 kiausiniu,
100 ml cukraus,
150 ml miltu,
1 a. s. kepimo milteliu,
vanilės.
Sokoladą kartu su sviestu ir vandeniu tirpinkite 2 min. esant 850 W; per ta laika mikseriu iki purumo isplakite l00 ml cukraus su 3 kiausiniais; idekite 150 ml miltu, sauksteli kepimo milteliu, truputi vaniles ir viska gerai ismaisyti. I sia tesla supilkite sviesto ir sokolado mase bei ismaisykite. Supilkitye tesla i mikrobanges inda (sita pyraga maciau kepant silikoninej formoj) ir kepkite neuzdenge dangcio 6 min esant 850 W.

Si pyraga radau kitame forume
Isbandziau su baltuoju sokoladu
Skonis visiems patiko.
Tik gavosi gal kiek sausokas. Nors pirma diena visiems tiko.
O kita diena , perpjoviau per puse,palaisciau persiku sirupu uzdejau plaktos grietineles ir persiku
Tikru tikriausias toras bigsmile.gif
Atsakyti
Na a uzsikabliavau cia
Isbandziau bananu pyraga, bet nusivyliau.Valgyti galma bet ne pats skaniausias verysad.gif
Daugiau nekepciau
Tesla gavosi per tirsta, tai pieno ipyliau truputi
Apacia tokia slapoka, lyg neiskepus gavosi

Taip pat bandziau migdolus mikrobangineje
Skonis liuks. thumbup.gif
As pamaisiu su lazdyno riesutais
Tik patarimas, nekepkit plasmasiniam indelyje, jis issilyde... Nors ir buvo skirtas mikrobanginei
Atsakyti
As mikrobangineje verdu bulves, smile.gif burokelius, smile.gif balandėlius, smile.gif darau vistiena kinietiskai, smile.gif troskinu kopustus smile.gif ir kt. tai yra auksciau minetus patiekalus. thumbup.gif
Atsakyti
O kaip tuos burokelius reikia viri?
reik vandens ar ne? ax.gif
Atsakyti
O galima gaminti metalinej formoj ?
Atsakyti