Keksas
2 kiaušiniai
170 ml cukraus
4 šaukštai grietinės(200 g)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
5 -6 šaukštai miltų
1 su kaupu šaukštelis kakavos
citrinos žievelė (nutarkuota)
3 šaukštai aliejaus
kiaušiniai išplakami su cukrumi, supilama grietinė, kepimo milteliai ir dar plakama. Supilami kiti produktai, išskyrus kakavą. Į kepimo formą supilama pusė masės. Į likusią dalį supilamas šaukštelis kakavos. Pilama į formą ir truputį pamaišoma, kad būtų margas pyragas. Kepama 6-8 min. Išėmus iš mikrobangų krosnelės dar karštą galima apdėti šokolado gabaliukais-labai natūraliai išsilydo.
Bandziau si pyraga. Radau siame forume.
Gavosi liuks, tik kakavos nedejau
Viena karta kepiau silikonineje formoje, tai gavosi purus, skanus
O kita karta kepaiu plasmasiniame indelyje, tai gavosi toks lyg ir neiskepepes, nors kepiau ilgiau. Ir ne toks purus.
Nuo ko tai priklauso neisivaizduoju...
Tokie mano pastebejimai
Papildyta:Sokoladinis pyragas, kepamas mikrobanginej krosnelej
Reikia:
100 g. sokolado (geriau juodo),
1 šaukšto vandens,
100 g sviesto,
3 kiausiniu,
100 ml cukraus,
150 ml miltu,
1 a. s. kepimo milteliu,
vanilės.
Sokoladą kartu su sviestu ir vandeniu tirpinkite 2 min. esant 850 W; per ta laika mikseriu iki purumo isplakite l00 ml cukraus su 3 kiausiniais; idekite 150 ml miltu, sauksteli kepimo milteliu, truputi vaniles ir viska gerai ismaisyti. I sia tesla supilkite sviesto ir sokolado mase bei ismaisykite. Supilkitye tesla i mikrobanges inda (sita pyraga maciau kepant silikoninej formoj) ir kepkite neuzdenge dangcio 6 min esant 850 W.
Si pyraga radau kitame forume
Isbandziau su baltuoju sokoladu
Skonis visiems patiko.
Tik gavosi gal kiek sausokas. Nors pirma diena visiems tiko.
O kita diena , perpjoviau per puse,palaisciau persiku sirupu uzdejau plaktos grietineles ir persiku
Tikru tikriausias toras