man darant "aplikaciją" pirmą kartą, sugadinau visą plytelę šokolado. dažai pas mane stiprūs, užtenka lašiuko. naudojau skystus. pirmą kartą pabandžiau mikrobangėj tirpdyt (skubėjau, tingėjau su garais žaist) - sudeginau... ant garų vonelės pavyko iš trečio ar ketvirto karto, kai dažų įpyliau į dar neištirpusį šokoladą
QUOTE(amorosa @ 2010 05 25, 08:47)
, sokoladas dar nebuvo gerai istirpes. vat laseli ipili dazu viskas gerai, o jau norint isgauti geresne spalva piliant daugiau dazu , tai taip ir varske lieka
. ten juk
tame ir reikala...jei butu stiprus dažai,lašiuka ypili ir nieko nenutiktu....aš ir y beze pilu skystu dažu,jeigu jie stiprus,nors visi šaukia čia ,kad jokiu budu negalima...o vat jeigu butu silpni ir daug ju reiktu pilti,tai beze žinoma praskystu,o šokolada užtraukia.....
Mergaites, pasisakysiu ir as del sokolado
I sokolada be problemu galit pilt vandenuka.
1. pilat kartu su sokoladu dar kietu. Vanduo t.b. kambario temperaturos arba karstas, t.y. butinai siltesnis nei sokoladas.
2. Galit pradzioje uzvirinti vandeni ir i ji det sokolada
Vandens temperatura butinai t.b. didesne nei sokolado
Del mikruskes. Visada tirpinu sokolada kokiom aplikacijom ar piesimui tik mikruskeje. Bes nelydau ji iki galo. O istraukiu kai jis tik siek tiek mikstas. imu pagaliuka ir maisau kol neliks gabaliuku, maisymo metu iskat ilasinu dazu. Niekad nieko nebuvo, kad sutrauktu sokolada.
Vienintelis kartas, kai nusiprkau kazkokios neaiskios lenkiskos firmos balta sokolada. O su geru Princ'u, karuna niekad nebuvo problemu
Gal kam pravers
I sokolada be problemu galit pilt vandenuka.
1. pilat kartu su sokoladu dar kietu. Vanduo t.b. kambario temperaturos arba karstas, t.y. butinai siltesnis nei sokoladas.
2. Galit pradzioje uzvirinti vandeni ir i ji det sokolada
Vandens temperatura butinai t.b. didesne nei sokolado
Del mikruskes. Visada tirpinu sokolada kokiom aplikacijom ar piesimui tik mikruskeje. Bes nelydau ji iki galo. O istraukiu kai jis tik siek tiek mikstas. imu pagaliuka ir maisau kol neliks gabaliuku, maisymo metu iskat ilasinu dazu. Niekad nieko nebuvo, kad sutrauktu sokolada.
Vienintelis kartas, kai nusiprkau kazkokios neaiskios lenkiskos firmos balta sokolada. O su geru Princ'u, karuna niekad nebuvo problemu
Gal kam pravers
QUOTE(kirbe @ 2010 05 25, 09:11)
tame ir reikala...jei butu stiprus dažai,lašiuka ypili ir nieko nenutiktu....aš ir y beze pilu skystu dažu,jeigu jie stiprus,nors visi šaukia čia ,kad jokiu budu negalima...o vat jeigu butu silpni ir daug ju reiktu pilti,tai beze žinoma praskystu,o šokolada užtraukia.....
Viskas aisku dabar , dekui ,Kirbe ,
Papildyta:
QUOTE(Asseni @ 2010 05 25, 09:21)
Mergaites, pasisakysiu ir as del sokolado
I sokolada be problemu galit pilt vandenuka.
1. pilat kartu su sokoladu dar kietu. Vanduo t.b. kambario temperaturos arba karstas, t.y. butinai siltesnis nei sokoladas.
2. Galit pradzioje uzvirinti vandeni ir i ji det sokolada
Vandens temperatura butinai t.b. didesne nei sokolado
Del mikruskes. Visada tirpinu sokolada kokiom aplikacijom ar piesimui tik mikruskeje. Bes nelydau ji iki galo. O istraukiu kai jis tik siek tiek mikstas. imu pagaliuka ir maisau kol neliks gabaliuku, maisymo metu iskat ilasinu dazu. Niekad nieko nebuvo, kad sutrauktu sokolada.
Vienintelis kartas, kai nusiprkau kazkokios neaiskios lenkiskos firmos balta sokolada. O su geru Princ'u, karuna niekad nebuvo problemu
Gal kam pravers
I sokolada be problemu galit pilt vandenuka.
1. pilat kartu su sokoladu dar kietu. Vanduo t.b. kambario temperaturos arba karstas, t.y. butinai siltesnis nei sokoladas.
2. Galit pradzioje uzvirinti vandeni ir i ji det sokolada
Vandens temperatura butinai t.b. didesne nei sokolado
Del mikruskes. Visada tirpinu sokolada kokiom aplikacijom ar piesimui tik mikruskeje. Bes nelydau ji iki galo. O istraukiu kai jis tik siek tiek mikstas. imu pagaliuka ir maisau kol neliks gabaliuku, maisymo metu iskat ilasinu dazu. Niekad nieko nebuvo, kad sutrauktu sokolada.
Vienintelis kartas, kai nusiprkau kazkokios neaiskios lenkiskos firmos balta sokolada. O su geru Princ'u, karuna niekad nebuvo problemu
Gal kam pravers
man jau praverte , dekui
tai taip iseitu ,kad skystus dazus pirma pasildai paskui sudedi sokolada ir tada tirpdai
na kaip ,Kirbe sake , simta metu mokinies ir vistiek mirsti durnas
QUOTE(amorosa @ 2010 05 25, 05:47)
Na ne , sildziau tik kelias sekundes( tik viena porcija iskepe ja ismeciau) , sokoladas dar nebuvo gerai istirpes. vat laseli ipili dazu viskas gerai, o jau norint isgauti geresne spalva piliant daugiau dazu , tai taip ir varske lieka
. ten juk parasyta ,kad galima ir ta tutele ideti i mikrobange ,kad vel suskystetu. be dazu taip galima ,o vat su dazais , sutraukia ir viskas
beda ta ,kad gyvenu ne LT ir randu cia tik skystu dazu pirkti.
Jei nepaslaptis kur gyveni,kad nera kitokiu dazu
QUOTE(zuliaska @ 2010 05 25, 09:50)
aš tai tikiu, nes pati tai nieko nesuprantu
))
kirbe kaip tau su bezė tortai darai šiuo šiltu laiku?? laikosi beze?? jei darai ant savo maskarponės torto kuo jį aptepi??
kirbe kaip tau su bezė tortai darai šiuo šiltu laiku?? laikosi beze?? jei darai ant savo maskarponės torto kuo jį aptepi??
Tai kad siltu laiku beze yra pats tinkamiausias laikas daryti...
QUOTE(zuliaska @ 2010 05 25, 09:50)
kirbe kaip tau su bezė tortai darai šiuo šiltu laiku?? laikosi beze?? jei darai ant savo maskarponės torto kuo jį aptepi??
šiltu laiku beze labai tinka daryti...ji greičiau apdžiusta ir puikiai laikosi......ant mascarpones torto pirmiausiai plonai aptepu sviestiniu kremuku,o po to jau beze.....
pora šiandieniniu darbuku....
vaisinis,MMG

Rafaelo,MMG,šokoladine sald mase....

o del šokolado kiekvienam sava patirtis.....gal mes naudodavom prasta šokolada darbe,bet vanduo buvo didžiausiuas priešas......todel ir dabar aš neeksperimentuoju su juo.....darau kaip ypratus ir viskas.....
QUOTE(daividija @ 2010 05 25, 09:51)
Kokia cia paslaptis
Mergaites , zaviuosi jusu darbeliais
Kirbe, tu jau matau antra torta darai su pauksciu ir varpeliu, ar cia paksutiniam skambuciui tinka tas balandis visiems tortams, ar cia tieisog mokyklos kokia emblema? Nes padaryciau gal ir as koki paukstuka dar
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 05 25, 12:30)
Kirbe, tu jau matau antra torta darai su pauksciu ir varpeliu, ar cia paksutiniam skambuciui tinka tas balandis visiems tortams, ar cia tieisog mokyklos kokia emblema? Nes padaryciau gal ir as koki paukstuka dar 
praeita torta kai dariau,tai ten buvo tikra mokyklos emblema...varpelis ir balandžiai aplink.....o šis tortas tai tik išleistuvem...manau tinka varpelis ir pukščiukas....nes prisimenu iš mokyklos laiky ,kad budavo ant lentos varpelis nupieštas ir paukščiai.....
QUOTE(amorosa @ 2010 05 25, 09:25)
Kokia cia paslaptis
ispanijoje. Skystu dazu radau keturias spalvas :raudona,geltona, zalia ,melyna ,bet jos nera stiprios , norint isgauti pav. raudona net nezinau kiek reiktu supilti , labiau tokia ruzava spalva gaunasi. Vis pazvilgcioju i Americolor ,bet kai anglu kalboje nei bumbum, tai taip ir atidedu kitam kartui.
Mergaites , zaviuosi jusu darbeliais
net kai nuotaikos ner ateinu cia akis paganau, ir net linksmiau pasidaro. Man taip neiseina. na savam rate ,kai niekas is viso nieko nekepa tai as ase
bet placiajai publikai tai jau nerodau. Bet vat jusu patarimai tai jau labai padeda, dekui jums kad dalinates.
Mergaites , zaviuosi jusu darbeliais
tai turi buti kokia internetine parduotuve kurioje tikrai yra visokiu dazu,bandyk paieskot..
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 05 25, 11:37)
nu tuomet labai smagu, reiks pradėti draugauti su bezė









