Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai ar vyras?

Vakar su viena drauge beplepant užkliuvo vienas sakinukas, kurį ji pasakė. O skambėjo maždaug taip - kad vaikai jai svarbiau, nei vyras. Ji skiria visą savo dėmesį vaikams, atiduoda visą save jiems.Vyras tik kaip vyras, kuris rūpinasi šeima, kad natūralu, jog jis turi būti, kaip šeimos galva. Ir pagalvojau, ar taip pat mano visos mamos, auginančios savo vaikus? Ar vaikai turi priklausyti tik motinai ir motina turi atsiduoti tik jiems?
Aš visuomet maniau, kad vaikai - dviejų žmonių kūrinys, kuriuos auklėja, augina, kuriais rūpinasi abu.Bet vyras ir žmona turi būti svarbiausi vienas kitam, turi laikyti tarpusavio ryšį nuolat.Nes vaikai užaugs ir išeis.O kaip tada mamai, kuri buvo visa vaikuose?Ji verks kruvinomis ašaromis, kad vaikai išėjo ir prakeiksmais ludės marčias ar žentus, nes atėmė iš jos gyvenimo prasmę?
Ar aš čia labai savanaudė ir nusišneku? g.gif
Atsakyti
man čia jau taip sakant neatrodo gerai... aš irgi turiu vaikus, bet juk nesu tik mama... jausčiausi skriaudžianti save, jei man būtų tik vaikai. Paskui mamos gyvena vaikų gyyvenimą ir neturi savo. Nemanau, kad ir vaikam su tokiom mamom yra gerai.
Atsakyti
QUOTE(Big_trouble @ 2010 05 19, 11:33)
Vakar su viena drauge beplepant užkliuvo vienas sakinukas, kurį ji pasakė. O skambėjo maždaug taip - kad vaikai jai svarbiau, nei vyras. Ji skiria visą savo dėmesį vaikams, atiduoda visą save jiems.Vyras tik kaip vyras, kuris rūpinasi šeima, kad natūralu, jog jis turi būti, kaip šeimos galva. Ir pagalvojau, ar taip pat mano visos mamos, auginančios savo vaikus? Ar vaikai turi priklausyti tik motinai ir motina turi atsiduoti tik jiems?
Aš visuomet maniau, kad vaikai - dviejų žmonių kūrinys, kuriuos auklėja, augina, kuriais rūpinasi abu.Bet vyras ir žmona turi būti svarbiausi vienas kitam, turi laikyti tarpusavio ryšį nuolat.Nes vaikai užaugs ir išeis.O kaip tada mamai, kuri buvo visa vaikuose?Ji verks kruvinomis ašaromis, kad vaikai išėjo ir prakeiksmais ludės marčias ar žentus, nes atėmė iš jos gyvenimo prasmę?

Taip teisingai, sis sakinys kaip is knygos blush2.gif Seima viena bendrija kurioje vieni kitus turi myleti vienodai wub.gif Bet daznai siuolaikineje visuomene pamirstama tai verysad.gif Dazniausiai kas susije su vaiku auginimu visas jungas paliekamas ant moters peciu, vyrai "pasiplauna".... doh.gif Tada mamos labiau pradeda myleti vaikus ir vyras tarsi pamirstamas (cia tik vienas is daugelio pavyzdziu) doh.gif Manau visoms mamoms yra sunku kai uzauga ir iseina vaikai, galbut net verkia kruvinomis asaromis.....
Beja del priklausymo vaikai niekam nepriklauso jie atskiros asmenybes mirksiukas.gif Tevai tik isaukleja, uzaugina ir isleidzia ax.gif tad atsakant i temos klausima kiek yra seimu, tiek ir situciju ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tigra_111: 19 gegužės 2010 - 15:59
QUOTE(Isila @ 2010 05 19, 12:55)
man čia jau taip sakant neatrodo gerai... aš irgi turiu vaikus, bet juk nesu tik mama... jausčiausi skriaudžianti save, jei man būtų tik vaikai. Paskui mamos gyvena vaikų gyyvenimą ir neturi savo. Nemanau, kad ir vaikam su tokiom mamom yra gerai.

As taip pat manyciau.Bet pasirodo, kad kitos moterys vyrus mato tik kaip reprodukcinius partnerius, bet ne kaip savo gyvenimo drauga ir saves dali. unsure.gif
Atsakyti
jei atsakyčiau į temos klausimą, kam daugiau vietos širdyje, tai manojoje - vaikui. juk vaikas yra mano kūnas ir kraujas. tai kas, kad užaugęs išeis, vistiek visada užims didžiausią dalį mano širdies, vistiek liks gilus ryšys. o vyrai kartais būna tik laikinai, taigi...
Atsakyti
Manau, jei tektų rinktis vyrą arba vaiką, tai daugumas mamų rinktųsi vaiką. Taip gamto surėdyta.
O šiaip įprastose gyvenimo situacijose, tai manyčiau svarbiausia iškaikyti harmoniją: abu tėvai myli ir rūpinasi vaikais ir vienas kitu.
Atsakyti
Vyras ne visada lieka vienas, tas pats ir vienintelis, niekada negali žinoti,kaip pasisuks gyvenimas, o vaikas, visada liks širdy,kartu, taip jie užauga, palieka namus,bet vistiek jie lieka mūsų vaikais visa gyvenima.
Viso laiko ,viso gyvenimo, vaikui nepaskirsi, tai butu per daug. Reikia kaiko sau pačiai, vyrui. Šeimoje turi išlikti harmonija. Mes abu mylim vaika, mums abiems ji didelė Dievo dovana, tačiau nereikia pamiršti viso kito. Viskas su saiku, taip slant blush2.gif smile.gif
Atsakyti
mano anyta pasakius yra,kad myleti vaiku nereikia, vyras turi buti svarbiau uz viska...
tai va vaikai ir nemyli mamos ir net nesako savo adreso jai smile.gif o poto zmones stebisi,kodel vaikas net vandens stilines nepaduoda,kai i ji nuo mazens ziurejai,kaip i nereikalinga,kuris "vistiek iseis"

mano ir MB nuomone, vaikas yra tavo kunas ir kraujas, na ir kas kad veliau negyvensit kartu, bet jusu rysio tai nesugadins, vaikai lankys, nepamirs, myles, anukus "dovanos", kapus jusu net po mirties tvarkys ir lankys...
o ka vyras? vyras yra gyvenimo draugas,kuris bus salia kiek pats nores, ir nesvarbu ar atiduosit jam visa save ar ne...nes jusu nesieja tai kas sieja jus su vaiku.
mano tevai,mums atidave viska,meile, laika, "pinigus", net geresni kasni...ir isejau is namu, sukuriau seima, ir tevai dalyvauja toliau mano gyvenime, man jie begalo svarbus, jei reiketu tevams net organa ramia sirdim dovanociau, nes jie mano tevai, jie mane myli, tik dabar biggrin.gif svarbiau jiems anukas nei as
Atsakyti
QUOTE(Big_trouble @ 2010 05 19, 11:33)

Pilnai su tavimi sutinku. man sitie vat zodziai uzkliuvo. skirti visa demesi vaikams, o vyras naturalu kad turi buti - nieko cia naturalaus. kaip kitos raso vaikai iseis, bet jie visada liks tavo vaikais, jeigu vyras iseis - tu liksi viena. tuo tarpu jeigu tu skirsi demesio ir savo vyrui tai senatveje pirmiausia jis tau pades, tu nebebusi viena, o vaikai abejoju kad vazines pas tave kiekviena diena. gal isvis isvaziuos i uzsieni ir matysi tu juos du kartus per metus.
Atsakyti
QUOTE(tigra_111 @ 2010 05 19, 16:56)
Bet daznai siuolaikineje visuomene pamirstama tai verysad.gif Dazniausiai kas susije su vaiku auginimu visas jungas paliekamas ant moters peciu, vyrai "pasiplauna"....  doh.gif

atvirksciai sakyciau, siuolaikineje visuomeneje vaikai tampa abieju tevu rupesciu. Aisku yra iskasenu, kurie mano, kad tai dar viena moters pareiga prie jai priklausancio namu tvarkymo ir sokinejimo aplink vyra. O baisiausia yra kai taip mano ne vyrai, o pacios moterys.
Apie vieta sirdyje, kam kokia skirta, tai sunku pakyti, bet tikrai nejauciu sazines grauzaties jeigu palieku vaikus pvz seneliu prieziurai, o pati ta laika isnaudoju pabuti su vyru.
Atsakyti
o prasyciau,jei vyras auksinis jis palaikys zmona ir kartu augins vaikus...
o kokio palaikymo galima is kai kuriu vyru sulaukti? nebereikalo kuriami anekdotai apie vyrus,kuriuo net serganciai zmonai vandens paduoti negli

Bekasėsutinku... gi vaikus mylim jiems demesi skiriam diena visgi,kai vyrai dirba...veliau kai vaikai paauga, jie jau su draugais siaucia, tai ta laika gali pilnai isnaudoti su vyru ir sau...
todel man nesuvokiama koks dar demesio trukumas vyrams?

mums anyta papriekaistavo su tuo pasakymu kai kudikeliui menuo buvo,nes jos nuomone kudiki galiu palikti lovoje, o pati ( vos paeidama) turiu plauti namus, ruosti jai ir vyrui vakariene ir ji tenkinti,kitaip jis pabegs...gerai,kad maniskis ne toks kaip jo mama smile.gif

p.S: prisiminiau, Delfyje straipsnis ta tema buvo,ir viena komentatore keike moteris,kurioms rupi kudikiai , o ne vyras, gi vaikai palieka ir bla bla bla... ji va didvyre, net po gimdymo tenkino vyro sexualinius norus, nors ir jautesi fisikai pavargusi ir silpna po gimdymo, svarbu,kad vyras laimingas. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Reika: 21 gegužės 2010 - 12:50
QUOTE(helen @ 2010 05 21, 14:41)
Pilnai su tavimi sutinku. man sitie vat zodziai uzkliuvo. skirti visa demesi vaikams, o vyras naturalu kad turi buti - nieko cia naturalaus. kaip kitos raso vaikai iseis, bet jie visada liks tavo vaikais, jeigu vyras iseis - tu liksi viena. tuo tarpu jeigu tu skirsi demesio ir savo vyrui tai senatveje pirmiausia jis tau pades, tu nebebusi viena, o vaikai abejoju kad vazines pas tave kiekviena diena. gal isvis isvaziuos i uzsieni ir matysi tu juos du kartus per metus.

Taip. Sutinku su tuo, kad vaikus mylėti reikia, jais rūpintis reikia.Žinoma, vis tik daugiau tų švelnių jausmų gali suteikti motina vaikui, nei tėvas. Bet tikriausiai ne vienai teko matyti atvejus, kada pamirštamas protas tokiose situacijose.
Vyras, nors ir svetimas kraujo ryšiu, bet, jei santykiai normalūs, o ne kokie nors patologiniai, nesveiki, persunkti smurto ar dar kokių tai asocialių nūdienos dalykų, tai tikriausiai jis pirmas ateis su stikline vandens, nei vaikai atvažiuos. blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(tigra_111 @ 2010 05 19, 17:56)
Taip teisingai, sis sakinys kaip is knygos  blush2.gif Seima viena bendrija kurioje vieni kitus turi myleti vienodai  wub.gif Bet daznai siuolaikineje visuomene pamirstama tai verysad.gif

g.gif O kaip manote, kas tai sąlygoja: nedarbas, netolerancija, nutolimas vieni nuo kitų, gal tėvų auklėjimo klaidos, o gal nesiskalbėjimas poroje? g.gif
Atsakyti