Įkraunama...
Įkraunama...

Asmens dokumentai (pasai, kortelės, pažymėjimai)

QUOTE(rausvakase @ 2012 07 08, 18:17)
Kokius dok. turi pateikti soc. remtina seima, noredama gauti asmens dokumentus nemokamai? ar is socialinio skyriaus reikia kokia pazyma issiimti? g.gif

Reikia tik pazymos is socialinio skyriaus kad esate soc remtina seima, ir einate darytis dokumentu daro nemokamai kortele ir pasa 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(uneja @ 2012 07 09, 12:08)
Reikia tik pazymos is socialinio skyriaus kad esate soc remtina seima, ir einate darytis dokumentu daro nemokamai kortele ir pasa  4u.gif

4u.gif o per kiek laiko padaro dokumentus? blink.gif paskaiciau kad galima reikalauti soc. remtiniems skubos tvarka bigsmile.gif ar kas nors bandete???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linosska: 09 liepos 2012 - 12:47
Sveiki,
Apsižioplinau visiškai, kitą savaitę neatidėliojant aš, mano draugas ir mano sesė važiuojam į Ukrainą. Ir visi turim tik tapatybės korteles. Sužinojau, kad reikia turėti pasus. Draugo paso galiojimo laikas pasibaigė prieš 2 mėn. Tačiau mes esame Vilniuje, o jo pasas - Kaune. Ar galime tokioj situacijoj lėkti gamintis skubiai naujus pasus, jei su savimi neturės senojo? Kiek kainuoja paso gamyba per 2 dienas dabar?
Ačiū! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpum @ 2012 07 09, 20:07)
Sveiki,
Apsižioplinau visiškai, kitą savaitę neatidėliojant aš, mano draugas ir mano sesė važiuojam į Ukrainą. Ir visi turim tik tapatybės korteles. Sužinojau, kad reikia turėti pasus. Draugo paso galiojimo laikas pasibaigė prieš 2 mėn. Tačiau mes esame Vilniuje, o jo pasas - Kaune. Ar galime tokioj situacijoj lėkti gamintis skubiai naujus pasus, jei su savimi neturės senojo? Kiek kainuoja paso gamyba per 2 dienas dabar?
Ačiū! 4u.gif

Neturint senojo dokumento, jei reiketu jo, sakykit, kad pamestas ar pavogtas. Tokiu atveju tik turesit uzpildyt popieriu del prarasto dokumento ir tada jau galesit uzsisakinet nauja pasa mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos,
nežinau ar į temą klausiu, bet panašios man reikalingos neužtikau, o naujos kurti nesinorėjo... taigi:

galima ar negalima Marijos žemėje ištekėjusiai moteriai pavardę iš kvailos galūnės -ienė (-ė šiuo atveju visiškai netinka ir nepatinka) pasikeisti į pavardę vyriška galūne? kažkur skaičiau, kad negalima, bet, paaiškinkit man, durnai bobai, kodėl etatinės žurnalų damos vis dažniau ištekėjusios pasikeičia savo pavardę į vyro vyriška galūne?.. jaučiuosi lyg raupsuotoji. tema ypač aktuali, nes norėčiau kuo skubiau pasikeisti, bet randu mažai info šia tema...
Atsakyti
QUOTE(linosska @ 2012 07 09, 13:40)
4u.gif o per kiek laiko padaro dokumentus?  blink.gif  paskaiciau kad galima reikalauti soc. remtiniems skubos tvarka bigsmile.gif  ar kas nors bandete???

g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(labo @ 2012 07 14, 20:38)
sveikos,
nežinau ar į temą klausiu, bet panašios man reikalingos neužtikau, o naujos kurti nesinorėjo... taigi:

galima ar negalima Marijos žemėje ištekėjusiai moteriai pavardę iš kvailos galūnės -ienė (-ė šiuo atveju visiškai netinka ir nepatinka) pasikeisti į pavardę vyriška galūne? kažkur skaičiau, kad negalima, bet, paaiškinkit man, durnai bobai, kodėl etatinės žurnalų damos vis dažniau ištekėjusios pasikeičia savo pavardę į vyro vyriška galūne?.. jaučiuosi lyg raupsuotoji. tema ypač aktuali, nes norėčiau kuo skubiau pasikeisti, bet randu mažai info šia tema...

Šiaip yra kažkur panaši tema. Visų pirma, keista, kad tradicinį ištekėjusių lietuvių moterų baigmenį -ienė vadinate kvailu. Tai tradicijos reikalas. O šiaip norint gauti vyro pavardę reikia, kad vyras būtų svetimtautis arba turite tuoktis ne Lietuvoje (kuriose šalyse, nepasakysiu). Mano pusseserės vyras baltarusis, jo pavardės gale yra -o, tai ir žmona gavo lygiai tokią pat pavardę.
Atsakyti
QUOTE(Aurore_ @ 2012 06 26, 21:47)
Sveiki,

Jeigu gyvenu Marijampolėje, o esu registruota Alytuje, kur galėsiu keisti pasą po santuokos? Turbūt galima bet kuriame Lietuvos mieste?

Aš irgi ieškau atsakymo į tokį klausimą. Lyg kažkada buvo taip, kad pasą gali darytis bet kur, o kortelę tik ten kur esi registruotas, kažin kaip dabar, nerandu niekur info. Gal kas žino konkrečiau? g.gif
Papildyta:
5 straipsnis. Asmens tapatybės kortelės išdavimas ir keitimas
2. Pilietis dėl asmens tapatybės kortelės išdavimo ar keitimo turi pats atvykti į įgaliotą instituciją, kur jam yra patogiausia tai padaryti. Neveiksnus pilietis dėl asmens tapatybės kortelės išdavimo ar keitimo kreipiasi per savo globėją ar kitą teisėtą atstovą, o pilietis, kuris dėl fizinės negalios negali pats atvykti, – per įgaliotą asmenį.
Nu va radau, kad nuo praitų metų ir pasą ir kortelę galima darytis, bet kur
Atsakyti
QUOTE(linosska @ 2012 07 09, 13:40)
4u.gif o per kiek laiko padaro dokumentus?  blink.gif  paskaiciau kad galima reikalauti soc. remtiniems skubos tvarka bigsmile.gif  ar kas nors bandete???

Nejaugi niekas nesidare skubos tvarka (soc. remtini)????
Atsakyti
QUOTE(linosska @ 2012 07 24, 13:43)

Daro ir skubos tvarka soc.remtiniems.
Atsakyti
QUOTE(linosska @ 2012 07 24, 12:43)

Manau, kad daro, tik mokėti reikia kaip ir įprastai. Nebūtų tiesiog lengviau pasiskambinti į migracijos skyrių ir susižinoti? smile.gif Ten bent jau tikslią info pasakys.
Atsakyti
QUOTE(ViktoOote @ 2012 07 24, 20:26)
Manau, kad daro, tik mokėti reikia kaip ir įprastai. Nebūtų tiesiog lengviau pasiskambinti į migracijos skyrių ir susižinoti? smile.gif Ten bent jau tikslią info pasakys.

Nereikia moketi soc.remtiniems,nei paprasta tvarka darant,nei skubos tvarka.
Papildyta:
QUOTE(ewacka @ 2012 03 30, 19:49)
Maciau, kad JOLANCIUKS jau atsake, bet noreciau dar pridurti:
1) tikrai reikia nunesti pazyma, kad zmogus yra soc remtinas;
2). daznai pasu skyriuje darbuotojos aiskina, kad soc remtiniems skubos tvarka pasau nedaro - nezinau kodel, bet jos meluoja. DARO IR SKUBOS TVARKA, TIK REIKIA NENULEISTI RANKU. BUVO NET TOKS ATVEJIS KAI PAZISTAMA BUVO GASDINAMA DARBUOTOJOS PASU POSKYRIO, KAD JEI PADARYS PASA SKUBOS TVARKA TAI JIE PRANES KAZKUR IR JAI BUS NUIMTA SOCIALINE PASALPA. TOJI NEPATIKEJUSI SAKE ,,DARYKYT KAIP NORITE, BET MAN REIKIA SKUBOS TVARKA". TAI PADARE JAI SKUBIAI TA PASA IR JOKIOS PASALPOS JAI NEUEME 4u.gif

Atsakyti