Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Robobebrai, sunku atsakyti. Su apšvietimu, kaip jau kartą minėjau, turiu problemų. Reiktų kada atsiradus papildomo laiko pas ką nors į kursus intensyvius užsirašyti, kad paprotintų. Todėl apie šviesą šioje foto nieko doro ir nepasakysiu. Man patinka taip, kaip yra. O ar tai gerai, ar blogai nežinau.
Dėl to, kad galbūt perdaug centruota, nesu tikra. Lig ir norisi sutikti su tavim, iš kitos pusės ne. Lentos yra pakankamai ir ta ištiesta rankutė sudeda viską į savas vietas. Man susibalansuoja. Bandžiau daryti kvadratą, bet atsispyriau pagundai ir palikau taip, kaip yra.

Mergaitės taip ir nenufotografau šiandien. Na ne ta diena ir tiek.
Čia pradėjau savo Abėcėlę kurti. Paprastos tos foto, bet vistiek įdomu ieškoti smile.gif
http://www.flickr.co...57624022365295/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noelle: 27 gegužės 2010 - 13:30
QUOTE(airv @ 2010 05 27, 13:59)
Ačiū už komentarus.
Patiesinau horizonto liniją ir kitaip spalvas pakoregavau.
minkštesnė
Su WB "nugrybavau", tai spalvotas variantas melsvokas. Bandysiu perfotografuoti.

dabar ne tai, kad svelniau, bet pilkiau gavosi.... net balta jau sunku izvelgti...

QUOTE(Egipta @ 2010 05 27, 14:29)
Papasakokit kaip jus fotografuojat vaikus. As turiu maza dukryte ir labai noriu ismokt ja graziai fotografuot, bet jei fatografuoju nustacius ant rankiniu programu be blykstes nuotraukos gaunasi issiliejusios ir neryskios, nes ji vis juda kruta, nenustygsta vietoj. Ka darau blogai?

Vaikus visada fotografuoju ant m rezimo atva jau tv(nikone S). nes vaikuciai judrus, taigi reikia rinktis trumpesni islaikyma... diafragma priklauso nuo objektyvo, jei kitinis, tai pilnai atverciau... jei namie tamsoka, tai iso bandyk kelti iki 400.... Pabandyk, parodyk, gal dar kazka galesim patarti...

Noelle, raides liuksiskos... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 05 27, 12:49)
Noelle, raides liuksiskos...  4u.gif

smile.gif gal ne liuksiškos, bet šiaip smagu.

Negaliu nepagirti tavo profilio foto.
Atsakyti
QUOTE(Noelle @ 2010 05 27, 14:54)
smile.gif gal ne liuksiškos, bet šiaip smagu.

Negaliu nepagirti tavo profilio foto.

blush2.gif Dekui... Is senesniu auto darytu issitraukiau... Kazkaip norejosi atsinaujinti, bet labai nuotaikos nera daryti naujus... Visokie rupesciai uzgriuve...
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 05 27, 13:49)
dabar ne tai, kad svelniau, bet pilkiau gavosi.... net balta jau sunku izvelgti...

Taip, sutinku.
Ir šviesinant dedatės dingsta.
Sunkiai tvarkausi aš su ja, ir fokusas nėra geras, kai pažiūriu atidžiau.
Dėkui už komentarus - vertinga 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(airv @ 2010 05 27, 14:59)
Taip, sutinku.
Ir šviesinant dedatės dingsta.
Sunkiai tvarkausi aš su ja, ir fokusas nėra geras, kai pažiūriu atidžiau.
Dėkui už komentarus - vertinga 4u.gif

Na su fokusu viskas man ten gerai atrodo... Jei nebijai, tai pasiusk man originala(skypu alaida666), pabandysiu pazaisti... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Noelle @ 2010 05 27, 07:51)
pirma man patinka. Tik minusiukas. Fono sujungimo linija kiek kreivoka, nors trečia gal tokia lengvesnė, apgaubianti..

Egipta, gerai.

Aš šiandien turiu šitą dvimetukę fotografuoti.
user posted image
Oras lauke tai liūdesys, o parke sutarėm su drauge susitikti. Ir nuotaikos tokios visai netinkamos fotoaparatą į rankas imti  doh.gif

Svarbiausia net nepažiūrėjus į niką žiūriu nu nieko sau kokia gera fotografija, galvoju kas čia taip gerai fotografuoti pradėjo smile.gif Galvoju jau čia konkurso verta. Nu pasižiūriu ir viskas aišku... Na kai turi žmogus, tai turi...

Nebuvau čia ilgai užsukusi, turbūt jau ne vieną temą prirašėt, tai neberasiu, bet kažkas domėjosi foto kursais prieš kelionę. Tai įmetu linką foto kursai keliaujantiems gal kam ir įdomu bus...

Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 05 27, 11:14)

nera blogai! manau neblogas pirmas bandymas!

ačiū už komentarą... nes vėl beveik nesulaukiau, tai mislinau, kad visiškas š... blush2.gif

QUOTE(bizyte @ 2010 05 27, 11:23)

ar pablurinai? parodyk kas gavosi ax.gif aš ir nemoku blurint doh.gif

bandžiau, bet neišėjo blush2.gif

QUOTE(Akasha @ 2010 05 27, 14:49)

Noelle, raides liuksiskos...  4u.gif

pritariu thumbup.gif thumbup.gif

ir baltų pabandymų, man pirmoji patiko nuotrauklė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 05 27, 14:06)
Na su fokusu viskas man ten gerai atrodo... Jei nebijai, tai pasiusk man originala(skypu alaida666), pabandysiu pazaisti...  ax.gif

būtų šaunu thumbup.gif

Kitas variantas su kiaušiniais g.gif
user posted image
Tik man pačiai centravimas nelabai g.gif o kaip apkarpyti nesugalvoju..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 27 gegužės 2010 - 15:31
QUOTE(Noelle @ 2010 05 27, 08:51)
Aš šiandien turiu šitą dvimetukę fotografuoti.

tavo visas foto norisi ziureti ilgiau nei 5 sekundes ir dazniau nei viena karta smile.gif nes jos pasakoja.. ir ne tai, kad tiesiai sviesiai sako, o taip po truputi.. po simboli.. apsvaigimas tokios foto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2010 05 27, 13:36)
Svarbiausia net nepažiūrėjus į niką žiūriu nu nieko sau kokia gera fotografija, galvoju kas čia taip gerai fotografuoti pradėjo smile.gif Galvoju jau čia konkurso verta. Nu pasižiūriu ir viskas aišku... Na kai turi žmogus, tai turi...

ačiū.
O mes tavęs čia laukėm. Labai norėjom, kad apie šviesą papasakotum, ar šiaip gal kokių nuorodų įdomesnių turi.
Atsakyti
QUOTE(Egipta @ 2010 05 27, 14:29)
Papasakokit kaip jus fotografuojat vaikus. As turiu maza dukryte ir labai noriu ismokt ja graziai fotografuot, bet jei fatografuoju nustacius ant rankiniu programu be blykstes nuotraukos gaunasi issiliejusios ir neryskios, nes ji vis juda kruta, nenustygsta vietoj. Ka darau blogai?

Fotografuojant judančius objektus, vaikus ir pan. norint, kad nebūtų susilieję, bet nenorint naudoti dirbtinio apšvietimo ar blykstės tai reiktų pakelt ISO reikšmę, na gal iki kokių 400, priklauso nuo fotoaparato, kad nebūtų per daug triukšmų wink.gif. O šaip fotografuot mažiausiu diafragmos skaičiu, jei paprasčiau pasakius, na tarkim f 1,4 smile.gif. Tada ir prie prastesnio apšvietimo gausis geresni rezultatai wink.gif.
Papildyta:
Beje, o kas čia per fotokonkursai pas jus temelėje ir gal kokios užduotys yra kurias reikia padaryt? smile.gif
Na aš daugiausiai fotografuoju portretus, vaikų, mados fotografiją smile.gif
Atsakyti